Η σχεδιάστρια Rebecca Minkoff που κάνει πάταγο εξηγεί πώς από μια τσάντα κατέληξε να έχει 900 καταστήματα σε 9 χώρες [εικόνες] - iefimerida.gr

Η σχεδιάστρια Rebecca Minkoff που κάνει πάταγο εξηγεί πώς από μια τσάντα κατέληξε να έχει 900 καταστήματα σε 9 χώρες [εικόνες]

Rebecca Minkoff τσάντα στη Νέα Υόρκη
Success Story
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η σχεδιάστρια μόδας Rebecca Minkoff να έχει γίνει ένα παγκόσμιο fashion brand ωστόσο ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν και τόσο εύκολος και χρειάστηκε να παλέψει πολύ για να τα καταφέρει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Rebecca Minkoff έχει σήμερα από από 900 καταστήματα σε εννέα χώρες, ωστόσο όταν ήταν έφηβη χρειάστηκε να εργαστεί στο τμήμα κοστουμιών του σχολείου της και στην συνέχεια μετακόμισε στην Νέα Υόρκη για να ακολουθήσει το όνειρό της ως σχεδιάστρια μόδας. Ένα μεγάλο ορόσημο στη ζωή της συνέβη το 2001, όταν σχεδίασε ένα μπλουζάκι με το σλόγκαν «I love New York» το οποίο παρουσιάστηκε στην εκπομπή «The Tonight Show» και έγινε μέσα σε ένα βράδυ viral.

Rebecca Minkoff με τζιν και λευκό πουκάμισο
Η Rebecca Minkoff πάλεψε πολύ σκληρά για να καταφέρει να γίνει γνωστή στην βιομηχανία της μόδας

Μια επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας που δούλεψε σκληρά

Τέσσερα χρόνια μετά, σχεδίασε την πρώτη της τσάντα, που ονομάζεται «The Morning After Bag» και ήταν τόσο επιτυχημένη που την βοήθησε να ξεκινήσει την ομώνυμη εταιρεία της, με την βοήθεια του αδερφού της, Ούρι. Στην συνέχεια, το 2009 δημιούργησε την πρώτη της συλλογή ενδυμάτων. Και σήμερα, ενώ συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, έχει το δικό της podcast, με όνομα «Superwomen with Rebecca Minkoff».

morning after bag blue rebecca minkoff
Η περίφημη Morning After Bag τσάντα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλες σχεδιάστριες μόδας καταφέρνουν να γίνουν επιτυχημένες χάρη στις έξυπνες ιδέες τους. Υπάρχουν όμως άλλες που χρειάστηκε να δουλέψουν πραγματικά πολύ σκληρά για να τα καταφέρουν. Η σχεδιάστρια μόδας Rebecca Minkoff εξηγεί πως κατάφερε να εισχωρήσει στην βιομηχανία της μόδας, πώς διαχειρίζεται τον χρόνο της, ποιοι είναι οι μέντορές της, πώς διατηρεί το ενδιαφέρον των υπαλλήλων της αλλά και τις καλύτερες συμβουλές που μπορεί να δώσει σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με αυτό τον κλάδο.

Η Rebecca Minkoff ποζάρει με θέα γέφυρα στη Νέα Υόρκη
Η σχεδιάστρια έχει πλέον 900 καταστήματα σε 9 διαφορετικές χώρες

Ποιο είναι το μυστικό για την επιτυχία; Η σκληρή δουλειά

Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι πολλές γυναίκες μετακομίζουν στην Νέα Υόρκη προκειμένου να ασχοληθούν με την βιομηχανία της μόδας, αλλά δεν είναι όλες τόσο πετυχημένες όσο αυτή καθώς και τι το διαφορετικό έκανε, η σχεδιάστρια μόδας απάντησε: «Το μυστικό είναι η επιμονή και η σκληρή δουλειά. Νομίζω ότι στην σημερινή εποχή του Uber και του Amazon, οι άνθρωποι νομίζουν ότι απλά μπορούν να κάνουν ένα κλικ και να γίνουν επιτυχημένοι, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Νομίζω πως είναι ίσως το μόνο πράγμα στο οποίο πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να δουλέψεις σκληρά.

Η Rebecca Minkoff περπατά σε δρόμο της Νέας Υόρκης
Σύμφωνα με την Rebecca Minkoff, το μυστικό της επιτυχίας της κρύβεται στην πολύ σκληρή δουλειά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ειδικά αν είσαι μητέρα, η Rebecca Minkoff απαντά: «Νομίζω ότι πρόκειται για καθορισμό πολύ ισχυρών ορίων και ο καθένας πρέπει να είναι κύριος του εαυτού του. Ξέρετε κάτι; Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί αν δεν ελέγξετε τα emails σας το βράδυ. Αν συμβεί κάτι πολύ επείγον, τότε μπορούν να μου στείλουν ένα μήνυμα. Δεν είμαι γιατρός που θεραπεύει τον καρκίνο. Τσάντες πουλάω. Και δεδομένου ότι έχω τρία παιδιά, είανι σημαντικό για μένα να υπάρχουν όρια. Αλλά και όσοι δεν έχουν παιδιά, πρέπει να βάζουν όρια. Λέω συχνά στο προσωπικό μου ‘ Δεν θέλω να μου τηλεφωνήσετε το Σαββατοκύριακο ή μέσα στην νύχτα εκτός κι αν είναι πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να αρχίσουμε όλοι μας να κάνουμε».

«Δεν είχα ποτέ μέντορες - Δεν υπάρχουν μαγικοί άνθρωποι που θα σε κάνουν επιτυχημένο»

Ένα άλλο πράγμα που τονίζει η σχεδιάστρια μόδας είναι το γεγονός πως δεν είχε ποτέ μέντορες από την συγκεκριμένη βιομηχανία. «Δεν είμαι οπαδός της λέξης μέντορας» αναφέρει και συνεχίζει: «γιατί νομίζω ότι οι άνθρωποι πιστεύουν πως αυτό το άτομο είναι που θα τους οδηγήσει στην επιτυχία. Νομίζω πως κάποιες γυναίκες μου δίδαξαν πως να δουλεύω σκληρά, όπως για παράδειγμα η πρώτη CEO της εταιρείας. Μου δίδαξε πώς να δουλεύω απίστευτα σκληρά. Αλλά δεν μου έμαθε κάτι άλλο. Νομίζω, λοιπόν, πως μπορείς να βρεις τέτοιους ανθρώπους παντού γύρω σου. Δεν χρειάζεται να κοιτάξεις έναν άνθρωπο και να πεις ‘αν δεν είναι αυτή η μέντοράς μου, τότε δε θα τα καταφέρω’».

Η Rebecca Minkoff κάνει κούνια με τον μικρό γιο της
Η σχεδιάστρια μόδας πιστεύει πως πρέπει ο καθένας μας να βάζει τα δικά του αυστηρά όρια ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή

Ερωτηθείσα για το πώς καταφέρνει να κρατά σε εγρήγορση όλους τους υπαλλήλους της για να σκέφτονται νέες ιδέες, η σχεδιάστρια μόδας αναφέρει: «Νομίζω ότι το μόνο πράγμα που θέλουμε είναι να αισθάνονται σαν επιχειρηματίες στον τομέα τους. Αν κάποιος έχει μια καλή ιδέα, θέλουμε να την ακούσουμε. Νομίζω ότι βλέπουν τι κάνουμε για λογαριασμό των γυναικών. Είναι πραγματικά ένα συναρπαστικό μέρος για να δουλεύει κανείς, επειδή γνωρίζουν πως ως εταιρεία αλλά και ως Rebecca Minkoff, θέλουμε να αλλάξουμε το παιχνίδι της ισότητας για τις γυναίκες. Βρίσκονται όλοι τους εδώ ως μέρος αυτής της αποστολής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Rebecca Minkoff με λευκό φορεμα
Όσο για μέντορες δεν είχε ποτέ στη ζωή της απλά ακολούθησε τις συμβουλές κάποιων ατόμων

Τέλος, αναφορικά με την καλύτερη συμβουλή καριέρας, η Rebecca Minkoff απαντά: «Βασιστείτε στο δίκτυό σας., Μάθε να κάνεις αυτά που θέλεις και να μην φοβάσαι τις αρνητικές κριτικές. Μετά από κάτι αρνητικό, βρες το θάρρος να ξαναβγείς εκεί έξω».

Φωτογραφίες: Instagram/ rebeccaminkoff

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ