«Ο serial killer του Amazon»: Έκανε κριτικές στα αντικείμενα που χρησιμοποιούσε για να βασανίσει τα θύματά του - iefimerida.gr

«Ο serial killer του Amazon»: Έκανε κριτικές στα αντικείμενα που χρησιμοποιούσε για να βασανίσει τα θύματά του

Ο κατά συρροή δολοφόνος Todd Kohlhepp
Ο κατά συρροή δολοφόνος Todd Kohlhepp / Φωτογραφία: AP Photo/Richard Shiro
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 2016 η Kala Brown ήταν αλυσοδεμένη για δύο μήνες μέσα σε μια αυτοσχέδια φυλακή που έφτιαξε ο κατά συρροήν δολοφόνος Todd Kohlhepp, γνωστός και ως «Amazon Review Killer».

Στις 3 Νοεμβρίου 2016 η αστυνομία ανακάλυψε την 30χρονη Kala Brown αλυσοδεμένη μέσα σε ένα κοντέινερ στην ιδιοκτησία του επιτυχημένου μεσίτη της Νότιας Καρολίνας Todd Kohlhepp. Είχε εξαφανιστεί μαζί με τον φίλο της, Charlie Carver, περισσότερο από δύο μήνες πριν, και οι ερευνητές εργάζονταν σκληρά για να προσδιορίσουν τι θα μπορούσε να τους είχε συμβεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ντετέκτιβ τελικά διαπίστωσαν ότι η Brown και ο Carver σχεδίαζαν να κάνουν κάποια δουλειά στη γη του Kohlhepp την ημέρα που εξαφανίστηκαν. Με αυτές τις πληροφορίες, έλαβαν ένα ένταλμα για να ερευνήσουν την ιδιοκτησία του μεσίτη, αλλά δεν ήταν προετοιμασμένοι για αυτό που είδαν όταν έφτασαν.

Αφού οι ντετέκτιβ άκουσαν χτυπήματα μέσα από ένα μεγάλο, μεταλλικό δοχείο, το άνοιξαν για να βρουν την Brown μέσα, «αλυσοδεμένη σαν σκύλο». Ο Carver δεν φαινόταν πουθενά και η Brown ενημέρωσε την αστυνομία ότι ο Kohlhepp τον πυροβόλησε θανάσιμα μόλις έφτασαν στο ακίνητο στις 31 Αυγούστου. Ο Kohlhepp τότε είχε κλειδώσει την Brown στο κοντέινερ και τη βίαζε επανειλημμένα για εβδομάδες.

Μετά τη σύλληψη του Kohlhepp, άρχισαν να βγαίνουν ακόμη πιο ανησυχητικές λεπτομέρειες για τα εγκλήματά του. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι είχε δημοσιεύσει απόκοσμες κριτικές για τα εργαλεία και τα όπλα που είχε χρησιμοποιήσει στην απαγωγή και τη δολοφονία στο Amazon. Επιπλέον, η Brown δεν ήταν η πρώτη αιχμάλωτη του Kohlhepp - ήταν απλώς η μόνη που είχε επιζήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Kala Brown και ο Charlie Carver σχεδίαζαν να δουλέψουν στην ιδιοκτησία του Todd Kohlhepp την ημέρα που εξαφανίστηκαν.
Η Kala Brown και ο Charlie Carver σχεδίαζαν να δουλέψουν στην ιδιοκτησία του Todd Kohlhepp την ημέρα που εξαφανίστηκαν / Φωτογραφία: Kala Brown/Facebook

Η απαγωγή της Kala Brown και η εν ψυχρώ δολοφονία του Charlie Carver

Στις 31 Αυγούστου 2016 η Kala Brown και ο Charlie Carver έφτασαν με το αυτοκίνητό τους στην ιδιοκτησία του Todd Kohlhepp στη Νότια Καρολίνα για να την καθαρίσουν από τη χαμηλή βλάστηση για αυτόν. Σύμφωνα με το 48 Hours, η Brown είχε κάνει κάποιες εργασίες καθαρισμού για την επιχείρηση ακινήτων του Kohlhepp στο παρελθόν, οπότε δεν είχε κανέναν λόγο να είναι καχύποπτη για τη συνάντηση μαζί του. Δυστυχώς αυτή τη φορά ήταν διαφορετική.

Συγκεκριμένα, η Brown είπε αργότερα στην αστυνομία, όπως ανέφερε ο ειδησεογραφικός σταθμός WYFF 4 του Γκρίνβιλ της Νότιας Καρολίνας: «Είχαμε μπει μέσα, πήραμε κουρευτικές μηχανές και βγήκαμε έξω… Όταν ο Todd επέστρεψε, είχε ένα όπλο στο χέρι του. Έριξε τρεις πυροβολισμούς στο στήθος του Charlie».

«Τότε ήταν που ο Todd με άρπαξε από πίσω, με πήρε μέσα, με έβαλε στο πάτωμα, μου πέρασε χειροπέδες», συνέχισε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Kala Brown ήταν το μόνο θύμα του serial killer Todd Kohlhepp που επέζησε
Η Kala Brown ήταν το μόνο θύμα του serial killer Todd Kohlhepp που επέζησε / Φωτογραφία: Find Kala and Charlie/Facebook

Για τους επόμενους δύο μήνες ο Todd Kohlhepp κράτησε την Brown αλυσοδεμένη μέσα στο κοντέινερ, και την έβγαζε έξω μία ή δύο φορές την ημέρα για να τη βιάσει. Μια μέρα περπάτησε την Brown γύρω από το κτήμα και της έδειξε τρεις τάφους που «φαινόταν ότι είχαν ανθρώπους θαμμένους μέσα τους». Ο Kohlhepp τής είπε τότε: «Kala, αν προσπαθήσεις να ξεφύγεις, θα μπεις κατευθείαν σε έναν από αυτούς τους τάφους».

Ενώ ήταν κλειδωμένη μέσα στο κοντέινερ, η Brown προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή της με βιβλία και ένα DVD player που της είχε δώσει ο Kohlhepp. Κοιμόταν σε δύο λεπτά κρεβάτια σκύλου, έτρωγε κράκερ και φιστικοβούτυρο και έλεγε ό,τι έπρεπε για να επιβιώσει.

Η αναζήτηση για το αγνοούμενο ζευγάρι και η συγκλονιστική διάσωση της Kala Brown

Αρκετές μέρες αφότου η Kala Brown και ο Charlie Carver πήγαν στην ιδιοκτησία του Kohlhepp, η μητέρα του Carver, Joanne Shiflet, ανησυχούσε ότι δεν είχε νέα του. Αρχικά, νόμιζε ότι απλώς κοιμόταν μετά τις 12ωρες βάρδιες της δουλειάς του, όποτε του έστελνε μήνυμα, αλλά καθώς περνούσαν οι μέρες, ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Εν τω μεταξύ, μια από τις φίλες της Brown ήταν επίσης επιφυλακτική για τη σιωπή της και είχε αρχίσει να κάνει ερωτήσεις από μόνη της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας του ζευγαριού μπερδεύτηκαν ακόμη περισσότερο όταν άρχισαν να εμφανίζονται περίεργες αναρτήσεις στους λογαριασμούς τους στα social media. Περίεργες καταστάσεις στο Facebook υποδήλωναν ότι η Brown και ο Carver είχαν παντρευτεί, είχαν αγοράσει ένα σπίτι και ζούσαν ευτυχισμένοι μαζί. Γιατί λοιπόν δεν ανταποκρίνονταν σε κλήσεις ή μηνύματα;

Η Shiflet αποφάσισε να υποβάλει αναφορά για αγνοούμενους και η αστυνομία άρχισε γρήγορα να αναζητά απαντήσεις.

Η Kala ήταν αλυσοδεμένη μέσα στο κοντέινερ όταν τη βρήκε η αστυνομία
Η Kala ήταν αλυσοδεμένη μέσα στο κοντέινερ όταν τη βρήκε η αστυνομία / Φωτογραφία: Spartanburg 7th Circuit Solicitor’s Office

Σύμφωνα με την Anderson Independent-Mail, οι ερευνητές ξεκίνησαν την αναζήτησή τους αποκτώντας αρχεία κινητών τηλεφώνων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την Brown και τον Carver. Παρατήρησαν ότι το τηλέφωνό της είχε δώσει σήμα τελευταία φορά από έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας κάπου στην περιοχή της κομητείας Spartanburg, αλλά η τοποθεσία δεν ήταν ακριβής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις η αστυνομία μπόρεσε να εξετάσει τα αρχεία της Brown στο Facebook, ανακάλυψε μηνύματα μεταξύ εκείνης και του Kohlhepp σχετικά με τη δουλειά στη γη του - η οποία βρισκόταν στην περιοχή όπου το κινητό της Brown είχε κάνει τελευταία φορά ping. Αυτό ήταν το κλειδί που χρειάζονταν για να λάβουν ένταλμα έρευνας για την ιδιοκτησία του Kohlhepp.

Καθώς έψαχναν την ιδιοκτησία των 96 acres, οι ερευνητές άκουσαν έναν θόρυβο που προερχόταν από ένα μεγάλο, μεταλλικό κοντέινερ. Μέσα ήταν η Kala Brown, με αλυσίδες γύρω από τον λαιμό και τον αστράγαλο για να μην μπορέσει να δραπετεύσει.

Όταν η αστυνομία τη ρώτησε πού ήταν ο Charlie Carver, εκείνη απάντησε: «Τον πυροβόλησε. Ο Todd Kohlhepp πυροβόλησε τον Charlie Carver τρεις φορές στο στήθος. Τον τύλιξε σε έναν μπλε μουσαμά, τον έβαλε στον κουβά του τρακτέρ, με έκλεισε εδώ, δεν τον έχω ξαναδεί».

Οι ντετέκτιβ βρήκαν επίσης το αυτοκίνητο του Carver, το οποίο είχε βαφτεί με σπρέι καφέ και είχε πεταχτεί στο δάσος. Δυστυχώς, αυτή ήταν μόνο η αρχή των φρικιαστικών ανακαλύψεών τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η αστυνομία έκοψε το κοντέινερ στο οποίο η Kala Brown ήταν αλυσοδεμένη για περισσότερο από δύο μήνες.
Η αστυνομία έκοψε το κοντέινερ στο οποίο η Kala Brown ήταν αλυσοδεμένη για περισσότερο από δύο μήνες / Φωτογραφία: Spartanburg 7th Circuit Solicitor’s Office

Πώς η Kala Brown βοήθησε την αστυνομία να αποκαλύψει την αλήθεια για τον Todd Kohlhepp

Κατά τη διάρκεια των δύο μηνών που ο Todd Kohlhepp κράτησε αιχμάλωτη την Kala Brown, της είπε τα πάντα για τα προηγούμενα εγκλήματα που είχε διαπράξει - ακόμα και αυτά με τα οποία δεν είχε ποτέ συνδεθεί. Σύμφωνα με το CNN, η Brown είπε αργότερα: «Του άρεσε να καυχιέται ότι ήταν κατά συρροήν δολοφόνος και μαζικός δολοφόνος».

Ο Kohlhepp φέρεται να είπε στην Brown ότι είχε σκοτώσει σχεδόν 100 ανθρώπους και ότι ήθελε να δολοφονήσει ακόμη περισσότερους επειδή «ονειρευόταν ότι ο αριθμός των νεκρών του ήταν τριψήφιος».

Καθώς η αστυνομία εξέτασε αυτούς τους ισχυρισμούς, έκανε μια συγκλονιστική ανακάλυψη - ο Kohlhepp συνδέθηκε με τουλάχιστον δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις στην περιοχή. Το 2003, είχε δολοφονήσει τέσσερα άτομα σε ένα κοντινό κατάστημα μηχανοκίνητων αθλημάτων, αλλά οι δολοφονίες είχαν παραμείνει ανεξιχνίαστες για 13 χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Todd Kohlhepp παραδέχτηκε αργότερα επτά συνολικά φόνους εκτός από την απαγωγή της Kala Brown
Ο Todd Kohlhepp παραδέχτηκε αργότερα επτά συνολικά φόνους εκτός από την απαγωγή της Kala Brown / Φωτογραφία: South Carolina Department of Corrections

Και μόλις λίγους μήνες πριν εξαφανιστούν η Brown και ο Carver, ο Kohlhepp είχε προσλάβει ένα παντρεμένο ζευγάρι για να δουλέψει στην ιδιοκτησία του, σκότωσε τον σύζυγο και βίασε τη σύζυγο για μια εβδομάδα προτού την πυροβολήσει επίσης και τους θάψει και τους δύο στους τάφους που έδειξε αργότερα στην Kala Brown.

Οι κριτικές του δολοφόνου στο Amazon

Αλλά ίσως το πιο ανησυχητικό μέρος του εγκληματικού οργίου του Todd Kohlhepp ήταν οι κριτικές που άφησε στο Διαδίκτυο για τα εργαλεία και τα όπλα που είχε χρησιμοποιήσει στις απαγωγές και τις δολοφονίες, μια πράξη που του χάρισε το παρατσούκλι «Amazon Review Killer». Σε μια κριτική για ένα μικρό φτυάρι, είχε γράψει, «κρατήστε το στο αυτοκίνητο για όταν πρέπει να κρύψετε τα πτώματα και αφήστε το μεγάλο φτυάρι στο σπίτι…».

Και σε μια άλλη κριτική για ένα λουκέτο, είπε, «συμπαγείς κλειδαριές... έχω 5 σε ένα κοντέινερ μεταφοράς... δεν θα τους σταματήσει... αλλά σίγουρα θα τους επιβραδύνει μέχρι να γίνουν πολύ μεγάλοι για να τους νοιάξει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο δικαστήριο, ο Kohlhepp ομολόγησε την ενοχή του σε επτά κατηγορίες για φόνο, δύο κατηγορίες απαγωγής και μία κατηγορία για εγκληματική σεξουαλική επίθεση. Καταδικάστηκε σε επτά συνεχόμενες ισόβιες καθείρξεις.

Όσο για την Kala Brown, όταν ρωτήθηκε τι μήνυμα είχε για τον απαγωγέα της, απάντησε: «Προσπάθησε να με συντρίψει, αλλά δεν είμαι ραγισμένη. Δεν μπορεί να καταστρέψει αυτό που είμαι… Κέρδισα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ