«Πόσο σε θέλω»: Το τραγούδι που γράφτηκε σε παραλία και βγήκε ουσιαστικά πάνω στη σκηνή του Λυκαβηττού [βίντεο] - iefimerida.gr

«Πόσο σε θέλω»: Το τραγούδι που γράφτηκε σε παραλία και βγήκε ουσιαστικά πάνω στη σκηνή του Λυκαβηττού [βίντεο]

Οι Τερμίτες
Τερμίτες / Φωτογραφία: Youtube video
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν 27 Σεπτεμβρίου του 1986, όταν στον Λυκαβηττό οι Τερμίτες έδιναν την πιο σημαντική συναυλία της μουσικής τους πορείας…. την τελευταία. Το συγκρότημα που είχε δημιουργηθεί από τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παύλο Κικριλή, Δημήτρη Βασαλάκη, Αντώνη Μιτζέλο και Τόλη Σκαματζούρα είχε αποφασίσει πως δεν θα υπήρχε συνέχεια.

Οι λόγοι καθαρά οικονομικοί, καθώς η μουσική δεν μπορούσε να προσφέρει τα προς το ζην στα μέλη των Τερμιτών. Πλέον, ο καθένας μόνος του θα επιχειρούσε να βρει τον μουσικό του δρόμο. Από τον τελευταίο δίσκο προέκυψε ένα τραγούδι αναλλοίωτο στον χρόνο, που τραγουδήθηκε, τραγουδιέται και θα τραγουδιέται. Το «Πόσο σε θέλω», μια φράση που τα λέει όλα, ένας απόλυτα ερωτικός στίχος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πόσο σε θέλω» το τραγούδι που γράφτηκε σε παραλία και ακούστηκε για πρώτη φορά στον Λυκαβηττό

Το «Πόσο σε θέλω» γράφτηκε μπροστά σε φωτιά σε μια παραλία του Βόλου. Ο Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος διάβασε τους στίχους και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που έφυγε από τη ζωή στα 63 του, άρχισε να γράφει τη μελωδία στη κιθάρα. Αργότερα, ο Αντώνης Μιτζέλος έγραψε την εισαγωγή και κάποια άλλα μουσικά μέρη.

Το «Πόσο σε θέλω» ακούστηκε για πρώτη φορά στον Λυκαβηττό μπροστά σε 7.000 θεατές. «Και το ηχογραφήσαμε κιόλας. Καλά αυτό έγινε επιτυχία από την πρώτη μέρα. Από την πρώτη στιγμή που το παίξαμε έγινε χαμός. Απίστευτο…», είχε σε συνέντευξή το στο ogdoo, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ένας τραγουδοποιός που αγαπήθηκε πολύ.

Οι Τερμίτες τραγουδούν το «Πόσο σε θέλω» το 2011

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είχε γράψει ο Αντώνης Μιτζέλος

Σε παλιότερη ανάρτηση του ο Αντώνης Μιτζέλος είχε θυμηθεί: «Σαν σήμερα στις 27/09/1986 οι Τερμίτες (Μαχαιρίτσας-Μιτζέλος-Κικριλης-Σπυρόπουλος-Βασαλάκης και Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος) δίνουν μια μεγάλη και σημαντική συναυλία στον Λυκαβηττό για να παίξουν τα νέα τους τραγούδια από τον δίσκο “Τσιμεντένια τραίνα” μπροστά σε επτά χιλιάδες “φίλους’’. Τραγούδια των Τερμιτών ερμήνευσαν και οι τότε συνεργάτες τους. Συμμετείχε η Φλέρυ Νταντωνάκη που τραγούδησε εκείνο το βράδυ για πρώτη φορά το τραγούδι “Η μπαλάντα της νύχτας” ,ο Γιώργος Νταλάρας που τραγουδάει για πρώτη φορά τα τραγούδια “Αρκούδες” και “Σκόνη”, ο Σάκης Μπουλάς για πρώτη φορά το “Φλασακι” και το “Μπανάκι μανάκι”, ο Αντώνης Βαρδής το “Σχήμα Λόγου” ,η Σοφία Βόσσου το “Φιλαράκι” και το “Ούτε σε γνωρίζω”. Οι αδελφοί Κατσιμίχα μας κάνουν γνωστό τον “Φάνη” τους και ο Γιάννης Γιοκαρίνης τζαμάρει με την μπάντα το “Νοσταλγός του rock n roll’’. Η συναυλία κλείνει με το κομμάτι “Πόσο σε θέλω” που βγαίνει ουσιαστικά από τους Τερμίτες εκείνη την στιγμή πάνω στην σκηνή… Εκείνο το βράδυ λοιπόν πολλά τραγούδια δέχτηκαν την ευλογία της ζωής την οποία διατηρούν μέχρι και σήμερα. Την ίδια χρονιά η συναυλία κυκλοφόρησε ηχογραφημένη με τον τίτλο “Τσιμεντένιο Κονσέρτο”. Έτσι για την ιστορία και για να μην ξεχνάμε πως ακόμα και στα σκοτεινά χρόνια που ζούμε, ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί και το καλό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ