Πώς γεννήθηκε ο μύθος με το τέρας του Λοχ Νες -Τσίρκο έδινε υπέρογκο ποσό σε όποιον του το παρέδιδε - iefimerida.gr

Πώς γεννήθηκε ο μύθος με το τέρας του Λοχ Νες -Τσίρκο έδινε υπέρογκο ποσό σε όποιον του το παρέδιδε

Μαμά και παιδάκια παρακολουθούν ένα τεχνητό τέρας του Λόχνες σε πάρκο αναψυχής στις ΗΠΑ
Μαμά και παιδάκια παρακολουθούν ένα τεχνητό τέρας του Λοχ Νες σε πάρκο αναψυχής στις ΗΠΑ / Φωτογραφία: AP Photo/Jim Mone
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για το πιο διάσημο μυθικό πλάσμα στο οποίο όμως πιστεύουν σήμερα χιλιάδες άνθρωποι. Το τέρας του Λοχ Νες που κολυμπά εδώ και αιώνες στα νερά της σκοτσέζικης λίμνης γεννήθηκε σαν σήμερα, μέσα από το δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.

Οι θρύλοι για τα απαίσια και τρομακτικά τέρατα που ζουν στην λίμνη του Λόχνες στην Σκωτία πολλοί και όλοι τους χάνονται στα βάθη των αιώνων. Ωστόσο, το περίφημο πλέον Τέρας του Λοχ Νες γεννήθηκε σαν σήμερα στις 2 Μαΐου πριν από 86 χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ηταν την ημέρα εκείνη που η εφημερίδα Ινβέρνες Κούριερ μετέδωσε τη μαρτυρία ενός ζευγαριού που διατηρούσε το σπίτι του κοντά στη λίμνη. «Γνωστός επιχειρηματίας, που μένει στο Ινβέρνες και η γυναίκα του (απόφοιτος πανεπιστημίου) αγναντεύοντας τη λίμνη από τη νότια ακτή, όχι μακριά από τον πλακόστρωτο δρόμο, παραξενεύτηκαν όταν παρατήρησαν αναταραχή στα νερά της λίμνης που λίγα λεπτά νωρίτερα ήταν εντελώς ήρεμα» έγραφε το δημοσίευμα που περιέγραφε με απόλυτη ακρίβεια ένα κήτος που ο όγκος του θύμιζε φάλαινα να «πλατσουρίζει» στα νερά της λίμνης.

Πέντε φορές που άνθρωποι ισχυρίστηκαν πως είδαν το τέρας του Λοχ Νες

Η ιστορία του τέρατος του Λοχ Νες γίνεται το θέμα στον Τύπο όλης της Αγγλίας και εφημερίδες από το Λονδίνου στέλνουν ανταποκριτές να ερευνήσουν οι ίδιοι τη λίμνη για ίχνη του. Οι αναφορές από την εποχή σημειώνουν πως μεγάλο τσίρκο έφτασε στο σημείο να προσφέρει 20.000 λίρες αμοιβή, σε όποιον έπιανε και του παρέδιδε ζωντανό το Τέρας του Λοχ Νες. Η ιστορία φούντωσε ακόμη περισσότερο, όταν ένα δεύτερο ζευγάρι ισχυρίστηκε πως και εκείνο είδε το τέρας στη λίμνη.

Η φωτογραφία της Νέσι

Ενα χρόνο αργότερα, ο γυναικολόγος Ρόμπερτ Γουίλσον θα δώσει στη δημοσιότητα μια φωτογραφία, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα ένα τέρας, με μορφή δεινόσαυρου, να ξεπροβάλει από το νερό. Η φωτογραφία της Νέσι, όπως ονομάστηκε το τέρας, έγινε γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρουργού». Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η λήψη του γυναικολόγου Γουίλσον που ισχυριζόταν πως απαθανάτισε το τέρας του Λόχνες
Η λήψη του γυναικολόγου Γουίλσον που ισχυριζόταν πως απαθανάτισε το τέρας του Λοχ Νες / Φωτογραφία: AP Photo

Χρόνια αργότερα, η αυθεντικότητα της φωτογραφίας αμφισβητήθηκε. Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε μάλιστα την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1994 από μια ομάδα ερευνητών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του τέρατος του Λοχ Νες

Ερασιτέχνες ερευνητές αναζητούσαν επί δεκαετίες ίχνη που να αποδεικνύουν την ύπαρξη του θρυλικού τέρατος του Λοχ Νες. Ως τα μέσα της δεκαετίας του ‘60, βρετανικά πανεπιστήμια επιχείρησαν να διεξάγουν έρευνες με χρήση υπερηχητικών μηχανημάτων στη λίμνη. Ομως, δεν κατάφεραν ποτέ να καταλήξουν σε κάτι χειροπιαστό.

Το 1975, μια νέα έρευνα κατέληξε σε μια θολή φωτογραφία από το βυθό της λίμνης που θεωρητικά αναπαριστούσε την φιγούρα ενός μεγάλου υδρόβιου ζώου. Αντίστοιχες έρευνες για το Τέρας του Λοχ Νες έγιναν τόσο τη δεκαετία του ‘80, όσο και τη δεκαετία του ‘90, όμως δεν προέκυψε ποτέ κανένα αποτέλεσμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μύθος βέβαια καλά κρατεί και η μικρή παραλίμνια πόλη Ινβέρνες υποδέχεται κάθε χρόνο 400.000 επισκέπτες που φτάνουν στη Σκωτία με την ελπίδα να είναι εκείνοι που βρουν αποδείξεις για την ύπαρξη του Τέρατος του Λοχ Νες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τέρας του Λόχνες Αγγλία Λίμνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ