Η πολυτάραχη ζωή της Γκισλέιν Μάξγουελ – Από τα πάρτι της υψηλής κοινωνίας, μαστροπός του Τζέφρι Επστάιν [εικόνες] - iefimerida.gr

Η πολυτάραχη ζωή της Γκισλέιν Μάξγουελ – Από τα πάρτι της υψηλής κοινωνίας, μαστροπός του Τζέφρι Επστάιν [εικόνες]

Η Γκισλέιν Μάξγουελ με ασημί φόρεμα
Η Γκισλέιν Μάξγουελ/Φωτογραφία: Getty Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γκισλέιν Μάξγουελ έκανε παρέα με μέλη βασιλικών οικογενειών, πολιτικούς και επιχειρηματίες, αλλά η πολυτελής ζωή της έληξε απότομα, όταν συνελήφθη με τις κατηγορίες πως παρέσυρε νεαρά κορίτσια τα οποία στη συνέχεια κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον Τζέφρι Επστάιν.

Ως «αγαπημένη» κόρη του πρώην βαρόνου μέσων ενημέρωσης, Ρόμπερτ Μάξγουελ, ζούσε έναν πολυτελή τρόπο ζωής και περηφανευόταν για το άψογο δίκτυο επαφών της αλλά και τους διάσημους φίλους της. Η γεννημένη στην Γαλλία socialite, πέρασε δεκαετίες σε αποκλειστικά πάρτι, παρέα με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον πρίγκιπα Άντριου, ενώ είχε θεαθεί ακόμη και με τον Μπιλ Κλίντον σε ιδιωτικό αεροπλάνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως χθες, η Γκισλέιν Μάξγουελ συνελήφθη στο Νιου Χαμσάιρ, κατηγορούμενη πως προμήθευε νεαρά, ανήλικα κορίτσια στον καταδικασμένο για σεξουαλική παρενόχληση, Τζέφρι Επστάιν, που αυτοκτόνησε σε φυλακή της Νέας Υόρκης το περασμένο καλοκαίρι εν αναμονή της δίκης του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «βοηθούσε τον Επστάιν να στρατολογήσει και τελικά να κακοποιήσει κορίτσια ηλικίας από 14 ετών ενώ συμμετείχε και στην σεξουαλική κακοποίηση».
Βέβαια, η ίδια αρνείται τις κατηγορίες αυτές ενώ μέχρι την σύλληψή της, τα ίχνη της είχαν χαθεί από το φθινόπωρο του 2016. Η ζωή της όμως δεν ήταν πάντα έτσι.

Στην πραγματικότητα, η Γκισλέιν Μάξγουελ, που μιλά με βρετανική προφορά, ήταν γνωστό μέλος στην κοινωνική σκηνή της Νέας Υόρκης, μετά την γνωριμία της με τον Τζέφρι Επστάιν την δεκαετία του 1990, χρησιμοποιώντας τις συνδέσεις της για να τους εξασφαλίσει πρόσβαση στα πιο ιδιωτικά πάρτι.

Η Γκισλέιν Μάξγουλε περηφανευόταν πάντα για τις υψηλές γνωριμίες της
Η Γκισλέιν Μάξγουλε περηφανευόταν πάντα για τις υψηλές γνωριμίες της
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έχει δηλώσει στην The Guardian η Μαρία Φάρμερ, μία από τις γυναίκες που κατηγορούν τον εκατομμυριούχο για κακοποίηση: «Η Γκισλέιν ήταν το κλειδί ώστε να με κάνει να νιώθω ασφαλής. Την εμπιστευόμουν γιατί είναι γυναίκα… είχε αυτό τον τρόπο, ήταν σαν τα δημοφιλή κορίτσια στο σχολείο. Ήξερε τους πάντες».

Οι σπουδές, οι 4 γλώσσες και το δίπλωμα πιλότου ελικοπτέρου και χειριστή υποβρυχίου

Γεννημένη στο Παρίσι ανήμερα των Χριστουγέννων το 1961 από την Γαλλίδα μητέρα της Ελίζαμπεθ και τον πατέρα της Ρόμπερτ, η Γκισλέιν Μάξγουελ ήταν το νεότερο από τα 9 παιδιά. Μεγάλωσε στο Χέντινγκτον Χιλ Χολ, ένα αρχοντικό μισθωμένο από το δημοτικό συμβούλιο.

Η Μάξγουελ σπούδασε στο Marlborough Collge της Αγγλίας, αγαπημένο της βρετανικής ελίτ και στην συνέχεια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Λέγεται επίσης ότι είναι κάτοχος διπλώματος πιλότου για ελικόπτερο αλλά και υποβρύχιο και μιλά 4 γλώσσες.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ ζούσε πάντα μια ζωή μέσα στην χλιδή και την πολυτέλεια
Η Γκισλέιν Μάξγουελ ζούσε πάντα μια ζωή μέσα στην χλιδή και την πολυτέλεια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα 20 της, ήταν ένα πολύ γνωστό πρόσωπο στην κοινωνική σκηνή του Λονδίνου και ίδρυσε το Kit Kat Club, μια εναλλακτική λύση στην απαρχαιωμένη μορφή σχολείου για γυναίκες υψηλής ισχύος. Εργάστηκε για την εφημερίδα του πατέρα της, την The European, αλλά και ως διευθυντής του Oxford United Football Club, όταν ο πατέρας της ήταν ιδιοκτήτης.

Ο θάνατος του πατέρας της, άλλαξε την ζωή της

Αλλά όταν ο πατέρας της Ρόμπερτ, ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες των μέσων ενημέρωσης – και διαβόητος απατεώνας- στην σύγχρονη ιστορία, πέθανε, ο κόσμος της κατέρρευσε. Ο Ρομπερτ πέρασε την επαγγελματική του καριέρα επενδύοντας στην οικονομία του Ισραήλ, αφότου είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειάς του κατά το ολοκαύτωμα. Πέθανε σε ηλικία 68 ετών το 1991 κάτω υπό ύποπτες συνθήκες, αφού έπεσε από το γιοτ του, το οποίο είχε το όνομα της κόρης του, Γκισλέιν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της πέθανε το 2013.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ διαβάζει μια δήλωση εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της οικογένειάς της στις ισπανικές αρχές για τις έρευνες σχετικά με τον θάνατο του πατέρα της
Η Γκισλέιν Μάξγουελ διαβάζει μια δήλωση εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της οικογένειάς της στις ισπανικές αρχές για τις έρευνες σχετικά με τον θάνατο του πατέρα της

Λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Γκισλέιν προκάλεσε οργή όταν φωτογραφήθηκε κατά την επιβίβασή της στο Concorde ενώ ταυτόχρονα μιλούσε δημόσια για τον οικονομικό της αγώνα. Ο πατέρας της, όπως έλεγε, της είχε αφήσει μόνο ένα ετήσιο καταπίστευμα ύψους 100.000 δολαρίων για να ζήσει, αφού είχε κλέψει περίπου 623 εκατομμύρια δολάρια από τα συνταξιοδοτικά ταμεία των υπαλλήλων του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γνωριμία με τον Τζέφρι Επστάιν

Μετακομίζοντας όμως στην Αμερική, η Γκισλέιν Μάξγουελ διαπίστωσε ότι ήταν ελεύθερη να κάνει ότι θέλει. Ήταν στην Νέα Υόρκη, σε ηλικία 30 ετών, όταν φέρεται να γνώρισε τον Επστάιν. Ο βιογράφος του πατέρα της, Τομ Μπάουερ, είπε ότι «λάτρευε τους πλούσιους και κυρίαρχους άνδρες».

Η Γκισλέιν χρησιμοποίησε τις άψογες κοινωνικές επαφές της, για να εισαγάγει τον Επστάιν, γιο ενός κηπουρού, στην υψηλή κοινωνία. Σε αντάλλαγμα, χρησιμοποίησε τα εκατομμύρια του χρηματοδότη της, για να υποστηρίξει έναν πλούσιο τρόπο ζωής που περιλάμβανε ένα σπίτι στο Upper East Side του Μανχάταν, να αγοράζει επώνυμα ρούχα και να κάνει μαθήματα πιλότου ελικοπτέρου.

Τρελά ερωτευμένη μαζί του, εκείνος όμως ήθελε να κοιμάται με πολλές

Λέγεται ότι ήταν «τρελά ερωτευμένη» με τον Τζέφρι Επστάιν, αλλά ο παιδεραστής, απέφυγε τον γάμο μαζί της, επειδή ήθελε να κοιμάται με άλλες γυναίκες. Παρ’ όλα αυτά, πήρε την Γκισλέιν υπό την προστασία του στη Νέα Υόρκη, βοηθώντας την όχι μόνο να σταθεί στα πόδια της αλλά και να γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα μέλη της κοινωνικής ελίτ της πόλης.

Ο Επστάιν της τράβηξε αμέσως την προσοχή: ένας άντρας τόσο επιβλητικός, κυρίαρχος και πλούσιος, όπως ο πατέρας της που μόλις είχε χάσει. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, εμφανιζόταν στο πλευρό του Επστάιν ως «διασημότητα» στο άνοιγμα ενός λαμπερού εστιατορίου στο Μανχάταν. Ήταν επίσης τακτική επισκέπτης στο διαμέρισμά του. Πολύ σύντομα, όπως ανέφερε ένας φίλος, η εξάρτησή της από τον εκατομμυριούχο παιδόφιλο, ήταν «ολοκληρωτική». «Η Γκισλέιν μπαινόβγαινε με τα κλειδιά της στο σπίτι του Επστάιν, και παρόλο που ο ίδιος μου είπε ότι δεν είχαν σεξουαλική σχέση, κοιμόταν ανά διαστήματα στο κρεβάτι του» δήλωσε μια πρώην σύντροφος του παιδόφιλου στο Vanity Fair.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο πρίγκιπας Άντριου με μία από τις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση και η Γκισλέιν Μάξγουελ
Ο πρίγκιπας Άντριου με μία από τις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση και η Γκισλέιν Μάξγουελ

Ακόμη και ο πρίγκιπας Άντριου, επικαλέστηκε δημόσια την φιλία του με την Μάξγουελ, ως τον λόγο που μπήκε στην τροχιά του Τζέφρι Επστάιν. Μάλιστα, κατηγόρησε την Μάξγουελ πως αυτή έφερε τον Επστάιν στο κάστρο Γουίνδσορ και το Σάντριγκχαμ το 2000. «Θυμηθείτε πως η τότε σύντροφός του Μάξγουελ, ήταν το βασικό στοιχείο στην γνωριμία μας» είχε δηλώσει στην διαβόητη συνέντευξή του πέρυσι.

Οι διάσημοι φίλοι της - Ντόναλντ Τραμπ, Μπιλ Κλίντον

Στην δημοσιότητα έχουν έρθει επίσης, φωτογραφίες από την Μάξγουελ που ποζάρει δίπλα στον πρίγκιπα Άντριου και τον Επστάιν στο Royal Ascot το 2000. Η Μάξγουέλ έχει φωτογραφηθεί επίσης στον γάμο της Τσέλσι Κλίντον ενώ έχει πετάξει επίσης με τον Μπιλ Κλίντον, με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Επστάιν, με το όνομα Lolita Express, που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά νέων κοριτσιών στο ιδιωτικό νησί της Καραϊβικής ή στο ράντσο του στο Νέο Μεξικό.

Τζέφρι Επστάιν και και Γκισλέιν Μάξγουελ είχαν επίσης επισκεφθεί τον Ντόναλντ Τραμπ και την Μελάνια στο Μαρ-α-Λάγκο και έκαναν πλούσια δείπνα στο αρχοντικό του Επστάιν, στα οποία είχαν παραβρεθεί διάσημα ονόματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Γκισλέιν Μάξγουελ με τον Ντόναλντ Τραμπ
Η Γκισλέιν Μάξγουελ με τον Ντόναλντ Τραμπ/Φωτογραφία: Getty Images

Ο επιχειρηματίας Γιούεν Ρέλι είχε δηλώσει στο Tatler: «Κάθε ενδιαφέρον, όμορφο, νεαρό κορίτσι που έφτανε στην Νέα Υόρκη, θα κατέληγε να πίνει τσάι με την Γκισλέιν και στην συνέχεια θα γινόταν η γνωριμία στον Επστάιν. Ήταν το πρόσωπο υποδοχής ενός μάλλον μυστηριώδους δισεκατομμυριούχου». Μια πρώην οικονόμος στο αρχοντικό του Επστάιν, την είχε περιγράψει ως «κυρία του σπιτιού». «Είναι ένας από τους ανθρώπους που συζητά διαρκώς το ζγεγονός ότι γνωρίζει πολλά μεγάλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένων των Κλίντον, Κένεντι και διαφόρων βασιλέων» είπε ένας γνωστός.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ έζησε για πολλά χρόνια με τον Επστάιν και ήταν συχνά συνταξιδιώτης του σε ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Εδώ και χρόνια, όμως, κατηγορείται από πολλές γυναίκες πως τις στρατολόγησε για να κάνουν μασάζ στον δισεκατομμυριούχο, κατά την διάρκεια του οποίου, της πίεσε να κάνουν σεξ. Το κατηγορητήριο λέει ότι ήδη από το 1994, η Μάξγουελ «δελέαζε» ανήλικα κορίτσια ρωτώντας τα για την ζωή τους, τα σχολεία τους και τις οικογένειές τους.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ συνελήφθη χθες από το FBI, ενώ κρυβόταν σε μια πολυτελής έπαυλη που είχε αγοράσει στο Νιου Χαμσάιρ
Η Γκισλέιν Μάξγουελ συνελήφθη χθες από το FBI, ενώ κρυβόταν σε μια πολυτελής έπαυλη που είχε αγοράσει στο Νιου Χαμσάιρ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, η Γκισλέιν Μάξγουελ, μετά την σύλληψή της από το FBI, είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες συνωμοσίας προκειμένου να δελεάσει ανήλικες να ταξιδέψουν για να προχωρήσουν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις, παρακίνηση ανηλίκου για ταξίδι για να διαπράξει παράνομες σεξουαλικές πράξεις, συνωμοσία για τη μεταφορά ανηλίκων με πρόθεση εγκληματικής σεξουαλικής δραστηριότητας, μεταφορά ανηλίκου με πρόθεση να εμπλακεί σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα και δύο κατηγορίες ψευδορκίας.

Οι κατηγορίες αφορούν περιστατικά που συνέβησαν μεταξύ 1994 και 1997 και αφορούσαν τρία ανώνυμα θύματα, το νεότερο από τα οποία ήταν 14. Η φερόμενη κακοποίηση συνέβη στα σπίτια του Επστάιν στη Νέα Υόρκη, την Φλόριντα και το Νέο Μεξικό και το σπίτι της Γκισλέιν στο Λονδίνο. Εάν καταδικαστεί, θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την πιο σοβαρή κατηγορία – μεταφορά ανηλίκου με πρόθεση να εμπλακεί σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα.

Φωτογραφίες: AP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ