Ποιος είναι ο σεφ που μαγείρεψε στην κρουαζιέρα του Ομπάμα στα ελληνικά νησιά -Το σημείωμα που του άφησαν [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο σεφ που μαγείρεψε στην κρουαζιέρα του Ομπάμα στα ελληνικά νησιά -Το σημείωμα που του άφησαν [εικόνες]

Ποιος είναι ο σεφ Λούκα Φουρίνι
Ποιος είναι ο σεφ Λούκα Φουρίνι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ελλάδα βρίσκεται την τελευταία εβδομάδα ο Μπαράκ Ομπάμα με τη Μισέλ Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντήσει σήμερα 105 υποτρόφους του προγράμματος Obama Leaders και αύριο Πέμπτη είναι η προγραμματισμένη ομιλία του στο ΚΠΙΣΝ με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ανδρέα Δρακόπουλο.

Το ταξίδι του ζεύγους Ομπάμα στην Ελλάδα

Ωστόσο, τις προηγούμενες μέρες ο Μπαράκ Ομπάμα με τη σύζυγό του βρέθηκαν στην Αντίπαρο, φιλοξενούμενοι του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον, απ' όπου έκαναν εξορμήσεις και σε κοντινά νησιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ένα από τα ταξίδια αυτά με πολυτελές γιοτ, το ζεύγος Ομπάμα και οι Χανκς καλέσαν έναν Ιταλό σεφ, τον Λούκα Φουρίνι, να μαγειρέψει για εκείνους. Έχοντας απολαύσει προφανώς τα εξαιρετικά πιάτα του, τον ευχαρίστησαν στο τέλος με ένα σημείωμα το οποίο ο σεφ πόσταρε στο Instagram του.

«Σας ευχαριστούμε για τις υπέροχες μέρες στο όμορφο σκάφος σας. Σας είμαστε ευγνώμονες», έγραψε στο σημείωμα η Μισέλ Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε, με τη σειρά του, για «αυτό το υπέροχο ταξίδι» και δήλωσε «ιδιαίτερα ευγνώμων για τη φιλοξενία». «Ευτυχία», έγραψε ο Τομ Χανκς. «Ευχαριστούμε, περάσαμε υπέροχα», έγραψε η Μαλία Ομπάμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος είναι ο σεφ Luca Furini που μαγείρεψε για τους Ομπάμα στα ελληνικά νησιά

Ο ίδιος ο Luca Furini αυτοπροσδιορίζεται στον ιστότοπό του ως εξής:

«Είμαι ερωτευμένος με το φαγητό, παθιασμένος και αφοσιωμένος στο φαγητό για να ανακαλύψω νέες γεύσεις και ουσία στους ανθρώπους, με τις δημιουργίες μου.

Είμαι επαγγελματίας σεφ, ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο για να μάθω νέες συνταγές, νέες κουλτούρες, γεύσεις και παραδοσιακές αυθεντικές συνταγές.

Πέρασα δύο χρόνια σε ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin, έχω δέκα χρόνια συνολικής εμπειρίας και το τελευταίο ένα έτος εργάζομαι ως ιδιωτικός σεφ.

Μου αρέσει η άμεση επαφή με τον πελάτη, μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του και να του δείξω τα βήματα για την παρασκευή καταπληκτικών πιάτων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο άλλαξα, και από τα εστιατόρια, τώρα εργάζομαι ως ιδιωτικός σεφ.

Για μένα η μαγειρική είναι όλη μου η ζωή, είναι η μετατροπή των πρωτογενών στοιχείων σε φανταστικά και νόστιμα προϊόντα, κάτι σαν Χημεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πήγα σε σχολή εστίασης σε νεαρή ηλικία, μετά από αυτό αποφάσισα να συνεχίσω να μελετώ διαβάζοντας πολλά βιβλία και να εξασκηθώ στη δουλειά σε πολλά εστιατόρια όπου πήγα.

Πρότυπο στην κουζίνα είναι ο Bottura και ο Gualtiero Marchesi, δύο γίγαντες της ιταλικής κουζίνας.

Βάζω βαθιά αγάπη σε αυτό που κάνω, καλό γούστο και δημιουργικότητα, συνδυάζω ασυνήθιστες γεύσεις, για να έχω εκπληκτικά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ