Ποια ήταν η Αλίν, ο μεγάλος έρωτας του Κριστόφ –Το τραγούδι του γι' αυτήν έγινε παγκόσμια επιτυχία και κυκλοφορεί ξανά - iefimerida.gr

Ποια ήταν η Αλίν, ο μεγάλος έρωτας του Κριστόφ –Το τραγούδι του γι' αυτήν έγινε παγκόσμια επιτυχία και κυκλοφορεί ξανά

Η Αλίν με τον Κριστόφ στην παραλία Juan-les-Pins της Γαλλικής Ριβιέρας.
Η Αλίν με τον Κριστόφ στην παραλία Juan-les-Pins της Γαλλικής Ριβιέρας. / Φωτογραφία : Gérard Géry / Paris Match 1965

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1960, δεν υπήρξε ερωτευμένο ζευγάρι (και στην Ελλάδα) που να μην χόρεψε μπλουζ το θρυλικό Aline. Ονειρικό τραγούδι αγάπης που οδηγούσε σε πιο σφιχτή αγκαλιά, όταν ο στίχος στο ρεφρέν έλεγε Et j'ai crié, crié "Aline!" pour qu'elle revienne (Και φώναξα…φώναξα: Αλίν! γύρνα κοντά μου).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πενήντα έξι χρόνια πέρασαν από το καλοκαίρι του 1965, όταν ο Κριστόφ, αρχίζοντας την καριέρα του, πρωτοτραγούδησε το Αλίν κάνοντάς το παγκόσμια επιτυχία. Πάνω από μισός αιώνας πέρασε, και η Αλίν, φαίνεται πως εμπνέει ακόμα. Φέτος, ο Jarvis Cocker, διασκεύασε το τραγούδι, για την ταινία French Dispatch του βραβευμένου σκηνοθέτη Wes Anderson. Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στις Κάννες το καλοκαίρι και θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους στις 22 Οκτωβρίου.

Ποια ήταν όμως η Αλίν που ενέπνευσε τον Γάλλο τραγουδιστή να δημιουργήσει αυτό το όμορφο τραγούδι;

Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Κριστόφ το 2016, αποκάλυψε ότι η Αλίν, δεν ήταν πλάσμα της φαντασίας του, υπήρξε και ονομαζόταν Aline Natanovitch. Ήταν πολωνικής καταγωγής και ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Παρίσι, εργαζόμενη τη μέρα ως βοηθός οδοντίατρου και το βράδυ υπεύθυνη ιματιοθήκης στο κλαμπ Orphéon. Στο οδοντιατρείο όπου πήγαινε ο Κριστόφ, πλέχτηκε το ειδύλλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αλίν
Αλίν / Φωτογραφία: Gérard Géry / Paris Match 1965.

Το 1965, το περιοδικό Paris Match, δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών της Αλίν με τον Κριστόφ στην παραλία Juan-les-Pins της Γαλλικής Ριβιέρας.

Η Αλίν με τον Κριστόφ στην παραλία Juan-les-Pins της Γαλλικής Ριβιέρας
Η Αλίν με τον Κριστόφ στην παραλία Juan-les-Pins της Γαλλικής Ριβιέρας. / Φωτογραφία: Gérard Géry / Paris Match 1965.
Αλίν και Κριστόφ
Αλίν και Κριστόφ / Φωτογραφία: Gérard Géry / Paris Match 1965.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο Κριστόφ συνέθεσε το Αλίν, το παρουσίασε στους γονείς της κοπέλας. Σύμφωνα με μαρτυρία που έδωσε πολύ αργότερα ο Edmond Natanovitch, αδελφός της Αλίν, δεν άρεσε καθόλου στους γονείς το τραγούδι, δυσαρεστήθηκαν που αναφερόταν το μικρό όνομα της κόρης τους και ζήτησαν από τον Κριστόφ να μην το κυκλοφορήσει.

Η Αλίν με τον Κριστόφ πάνω σε άλογο
Για την Αλίν ο Κριστόφ έγραψε το τραγούδι που έγινε επιτυχία / Φωτογραφία: Gérard Géry / Paris Match 1965.

Ο Κριστόφ δεν τους άκουσε. Το Αλίν κυκλοφόρησε με τεράστια επιτυχία.
Το όνομα της κοπέλας απαθανατίστηκε έτσι σε ένα από τα ομορφότερα τραγούδια αγάπης και έκανε γνωστό τον Κριστόφ σε όλο τον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφίες : Gérard Géry / Paris Match 1965.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ