Ποια είναι τα παιδιά και τα εγγόνια του Τζο Μπάιντεν -Η πιτσιρικαρία που θα τον συνοδεύσει στον Λευκό Οίκο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποια είναι τα παιδιά και τα εγγόνια του Τζο Μπάιντεν -Η πιτσιρικαρία που θα τον συνοδεύσει στον Λευκό Οίκο [εικόνες]

Τα εγγόνια του Τζο Μπάιντεν
Τα εγγόνια του Τζο Μπάιντεν/Φωτογραφία: AP/Democratic National Convention
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έμφαση που έδωσε ο Τζο Μπάιντεν στην οικογένεια ήταν εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του περιοδείας το 2020. Ποια είναι όμως τα μέλη της πολυμελούς οικογένειάς του;

Επικεντρώθηκε στην ιστορία αγάπης με την σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν, τον στενό δεσμό που έχει με τα εγγόνια του αλλά και την τραγωδία που βίωσε όταν έχασε δύο από τα παιδιά του και την πρώτη του γυναίκα. Φυσικά, μετά την νίκη τους στις αμερικανικές εκλογές, όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί επάνω του αλλά και στους απογόνους του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην αντιπρόεδρος είχε αποκτήσει τρία παιδιά με την πρώτη του σύζυγο Νίλια Χάντερ: τους Χάντερ, Μπο και Ναόμι. Στην συνέχεια, απέκτησε άλλη μία κόρη με την δεύτερη σύζυγό του Τζιλ. Δεδομένου ότι έχει αποκτήσει και εγγόνια, η οικογένεια έχει μεγαλώσει πολύ.

Μάλιστα, τα εγγόνια του είναι αυτά που του ανακοίνωσαν την είδηση της νίκης του στις προεδρικές εκλογές. Σύμφωνα με το NBC News, ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν κάθονταν στο πίσω αίθριο του σπιτιού τους, όταν τα εγγόνια τους έσπευσαν για να τους πουν: «Παππού, παππού, Κερδίσαμε!». Η εγγονή του, Ναόμι Μπάιντεν μάλιστα μοιράστηκε μια οικογενειακή φωτογραφία όπου αγκαλιάζονται για να γιορτάσουν την νίκη. Ας δούμε όμως, περισσότερα πράγματα για τα παιδιά και τα εγγόνια του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Ναόμι Μπάιντεν

Η Ναόμι Μπάιντεν ήταν μόλις ενός έτους όταν πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1972. Η μητέρα της, Νίλια, πέθανε επίσης στο ίδιο δυστύχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τζόζεφ «Μπο» Μπάιντεν

Γνωστός με το ψευδώνυμό του, ο Μπο ήταν ένας γνωστός πολιτικός που συνεργάστηκε στενά με την Καμάλα Χάρις. Το 2003, εντάχθηκε στην Εθνική Φρουρά του Στρατού ως υποψήφιος για το Σώμα του Γενικού Εισαγγελέα. Στην συνέχεια, μπήκε στην πολιτική, εκλέχτηκε γενικός εισαγγελέας του Ντελαγουέρ, μια θέση που υπηρέτησε από το 2007 έως το 2015. Σχεδίαζε να θέσει ως υποψήφιος κυβερνήτης του Ντελαγουέρ το 2016, αλλά πέθανε το 2015, μετά από μάχη με τον καρκίνο του εγκεφάλου.

O γιος του Τζο Μπάιντεν, Μπο
O γιος του Τζο Μπάιντεν, Μπο

«Αφότου ο γιος μας, Μπο, πέθανε από καρκίνο, αναρωτήθηκα εάν θα χαμογελούσα ή θα αισθανόμουν ξανά χαρά. Ήταν καλοκαίρι, αλλά δεν μας είχε απομείνει καθόλου ζεστασιά» δήλωσε η Τζιλ κατά την διάρκεια της ομιλίας της στο Συνέδριο των Δημοκρατικών το 2020. Τέσσερις ημέρες μετά την κηδεία του Μπο, είδα τον Τζο να ξυρίζεται και να βάζει το κοστούμι του. Τον είδα να κοιτάζεται στον καθρέφτη, να παίρνει μια ανάσα, να σηκώνει τους ώμους του και να βγαίνει σε έναν κόσμο όπου δεν υπήρχε ο γιος μας. Αυτός είναι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Τζο Μπάιντεν μετην σύζυγό του Τζιλ, τον γιο του Μπο και την σύζυγό του Χάλι
Ο Τζο Μπάιντεν με την σύζυγό του Τζιλ, τον γιο του Μπο και την σύζυγό του Χάλι

Ο Μπο Μπάιντεν άφησε πίσω του την γυναίκα του Χάλι Ολιβέρε και δύο παιδιά, την Νάταλι Μπάιντεν και τον Ρόμπερτ Χάντερ Μπάιντεν Β’.

Ρόμπερτ Χάντερ Μπάιντεν

Συνήθως αναφέρεται με το μεσαίο όνομά του, ο Χάντερ εργάζεται επί του παρόντος ως δικηγόρος και είναι ο ιδρυτής της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Eudora Global.

Ο Χάντερ έχει γίνει επίσης θέμα στα tabloid λόγω των αγώνων του με τις καταχρήσεις ουσιών καθώς και με την «ταραχώδη προσωπική του ζωή» σύμφωνα με το ABC. «Του ζητάω συγνώμη» είπε ο Χάντερ αναφερόμενος σε συνομιλίες με τον πατέρα του, σύμφωνα με μια συνέντευξη με τον New Yorker, «και μου λέει: ‘Εγώ ζητώ συγνώμη’ και τότε συνεχίζουμε να διαφωνούμε σχετικά με το ποιος θα πρέπει να λυπάται περισσότερο. Και οι δύο όμως συνειδητοποιούμε ότι το μόνο πραγματικό αντίδοτο σε όλα αυτά είναι η νίκη. Μου λέει: ΄Κοίτα, θα περάσει. Αλλά μπορείς να επιβιώσεις από την επίθεση;».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Τζο Μπάιντεν με τον γιο του Χάντερ
Ο Τζο Μπάιντεν με τον γιο του Χάντερ

Ο γιος του Τζο Μπάιντεν μίλησε επίσης και για την ζωή με τα ναρκωτικά: «Όλοι αντιμετωπίζουν πόνο» είπε στο περιοδικό. «Όλοι έχουν τραύματα. Υπάρχει ένας εθισμός σε κάθε οικογένεια. Ήμουν σε αυτό το σκοτάδι. Ήμουν σε αυτό το τούνελ – είναι μια ατέρμονη σήραγγα. Δεν μπορείς να το ξεφορτωθείς. Πρέπει να μάθεις να το αντιμετωπίζεις».

Το 2017, ο Χάντερ Μπάιντεν χώρισε με την σύζυγό του Κάθλιν Μπουλέ, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά: την Ναόμι (που πήρε το όνομά της από την αείμνηστη θεία της, την Φίνεγκαν και την Μέισι Μπάιντεν. Λίγο αργότερα, ο Χάντερ άρχισε μια σχέση με την Χάλι, την χήρα του αδερφού του.

«Μοιραζόμασταν μια πολύ συγκεκριμένη θλίψη» είπε ο Χάντερ για την σχέση τους στους New Yorker. «Άρχισα να σκέφτομαι πως η Χάλι ήταν το μόνο άτομο στην ζωή μου που κατάλαβε την απώλειά μου». Τελικά, οι δυο τους χώρισαν το 2019. Έκτοτε, ο Χάντερ παντρεύτηκε την Μελίσσα Κοέν, σκηνοθέτη από την Νότια Αφρική, σύμφωνα με την Washington Post.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άσλεϊ Μπλέιζερ Μπάιντεν

Το νεότερο παιδί του Τζο Μπάιντεν, η Άσλεϊ είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Tulane, η οποία στην συνέχειαα έγινε εκτελεστική διευθύντρια του Κέντρου Δικαιοσύνης του Ντελαγουέρ, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με σκοπό την μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης. Εργάστηκε επίσης, ως κοινωνική λειτουργός στο Ντελαγουέρ για 15 χρόνια.

Ως παιδί, η Άσλεϊ είχε επιρροή στα πολιτικά παιχνίδια του πατέρα της. Σύμφωνα με μια συνέντευξη στο DelawareToday, κάποτε πλησίασε τον Τζο Μπάιντεν, «προετοιμασμένη με έρευνα και αφίσες και μίλησε για το τι πρέπει να γίνει για την σωτηρία των δελφινιών» γεγονός που τον οδήγησε να συνεργαστεί με την γερουσιαστή Μπάρμπαρα Μπόξερ για τον Νόμο περί προστασίας των Δελφινιών του 1990.

Ο Τζο Μπάιντεν με την κόρη του Άσλεϊ
Ο Τζο Μπάιντεν με την κόρη του Άσλεϊ

Τώρα η Άσλεϊ έχει εστιάσει στην βιομηχανία της μόδας. Το 2017, ίδρυσε την Livelihood, μια αμερικανική εταιρεία ένδυσης. «Η Livelihood αφορά συγκεκριμένα την εισοδηματική ανισότητα» έχει δηλώσει στο περιοδικό Elle. «Και η φυλετική ανισότητα με την εισοδηματική σχετίζονται άμεσα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας με τον αδερφό της Χάντερ, στο συνέδριο των Δημοκρατικών, η Ασλεϊ είπε ότι ο πατέρας της θα είναι «ένας σταθερός βράχος» ως πρόεδρος και πως «θα πει την αλήθεια, ακόμη κι αν δεν θέλετε να την ακούσετε». Αυτή την στιγμή είναι παντρεμένη με τον Χάουαρντ Κρέιν, έναν πλαστικό χειρουργό.

Ναόμι Μπάιντεν

Η Ναόμι είναι η 26χρονη κόρη του Χάντερ και της πρώτης του γυναίκας. Πήρε το όνομα της κόρης του Τζο Μπάιντεν που πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1972. Σε ένα συγκινητικό πρόσφατο tweet, είπε στον παππού της Τζο Μπάιντεν: «Είμαι περήφανη που είμαι εγγονή σου κάθε μέρα».

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ, η Ναόμι αποκάλυψε μέσω Twitter πως αυτή και τα ξαδέρφια της αποφάσισαν να κεράσουν τον παππού τους ένα παγωτό. «Παππού, απόψε θα φας από το κουτί» έγραψαν σε μια γλυκιά νότα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον περασμένο Μάιο, η Ναόμι αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Κολούμπια, και η παππούς της έδωσε μαι ομιλία εκεί – αν και απομακρυσμένα λόγω κορωνοϊού. Πριν από αυτό, ήταν φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και αποφοίτησε το 2016, μαζί με την Τίφανι Τραμπ. Οι δύο προκάλεσαν σύγχυση μετά την λήψη μιας φωτογραφίας μαζί.

Φίνεγκαν Μπάιντεν

Η μικρότερη αδερφή της Ναόμι Μπάιντεν, η Φίνεγκαν συμμετείχε εξίσου στην προεκλογική εκστρατεία του παππού της Όπως και η Ναόμι, πήρε το όνομά της από έναν συγγενή που είχε πεθάνει: την μητέρα του Τζο Μπάιντεν, την Κάθριν Ευγενία, Φίνεγκαν Μπάιντεν.

Οι εγγονές του Τζο Μπάιντεν
Οι εγγονές του Τζο Μπάιντεν

Μέισι Μπάιντεν

Η Μέισι είναι η μικρότερη από τα παιδιά του Χάντερ και της Κάθλιν Μπάιντεν. Όπως τα αδέρφια της, συνόδευσε τον παππού της σε διεθνή ταξίδια – συμπεριλαμβανομένης της Κολομβίας και της Κένυας – όταν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Chicago Tribune, είναι φίλη με την Σάσα Ομπάμα. Πήγαν μαζί στο ίδιο σχολείο, έπαιζαν μπάσκετ μαζί και ήταν και οι δύο νέες, όταν ο πατέρας και ο παππούς τους ανέλαβαν τα ηνία της προεδρίας των ΗΠΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη και ο Τζο Μπάιντεν έχει μιλήσει για την στενή σχέση της Μέισι με την Σάσα. «Η καλύτερη φίλη της είναι η Σάσα». «Ο Μπαράκ και η Τζιλ αλλά και όλη την οικογένεια, ήμασταν όλοι εκεί στην αποφοίτησή τους από το λύκειο.

Νάταλι Μπάιντεν

Η Νάταλι είναι η 16χρονη κόρη της Χάλι και του Μπο Μπάιντεν. Σε ένα πρόσφατο βίντεο για το συνέδριο των Δημοκρατικών, αυτή και η ξαδέρφη της Ναόμι, μίλησαν για το πώς είναι η Τζιλ Μπάιντεν ως γιαγιά: «Θα έλεγα ότι δεν είναι η μέση γιαγιά» είπε η Ναόμι. «Κάνει φάρσες, είναι πολύ σκανδαλιάρα», με την Νάταλι να προσθέτει: «Έχουμε πολλές ιστορίες».

Ο Τζο Μπάιντεν με την εγγονή του Νάταλι
Ο Τζο Μπάιντεν με την εγγονή του Νάταλι

Ρόμπερτ «Χάντερ» Μπάιντεν Β’

Το δεύτερο παιδί των Μπο και Χάλι Μπάιντεν που γεννήθηκε το 2006, πήρε το όνομα του θείου του. Ο 14χρονος εμφανίστηκε μαζί με τα ξαδέρφια και τις αδερφές του, στο Συνέδριο των Δημοκρατικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα εγγόνια του Τζο Μπάιντεν
Τα εγγόνια του Τζο Μπάιντεν

Μωρό Μπάιντεν 2018

Ο Χάντερ απέκτησε άλλο ένα παιδί, που παραμένει ανώνυμο και γεννήθηκε το 2018, με τη Λούντεν Αλέξις Ρόμπερτς από το Αρκάνσας. Αν και αρχικά ο Μπάιντεν αρνήθηκε ότι ήταν ο πατέρας, ένα δικαστήριο για την υπόθεση πατρότητας έκρινε ότι είναι ο «βιολογικός και νόμιμος πατέρας» του παιδιού.

Μωρό Μπάιντεν 2020

Η οικογένεια Μπάιντεν απέκτησε άλλο ένα μέλος τον Μάρτιο του 2020, όταν ο Χάντερ Μπάιντεν και η νέα του σύζυγος Μελίσα Κοέν καλωσόρισαν ένα «όμορφο και υγιές αγόρι» στο Λος Άντζελες, αναφέρει το Page Six.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ