Οταν «πέθανε» ο Paul McCartney: Η φωτογραφία-«απόδειξη» των συνωμοσιολόγων [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν «πέθανε» ο Paul McCartney: Η φωτογραφία-«απόδειξη» των συνωμοσιολόγων [εικόνες]

Το μέλος των θρυλικών Beatles, Paul McCartney
Το μέλος των θρυλικών Beatles, Paul McCartney

Πενήντα χρόνια πέρασαν από τον Αύγουστο του 1969, οπότε τραβήχτηκε η φωτογραφία για το εξώφυλλο του τελευταίου άλμπουμ που ηχογράφησαν οι Beatles.

Τα τέσσερα Σκαθάρια, διασχίζουν την Abbey Road. Αυτή η φωτογραφία, χρησιμοποιήθηκε από τους ειδικούς της συνωμοσιολογίας, ως απόδειξη, ότι ο ...Paul McCartney ήταν νεκρός!

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Paul McCartney, είχε σκοτωθεί σε τροχαίο το 1966, αλλά τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, απέκρυψαν το γεγονός, βρίσκοντας σωσία που υποδυόταν τον Paul. Από το 1967, οι συνομωσιολόγοι διέδιδαν τον θάνατο του McCartney, αλλά το 1969, έδιναν και ως κύρια «απόδειξη» την φωτογραφία του εξώφυλλου του δίσκου Abbey Road. Ποια ήταν τα στοιχεία της φωτογραφίας, που σύμφωνα με τους διακινητές του μύθου, έδειχναν τον θάνατο του πραγματικού Σκαθαριού και αποκάλυπταν τον σωσία;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το περίφημο εξώφυλλο του Abbey Road
Το περίφημο εξώφυλλο του Abbey Road

Η συνωμοσιολογική ανάλυση της φωτογραφίας

Οι τέσσερις Beatles, όπως ισχυρίζονταν οι συνωμοσιολόγοι, διασχίζουν τον δρόμο, με τρόπο που συμβολίζει ...πομπή σε κηδεία! Πρώτος βαδίζει ο John Lennon με λευκό κουστούμι, που συμβολίζει τον ιερέα. Ακολουθεί ο Ringo Starr με μαύρο κουστούμι και γυαλισμένα παπούτσια που συμβολίζει τον εργολάβο κηδειών. Ακολουθεί ο Paul McCartney ξυπόλυτος που είναι το πτώμα. Τελευταίος ο George Harrison με μπλου τζιν, που ασφαλώς είναι ...ο νεκροθάπτης!

Μία επιπλέον «απόδειξη» που σημείωναν οι συνωμοσιολόγοι, ήταν ότι οι τρεις είχαν συγχρονισμένο το βήμα (προτάσσοντας το αριστερό πόδι), ενώ ο «νεκρός» Paul, ήταν ασυγχρόνιστος (προτάσσοντας το δεξί).

Ακόμη, ο Paul, κρατάει στο δεξί χέρι τσιγάρο, γεγονός που «αποδείκνυε» πως είχε αντικατασταθεί με σωσία, αφού ο πραγματικός ήταν αριστερόχειρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από την συγκεκριμένη φωτογραφία, οι συνωμοσιολόγοι προσκόμιζαν και άλλες όπως και στίχους από τα τραγούδια των Beatles, που σύμφωνα με την ερμηνεία τους, αποδείκνυαν τον θάνατο του Paul McCartney.

Η δύναμη του μύθου

Ο μύθος περί θανάτου του Paul, έγινε πιστευτός από τόσους πολλούς, ώστε έγινε αντικείμενο μελέτης από ψυχολόγους και κοινωνιολόγους ως παράδοξο μαζικό κοινωνικό γεγονός. Ο Paul McCartney αναγκάστηκε να βγει στο περιοδικό LIFE (Νοέμβριος 1969), και να δηλώσει ότι ζει και δεν είναι σωσίας (!), όμως χιλιάδες εξακολουθούσαν να πιστεύουν ότι τους μιλούσε ο σωσίας και όχι ο πραγματικός.

Ο μύθος αυτός έφτασε να έχει ισχύ και στις μέρες μας, αφού το 2015, το WorldNewsDailyReport, έγραψε μια συνταρακτική είδηση: O Ringo Starr, με συνέντευξή του στο Hollywood Inquirer, δήλωνε πως ο Paul McCartney, είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, το 1966, και πως τότε, τα άλλα μέλη του συγκροτήματος, αποφάσισαν, να το κρατήσουν κρυφό, και να βάλουν στην θέση του έναν σωσία.

Το εξώφυλλο του περιοδικού Life
Το εξώφυλλο του περιοδικού Life
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλω πριν πεθάνω να πω την αλήθεια...» φερόταν να λέει συντετριμμένος, ο Ringo. Η είδηση, προκάλεσε πάταγο. Όμως, όλοι οι δημοσιογράφοι, που έσπευσαν να αναπαράγουν την είδηση, την είχαν πατήσει.

Το Hollywood Inquirer, δεν υπάρχει, και το WorldNewsDailyReport, είναι ένα σατιρικό site, που γράφει ψεύτικες ειδήσεις. Τέτοια συνέντευξη του Ringo Starr, ποτέ δεν υπήρξε.

Το Abbey Road πενήντα χρόνια μετά

Μισός αιώνας από την ιστορική φωτογράφηση των Beatles στον δρόμο του Λονδίνου, αλλά και από την κυκλοφορία του άλμπουμ, έχει περάσει. Συγκεκριμένα, η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 8 Αυγούστου 1969, και το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Εκατοντάδες λονδρέζοι και τουρίστες, πηγαίνουν καθημερινά στο σημείο του δρόμου που βάδισαν τα Σκαθάρια, αναπαράγοντας την φωτογραφία. Κάποιοι πριν λίγες μέρες, εμφανίστηκαν για να περπατήσουν εκεί, ντυμένοι όπως οι Beatles.

Θαυμαστές των Beatles γιορτάζουν τα 50 χρόνια από τον δίσκο Abbey Road
Θαυμαστές των Beatles γιορτάζουν τα 50 χρόνια από τον δίσκο Abbey Road
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο η φωτογραφία, όσο και τα τραγούδια του δίσκου Abbey Road, υπήρξαν από τα εμβληματικότερα στοιχεία του παγκόσμιου ροκ. Ο δίσκος ήταν ο τελευταίος που ηχογράφησαν οι Beatles, αλλά όχι και ο τελευταίος που κυκλοφόρησαν. Το Let it Be, που κυκλοφόρησε το 1970, ως ο τελευταίος δίσκος του συγκροτήματος, περιείχε ηχογραφήσεις πριν το Abbey Road. Συνεπώς, το Abbey Road είναι ο τελευταίος ήχος του θρυλικού συγκροτήματος. Ένας δίσκος διαμάντι του ροκ, με τραγούδια που εκφράζουν απόλυτα την ψυχεδέλεια και τον υψηλότατο σουρεαλισμό που δημιούργησαν οι μοναδικοί και ανεπανάληπτοι Beatles.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ