Πέθανε από κορωνοϊό ο πρωταγωνιστής μιας από τις διασημότερες φωτό της 11ης Σεπτεμβρίου -Η ιστορία της φωτογραφίας - iefimerida.gr

Πέθανε από κορωνοϊό ο πρωταγωνιστής μιας από τις διασημότερες φωτό της 11ης Σεπτεμβρίου -Η ιστορία της φωτογραφίας

Δίδυμοι Πύργοι, 11η Σεπτεμβρίου
Ντοκουμέντα φρίκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 11η Σεπτεμβρίου 2001 υπήρξε μια ημέρα που σημάδεψε τον κόσμο.

Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη συντονισμένη επίθεση με αεροπλάνα της Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ. Δύο εξ' αυτών καρφώθηκαν πάνω στους Δίδυμους Πύργους, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, προκαλώντας την κατάρρευσή τους και σκορπώντας το θάνατο. Μια ημέρα που άλλαξε τον κόσμο.

Οι φωτογραφίες από την ημέρα εκείνη ιστορικές, με πρωταγωνιστές ανθρώπους που βρέθηκαν ξαφνικά στο επίκεντρο του ολέθρου και βρέθηκαν να μάχονται για να γλιτώσουν από έναν εχθρό που εκείνη τη στιγμή ήταν άγνωστος και είχε προκαλέσει την καταστροφή με μια επίθεση που δεν την έβαζε ανθρώπινος νους.

Ενας εξ' αυτών των πρωταγωνιστών των φωτογραφιών που αποτυπώνουν τον τρόμο εκείνο το πρωί στη Νέα Υόρκη και ο Stephen Cooper. Ο άνδρας με τον κίτρινο φάκελο που βρέθηκε τυχαία στο σημείο όπου συντελούνταν ένα από τα χειρότερα τρομοκρατικά χτυπήματα. Ο Stephen Cooper πέθανε 19 χρόνια μετά από κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του και το Associated Press, φωτογράφος του οποίου είχε βγάλει την εν λόγω φωτό, δημοσιεύει την ιστορία της ιστορικής αυτής φωτό αλλά και του πρωταγωνιστή της. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και δείτε την ιστορική αυτή φωτό στο economistas.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ