Το πάθος και η αποστροφή του Φράνκο Τζεφιρέλι για τη Μαρία Κάλλας και τον Αριστοτέλη Ωνάση -Μια θυελλώδης σχέση [εικόνες] - iefimerida.gr

Το πάθος και η αποστροφή του Φράνκο Τζεφιρέλι για τη Μαρία Κάλλας και τον Αριστοτέλη Ωνάση -Μια θυελλώδης σχέση [εικόνες]

Ο Φράνκο Τζεφιρέλι και η Μαρία Κάλλας
Μια έντονη σχέση / Φωτογραφία: Getty Images-Ideal Image
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον Φράνκο Τζεφιρέλι ανήκε η επική ατάκα «μετά την Κάλλας, το χάος». Ωστόσο ο «Μαέστρο», θεωρούσε τη Ντίβα της όπερας, «ένα δύσκολο μείγμα καλλιτεχνικής ιδιοφυΐας και μικροαστικής ανοησίας».

Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του Ιταλού σκηνοθέτη, η αρχική του αντίδραση, στο άκουσμα του ονόματός της Κάλλας, ήταν μια σφοδρή αντιπάθεια: «Μα ποια είναι αυτή Ελληνίδα τραγουδίστρια;».

Ολα ξεκίνησαν το 1948, στη Ρώμη. Ο Λουκίνο Βισκόντι ανέβαζε το σεξπιρικό «Όπως σας αρέσει», σε σκηνικά του Σαλβαδόρ Νταλί. Ο νεαρός ακόμα Φράνκο Τζεφιρέλι ήταν ο βοηθός του. ή καλύτερα ο εραστής του. Και η Κάλλας -που, τότε έκανε πρόβες για να παίξει την Kούντρι, στο «Πάρσιφαλ», στο Τeatro dell’Opera- ήταν το talk of the town.

«Ήξερα πως το βράδυ πριν από την πρόβα κοστουμιών, η Κάλλας είχε καταστρέψει όλα της τα ρούχα γιατί τα έβρισκε άθλια», ανέφερε ο Τζεφιρέλι. «Οι ενδυματολόγοι και οι μοδίστρες, δούλευαν μέρα-νύχτα για να φτιάξουν καινούργια κοστούμια. Έτσι είχα μια αποστροφή για την Ελληνίδα τραγουδίστρια -την ίδια στιγμή, όμως ήθελα να ακούσω αυτή τη γυναίκα».

Διαβάστε για τη θυελλώδη σχέση του Τζεφιρέλι με την Κάλλας και τον Ωνάση στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ