Δεν θα πιστεύετε τι έβλεπε φανατικά ο Πάπας Βενέδικτος στην τηλεόραση στο Βατικανό: «Υπαστυνόμο Ρεξ»! - iefimerida.gr

Δεν θα πιστεύετε τι έβλεπε φανατικά ο Πάπας Βενέδικτος στην τηλεόραση στο Βατικανό: «Υπαστυνόμο Ρεξ»!

Στιγμιότυπο από την σειρά «Υπαστυνόμος Ρεξ»
Στιγμιότυπο από τη σειρά «Υπαστυνόμος Ρεξ»

Θυμάστε την αστυνομική σειρά «Υπαστυνόμος Ρεξ», που ήρθε και στην Ελλάδα και μάλιστα μεταγλωττισμένη από τη μακρινή Αυστρία; Φαίνεται πως οι περιπέτειες του τετράποδου γερμανικού ποιμενικού υπήρξαν το αγαπημένο πρόγραμμα του Πάπα.

Όχι, μπορεί η σειρά να εξακολούθησε με άλλους πρωταγωνιστές -άλλαξε τουλάχιστον έξι επιθεωρητές από την πρεμιέρα- ακόμη και διαφορετική χώρα, καθώς από το 2008 μετεξελίχθηκε σε αυστροϊταλική παραγωγή, όμως τη δημοφιλή σειρά παρακολουθούσε ο Πάπας Βενέδικτος, και όχι ο τωρινός Πάπας Φραγκίσκος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πάπας Βενέδικτος και ο αδελφός του παρακολουθούσαν τη σειρά «Υπαστυνόμος Ρεξ»

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του αδελφού του, επίσης ιερέα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Γκέοργκ Ράτζινγκερ, η τηλεόραση στο Βατικανό άνοιγε μόνο για ένα πρόγραμμα. Τα δύο αδέλφια παρακολουθούσαν τη σειρά «Υπαστυνόμος Ρεξ» μαζί, καθώς, όπως λέει ο αδελφός του Πάπα Βενέδικτου, λατρεύουν τα ζώα.

«Παρακολουθούσαμε πάντα τον “Υπαστυνόμο Ρεξ”, γιατί μας αρέσουν οι σκύλοι. Γνωρίζουμε πολύ καλά και τον κύριο Χέλμουτ Μπρόσμαν, τον ιδιοκτήτη του γερμανικού ποιμενικού Ρεξ που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ζει στην ενορία του Ρέγκενσμπουργκ (πόλη της Βαυαρίας)», έχει δηλώσει ο αδελφός του Πάπα Βενέδικτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διάσημος ιδιοκτήτης του Ρεξ, που υπήρξε επιχειρηματίας στα ΜΜΕ, αλλά και διευθυντής ορχήστρας στη Βαυαρία, πέθανε πριν από δύο χρόνια, σε ηλικία μόλις 58 ετών. Πράγματι, όπως διαβάζουμε σε γερμανικά δημοσιεύματα, ο Μπρόσμαν είχε στενές σχέσεις με τον Πάπα Βενέδικτο, ενώ ο αδελφός του χρηματοδότησε την εταιρεία του, όταν εκείνος αποφάσισε να ασπαστεί τον καθολικισμό.

Η τεράστια επιτυχία της σειράς «Αστυνόμος Ρεξ»

Η σειρά «Αστυνόμος Ρεξ» σημείωσε τεράστια επιτυχία και προβλήθηκε από το 1994 και για 10 ολόκληρα χρόνια στην Αυστρία, αλλά και σε δεκάδες άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπως η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Χιλή, η Τουρκία, η Ιαπωνία, το Μαρόκο και άλλες.

Ο Υπαστυνόμος Ρεξ αλλάζει χώρα και μετακομίζει στη Ρώμη
Ο «Υπαστυνόμος Ρεξ» αλλάζει χώρα και μετακομίζει στη Ρώμη

Στην Ελλάδα, τη φωνή του επιθεωρητή Μόζερ που ανέλαβε πρώτος τον παρτενέρ του Αστυνόμου Ρεξ χάρισε στον ήρωα ο Αιμίλιος Χειλάκης. Η σειρά μεταφέρθηκε στην Ρώμη από το 2008 και ολοκληρώθηκε έπειτα από 8 σεζόν το 2015. Η επιτυχία του κόνσεπτ είχε φυσικά ως αποτέλεσμα να γίνουν αρκετά remake, στη Ρωσία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και τον Καναδά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καναδική εκδοχή του «Αστυνόμου Ρεξ» στον ΑΝΤ1

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Η θρυλική σειρά που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και στην Ελλάδα στα τέλη των ‘90s, επιστρέφει από τη Δευτέρα στον ΑΝΤ1. Μη σας ξεγελάει το αθώο του πρόσωπο. Πρόκειται για έναν από τους πιο καλά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, με ένα ένστικτο που δεν τον προδίδει ποτέ και την ικανότητα να «μυρίζεται» πάντα τη λύση στις πιο απαιτητικές υποθέσεις. Τον λένε Ρεξ, Αστυνόμο Ρεξ, και είναι γερμανικός ποιμενικός.

Σκηνή από την καναδική εκδοχή του «Υπαστυνόμου Ρεξ»
Σκηνή από την καναδική εκδοχή του «Υπαστυνόμου Ρεξ»

Από αυτή τη Δευτέρα, η σειρά «Αστυνόμος Ρεξ» (HUDSON & REX) έρχεται στον ΑΝΤ1 γεμάτη δράση, μυστήριο και το πιο ακαταμάχητο δίδυμο: τον ντετέκτιβ Τσάρλι Χάντσον και τον πιστό του συνεργάτη, Ρεξ.

Σκηνή από την καναδική εκδοχή του «Υπαστυνόμου Ρεξ»
Σκηνή από την καναδική εκδοχή του «Υπαστυνόμου Ρεξ»
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ένας με το μυαλό και ο άλλος με τους «κοφτερούς κυνόδοντες», έρχονται να εξιχνιάσουν κάθε έγκλημα, όσο περίπλοκο κι αν μοιάζει. Ο Αστυνόμος Ρεξ επιστρέφει μέσα από τη σειρά καναδικής παραγωγής του 2019 και υπόσχεται να μαγέψει με την εφευρετικότητα και την ευφυία του μικρούς και μεγάλους.

Βίντεο: Το τρέιλερ για την πρεμιέρα του «Αστυνόμου Ρεξ»

Η καινούρια παραγωγή θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1 σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, καθημερινά στις 16:50, και θα συγκινήσει μια νέα γενιά τηλεθεατών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ