Η πανδημία έκλεισε το château της, αλλά η ίδια έγινε διάσημη στο YouTube -Μια απίθανη ιστορία - iefimerida.gr

Η πανδημία έκλεισε το château της, αλλά η ίδια έγινε διάσημη στο YouTube -Μια απίθανη ιστορία

Η ιδιοκτήτρια του Chateau Στεφανί Ζαρβίς
Η ιδιοκτήτρια του Chateau, Στεφανί Ζαρβίς / Φωτογραφία: Instagram/stephanieejarvis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα όταν βάλεις μαζί μία πρώην τραγουδίστρια της όπερας, δύο πρώην συντρόφους της, τη Γαλλίδα μητέρα της, έναν υιοθετημένο Σκωτσέζο αδελφό, έναν Ολλανδό δάσκαλο τάνγκο, έναν Νορβηγό σχεδιαστή λουλουδιών και έναν χαρωπό Αργεντίνο διαχειριστή σπιτιού σε ένα γαλλικό château 40 δωματίων;

Η απάντηση είναι το «The château Diaries», η μεγάλη επιτυχία στο YouTube κατά τη διάρκεια της καραντίνας, που έχει κάνει διάσημη τη Στεφανί Ζαρβίς, τους φίλους της και την οικογένειά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αγορά του château

Πριν από 15 χρόνια, η Ζαρβίς ζούσε στο Λονδίνο, και απελπισμένη από το κόστος στέγασης παραπονιόταν στον καλύτερό της φίλο (και πρώην σύντροφό της), τον Νικ, όταν συνειδητοποίησε πόσο σχετικά φθηνό ήταν να αγοράσει ένα ερειπωμένο πύργο στη Γαλλία.

«Με τα χρήματα του δικού μου διαμερίσματος των δύο υπνοδωματίων και του διαμερίσματος του Νικ καταφέραμε να αγοράσουμε αυτόν τον πύργο. Κόστισε το ίδιο με την πώληση των δύο διαμερισμάτων μας. Είναι εντελώς τρελό», λέει η Ζαρβίς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ζαρβίς είχε μεγαλώσει σε ένα μεγάλο σπίτι στην Αγγλία προτού ο Βρετανός πατέρας της και η Γαλλίδα μητέρα της αγοράσουν ένα μεγάλο κτήμα και προσπαθήσουν να το μετατρέψουν σε σπίτι για ασθενείς με Αλτσχάιμερ. Οι γονείς της, και οι δύο νοσηλευτές, πίστευαν ότι η ζωή σε ένα όμορφο περιβάλλον θα ήταν επωφελής για τους ασθενείς. Έτσι, η οικογένειά της μετακόμισε στην σοφίτα και έβαλε τους ασθενείς στο κύριο σπίτι.

Αρκετά χρόνια μετά, η Ζαρβίς, πλέον 29 ετών και μια όχι και τόσο πετυχημένη τραγουδίστρια όπερας, αποφάσισε ότι της έλειπε η ζωή σε ένα μεγάλο, χαρούμενο σπίτι περιτριγυρισμένη από ανθρώπους. Έτσι, συγκέντρωσε όσα χρήματα είχε μαζί με τον πρώην της και αποφάσισε να αγοράσει μαζί του έναν πύργο.

«Όσον αφορά εμένα, λατρεύω να ζω με πολλούς ανθρώπους γύρω μου. Δεν μπορώ να χαρώ με τη σκέψη ότι μπορεί να ζω μόνη μου σε ένα διαμέρισμα».

Το château de Lalande

Η Ζαρβίς έψαξε στη γαλλική ύπαιθρο για το τέλειο château, έναν πύργο που δεν θα είναι ούτε πολύ κοντά σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, αλλά όχι και πολύ μακριά από σημαντικές παροχές (όπως τυροκομεία και καταστήματα). Σε μια περιοχή που δεν απέχει πολύ από τη Λιμόζ, εντόπισε το Château de Lalande του 16ου αιώνα. Ήξερε ότι αυτό θα ήταν το νέο της σπίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην και ο νυν

Αν και η Ζαρβίς αγόρασε το château με τον πρώην της, είχε την ηθική υποστήριξη (και δωρεάν εργασία) από τους γονείς της και τον τότε σύντροφό της, Μάικλ Ποτς. Μάλιστα, ο Ποτς που είχε ενθαρρύνει τη σύντροφό του να αγοράσει έναν πύργο με τον πρώην της, πρόσφατα αγόρασε κι αυτός ένα μερίδιο του chateau, το οποίο πλέον ανήκει από κοινού και στους τρεις.

Κι ενώ η Ζαρβίς περνά ένα μεγάλο μέρος του χρόνου στο château, οι άλλοι δύο ιδιοκτήτες περνούν ένα σημαντικό χρονικό διάστημα μακριά. Ο Ποτς, μάλιστα, που έχει χωρίσει στο μεταξύ με τη Ζαρβίς, είναι φωτογράφος που ταξιδεύει στον κόσμο και μένει κυρίως στην Ολλανδία με τη σύντροφό του, Ρουθ.

Ο Νικ, από την άλλη, γνωστός και ως «αόρατος Νικ» στα château Diaries, γενικά αποφεύγει να βρίσκεται μπροστά στην κάμερα και προσπαθεί να μην εμφανίζεται όταν η Ζαρβίς γυρνά βίντεο για το vlog της. Η σύζυγός του, η Μαρία, και ο γιος τους , Αντουάν, έχουν εξέχουσα θέση στα vlogs, ωστόσο, και έχουν γίνει αγαπημένο μέρος των Lalanders που κατοικούν στον πύργο. Η οικογένεια ζει στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, αλλά ανακαινίζουν ένα ξεχωριστό διαμέρισμα στο château. Φυσικά, περνούν μεγάλα χρονικά διαστήματα στον πύργο, όπου αποφάσισαν να περάσουν και την πανδημία του κορωνοϊού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Νομίζω ότι χρειάζεται μια πολύ δυνατή γυναίκα για να είναι μια χαρά με τον άντρα της που έχει κάτι με την πρώην του, ειδικά όταν δεν είναι κάτι μικρό, αλλά ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου, και στην πραγματικότητα θα έλεγα ότι η Μαρί είναι αυτή που το αγκαλιάζει όλο αυτό πιο πολύ από εκείνον. Η Μαρί ήταν αυτή που είπε: Νικ, θα πάμε στο Lalande. Θα περάσουμε το lockdown εκεί».

Οι εθελοντές είναι αυτοί που βοηθούν στη λειτουργία του château (και βοηθούν στον προγραμματισμό θεματικών πάρτι)

Η Ζαρβίς προσέλαβε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη ομάδα εθελοντών με δεξιότητες στη μαγειρική, τον καθαρισμό, την κηπουρική και τον σχεδιασμό τοπίου. Μάλιστα, οι εθελοντές τη βοήθησαν να αποκαταστήσει το château πριν από την πανδημία και τη βοήθησαν να προσεγγίσει κόσμο. Δωρεάν διαμονή και διατροφή προσφέρονται ως αντάλλαγμα για την εργασία τους. Και μερικές φορές μένουν επ’ αόριστον εκεί.

Η Νορβηγίδα εθελόντρια Μαρί Γουίκ ήρθε αρχικά στο château για να βοηθήσει στο μαγείρεμα και να σχεδιάσει τις ανθοσυνθέσεις. Τώρα, έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο στούντιο με λουλούδια και έχει αποκτήσει το δικό της εντυπωσιακό διαδικτυακό κοινό, παρουσιάζοντας τις ανθοσυνθέσεις της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ολλανδός δάσκαλος τάνγκο Σέλμαρ Ντούιν εμφανίστηκε στο Lalande ακριβώς λίγο πριν από το πρώτο lockdown στη Γαλλία. Πήγε στο château με το τροχόσπιτό του, συνοδευόμενος από τον σκύλο του, Ντίζελ. Αρχικά σοκαρισμένη από την εμφάνισή του (ήταν στον δρόμο και αγνοούσε παντελώς ότι η Ζαρβίς ετοιμαζόταν να κλείσει τον πύργο λόγω του κορωνοϊού και πως πλέον δεν θα χρειαζόταν τους εθελοντές που είχαν προγραμματιστεί να βοηθήσουν), οι δεξιότητές του στην ξυλουργική και η ικανότητά του να λύνει διάφορα προβλήματα αποδείχθηκαν τόσο χρήσιμες που η Ζαρβίς αποφάσισε να τον προσλάβει.

Η Νάταλι Ολιβέτο από την Αργεντινή ήταν τόσο ικανή ως εθελόντρια που προσλήφθηκε για να χειρίζεται όλες τις κρατήσεις επισκεπτών, την διαχείριση του νοικοκυριού και την αλληλογραφία των θαυμαστών που έρχονται στο chateau.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλοι εθελοντές βοηθούν με τις περίτεχνες διακοσμήσεις για τα διάφορα θεματικά πάρτι που διοργανώνονται στον πύργο. Δεδομένου μάλιστα, πως η Ζαρβίς λατρεύει τα θεματικά πάρτι, οι εθελοντές έχουν επωμιστεί με το έργο της διοργάνωσης πάρτι με θέμα όπως τον Τζέιμς Μποντ αλλά και extravagant γκαλά εμπνευσμένα από τις Βερσαλλίες.

Η διαμονή στο château

Πριν από το lockdown, το κύριο εισόδημα της Ζαρβίς προερχόταν από την ενοικίαση πέντε δωματίων του château ως Β&Β. Ένα ακόμη μέρος του εισοδήματός της προερχόταν από τα εργαστήρια μουσικής και άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν στον χώρο.

Το 2018, άρχισε να εμφανίζεται σε ένα βρετανικό ριάλιτι με τίτλο «Escape to the château DIY»στο οποίο διάφοροι Βρετανοί ανακαινίζουν γαλλικούς πύργους. Οι εμφανίσεις της στην εκπομπή σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και ενέπνευσαν τη Ζαρβίς να ξεκινήσει το δικό της κανάλι στο YouTube, με σκηνές από τα παρασκήνια της ζωής στο Lalande. Έμαθε μόνη της να κινηματογραφεί και να κάνει μοντάζ. Αλλά η καθημερινή ενασχόληση με τον πύργο δεν της άφηνε πολύ χρόνο για το νέο της χόμπι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και μετά ήρθε το lockdown

Όταν χτύπησε η πανδημία, η Ζαρβίς βρέθηκε στο ιδανικό μέρος για καραντίνα, με ένα μεγάλο πρόβλημα, όμως: Χωρίς τους επισκέπτες, πώς θα πλήρωνε τους λογαριασμούς;

«Το lockdown άλλαξε εντελώς την επιχείρησή μας. Την έκλεισε τελείως» είπε. «Αλλά δεν άλλαξε πολύ την ζωή μας επειδή είμαστε ένα μεγάλο νοικοκυριό. Και υπάρχει τόσο πολύς χώρος και τόσος κήπος, που δεν νιώσαμε πραγματικά εγκλωβισμένοι όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι».

Η Ζαρβίς άρχισε να κινηματογραφεί περισσότερο από την καθημερινή της ζωή κατά την διάρκεια της καραντίνας, μερικές φορές δημοσιεύοντας ακόμη και 5 μισάωρα βίντεο την εβδομάδα. «Είμαι τόσο τυχερή επειδή είναι πιο εύκολο για μένα να κάνω τόσο μεγάλο περιεχόμενο λόγω των ανθρώπων γύρω μου. Ξέρετε, μπορώ να ξυπνήσω το πρωί και να κάνω απλώς μια βόλτα στο chateau. Θα ρωτήσω τον Σέλμαρ τι κάνει, θα ρωτήσω τον Νταν τον κηπουρό με τι ασχολείται, και μετά θα ετοιμάσω τα βίντεο. Είμαι τυχερή επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που ζουν μαζί μου. Εάν καθόμουν εδώ μόνη μου, δεν θα μπορούσα να φτιάξω 5 βίτνεο την εβδομάδα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι θαυμαστές της Ζαρβίς έχουν μάλιστα δημιουργήσει μια διαδικτυακή κοινότητα, η οποία περιμένει με ανυπομονησία την πρώτη ζωντανή μετάδοση του κάθε επεισοδίου και σπεύδει να κάνει διάφορα σχόλια. «Νομίζω ότι έχω εκπλαγεί από το πόσο μπορεί να βοήθησα κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι ήταν εντελώς απομονωμένοι, το να παρακολουθούν την καθημερινότητά μας. Ορισμένες γυναίκες λένε ότι δεν έχουν δει κανέναν άνθρωπο από τον Μάρτιο».

Αστέρι στο YouTube

Πριν από την πανδημία, η Ζαρβίς είχε περίπου 10.000 οπαδούς. «Ήμουν ενθουσιασμένη που είχα καταφέρει να φτάσω τους 10.000», λέει. Τώρα έχει ξεπεράσει τους 100.000 ακόλουθους. Λαμβάνει καθημερινά γράμματα από ευγνώμονες θαυμαστές που της λένε ότι τα βίντεό της όχι μόνο παρείχαν ψυχαγωγία κατά την διάρκεια της πανδημίας, αλλά βοήθησαν επίσης στην ανακούφιση της κατάθλιψης.

Οι φίλοι και οι οικογένειες της Ζάρβίς έχουν γίνει επίσης διάσημοι. Η Γαλλίδα μητέρα της, ο υιοθετημένος Σκωτσέζος αδερφός της και ο νέος Νοτιοαφρικανός πατριός της έχουν όλοι τους δικούς τους λογαριασμούς στα social media και τους δικούς τους οπαδούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πολυαναμενόμενος γάμος της μητέρας της (ο πατέρας της Ζαρβίς πέθανε το 2005) μετατράπηκε σε ένα θεματικό πάρτι, το οποίο προβλήθηκε στο ριάλιτι και εμφανίστηκε σε αρκετά από τα βίντεο της Ζαρβίς στο YouTube.

Οι ανακαινίσεις του chateau

Νωρίτερα φέτος, η Ζαρβίς άρχισε να δέχεται διαδικτυακές δωρεές μέσω του Patreon, για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του πύργου. Τα χρήματα που κερδίζει μέσω της ιστοσελίδας αυτής, προορίζονται για την αποκατάσταση του παρεκκλησίου του πύργου και την αποκατάσταση της ιστορικής λίμνης που έχει αποστραγγιστεί. «Το Patreon παρέχει περίπου 22.000 δολάρια τον μήνα, κάτι που αλλάζει εντελώς τα πράγματα. Είναι απλώς τρελό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον, η Ζαρβίς είναι σε θέση να κάνει τις εργασίες αποκατάστασης που δεν θα κατάφερνε ποτέ. Και δεδομένου ότι αυτός πρόκειται για έναν μη κερδο0σκοπικό οργανισμό και όλα τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για ανακαινίσεις, με τα χρήματα που βγάζει η ίδια από το vlog της , μπορεί να πληρώσει το προσωπικό της. «Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα από τις διαφημίσεις μου στο YouTube παρέχουν σε όλους μας φαγητό και, ας το παραδεχτούμε, κρασί» λέει.

Κάνοντας vlogging τον ευρωπαϊκό πολιτισμό

Οι περιπέτειες της Ζαρβίς προβάλουν μια περιοχή στην νότια -κεντρική Γαλλία λιγότερο γνωστή στους τουρίστες. Εκτός από την ανάδειξη της ζωής στο chateau της, υπάρχουν εκδρομές στο κοντινό εργοστάσιο αλλά και σε τοπικά καταστήματα ρούχων με απίστευτα οικονομικά γαλλικά κομμάτια.

Προς το παρόν, η Ζαρβίς είναι χαρούμενη στο château της για τα Χριστούγεννα, γιορτάζει κάθε μέρα με ένα διαφορετικό βίντεο και αναμένει με ανυπομονησία διάφορες παραδόσεις που έχουν δημιουργήσει στο Lalande. Είναι χαρούμενη που τα βίντεό της τα βλέπει τόσος κόσμος και ελπίζει πως κι άλλοι θα μπορούσαν ίσως να σκεφτούν να σώσουν έναν πύργο. «Νομίζω ότι τα γαλλικά château αξίζουν περισσότερα. Η καταπληκτική ιστορία τους… θα ήταν υπέροχο εάν ο κόσμος ερχόταν και ήθελε να τα αποκαταστήσει και να τα φροντίσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ chateau Γαλλία εξοχή πύργος πανδημία youtube
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ