Ουκρανία: Η τραγική ιστορία πίσω από τη φωτό που συγκλόνισε την υφήλιο -Ο πατέρας θρηνεί τον 16χρονο γιο - iefimerida.gr

Ουκρανία: Η τραγική ιστορία πίσω από τη φωτό που συγκλόνισε την υφήλιο -Ο πατέρας θρηνεί τον 16χρονο γιο

Νεκρός 16χρονος στην Ουκρανία πατέρας θρηνεί
Η φωτογραφία που σόκαρε την υφήλιο από τον πόλεμο στην Ουκρανία / AP Photo/Evgeniy Maloletka
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας πατέρας θρηνεί τον 16χρονο γιο του στη Μαριούπολη, στην Ουκρανία. Η φωτογραφία κάνει το γύρο του κόσμου, απoτυπώνοντας τη φρίκη του πολέμου.

Ο liya έπαιζε ποδόσφαιρο στους δρόμους της Μαριούπολης με δύο φίλους του. Δευτερόλεπτα αργότερα ο 16χρονος ήταν νεκρός.

Στη φωτογραφία, που ράγισε καρδιές σε όλο τον κόσμο, ο πατέρας τού εφήβου έκλαιγε δίπλα στη σορό του γιου του, που ήταν τυλιγμένη σε ένα γεμάτο αίματα σεντόνι, λίγη ώρα αφού χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από επίθεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς αγκάλιαζε τον γιο του, έκλαιγε με λυγμούς στο βομβαρδισμένο και γεμάτο σφαίρες νοσοκομείο. «Ο μικρός μου γιος», φώναζε.

Είναι η τελευταία από μια σειρά συγκλονιστικών εικόνων που έρχονται στο φως από την αιματηρή εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία, όπου η άγρια εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες αθώους πολίτες.

Ο Iliya χτυπήθηκε ενώ έπαιζε σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κοντά στο σχολείο τους στη Μαριούπολη, στην Ουκρανία, την Τετάρτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φίλοι του, Avid και Artyom, χτυπήθηκαν στα πόδια από θραύσματα και κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό.

Τα τρία παιδιά μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο κοντινό νοσοκομείο στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου.

Ο φωτογράφος του ΑΡ περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές

Οπως περιγράφει η Daily Mail στο ρεπορτάζ της για αυτή τη σοκαριστική είδηση, οι γιατροί που βγήκαν από το χειρουργείο μόλις διαπίστωσαν το θάνατο του 16χρονου δεν ήξεραν πώς να πουν στον τραγικό πατέρα το φρικτό νέο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ένας σήκωσε τα χέρια του ψηλά, ενώ ο άλλος κοίταξε κάτω, ηττημένος. Ο πατέρας, που περίμενε στην πόρτα, άρχισε να κλαίει πριν πέσει στο πάτωμα.

Ο Evgeniy Maloletka, ο φωτογράφος του Associated Press που τράβηξε την τραγική φωτογραφία, περιέγραψε στην Telegraph τα όσα φρικτά εκτυλίχθηκαν εκείνο το απόγευμα στο νοσοκομείο της Μαριούπολης:

«Το αυτοκίνητο έφθασε στο νοσοκομείο. Άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ και εκεί ήταν δύο έφηβοι. Ο ένας είχε τα πόδια του γαζωμένα από σφαίρες και έμοιαζε με ωμό κρέας. Ο Iliya ήταν ήδη νεκρός.

Η μεταφορά του Iliya στο νοσοκομείο της Μαριούπολης
Η μεταφορά του Iliya στο νοσοκομείο της Μαριούπολης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Ο Artyom καθόταν πίσω του. Είχε τις αισθήσεις του. Τον πήγαν εσπευσμένα στη ΜΕΘ. Ο Iliya ήταν νεκρός».

Και πρόσθεσε: «Τα πόδια του Artyom και του David ήταν διάτρητα από σφαίρες. Αυτός είναι ένας τυπικός τραυματισμός που βλέπουμε εδώ. Οι άνθρωποι με τέτοια τραύματα ακρωτηριάζονται. Δεν είμαι σίγουρος τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά».

Η πολιορκία της Μαριούπολης στην Ουκρανία

Το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκαν βομβαρδίστηκε από ένα σύστημα πολλαπλών ρουκετών Grad. Τα κοντινά σπίτια βομβαρδίστηκαν. Οι άνθρωποι σε αυτό το νοσοκομείο συχνά κλήθηκαν να ξαπλώσουν στο πάτωμα και να καλυφθούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαριούπολη -βασικός ρωσικός στόχος λόγω του λιμανιού της και της θέσης της στην Αζοφική Θάλασσα- παρέμεινε περικυκλωμένη από ρωσικά στρατεύματα χθες το βράδυ και δέχτηκε καταιγισμό πυρών από οβίδες, που κατέστρεψαν περιουσίες και διέκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

Υπάρχουν φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς και ένας τοπικός αξιωματούχος κατηγόρησε τους Ρώσους ότι θέλουν να εξαφανίσουν την πόλη από προσώπου γης.

Γιατί οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν τη Μαριούπολη πάση θυσία

Η κατάληψή της θα επέτρεπε στις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία αυτονομιστικές δυνάμεις, στην ανατολική Ουκρανία, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους στρατιώτες στην Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε βίαια από τη Ρωσία το 2014.

Οι οικογένειες που έχουν μείνει τώρα πίσω στη Μαριούπολη αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα μετά από πέντε ημέρες συνεχών βομβαρδισμών, ενώ έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, χαρακτήρισε σήμερα την επίθεση εναντίον της πόλης του «γενοκτονία πλήρους κλίμακας του ουκρανικού λαού».

Χωρίς ηλεκτρικό, οι γιατροί που φρόντιζαν τους τραυματίες δεν ήξεραν πού να τους μεταφέρουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ