Όταν οι Who έβαλαν βόμβα live στην τηλεόραση -Απίστευτο περιστατικό που συνέβη πραγματικά - iefimerida.gr

Όταν οι Who έβαλαν βόμβα live στην τηλεόραση -Απίστευτο περιστατικό που συνέβη πραγματικά

Η στιγμή που η έκρηξη διαλύει τα πάντα στο στούντιο της εκπομπής όπου εμφανίζονται οι The Who
Η στιγμή που η έκρηξη διαλύει τα πάντα στο στούντιο της εκπομπής όπου εμφανίζονται οι The Who / Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εκρηκτικές εμφανίσεις του συγκροτήματος The Who ήταν ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα ‘60s και τα ‘70s, όταν μεσουρανούσαν στην ροκ μουσική σκηνή.

Ωστόσο, το 1967, στην πρώτη εμφάνιση του βρετανικού συγκροτήματος στην αμερικανική τηλεόραση, η έκφραση αυτή πήρε κυριολεκτικές διαστάσεις σε ζωντανή σύνδεση.

Οι The Who θα εμφανίζονταν στις 17 Σεπτεμβρίου του 1967 στην εκπομπή The Smothers Brothers Comedy Hour, ένα σόου που έβαλε σε πολλούς μπελάδες την τηλεόραση του CBS κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων που προβλήθηκε στην αμερικανική τηλεόραση. Συχνά, οι υπεύθυνοι δυσανασχετούσαν με τα αδέρφια Smothers για τα καυστικά πολιτικά του σκετσάκια. Οι The Who (οι οποίοι έκλεισαν την καριέρα τους πριν δύο χρόνια με μια συναυλία στο Λας Βέγκας) μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα πολιτικοποιημένοι, ωστόσο στίχοι τραγουδιών τους, τους ενέτασσαν χωρίς αμφιβολία στο κίνημα αμφισβήτησης που διέτρεχε την ροκ τη δεκαετία του ‘60.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν οι The Who έβαζαν βόμβα στο στούντιο

Ο μπασίστας του συγκροτήματος Κιθ Μουν συνήθιζε να τοποθετεί εκρηκτικά σε ένα από τα μπάσο τύμπανά του, τα οποία και πυροδοτούσε όταν ο κιθαρίστας ξεκινούσε να διαλύει την κιθάρα του, κοπανώντας τη με μανία στο έδαφος. Ωστόσο, εκείνη την ημέρα και για τις ανάγκες της ζωντανής σύνδεσης στην τηλεόραση, ο Μουν τοποθέτησε μεγαλύτερη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, με αποτέλεσμα όταν πυροδότησε την έκρηξη αυτή να προκαλέσει ένα πελώριο κύμα καπνού και «αποκαΐδια» σε όλο το στούντιο.

Ο Τζον Εντουίστλ, ο μπασίστας των The Who, φάνηκε να συνεχίζει απτόητος, την ώρα που ο τραγουδιστής Ρότζερ Ντάλτρι σχεδόν έπεφτε στο έδαφος και φαίνεται να έχει θραύσματα από την έκρηξη στο χέρι. Την ίδια ώρα, ο Τάουνσεντ έβγαινε από τους καπνούς σαν να έχει εξέλθει από εμπόλεμη ζώνη.

Η τηλεοπτική μετάδοση διεκόπη στιγμιαία εξαιτίας της έκρηξης, ενώ οι φήμες για την κώφωση του Πιτ Τάουνσεντ εξαιτίας του περιστατικού οργίαζαν για χρόνια έκτοτε. Άλλοι πάλι, σημειώνουν πως τα μέλη των The Who συνήθιζαν να χρησιμοποιούν υπερμεγέθεις ενισχυτές κατά τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεών τους, γεγονός που είναι πολύ πιο πιθανό να προκάλεσε την κώφωση του κιθαρίστα τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκρότημα The Who

Οι The Who είναι αγγλικό ροκ συγκρότημα από το Χάμμερσμιθ του Λονδίνου. Τα βασικά μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Ρότζερ Ντάλτρι (φωνητικά), ο Πιτ Τάουνσεντ (κιθάρα), ο Τζον Εντουίστλ (μπάσο) και ο Κιθ Μουν (τύμπανα). To περιοδικό "Rolling Stone" τους έχει κατατάξει στην 29η θέση της λίστα με τα «εκατό σπουδαιότερα συγκροτήματα όλων των εποχών».

Ξεκίνησαν την καριέρα τους ως The Detours στα τέλη του 1962, από τον κιθαρίστα Ρότζερ Ντάλτρι, τον μπασίστα Τζον Εντγουίστλ και τον κιθαρίστα Πιτ Τάουνσεντ, μαζί με το ντράμερ Νταγκ Σάντομ και τον τραγουδιστή Κόλιν Ντώσον. Μετά την αποχώρηση του Ντώσον, ο Ντάλτρι ανέλαβε τα φωνητικά, ενώ το συγκρότημα μετονομάστηκε σε The High Numbers, κινούμενοι σε τζαζ και μπλουζ μοτίβα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Ιούλιο του 1964, κυκλοφόρησαν το σινγκλ "I'm the Face" χωρίς να γνωρίσουν επιτυχία και άλλαξαν το όνομα τους σε The Who μετά από πρόταση του Ρίτσαρντ Μπαρνς, παιδικού φίλου του Τάουνσεντ. Η δημοτικότητα τους ανέβηκε μετά τις συνεχείς περιοδείες τους και τη φήμη που απέκτησαν για τη δυναμική των ζωντανών τους εμφανίσεων. Μέσα στο 1964, έδωσαν 188 συναυλίες, όλες επί βρετανικού εδάφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ