Οταν η Γιόκο Όνο βρήκε... ερωμένη στον Τζον Λένον -Μια τρελή ιστορία - iefimerida.gr

Οταν η Γιόκο Όνο βρήκε... ερωμένη στον Τζον Λένον -Μια τρελή ιστορία

Τζον Λένον και Μέι Πανγκ
Τζον Λένον και Μέι Πανγκ/Φωτογραφία: Twitter/Tribeca
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φοβούμενη πως ο Τζον Λένον θα την εγκατέλειπε, η Γιόκο Όνο κατέστρωσε ένα σχέδιο. Έπεισε τη βοηθό τους να γίνει ερωμένη του, ώστε να τους έχει στο χέρι, ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε.

Η Μέι Πανγκ ήταν έτοιμη για μια πρόκληση. Μόλις είχε τελειώσει το σχολείο στα 19 της, είχε καταφέρει να βρει μια πολυπόθητη δουλειά στα γραφεία της μουσικής εταιρείας Apple Records των Beatles στη Νέα Υόρκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ελκυστική βοηθός του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο

Ήταν εξωστρεφής και επαναστατική, αλλά παράλληλα και προσιτή, και ο Τζον Λένον με την σύζυγό του Γιόκο την συμπάθησαν τόσο πολύ που σύντομα της ζήτησαν να γίνει η προσωπική τους βοηθός.

Η τρελαμένη με το ροκ εν ρολ, κόρη Κινέζων μεταναστών από το Χάρλεμ απολάμβανε κάθε λεπτό του χρόνου της με το ζευγάρι. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έφτασε να τους βοηθά στο στούντιο ηχογραφήσεων, να τους συνοδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην εξοχική τους έπαυλη στο Άσκοτ ενώ αποδείχθηκε τόσο ελκυστική και φωτογενής που ο Ντέιβιντ Μπέιλι την φωτογράφισε ως μέρος ενός εξωφύλλου άλμπουμ των Λένον – Όνο.

Η Πανγκ έκανε επίσης τα ψώνια του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο και απαντούσε στο τηλέφωνο. Παρείχε επίσης φωνητικά σε μερικά από τα τραγούδια τους. Ένα πρωί όμως του 1973, όταν εμφανίστηκε για δουλειά στο σπίτι τους, στο κτίριο Ντακότα του Μανχάταν, τα πράγματα έγιναν ξαφνικά λίγο πιο περίεργα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περίεργη πρόταση της Γιόκο Όνο

«Η Γιόκο μπήκε στο γραφείο μου και είπε: ‘Ο Τζον κι εγώ δεν τα πάμε καλά και ξέρω ότι θα αρχίσει να βγαίνει με άλλες. Και θέλω να βγεις μαζί του, καθώς νομίζω ότι χρειάζεται κάποια καλή σαν εσένα» λέει η Πανγκ σε ένα νέο ντοκιμαντέρ. Και κάπως έτσι, συνειδητοποίησε ότι είχε ξεπεράσει κατά πολύ τα όριά της.

Ήταν μόλις 22 ετών – ο Τζον Λένον ήταν 10 χρόνια μεγαλύτερος και η Γιόκο Όνο επτά χρόνια μεγαλύτερη από αυτόν – ήταν λέει, «ένα αφελές παιδί, πολύ, πολύ νέο». Ήξερε ότι η Γιόκο Όνο «είχε κάποιες πολύ περίεργες ιδέες» αλλά είχε μείνει άναυδη – και αρνήθηκε.

Τζον Λένον και Μέι Πανγκ το 1974
Τζον Λένον και Μέι Πανγκ το 1974

Αλλά ο Τζον Λένον είχε πει στη σύζυγό του ότι έβρισκε σεξουαλικά ελκυστική τη βοηθό τους, με την Όνο να επιμένει: «Δεν πειράζει, πρέπει να το κάνεις». «Πίστευε ότι ήταν το καλύτερο πράγμα αφού δεν είχα αγόρι» θυμάται η Πανγκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ισχυρογνώμων Όνο ήταν σίγουρη πως μπορούσε να έχει υπό τον έλεγχό της την νεαρή γυναίκα. Και έτσι ξεκίνησε ένα από τα πιο παράξενα επεισόδια στην ιστορία της ροκ μουσικής, κατά το οποίο ο Τζον Λένον ξεκίνησε την 18μηνη σχέση του με την Πάνγκ, επανενώθηκε μουσικά με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ και έμπλεξε με μια «συμμορία» διάσημων που έπιναν πολύ και έκαναν χρήση ναρκωτικών, γνωστούς ως Hollywood Vampires.

Ο Λένον θα αναφερόταν αργότερα υποτιμητικά σε αυτό το κομμάτι της ζωής του ως το «Χαμένο Σαββατοκύριακο». Αλλά μέχρι τότε, είχε επιστρέψει στην Όνο, οπότε έπρεπε να είναι διπλωματικός.

Νέο ντοκιμαντέρ περιγράφει τα γεγονότα από την πλευρά η ερωμένης

Και η Όνο, έκανε ότι μπορούσε για να παραμένει στο επίκεντρο. Δεν έχει αρνηθεί πως η σχέση του συζύγου της με την Πανγκ ήταν δική της ιδέα, λέγοντας ότι συνειδητοποίησε πως εκείνη και ο Τζον Λένον χρειάζονταν «ξεκούραση» και πως η Πανγκ ήταν μια «πολύ έξυπνη, ελκυστική γυναίκα και εξαιρετικά αποτελεσματική».

Ωστόσο, το «Χαμένο Σαββατοκύριακο: Μια ιστορία αγάπης» - που μόλις έκανε πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ Tribeca, - δίνει την εκδοχή της Πανγκ για τα γεγονότα. Επιμένει ότι εκείνη και ο Τζον Λένον ερωτεύτηκαν και πως η Όνο, ανακαλύπτοντας ότι είχε κάνει μια λανθασμένη εκτίμηση, έπρεπε να παλέψει σκληρά για να τον ξανακερδίσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τζον Λένον και Γιόκο Όνο
Τζον Λένον και Γιόκο Όνο

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο αφηγείται η Πανγκ περιλαμβάνει και συνεντεύξεις από κοντινούς ανθρώπους του Λένον, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Τζούλιαν, οι οποίοι λένε πως το διάσημο σκαθάρι έδειχνε πολύ ευτυχισμένος το διάστημα που ήταν με την Πανγκ.

Πώς η Γιόκο Όνο κορόιδευε τον Τζον Λένον για τον γιο του - Δεν τους άφηνε να μιλήσουν ούτε στο τηλέφωνο

Ενώ ο Τζούλιαν αποδίδει την «γλυκύτατη» Πανγκ την επανένωσή αυτού και της μητέρας του Σίνθια με τον Λένον, η εικόνα της Γιόκο Όνο δεν είναι και η καλύτερη. Η Πανγκ, 71 ετών σήμερα, ισχυρίζεται ότι, ακόμη και πριν η εκκεντρική Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα διατυπώσει την ιδέα για την σχέση της βοηθού της με τον σύζυγό της, την έβαλε να εξαπατήσει τον Λένον για τον γιο του.

Ο Τζούλιαν, που τότε ήταν μόνο ένα μικρό αγόρι, τηλεφωνούσε περιστασιακά για να μιλήσει με τον πατέρα του. Η Πανγκ λέει ότι η Όνο επέμενε πως οι κλήσεις έπρεπε να περνούν από εκείνη και επανειλημμένα της έλεγε να πει πως ο Τζον Λένον δεν μπορούσε να έρθει στο τηλέφωνο. «Έμεινα έκπληκτη» λέει η Πανγκ. Την τρίτη φορά που τηλεφώνησε ο Τζούλιαν, ισχυρίζεται πως η Όνο υποχώρησε, αλλά – σύμφωνα με την Πανγκ – της είπε ότι εάν ο Λένον ρωτούσε ποτέ εάν είχε τηλεφωνήσει ο γιος του, να το αρνούνταν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς ξεκίνησε η σχέση Λένον - Πανγκ

Πολλοί την κατηγόρησαν πως εκμεταλλεύτηκε τις ρωγμές στο γάμο Λένον – Όνο, ωστόσο η Πανγκ επιμένει πως οι εργοδότες της ήταν αυτοί που έκαναν τη σχέση να συμβεί. Λέει ότι αρχικά δεν είχε ρομαντικά αισθήματα για τον Τζον Λένον, αλλά εκείνος την κυνήγησε, μια μέρα την άρπαξε και την φίλησε σε ένα ασανσέρ. «Πριν το καταλάβω, ο Τζον Λένον με γοήτευσε» θυμάται. Αφού έκαναν έρωτα για πρώτη φορά, εκείνη άρχισε να κλαίει και τον ρώτησε τι σήμαινε αυτό για τη σχέση τους.

Εκείνος είπε ότι δεν ήξερε, αλλά την επόμενη μέρα, έβγαλε την κιθάρα του και της έπαιξε ένα τραγούδι – το Surprise, Surprise (Sweet Bird of Paradox)- που είχε γράψει για ένα κορίτσι που «με βοηθάει να ξεπεράσω αυτή την απαίσια μοναξιά». «Ήξερα πόσα σήμαινε ο Τζον για μένα, αλλά μέχρι εκείνη την στιγμή δεν ήξερα πόσα σήμαινα εγώ για τον Τζον» λέει.

Αλλά η σχέση τους δεν ήταν εύκολη. «Ο Τζον κι εγώ περνούσαμε τις νύχτες μαζί και κάθε πρωί εγώ πήγαινα στο σπίτι τους και έβλεπα την Γιόκο. Δεν ήταν μια ευχάριστη κατάσταση» λέει.

Η Πανγκ έχει σκοπό να διαλύσει τον «μύθο» πως η Όνο είχε τη σχέση τους υπό πλήρη έλεγχο και πως εκείνη ήταν αυτή που αποφάσισε πως ο Τζον και η ερωμένη του θα έπρεπε να μετακομίσουν στο Λος Άντζελες τον Σεπτέμβριο του 1973 χωρίς εκείνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή ήταν η ιδέα του Λένον, λέει η Πανγκ, και η Όνο είχε κόψει το μισθό της από την στιγμή που το αεροπλάνο τους προσγειώθηκε. Τριγυρνούσαν στην πόλη σαν «μικροί έφηβοι» χωρίς σχεδόν καθόλου χρήματα, καθώς εκείνος βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τους άλλους Beatles, λέει. Αλλά επειδή επρόκειτο για τον Τζον Λένον, ένας παραγωγός δίσκων, τους δάνεισε μια έπαυλη στο Μπελ-Έαρ.

Οι κακές παρέες του Τζον Λένον

Όταν δεν την έριχνε στο κρεβάτι (ο ακόλαστος Τζον Λένον κρεμούσε ένα παιχνίδι – φίδι για να δείξει ότι είχε όρεξη για σεξ) έβγαινε έξω και ζούσε τη ζωή του σαν τουρίστας. Μέχρι το Δεκέμβριο, έστελναν κοινές χριστουγεννιάτικες κάρτες, αν και κρατούσαν τη σχέση τους μυστική από όλους εκτός από τους στενούς φίλους.

Ο εθισμός του Τζον Λένον στην ηρωίνη στα τέλη της δεκαετίας του 1960 φέρεται να ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για τη διάλυση των Beatles και αυτοί οι δαίμονες επανεμφανίστηκαν όταν ο John επέστρεψε στο Λος Άντζελες.

Έγινε επίτιμο μέλος των Hollywood Vampries, μιας λέσχης αλκοολικών που συγκεντρώνονταν στο επάνω όροφο του Rainbow Bar & Grill στην Sunset Boulevard και της οποίας τα μουσικά μέλη ήταν ο τραγουδοποιός Harry Nilsson, ο Alice Cooper, ο Keith Moon των Who, ο Micky Dolenz των Monkees και ο Ringo Starr. «Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν ο Τζον ήταν να γίνει μέλος μιας λέσχης αλκοολικών» λέει η Πανγκ, η οποία δεν έπινε ποτέ ούτε έπαιρνε ναρκωτικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν αποφάσισε να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ με κλασικά κομμάτια ροκ εντ ρολ με τον παραγωγό Φιλ Σπέκτορ, του οποίου η συμπεριφορά γινόταν όλο και πιο διαταραγμένη από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Όλοι ήθελαν να ηχογραφήσουν με τον Τζον Λένον και σε αυτές τις ηχογραφήσεις έπιναν και κάπνιζαν μέχρι αναισθησίας. Ένα βράδυ ο Σπέκτορ πυροβόλησε με ένα όπλο, με τον Τζον Λένον να γυρίζει αργότερα σπίτι του, ουρλιάζοντας και σπάζοντας τα πάντα.

Η έντρομη Πανγκ κάλεσε τον παλιό του φίλο, και τον άνθρωπο των δημοσίων σχέσεων της Apple, Τόνι Κινγκ, ο οποίος κατάφερε να ηρεμήσει τον Λένον. «Απλά κατέρρευσε και έκλαιγε» θυμάται ο Κινγκ.

Ο βίαιος Τζον Λένον

Ο Λένον μερικές φορές έστρεφε τη βία του και στην Πανγκ, ρίχνοντάς την σε τοίχους. (Ο Λένον παραδέχτηκε ότι ήταν ένας βίαιος άνθρωπος’ που πάλευε σκληρά για να ελέγξει τον εαυτό του).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν κάποτε μεθυσμένος την έσπρωξε δυνατά και, αντί να ζητήσει συγνώμη, έκανε ένα βήμα πίσω και είπε: «Απλώς δεν νομίζω ότι θα πετύχει», η Πανγκ επέστρεψε συντετριμμένη στη Νέα Υόρκη.

Η Γιόκο Όνο επέμενε να γυρίσει πίσω επειδή η Σίνθια και ο Τζούλιαν θα πήγαιναν στο Λος Άντζελες και ο Τζον δεν μπορούσε να τους χειριστεί μόνος του. Πεπεισμένη ότι η Όνο απλά μετέφερε τις επιθυμίες του Λένον, η Πανγκ επέστρεψε.

«Η Γιόκο τηλεφωνούσε έως και 15 φορές την ημέρα, ζητούσε πλήρη αναφορά»

Η Όνο βέβαια δεν τους άφηνε σε ησυχία. Τηλεφωνούσε έως και 15 φορές την ημέρα, όλες τις ώρες απαιτώντας μια «πλήρη αναφορά» από την Πανγκ για το πώς τα πήγαιναν. Σύμφωνα με την Πανγκ, η Όνο νόμιζε ότι η σχέση τους θα κρατούσε μόνο μερικές εβδομάδες.

Αλλά η Γιόκο Όνο υπολόγισε πάλι λάθος, όταν πρότεινε να πάρουν διαζύγιο, χωρίς να περιμένει πως ο Λένον θα συμφωνούσε. Προσπάθησε και πάλι να βγει από τη δύσκολη θέση, λέγοντας, όπως έκανε συχνά, πως «τα άστρα δεν ήταν σωστά». Στη συνέχεια, κατηγόρησε την Πανγκ πως δημοσιοποίησε τη σχέση τους, αλλά επιμένει πως αυτή ήταν απόφαση του Λένον, ο οποίος τη φίλησε με πάθος σε ένα μπαρ. Το θέμα κυκλοφόρησε αμέσως σε όλες τις εφημερίδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύντομα τους παρακολουθούσαν παπαράτσι, κάτι που για την Πανγκ είχε και μια θετική πλευρά: «Ο Τζον μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να εκφραστώ. Δεν περπατούσα πια πίσω του. Ήμασταν το επίκεντρο της προσοχής όπου κι αν πηγαίναμε».

Ο αγγελιοφόρος Πολ ΜακΚάρτνεϊ και το τελεσίγραφο της Γιόκο Όνο

Όταν ο Λένον αποφάσισε να ηχογραφήσει άλλο ένα άλμπουμ με τους φίλους του, εγκαταστάθηκαν σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι που κάποτε χρησιμοποιούσε η Μέριλιν Μονρόε για τις σχέσεις της με τους Κένεντι.

«Στον Τζον άρεσε η ιδέα να κάνει έρωτα στο ίδιο κρεβάτι με τον Κένεντι και τη Μέριλιν Μονρόε» θυμάται η Πανγκ. Ο Πολ και η Λίντα ΜακΚάρτνεϊ ήρθαν για επίσκεψη. «Και εκείνη τη στιγμή, πέντε χρόνια εχθρότητας και θυμού απλά εξαφανίστηκαν» λέει η Πανγκ για την τελευταία φορά που οι δύο Beatles έπαιξαν μαζί. «Δεν ήξερα ότι ο Πολ ήταν εδώ για να παραδώσει ένα μήνυμα από την Γιόκο Όνο».

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Όνο στη Νέα Υόρκη και είχε συμφωνήσει να μεταφέρει ένα τελεσίγραφο στον Τζον Λένον: αν την αγαπούσε ακόμα, έπρεπε να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη και να τη «φλερτάρει» με λουλούδια και ρομαντικές κινήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πανγκ επιμένει ότι στον Τζον Λένον δεν άρεσε να του λένε τι να κάνει και απέρριψε τους όρους της, λέγοντας: «Είμαι με την Μέι».

Μετά το άλμπουμ, επέστρεψαν όντως στη Νέα Υόρκη το 1974 και μετακόμισαν σε ένα μικρό ρετιρέ με δύο γάτες. Ο Λένον ήταν πλέον νηφάλιο και ο Τζούλιαν έμενε μαζί του.

Ένα γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στην Γιόκο Όνο, ήταν όταν στην πρεμιέρα ενός μιούζικαλ βασισμένο στο άλμπουμ Sgt Pepper των Beatles, η Μέι κάθισε δίπλα του, με την Γιόκο στο πίσω μέρος. «Το να κάθεται στο πίσω μέρος του θεάτρου, δεν άρεσε στην Γιόκο Όνο» λέει η Πανγκ και προσθέτει πως η Όνο της τηλεφώνησε για να της πει ότι ήταν καιρός να πάρει πίσω τον σύζυγό της.

Εκείνο το Νοέμβριο, το αντρόγυνο επανασυνδέθηκε στα παρασκήνια του Madison Square Garden μετά από μια συναυλία του Έλτον Τζον. Η Πανγκ είδε τον Λένον και την Όνο να μιλούν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Τον επόμενο Φεβρουάριο, ο Λένον και η Πανκ είχαν επισκεφθεί ένα σπίτι που ήθελε να αγοράσει εκείνος, όταν η Γιόκο τηλεφώνησε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς τα ξαναβρήκαν Τζον Λένον - Γιόκο Όνο

Ο Λένον βασανιζόταν από αναπνευστικά προβλήματα που σχετίζονταν με το κάπνισμα και η Όνο είπε ότι γνώριζε έναν θεραπευτή που θα μπορούσε να του κόψει την κακιά συνήθεια μέσω ύπνωσης. Του πρότεινε να επιστρέψει στο σπίτι τους στο Dakota Building για θεραπεία.

Η Πανγκ ήταν ανήσυχη, αλλά ο Λένον επέμενε ότι σύντομα θα επέστρεφε. Αλλά δεν επέστρεψε και τον συνάντησε ξανά τυχαία μετά από μερικές ημέρες.
Ακόμη δακρυσμένη καθώς θυμάται τις λεπτομέρειες, η Πανκγ λέει ότι ο Τζον Λένον της είπε: «Άκου, η Γιόκο μου επέτρεψε να γυρίσω σπίτι».

Ήταν ένα πολύ περίεργο σχόλιο για έναν άνδρα που την είχε πείσει ότι την αγαπούσε πραγματικά. Στην πραγματικότητα συνέχισαν να βλέπουν ο ένας τον άλλον, αρκετά συχνά, τα επόμενα πέντε χρόνια, μέχρι που τον πυροβόλησε ο διαταραγμένος ψυχικά θαυμαστής του, Μαρκ Τσάπμαν.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζον Λένον Γιόκο Ονο ερωμένη beatles σχέση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ