Ποιοι είναι οι αντι-ναταλιστές, οι άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνεις παιδιά - iefimerida.gr

Ποιοι είναι οι αντι-ναταλιστές, οι άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνεις παιδιά

Μητέρα με μωρό
Το κίνημα που μεγαλώνει / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο από ταινία φαντασίας αλλά πέρα για πέρα πραγματικότητα. Μια ακραία αλλά υπαρκτή πραγματικότητα. Ποιοι είναι λοιπόν οι αντι-ναταλιστές που δεν θέλουν να γεννηθούν άλλα παιδιά;

Η Γκουίν Μακέλεν αναφέρει στον βρετανικό Guardian ότι ήταν μόλις 26 ετών όταν πήρε την απόφαση να στειρωθεί. Χρειάστηκε πέντε χρόνια για να βρει τον κατάλληλο γιατρό και να κανονίσει τα έξοδα με την ασφάλειά της, αλλά τελικά, το 2012, η επιθυμία της πραγματοποιήθηκε.

Ο αντι-ναταλισμός δεν είναι σημερινός. Περίπου εδώ και μια δεκαετία μεγαλώνει σταθερά. Ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα ανθρώπων για να γίνει ένα ολόκληρο κίνημα με έντονη παρουσία και επιχειρήματα στο Social Media.

Κάποιοι από τους υποστηρικτές έχουν ιδιαίτερα ακραίες απόψεις, οι περισσότεροι όμως είναι πιστοί στη φιλοσοφία του κινήματος. Οι αντι-ναταλιστές θεωρούν ότι από μόνη της η πράξη της γέννησης είναι ιδιαίτερα βάρβαρη, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που πιστελυουν ότι η ανθρωπότητα πρέπει σιγά σιγά να εξαφανιστεί.

Διαβάστε για ποιο λόγο οι αντι-ναταλιστές δεν θέλουν άλλα παιδιά στον πλανήτη, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αντιναταλιστές παιδιά γεννήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ