ΟΦΗ: Η επιστροφή στις ρίζες του Ευγένιου Γκέραρντ -Το αφιέρωμα του iefimerida.gr [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

ΟΦΗ: Η επιστροφή στις ρίζες του Ευγένιου Γκέραρντ -Το αφιέρωμα του iefimerida.gr [εικόνες & βίντεο]

Ο Ευγένιος Γκέραρντ, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ
Ο Ευγένιος Γκέραρντ μπορεί να καμαρώνει για τον νέο ΟΦΗ /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIMENEWS

Ο Ευγένιος Γκέραρντ δεν είναι πια εδώ. Από τον Γενάρη του 2018 δεν ζει ανάμεσα μας. Ο ΟΦΗ του, όμως, είναι ξανά εδώ. Μέσα από τα χέρια, τα μυαλά και τα σχέδια των παιδιών του.

Όλοι θυμόμαστε τον ΟΦΗ του Ολλανδού για πολλά-πολλά χρόνια. Με το ωραίο ποδόσφαιρο, τις διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων, το απόρθητο κάστρο του Γεντί Κουλέ και κάποιες όμορφες ευρωπαϊκές βραδιές που έμειναν στην ιστορία. Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι το 1993 και η σπουδαία Ατλέτικο Μαδρίτης «λύγισε» στην Κρήτη, σε μια νύχτα που δεν έχει ξεχάσει κανείς Κρητικός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ομάδα του ΟΦΗ
Η ομάδα του ΟΦΗ για την σεζόν 2019/20

Tο καμάρι της Κρήτης λοιπόν επέστρεψε. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 είναι ξανά… ΟΦΗ. Όπως τον καμάρωσε η ποδοσφαιρική Ελλάδα. Οπως τον λάτρεψαν οι Κρητικοί φίλαθλοι του. Και επειδή ούτε το 2020 γίνονται θαύματα, όλο αυτό είναι έργο ανθρώπων. Που πίστεψαν στο όραμα του Ευγένιου Γκέραρντ για τον κραταιό ΟΦΗ. Και το έκαναν πράξη λίγο μετά τον θάνατο του.

Ο Νίκος Κοροβέσης και ο Μιχάλης Μπούσης
Ο Νίκος Κοροβέσης και δεξιά ο Μιχάλης Μπούσης, ο άνθρωπος που έδωσε ξανά πνοή και όραμα στον ΟΦΗ

Ο Μπούσης από το Σικάγο, στην Κρήτη

Σπουδαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, με τον Μιχάλη Μπούση μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ έκαναν το όραμα πράξη. Ο κ.Μπούσης γόνος γνωστής οικογένειας που ζει στην Αμερική και δραστηριοποιείται στο Σικάγο, ιδιοκτήτρια αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ «Cermark Fresh Market», η οποία εμπορεύεται τρόφιμα από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρωσία, το Πουέρτο Ρίκο και το Μεξικό. Με λίγα λόγια, μικρή σχέση με το ποδόσφαιρο. Και όμως είδε την... ευκαιρία στο Ηράκλειο, ελέω της φιλίας του με τον Γιώργο Σαμαρά. Τον σπουδαίο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η μόνιμη θέση του Ευγένιου Γκέραρντ στο γήπεδο του ΟΦΗ
Η μόνιμη θέση του Ευγένιου Γκέραρντ στο γήπεδο του ΟΦΗ

Για αυτό έδωσε τα ηνία στους… ειδικούς. Αρχικά στον Γιάννη Σαμαρά που είναι αφεντικό και ακολούθως στον Γιώργο Σαμαρά και τον Ηλία Πουρσανίδη. Δίπλα τους σε διάφορα πόστα και άλλοι σημαντικοί άνθρωποι του ΟΦΗ και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Νίκος Νιόπλιας, ο Σάββας Κωφίδης, ο Γρηγόρης Τσινός κλπ.

Η φιλοσοφία όλων είναι μία και απολύτως ξεκάθαρη. «Αγαπάμε το ποδόσφαιρο», λένε όλοι στην Κρήτη και το εννοούν. Τους ενδιαφέρει πρωτίστως να παίζουν καλό και σωστό ποδόσφαιρο. Να το χαίρονται και να το απολαμβάνουν Και από εκεί πιστεύουν ότι θα έρθει και το αποτέλεσμα.

Ο προπονητής του ΟΦΗ Γιώργος Σίμος
Ο προπονητής του ΟΦΗ Γιώργος Σίμος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δικαίως. Η πρώτη επιτυχία έφτασε στην πόρτα τους. Διότι μπήκαν στα πλέι οφ της Super League από την 5η θέση, πίσω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό (10 νίκες, 4 ισοπαλίες και 12 ήττες). Εχει τις λιγότερες ισοπαλίες από κάθε άλλη ομάδα. Διόλου τυχαίο. Στο ποδόσφαιρο του ΟΦΗ δεν υπάρχει σκοπιμότητα για την ισοπαλία. Η ομάδα παίζει καλά για να παράγει επιθετικό ποδόσφαιρο και να σκοράρει.

Ο ΟΦΗ με την πρόκριση στα πλέι οφ σημαίνει ότι μπορεί ήδη να πανηγυρίζει για την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ανεξάρτητα τι θα γίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο στη συνέχεια. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την τιμωρία αποκλεισμού από την Ευρώπη που τρέχει για τον Παναθηναϊκό και αν οι «πράσινοι» δεν επιτύχουν την άρση της ποινής τους από την UEFA, τότε το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο μένει κενό.

Οπαδοί του ΟΦΗ
Οι φίλοι του ΟΦΗ «αγκάλιασαν» ξανά την ομάδα

Ο ΟΦΗ στη κανονική διάρκεια της Super League έκοψε 58.193 εισιτήρια, δηλαδή 4.476 μ.ο. εισιτήρια ανά αγώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευρώπη 20 χρόνια μετά για ΟΦΗ

Έτσι, λοιπόν, ο ΟΦΗ πρακτικά θα βρεθεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια, έπειτα από 20 χρόνια. Ήταν τη σεζόν 2000-2001, όπου οι Κρητικοί αγωνίστηκαν για τελευταία φορά στο Κύπελλο UEFA, αφού αποκλείστηκαν από την Σλάβια Πράγας στο β' γύρο της διοργάνωσης με 6-3 συνολικό σκορ (2-2 στο Ηράκλειο, 4-1 στην Τσεχία). Εκ τότε ο ΟΦΗ απείχε από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, αν και έφτασε στο σκαλοπάτι τους αντιμετωπίζοντας την Τόμπολ του Καζακστάν στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ιντερτότο, με την ομάδα του Ηρακλείου να αποχαιρετά νωρίς με συνολικό σκορ 2-0.

Μια πορεία σαν... ταινία

ΟΦΗ σημαίνει... καλό ποδόσφαιρο. Αυτό εφαρμόζει πιστά ο προπονητής Γιώργος Σίμος. Και πολλές φορές το πληρώνει με ήττες. Η φιλοσοφία όμως δεν αλλάζει. Σε αυτό τον 1,5 χρόνο έχει καταφέρει πολλά ο ΟΦΗ. Το ποδόσφαιρου του καλύπτει την απουσία του τόσα χρόνια. Και οι στιγμές είναι πολλές. Νίκες επί του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, παραμονή στο τελευταίο… δευτερόλεπτο του μπαράζ με τον Πλατανιά. Το τελευταίο σκηνικό έγινε και μίνι ταινία. Διότι και εδώ ο ΟΦΗ έχει επιλέξει να προάγει το ποδόσφαιρο. Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας Μανώλης Βογιατζάκης είχε το υλικό, έβαλε την έμπνευση και το ταλέντο και έφτιαξε κάτι πραγματικά σπουδαίο που βραβεύθηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κάστρο του Γεντί Κουλέ

Το ποδόσφαιρο λοιπόν χαίρεται για την επιστροφή του ΟΦΗ. Και το να πετύχει ο ΟΦΗ είναι… μονόδρομος για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένα κλαμπ με ιστορία και ξεχωριστή γεωγραφική παρουσία που ήδη σχεδιάζει πως θα αναπτύξει το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο (παίρνει 200 στρέματα στον Σκαφιδαρά για ακόμη τρία γήπεδα) για να μεγαλώσει τις Ακαδημίες του και να «αγκαλιάζει» όλη την Κρήτη. Αλωστε οι Υποδομές είναι ο βασικός άξονας του πλάνου του Γιάννη Σαμαρά για τον ΟΦΗ και την επόμενη μέρα.

Το γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», κατά κόσμον «Γεντί Κουλέ», χωρά 8.000-9.000 θεατές (αλλά λόγω περιορισμών από τους κανόνες ασφαλείας μειώνεται στα 5.800 εισιτήρια) και σύντομα αν συνεχίσει έτσι ο ΟΦΗ θα χρειαστεί ανακατασκευή για να πληροί τις προδιαγραφές. Ένα γήπεδο με ιστορία πολλά-πολλά χρόνια πριν. Κατασκευάστηκε το 1951 πάνω στα ερείπια ενός εβραϊκού και ενός χριστιανικού νεκροταφείου. Και έκτοτε αποτελεί το… κάστρο της ομάδας με χαρούμενες και πικρές στιγμές.

Ο Αμπίλ Ναμπί
Ο Αμπίλ Ναμπί σκόραρε στο κρίσιμο ματς με την Λαμία όπου... κλείδωσε η συμμετοχή στα πλέι οφ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διότι το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Στιγμές. Και ο ΟΦΗ τις έχει ζήσει όλες. Έχει ρουφήξει κάθε πιθανή και απίθανη σκηνή στο χορτάρι. Κύπελλο το 1987, Ευρωπαϊκές συμμετοχές μέχρι τους «16» του Κυπελλούχων και του UEFA, μεγάλες νίκες, υποβιβασμούς σε Β’ και Γ’ εθνική, ανόδους κλπ.

Η ανάπτυξη του ΟΦΗ

Ο Μπούσης με τους συνεργάτες του δεν φοβήθηκαν. Πήραν το brand του ΟΦΗ και το αναπτύσσουν κάθε μέρα. Με ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά. Ακαδημίες, εμπορικά, σκάουτινγκ σε όλο τον κόσμο και σεβασμό στο προϊόν και τον αντίπαλο. Ακόμη και όταν ο ΟΦΗ έκανε αγωνιστική «κοιλιά» ο 41χρονος Γιώργος Σίμος έμεινε στη θέση του δίχως δεύτερη σκέψη. Τώρα ενόψει πλέι οφ ο νεαρός μα τόσο ταλαντούχος προπονητής ψάχνει τα όρια της ομάδας «Έχουμε μπροστά μας ακόμα 10 παιχνίδια, πέντε στην έδρα μας και θέλουμε να τα χαρούμε ακόμα περισσότερο. Να αναζητήσουμε τα όρια μας και να χαρούμε το ποδόσφαιρο».

Ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης και ο Ευγένιος Γκέραρντ
Ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης και ο Ευγένιος Γκέραρντ είναι οι δύο άνθρωποι που άλλαξαν την μοίρα της κρητικής ομάδας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οργανισμός-πρότυπο για τον ελληνικό αθλητισμό»

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της κρητικής ομάδας Μανώλης Βογιατζάκης μίλησε στο iefimerida.gr για τη νέα σελίδα που άνοιξε και για τους στόχους του ΟΦΗ δηλώνοντας «Τον Οκτώβριο του ’18 ο ΟΦΗ γύρισε σελίδα με στόχο να μπουν στέρεες βάσεις σε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό, ο οποίος θα αποτελεί πρότυπο στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Με σταθερά βήματα, ξεκάθαρες θέσεις, με τον Μιχάλη Μπούση ως εγγυητή στην κορυφή της πυραμίδας, αλλά και ανθρώπους που έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς, σεβόμενοι πάντα το άθλημα, για να φέρουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Το γεγονός ότι η επιτυχία, μέσω της συμμετοχής του ΟΦΗ στα πλέι οφ της Super League ήρθε νωρίτερα, δεν οφείλεται σε κάποιο μαγικό ραβδί. Οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους, όπως στο ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο και στη συναισθηματική σταθερότητα που υπήρξε ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, στην απόλυτη εμπιστοσύνη μεταξύ όλων των μελών της ομάδας και στο γεγονός ότι άπαντες έμειναν ενωμένοι και πιστοί στο πλάνο, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Δε χάθηκε ποτέ η πίστη και η εμπιστοσύνη μεταξύ μας και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Έτσι κι αλλιώς, ο βασικός στόχος του ΟΦΗ στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν ήταν να διαμορφώσει χαρακτήρα ως ομάδα και να κάνει αισθητή την παρουσία του στην κατηγορία. Σε όλους τους τομείς. Τόσο αγωνιστικά, όσο και μέσω των ξεκάθαρων θέσεων του συλλόγου, οι οποίες είχαν πάντα ως άξονα την προάσπιση και διαφήμιση του αθλήματος. Είμαστε όμως ακόμα στην αρχή…»

Πίστη στο πλάνο λοιπόν και… μπροστά ολοταχώς. Νομοτελειακά και με μαθηματική ακρίβεια αν συνεχίσει στο σχέδιο του ο ΟΦΗ, θα επιστρέψουν και οι παλιές καλές ημέρες στην Κρήτη. Με μεγάλες επιτυχίες και γεμάτο Γεντί Κουλέ. Και θα σκάσει χαμόγελο από εκεί πάνω ο Γκέραρντ. Απόλυτα σίγουρος και μπολιασμένος με περηφάνια ο Ολλανδός. Οτι το έργο του συνεχίζεται…

Το Γεντί Κουλέ
Το Γεντί Κουλέ

Διοίκηση ΠΑΕ ΟΦΗ 1925

Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος: Μιχάλης Μπούσης
  • Α' Αντιπρόεδρος: Γιώργος Σαμαράς
  • Β' Αντιπρόεδρος: Ηλίας Πουρσανίδης
  • Γ' Αντιπρόεδρος: Angelo Palivos 
  • Μέλη: Gregory Palivos, Ιάσονας Παπαστεφανάκης
Το προπονητικό κέντρο του ΟΦΗ
Το προπονητικό κέντρο του ΟΦΗ

Στελέχη ΠΑΕ ΟΦΗ 

  • Εκτελεστικός Διευθυντής: Γιώργος Σαμαράς
  • Γενικός Διευθυντής: Ηλίας Πουρσανίδης

Εμπορικό τμήμα:

  • Εμπορικός Διευθυντής: Λεωνίδας Παπαβασιλάκης
  • Υπεύθυνος διεξαγωγής αγώνων: Αντώνης Χρονάκης
  • Υπεύθυνος Marketing: Νώντας Καργάκης
  • Υπεύθυνος εισιτηρίων: Λευτέρης Αποστολάκης

Τμήμα Επικοινωνίας:

  • Διευθυντής Επικοινωνίας: Μανώλης Βογιατζάκης
  • Γραφείο Τύπου: Μένια Σιδεράκη

Νομικό τμήμα:

  • Υπεύθυνος Νομικού Τμήματος: Ιάσονας Παπαστεφανάκης

Λογιστήριο:

  • Οικονομικός Διευθυντής: Μανώλης Βασιλάκης
  • Υπεύθυνος Λογιστηρίου: Νίκος Αποστολάκης

Υπόλοιπα στελέχη της ΠΑΕ ΟΦΗ

  • Γραμματεία: Ειρήνη Καραμηνά
  • Υπεύθυνος Ασφαλείας: Νίκος Χριστοφάκης
  • Ποδοσφαιρικό τμήμα
  • Διευθυντής Ποδοσφαίρου: Γιάννης Σαμαράς
  • Συντονιστής Ποδοσφαίρου: Νίκος Νιόπλιας
  • Team Manager: Γρηγόρης Τσινός
  • Γραφείο Διασύνδεσης Ποδοσφαιρικού Τμήματος: Παύλος Αδάμος
  • Προπονητής: Γιώργος Σίμος
  • Προπονητής - Συνεργάτης Γιώργου Σίμου: Περικλής Παπαπαναγής
  • Γυμναστές: Γιάννης Κεσόγλου, Κωνσταντίνος Νομικός
  • Προπονητής τερματοφυλάκων: Βαγγέλης Λάππας
  • Performance Analyst: Τάσος Πρίτσας
  • Ιατρικό επιτελείο: Γιώργος Κουβίδης, Νίκος Δεσποτάκης, Έλενα Δρακωνάκη
  • Φυσικοθεραπευτές: Γιώργος Κασαπάκης, Μάρκος Μίγκλης, Κίμων Φρουδάκης
  • Μασέρ: Λεωνίδας Σακκούτης
  • Τεχνικός Διευθυντής Τμημάτων Υποδομής: Μανώλης Πατεμτζής
  • Συντονιστής Τμημάτων Υποδομής: Σάββας Κωφίδης
  • Team Managers Τμημάτων Υποδομής: Μίλτος Ανδρεανίδης - Κώστας Σταυρακάκης
  • Τμήμα Scouting: Δημήτρης Μάρκος - Αλέξης Αλεξούδης
  • Γραμματεία Ποδοσφαιρικού τμήματος: Θεανώ Ρασούλη
  • Υπεύθυνος Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου: Στέφανος Βάβουλας
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ