Ο 26χρονος Αλεξανδράκης αποθεώνεται από 20.000 θεατές στην πρώτη παράσταση της Επιδαύρου -65 χρόνια πριν [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο 26χρονος Αλεξανδράκης αποθεώνεται από 20.000 θεατές στην πρώτη παράσταση της Επιδαύρου -65 χρόνια πριν [εικόνες]

Κωτσόπουλος και Αλεξανδράκης στην Επίδαυρο
Ιππόλυτος 1954 / Φωτογραφία: Ψηφιακό Αρχείο Εθνικού Θεάτρου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

65 χρόνια πριν, τον Ιούλιο του 1954, o «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη θα εγκαινίαζε τον θεσμό του Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Πρωταγωνιστής ο -τότε- ζεν πρεμιέ Αλέκος Αλεξανδράκης.

Ο ηθοποιός υπήρξε απρόθυμος, καθώς αισθανόταν ανέτοιμος, απαίδευτος. Ετρεμε την αποτυχία. Σκέφτόταν προς στιγμήν να παραιτηθεί και να ακυρώσει το συμβόλαιό του, αλλά ο Ροντήρης -που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία του έργου- επέμενε. Και τον έπεισε να μείνει.

Η παράσταση ήταν ένας θρίαμβος, ενώ ο Αλεξανδράκης αποθεώθηκε, από 20.000 θεατές. Ανάμεσά στους επίσημους που παρακολούθησαν τον «Ιππόλυτο» από την πρώτη σειρά ήταν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (τότε υπουργός Δημοσίων Έργων) ο οποίος προέβλεψε στην Μελίνα Μερκούρη πως ο νέος πρωταγωνιστής θα είχε «λαμπρό μέλλον».

Ενθουσιώδη νεαρά κορίτσια που είχαν μάτια μόνο για τον Αλεξανδράκη πετούσαν μάσα στην «ιερή» ορχήστρα της Επιδαύρου χαρτάκια με το τηλέφωνο και το όνομά τους ή μάζευαν τις γόπες του από το χώμα για να τις κρατήσουν για ενθύμιο.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την πρώτη παράσταση στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ