Ο μυστηριώδης θάνατος της Νάταλι Γουντ: Βρέθηκε πνιγμένη στη θάλασσα -Ο άγριος καβγάς με τον σύζυγό της και οι υποψίες - iefimerida.gr

Ο μυστηριώδης θάνατος της Νάταλι Γουντ: Βρέθηκε πνιγμένη στη θάλασσα -Ο άγριος καβγάς με τον σύζυγό της και οι υποψίες

Νάταλι Γουντ, Βάγκνερ
Η Νάταλι Γουντ με τον σύζυγό της /Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερις δεκαετίες έχουν περάσει από τον θάνατο της διάσημης ηθοποιού Νάταλι Γουντ, που βρέθηκε πνιγμένη σε έναν όρμο στο νησί Καταλίνα στο Λος Άντζελες κι εξακολουθεί να παραμένει ένα άλυτο μυστήριο.

Στις 29 Νοεμβρίου 1981, το σώμα της ηθοποιού Νάταλι Γουντ, πρωταγωνίστρια πολλών επιτυχημένων ταινιών, όπως «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία» και «West Side Story», βρέθηκε να επιπλέει στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στο νησί Καταλίνα της Καλιφόρνια, φορώντας ένα νυχτικό, ένα ζακετάκι και μάλλινες κάλτσες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ηθοποιός Νάταλι Γουντ με τον σύζυγό της Ρόμπερτ Βάγκνερ
Η ηθοποιός Νάταλι Γουντ με τον σύζυγό της Ρόμπερτ Βάγκνερ

Σύντομα έγινε γνωστό πως η Νάταλι Γουντ είχε περάσει το Σαββατοκύριακο στον γιο της, Splendour, με τον σύζυγό της, επίσης ηθοποιό Ρόμπερτ Βάγκνερ και τον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία που γύριζαν εκείνη την εποχή «Brainstorm». Κρίστοφερ Γουόκεν. Μαζί τους ήταν ο νεαρός καπετάνιος του σκάφους, Ντένις Ντάβερν.

«Τυχαίος πνιγμός» ο θάνατος της Νάταλι Γουντ

Στις 30 Νοεμβρίου, ο Τόμας Νογκούτσι, επικεφαλής ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες, ανακοίνωσε πως ήταν απόλυτα σίγουρος ότι επρόκειτο για «τυχαίο πνιγμό». Ανέφερε, φυσικά, τους «επιφανειακούς» μώλωπες στο σώμα της Νάταλι Γουντ, που πιθανόν προέκυψαν από την πτώση της στο νερό και τα σημάδια στη φουσκωτή βάρκα με το όνομα Prince Valliant, ως απόδειξη των προσπαθειών της να ανέβει στο πλοίο προτού τελικά υποκύψει λόγω εξάντλησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το γιοτ «Splendour» που πέρασε τις τελευταίες της ώρες η Νάταλι Γουντ
Το γιοτ «Splendour» που πέρασε τις τελευταίες της ώρες η Νάταλι Γουντ

Δύο μέρες αργότερα, το Χόλιγουντ θρηνούσε τον θάνατο της Νάταλι Γουντ, στον οποίο παραβρέθηκαν διάσημα ονόματα, ενώ το φέρετρό της κρατούσαν ιερά τέρατα του θεάματος, όπως οι Φρανκ Σινάτρα, Φρετν Αστέρ, Γκρέγκορι Πεκ, Ντέιβιντ Νίβεν, Λόρενς Ολιβιέ, Ηλίας Καζάν και Ροκ Χάντσον. Ο δακρυσμένος σύζυγός της, Ρόμπερτ Βάγκνερ φίλησε το φέρετρό της και η έρευνα έκλεισε επισήμως στις 11 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, πολλοί δεν πείστηκαν πως ο θάνατός της οφειλόταν σε έναν «τυχαίο πνιγμό». Παρόλο που ένας ακούσιος πνιγμός φαινόταν απολύτως εύλογος, πολλά ερωτήματα παρέμεναν αναπάντητα. Ο ίδιος ο ιατροδικαστής έθεσε μερικές από τις ερωτήσεις αυτές στο βιβλίο του το 1983, με τίτλο «Coroner». Γιατί, αναρωτιόταν, η Νάταλι Γουντ βγήκε από το γιοτ στη μέση της νύχτας και γιατί έλυσε την φουσκωτή βάρκα; Πού ήθελε να πάει; Και γιατί άργησαν τόσο οι άνδρες να καταλάβουν πως έλειπε;

Διάσημα ονόματα του Χόλιγουντ έδωσαν το παρών στην κηδεία της. Εδώ ο σύζυγός της, χαϊδεύει για τελευταία φορά το φέρετρο
Διάσημα ονόματα του Χόλιγουντ έδωσαν το παρών στην κηδεία της. Εδώ ο σύζυγός της, χαϊδεύει για τελευταία φορά το φέρετρο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αδερφή της Νάταλι Γουντ, Λάνα, κυκλοφόρησε αργότερα ένα άλλο βιβλίο με τα απομνημονεύματα της, με τίτλο «Natalie: A Memoir by Her Sister», ήταν επίσης προβληματισμένη με την υποτιθέμενη σειρά των γεγονότων. Πώς ήταν δυνατόν, η Νάταλι Γουντ, που ήταν γνωστό ότι φοβόταν τα «σκοτεινά νερά», να βγει μόνη της σε ένα τέτοιο περιβάλλον, μια ξάστερη νύχτα;

Η Γουντ με τον Πολ Νιούμαν στις Χρυσές Σφαίρες
Η Γουντ με τον Πολ Νιούμαν στις Χρυσές Σφαίρες

Πώς περιέγραψε τα γεγονότα ο σύζυγός της Νάταλι Γουντ, Ρόμπερτ Βάγκνερ

Μιλώντας για τον πνιγμό της συζύγου του, ο Ρόμπερτ Βάγκνερ στο βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1986 με τίτλο «Heart to Heart with Robert Wagner», ο ηθοποιός περιέγραψε πως αυτός και ο Γουόκεν έλαβαν μέρος σε μια «πολιτική συζήτηση» για το μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς, προτρέποντας ουσιαστικά τη σύζυγό του, Νάταλι Γουντ, να φύγει από την συζήτηση και να πάει για ύπνο. Σύμφωνα με την δική του θεωρία, η σύζυγός του αδυνατούσε να κοιμηθεί από την φασαρία που έκανε η βάρκα χτυπώντας στο γιοτ και έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της προσπαθώντας να την δέσει καλύτερα. Ωστόσο, οι αναμνήσεις του από τις παθιασμένες συζητήσεις διέφεραν από την αρχική περιγραφή που είχε δώσει στην αστυνομία και στην οποία παραδεχόταν πως είχε διαφωνήσει με την Νάταλι Γουντ για την παρατεταμένη της απουσία από την οικογένειά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Γουντ με τον σύζυγό της
Η Γουντ με τον σύζυγό της
Η Νάταλι Γουντ με τον σύζυγό της Ρόμπερτ Βάγκνερ
Η Νάταλι Γουντ με τον σύζυγό της Ρόμπερτ Βάγκνερ

Ο καπετάνιος του πλοίου είχε την δική του εκδοχή

Την ώρα που ο Βάγκνερ παρέμενε στην γενική εκδοχή του και τον συμπρωταγωνιστή της Νάταλι Γουντ να μην λέει σχεδόν τίποτα, η υπόθεση θα έμενε αδρανής εάν δεν ήταν ο Ντάβερν. Μετά από χρόνια προσπαθειών να πείσει τους εκδότες και τα ταμπλόιντς να ακούσουν τη δική του ιστορία, άρχισε να διαρρέει περισσότερες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες στον Τύπο.

Σε μια τέτοια ιστορία το 2000 για το περιοδικό Vanity Fair, ο καπετάνιος του πλοίου αποκάλυψε πως η Νάταλι Γουντ και ο Γουόκεν φλέρταραν όλο το Σαββατοκύριακο και πως τα πράγματα έγιναν πιο δυσάρεστα όταν επέστρεψαν στο Splendour μετά από ένα βράδυ κατανάλωσης ποτών στο νησί. Σύμφωνα με τον Ντάβερν, ο Βάγκνερ κάποια στιγμή, έσπασε ένα μπουκάλι κρασί στο τραπέζι και ούρλιαξε στον Γουόκεν: «Τι προσπαθείς να κάνεις; Να π@@@@ την γυναίκα μου;».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στο σκάφος, εκείνο το μοιραίο βράδυ, ήταν και ο συμπρωταγωνιστής της Νάταλι Γουντ, Κρίστοφερ Γουόκεν
Στο σκάφος, εκείνο το μοιραίο βράδυ, ήταν και ο συμπρωταγωνιστής της Νάταλι Γουντ, Κρίστοφερ Γουόκεν

Η Νάταλι Γουντ εξοργίστηκε και χτύπησε με δύναμη την πόρτα του δωματίου της, ενώ ο Βάγκνερ κατέβηκε για να μιλήσουν, με τον καπετάνιο του σκάφους να λέει πως ακολούθησε ένας επικός καβγάς. Ισχυρίστηκε μάλιστα, πως άκουσε κάποιον να λύνει το φουσκωτό, προτού τελικά ο Βάγκνερ επιστρέψει «κάθιδρος». Με τον Γουόκεν στο κρεβάτι, οι δύο εναπομείναντες άνδρες συνέχιζαν να πίνουν, ενώ ο Βάγκνερ, περίπου στις 1:30, είπε ότι θα πάει να δει τι κάνει η γυναίκα του. Επέστρεψε λέγοντάς του ότι δεν την έβρισκε, προτρέποντας τον Ντάβερν να διεξάγει την δική του έρευνα.

H Nάταλι Γουντ με τον σύζυγό της
H Nάταλι Γουντ με τον σύζυγό της

Όταν ο Βάγκνερ αρνήθηκε να ειδοποιήσει τις Αρχές

Σε αυτό το σημείο, όπως θυμάται ο καπετάνιος, ο Βάγκνερ απέρριψε την πρότασή του να ενεργοποιήσει τους προβολείς και να αναζητήσει την Νάταλι Γουντ στην θάλασσα. «Δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα Ντένις, γιατί δεν θέλουμε να σημάνουμε συναγερμό σε όλους αυτούς τους ανθρώπους» δήλωσε τότε ο ηθοποιός, προτού τελικά αποφασίσουν να τηλεφωνήσουν για βοήθεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Νάταλι Γουντ, Βάγκνερ, στιγμιότυπο από το γάμο τους
Νάταλι Γουντ, Βάγκνερ, στιγμιότυπο από το γάμο τους

Ο Βάγκνερ μίλησε ξανά για τον μυστηριώδη θάνατο της συζύγου του, στα απομνημονεύματά του το 2008 «Pieces of My Heart», όπου έγραψε: «Υπάρχουν μόνο δύο ενδεχόμενα: είτε προσπαθούσε να ξεφύγει από τον καβγά, είτε προσπάθησε να δέσει το φουσκωτό. Αλλά στην τελική, κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συνέβη».

Η φουσκωτή βάρκα που, σύμφωνα με τον σύζυγό της, πήγες να δέσει η Νάταλι Γουντ
Η φουσκωτή βάρκα που, σύμφωνα με τον σύζυγό της, πήγες να δέσει η Νάταλι Γουντ μέσα στην νύχτα, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και να πνιγεί

Η υπόθεση άνοιξε ξανά το 2011 και χαρακτηρίστηκε «ύποπτη»

Το 2009, ο καπετάνιος του πλοίου δημοσίευσε τελικά τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Goodbye Natalia, Goodbye Splendour». Δύο χρόνια αργότερα ήταν μεταξύ των 700 ατόμων που υπέγραψαν ένα αίτημα για λανθασμένη έρευνα σχετικά με τον θάνατο της Νάταλι Γουντ, αναγκάζοντας την αστυνομία να ανοίξει ξανά την έρευνα τον Νοέμβριο. Το καλοκαίρι, ο δικαστής του Λος Άντζελες άλλαξε την αιτία θανάτου σε «πνιγμό και άλλους απροσδιόριστους παράγοντες», επικαλούμενος μια πιο προσεκτική εξέταση στους μώλωπες που υποδήλωναν πως η Νάταλι Γουντ είχε δεχθεί επίθεση. Και τον Φεβρουάριο του 2018, το τμήμα του σερίφη αναταξινόμησε τον θάνατο ως «ύποπτο» και χαρακτήρισε τον Βάγκνερ ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» μετά από συνεντεύξεις με πρώην γείτονες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Wikipedia
Wikipedia

Ο καπετάνιος και η αδερφή της Νάταλι Γουντ είναι πεπεισμένοι πως την σκότωσε ο σύζυγός της

Πιο πρόσφατα, τον Νοέμβριο του 2018, ο καπετάνιος του πλοίου και η αδερφή της Νάταλι Γουντ, έδωσαν συνέντευξη στον «Dr. Phil» με τον καπετάνιο να λέει πως είναι πεπεισμένος ότι ο Βάγκνερ ήταν αυτός που σκότωσε την ηθοποιό. Ο Ντάβερν είπε πως άκουσε την Νάταλι Γουντ και τον Βάγκνερ να μαλώνουν εκείνο το βράδυ και πως όταν ησύχασαν τα πνεύματα, πήγε στο κατάστρωμα και βρήκε τον Βάγνκερ να στέκεται μόνος του. Αργότερα, όπως είπε, ο Βάγκνερ του έδωσε οδηγίες για το τι θα έλεγαν στην αστυνομία: Πως πρέπει να γλίστρησε και να έπεσε στην θάλασσα κατά λάθος.

Wikipedia
Wikipedia

Αλλά και η αδερφή της, ισχυρίζεται πως η συμπεριφορά του γαμπρού της ήταν περίεργη εκείνο το βράδυ. Λέγοντας πως «κάτι ήθελε να κρύψει». «Γιατί να μην θέλει να καλέσουν αμέσως τις Αρχές; Πρέπει να ήθελε να κρύψει κάτι» δήλωσε η Λάνα Γουντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ