Νάντια Ναντίμ: Μία πρωταθλήτρια ζωής για... ταινία -Το ποδόσφαιρο της έσωσε την ζωή από τους Ταλιμπάν - iefimerida.gr

Νάντια Ναντίμ: Μία πρωταθλήτρια ζωής για... ταινία -Το ποδόσφαιρο της έσωσε την ζωή από τους Ταλιμπάν

Η Νάντια Ναντίμ
Η Νάντια Ναντίμ /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την λένε Νάντια Ναντίμ και αυτή την εποχή θεωρείται ένα από τα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η ιστορία της συναρπάζει και διδάσκει πως η δύναμη της θέλησης είναι ακαταμάχητη.

Η ιστορία της μπορεί κάλλιστα να γίνει μία ταινία που θα προσελκύσει το κοινό και ταυτόχρονα θα περάσει δυνατά μηνύματα, όπως το τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος που έχει θέληση και αποφασιστικότητα να κυνηγήσει το όνειρο του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Νάντια Ναντίμ μπορεί να είναι γνωστή σε πολλούς, καθώς είναι ένα από τα μεγάλα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μπορεί κάποιοι, πάλι να μην την γνωρίζουν. Πρόσφατα, με την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε τον τίτλο στο γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ ούσα επαγγελματίας έχει σκοράρει περί τα 200 γκολ, ενώ είναι διεθνής με την Εθνική Δανίας 98 φορές.

Σε πολύ μικρή ηλικία με την οικογένειά της έφυγαν από το Αφγανιστάν κι από το καθεστώς των Ταλιμπάν, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη. Στα 11 της χρόνια ο πατέρας της εκτελέστηκε (ήταν στρατηγός στον στρατό σύμφωνα με τον "Independent") κι αφού ταξίδεψαν με πολλούς κινδύνους, έφτασαν στη Δανία (με τη μητέρα και τις τέσσερις αδελφές της διέφυγαν με πλαστά διαβατήρια).

Εκεί είχαν την τύχη να γνωριστούν με κάποιον που φρόντισε να τους βοηθήσει για να έχουν μία καλύτερη ζωή. Δεν έχει σημασία ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος, σημασία έχει το τι συνέβη από τότε και η θέληση της οικογένειας για να βγει νικήτρια από αυτή την περιπέτεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα 33 της χρόνια σήμερα η Νάντια Ναντίμ είναι μία διάσημη παίκτρια ποδοσφαίρου και, όπως η ίδια παραδέχεται, το ποδόσφαιρο ήταν αυτό που της έσωσε τη ζωή! Παράλληλα με το άθλημα που υπεραγαπά και που κάνει τον κόσμο να την χειροκροτά, σπουδάζει στην ιατρική σχολή, επιδιώκοντας μία μέρα να γίνει και επιτυχημένη πλαστική χειρουργός. Μιλά 11 γλώσσες άπταιστα και βρίσκεται στη λίστα του Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες στον διεθνή αθλητισμό!

Όταν δεν αγωνίζεται στα γήπεδα, η γεννηθείσα στις 2/01/1988 στην Χεράτ του Αφγανιστάν, Νάντια Ναντίμ, προσφέρει οικειοθελώς τις υπηρεσίες της στα Ηνωμένα Έθνη και επιδίδεται σε φιλανθρωπίες. Τελευταία συνεργάζεται με φιλανθρωπικές οργανώσεις που βοηθούν στην δημιουργία αθλητικών συλλόγων σε καταυλισμούς προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

Στην ιστοσελίδα που διατηρεί, η Ναντίμ έγραψε: «Σχεδιάζαμε να φθάσουμε στο Λονδίνο, όπου είχαμε κάποιους συγγενείς. Με πλαστά διαβατήρια περάσαμε στην Ιταλία. Από εκεί, εγώ και η οικογένειά μου μπήκαμε σε ένα φορτηγό και χαιρόμασταν, γιατί πιστεύαμε ότι κατευθυνόμαστε προς το Λονδίνο. Μετά λίγες μέρες και πολλές κακουχίες, μας ξεφόρτωσαν. Περιμέναμε να δούμε το Μπιγκ Μπεν, αλλά... Το μόνο που είδαμε ήταν δέντρα και πολύ πράσινο. Ρωτήσαμε έναν περαστικό και τότε ανακαλύψαμε ότι το φορτηγό μας είχε φέρει στη Δανία»!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σκανδιναβική χώρα έμελλε να γίνει η δεύτερη πατρίδα τους! Εκεί άρχισε την ποδοσφαιρική καριέρα της αγωνιζόμενη για το σύλλογο B52 Aalborg. Το 2009 φόρεσε τη φανέλα της Εθνική ομάδας της Δανίας παίζοντας στο Κύπελλο Αλγκάρβε. Έκτοτε είναι μία παίκτρια με διεθνή φήμη, από τις κορυφαίες σκόρερ στην «Γηραιά Ήπειρο». Ο στόχος για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2017 ήταν ένα από τα σημαντικά ορόσημα της εντυπωσιακής καριέρας της (σ.σ. η Δανία ηττήθηκε στον τελικό της διοργάνωσης από την «οικοδέσποινα» Ολλανδία με 4-2).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ποδόσφαιρο Ταλιμπάν Αφγανιστάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ