Μυστήριο με την εξαφάνιση 22χρονης στις ΗΠΑ: Πήγε ταξίδι με τον σύντροφό της, εκείνος επέστρεψε, εκείνη όχι [εικόνες] - iefimerida.gr

Μυστήριο με την εξαφάνιση 22χρονης στις ΗΠΑ: Πήγε ταξίδι με τον σύντροφό της, εκείνος επέστρεψε, εκείνη όχι [εικόνες]

Η 22χρονη Γκάμπι Πετίτο με τον σύντροφό της
Η 22χρονη Γκάμπι Πετίτο με τον σύντροφό της στο νομαδικό ταξίδι τους / Φωτογραφία: Instagram/bizarre_design_
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μυστηριώδης περίπτωση εξαφάνισης παρακολουθεί όλη η Αμερική, που αφορά μία κοπέλα, η οποία πήγε σε ταξίδι με τον σύντροφό της, με τον ίδιο να επιστρέφει πριν από μερικές ημέρες, χωρίς όμως την ίδια.

Η μητέρα της Γκάμπι Πετίτο ανέφερε την εξαφάνισή της αυτή την εβδομάδα, όταν ο σύντροφός της επέστρεψε από το πολύμηνο ταξίδι τους, χωρίς εκείνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αστυνομία λέει πως εξετάζει τον σύντροφό της ως «άτομο ενδιαφέροντος» σχετικά με την εξαφάνισή της, αν και, όπως τονίζουν, δεν έχουν στοιχεία για κάποιο έγκλημα. Την ίδια ώρα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει αξιωματικούς να ρωτούν τη νεαρή γυναίκα γιατί χαστούκισε τον σύντροφό της, 13 ημέρες πριν χαθούν τα ίχνη της, κάτι που δείχνει ότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε διάφορα θέματα.

Το ζευγάρι με το φορτηγάκι τους
Το ζευγάρι σε στιγμιότυπο από το ταξίδι

Τι συνέβη

Η 22χρονη Γκάμπι Πετίτο βρισκόταν σε ένα νομαδικό ταξίδι με το αγόρι της και το φορτηγάκι τους. Η τελευταία φορά που ήρθε σε επαφή με την οικογένειά της ήταν στα τέλη Αυγούστου, όταν το ζευγάρι επισκέφθηκε το Εθνικό Πάρκο Grand Teton του Γουαϊόμινγκ. Μάλιστα, ένα μεγάλο μέρος του ταξιδιού τους το τεκμηρίωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι όμως που διακόπηκε απότομα.

Ο σύντροφός της, Μπράιαν Λόντρι, επέστρεψε στο σπίτι τους στη Φλόριντα με το λευκό φορτηγάκι την 1η Σεπτεμβρίου, 10 ημέρες προτού η οικογένεια της 22χρονης αναφέρει την εξαφάνισή της, σύμφωνα με την αστυνομία στην πόλη Νορθ Πορτ. Το φορτηγάκι, πλέον, έχει κατασχεθεί και ερευνάται από τις Αρχές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σύντροφός της κοπέλας, Λόντρι δεν έχει συνεργαστεί με την αστυνομία, η οποία τον θεωρεί «άτομο ενδιαφέροντος» για τη λύση της υπόθεσης εξαφάνισης, αν και δεν κατηγορείται, προς το παρόν, για κάποιο έγκλημα. Στην έρευνα συμμετέχουν το FBI και η αστυνομική διεύθυνση της κομητείας Σάφολκ στη Νέα Υόρκη.

«Παρακαλούμε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του Μπράιαν, να μοιραστεί πληροφορίες μαζί μας για το πού βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες» ανέφερε ο Τόντ Γκάρρισον, επικεφαλής της αστυνομίας του Βόρειου Λιμένα, σε δήλωσή του χθες. « Η έλλειψη πληροφοριών από τον Μπράιαν εμποδίζει αυτήν την έρευνα. Οι απαντήσεις θα έρθουν τελικά στην επιφάνεια».

Ξένοιαστες στιγμές από το ταξίδι τους
Ξένοιαστες στιγμές από το ταξίδι τους
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Λόντρι, Στιβ Μπερτολίνο, δήλωσε σε email χθες ότι η οικογένεια «παραμένει στο παρασκήνιο» καθώς η έρευνα συνεχίζεται και δεν θα κάνει κανένα άλλο σχόλιο. «Από την εμπειρία μου, οι σύντροφοι είναι συχνά το πρώτο πρόσωπο στο οποίο στρέφονται πάντα οι Αρχές σε αυτές της περιπτώσεις».

Ταξίδια διάρκεια αρκετών μηνών

Η Πετίτο και ο Λόντρι γνωρίζονταν από την παιδική τους ηλικία και ήταν μάλιστα ζευγάρι, αλλά το αγόρι μετακόμισε το 2019 για να ζήσει με τους γονείς του στο Νορθ Πορτ. Οι δυο τους ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Νέα Υόρκη τον Ιούλιο, λέγοντας στους λογαριασμούς τους στα social media πως σκόπευαν να φτάσουν στο Όρεγκον μέχρι τις Απόκριες.

Σε ένα βίντεο διάρκειας 8 λεπτών στο YouTube, με τίτλο, «Van Life: Beginning our Van Life Journey» περιλαμβάνονται σκηνές από το ταξίδι του ζευγαριού. «Η Γκάμπι Πετίτο δεν βγαίνει ποτέ έξω» λέει η 22χρονη ενώ περπατά με τον φίλο της σε μια παραλία. Μεταξύ των εικόνων φαίνεται η Γκάμπι να οδηγεί το λευκό βαν, να ετοιμάζει φαγητό, να μοιράζεται φιλία με τον σύντροφό της και να κάνει ρόδες σε μια παραλία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λατρεύω το βαν» λέει στο τέλος του βίντεο καθώς η κάμερα στρέφεται προς το λευκό βαν που ήταν σταθμευμένο στην έρημο της Γιούτα. Αυτό είναι και το μοναδικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι τους στο YouTube, Nomadic Statik. «Σαςευχαριστούμε πάρα πολύ που το παρακολουθήσατε και ελπίζουμε να κάνετε tag στο ταξίδι μας όπου κι αν μας πάει το βαν!» έγραψαν.
Ωστόσο, κάτι δεν πήγε καλά.

Το περιστατικό που τράβηξε την προσοχή της αστυνομίας

Η αστυνομία στην τουριστική πόλη Μόαμπ της νότιας Γιούτα, ανταποκρίθηκε σε μία κλήση σχετικά με ένα πιθανό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο οι αξιωματικοί λένε ότι ήταν περισσότερο μια κρίση ψυχικής υγείας που αφορούσε το ζευγάρι στις 12 Αυγούστου. Οι αστυνομικοί δήλωσαν σε αστυνομική έκθεση ότι δεν παρατηρήθηκαν σημαντικοί τραυματισμοί.

Ένας μάρτυρας κάλεσε το 911 και είπε ότι είδε τον Λόντρι και την Πετίτο να τσακώνονται για ένα τηλέφωνο, σύμφωνα με την έκθεση. Όταν ο Λόντρι επέστρεψε στο βαν, η Πετίτο τον χτύπησε στο χέρι προτού προσπαθήσει να ανέβει από το παράθυρο του οδηγού. Οι αστυνομικοί είπαν ότι ζήτησαν από το βαν να σταματήσει στην άκρη του δρόμου κοντά στην είσοδο του Εθνικού Πάρκου Arches και είδαν την Πετίτο να κλαίει γοερά στη θέση του αστυνομικού. Η 22χρονη τους είπε ότι πάλευε με την ψυχική της υγεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Γκάμπι Πετίτο στο περιστατικό με την επέμβαση της αστυνομίας
Η Γκάμπι Πετίτο στο περιστατικό με την επέμβαση της αστυνομίας

«Σε κανένα σημείο της έρευνάς μου, η κοπέλα δε σταμάτησε να κλαίει, να αναπνέει βαριά ή να συντάξει μία πρόταση χωρίς να σκουπίσει τα δάκρια, τη μύτη της ή να τρίψει τα γόνατά της με τα χέρια της» ανέφερε ο αστυνομικός Ντάνιελ Ρόμπινς στην έκθεσή του.

Η εξήγηση του συντρόφου της

Ο Λόντρι φέρεται να είπε στον αστυνομικό πως είχε δημιουργηθεί μια συναισθηματική ένταση μεταξύ τους και πως μάλωναν αρκετά συχνά γιατί ταξίδευαν μαζί επί 4 μήνες. Ο Λόντρι είπε επίσης πως οι δυο τους είχαν αρχίσει να μαλώνουν στην πόλη και πως προσπάθησε να χωρίσει μαζί της για να ηρεμήσουν. Πρόσθεσε πως μπήκε στο βαν αλλά η Πετίτο φοβόταν πως θα έφευγε χωρίς εκείνη, και γι’ αυτό τον χαστούκισε και εκείνος την έσπρωξε για να αποφύγει το χτύπημα, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τι όμως συνέβη στη συνέχεια, παραμένει άγνωστο. Μετά την δήλωση εξαφάνισης της 22χρονης από την μητέρα της έχει αρχίσει μια εντατική έρευνα για τον εντοπισμό της. Μάλιστα, η οικογένειά της ανέφερε σε δήλωσή της πως χρειάζονται απαντήσεις από τον σύντροφό της, συμπεριλαμβανομένου του πότε την είδε τελευταία φορά και «γιατί την άφησε ολομόναχη και επέστρεψε με το βαν στη Φλόριντα». «Αυτά είναι κρίσιμα ερωτήματα που απαιτούν άμεσες απαντήσεις» αναφέρουν στην ανακοίνωσή.

Φωτογραφίες: Instagram/bizarre_design_

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ