Μέσα στο ινστιτούτο ιολογίας της Ουχάν -Οι ερευνητές ντυμένοι σαν αστροναύτες [εικόνες]

Μέσα στο μυστηριώδες ινστιτούτο ιολογίας της Ουχάν -Οι ερευνητές ντυμένοι σαν αστροναύτες

Ένα σετ φωτό δείχνουν πώς οι Κινέζοι επιστήμονες πραγματοποιούν μελέτες, φορώντας στολές θυμίζοντας αστροναύτες, στο ινστιτούτο ιολογίας της Ουχάν.

Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, στο οποίο υπάρχουν περισσότερα από 1.500 στελέχη θανατηφόρων ιών, ειδικεύεται στην έρευνα των «πιο επικίνδυνων παθογόνων», ιδίως των ιών που φέρουν οι νυχτερίδες.

Οι φωτογραφίες τις οποίες ανέσυρε η Daily Mail, είναι φωτό του 2015 και του 2017, οι οποίες μας επιτρέπουν να ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν.

Οι ερευνητές, όπως φαίνεται και στις φωτό, φορούν φουσκωτές προστατευτικές στολές καθώς και προστατευτικά προσώπου κατά τη διεξαγωγή πειραμάτων.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι αποφάσισαν να κατασκευάσουν το ινστιτούτο μετά το καταστροφικό ξέσπασμα του SARS το 2002 και το 2003. Το SARS, ένα άλλο είδος κορωναϊού από το σημερινό, σκότωσε 775 άτομα, ενώ καταγράφηκαν περισσότεα από 8.000 κρούσματα παγκοσμίως.

Χρειάστηκαν 15 χρόνια για να ολοκληρώσουν το πρότζεκτ το οποίο κόστισε συνολικά 300 εκατ. γιουάν (32 εκατ. λίρες), ενώ οι Γάλλοι βοήθησαν στο σχεδιασμό του κτιρίου.

Θεωρείται ένα εργαστήριο κόσμημα, τεσσάρων ορόφων, το οποίο διαθέτει το υψηλότερο επίπεδο βιοασφάλειας, επιπέδου Ρ4 και είναι φυσικά το πιο προηγμένο εργαστήριο τέτοιου είδους στην Κίνα.

Η κατασκευή του εργαστηρίου ολοκληρώθηκε το 2015 και άνοιξε επίσημα στις 5 Ιανουαρίου 2018, αφού πέρασε διάφορες επιθεωρήσεις ασφάλειας.

Περιγράφοντας τη σπουδαιότητα του εργαστηρίου P4, η China Youth Online το χαρακτήρισε ως «αεροπλανοφόρο της κινεζικής ιολογίας». Η κρατική εφημερίδα ανέφερε ότι «είναι σε θέση να ερευνήσει τα πιο θανατηφόρα παθογόνα».

Ο ερευνητής ιολόγος, Zhou Peng, ο οποίος σύμφωνα με τη Daily Mail ειδικεύεται σε ιούς νυχτερίδων είχε αναφέρει στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua το 2018: «Είμαστε υπερήφανοι που λέμε ότι είμαστε ήδη στην πρώτη γραμμή στον τομέα της μελέτης του ανοσοποιητικού συστήματος των νυχτερίδων, οι οποίες μεταφέρουν ιούς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι νυχτερίδες μεταφέρουν ιούς αλλά δεν μολύνονται [από αυτούς]. [Αυτές] παρέχουν ελπίδα στην ανθρωπότητα να μελετήσει τον τρόπο που καταπολεμούν τους ιούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ