Αυτή είναι η Μέριλιν Μονρόε του TikTok -Μένει στο σπίτι της σταρ και ντύνεται σαν αυτή [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτή είναι η Μέριλιν Μονρόε του TikTok -Μένει στο σπίτι της σταρ και ντύνεται σαν αυτή [βίντεο]

Τζασμίν Τσίσγουελ Η Μέριλιν Μονρόε του TikTok
Τζασμίν Τσίσγουελ: Η Μέριλιν Μονρόε του TikTok / Φωτογραφία: jasminechiswell / Instagram
ΣΟΦΙΑ ΠΑΦΤΟΥΝΟΥ

Το όνομα της Μέριλιν Μονρόε, συζητιέται μέχρι σήμερα, κι ας έχουν περάσει 58 χρόνια από τον θάνατο της. Η ξανθιά σταρ του Χόλιγουντ, συνεχίζει να αποτελεί πρότυπο ομορφιάς και θηλυκότητας για πολλές γυναίκες ανά την υφήλιο.

Θεωρείται το απόλυτο sex symbol και όχι άδικα. Η εμφάνισή της, εντυπωσιακή. Με το πλατινέ ξανθό μαλλί, τη γοητευτική ελιά χαμηλά στο μάγουλο-σήμα κατατεθέν της- το κατακόκκινο κραγιόν, τις τέλειες αναλογίες, την αισθησιακή αλλά και ναζιάρικη φωνή, τρέλαινε τους άντρες στο πέρασμά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως προαναφέρθηκε, για πολλές γυναίκες-ανάμεσά τους και πολλές καλλιτέχνιδες- αποτέλεσε πρότυπο και προσπάθησαν να τη μιμηθούν στο στυλ, κι άλλες απλά να την... αντιγράψουν. Μία από αυτές είναι και η Τζασμίν Τσίσγουελ (Jasmine Chiswell), η οποία το 2020 ζει στο σπίτι της Μέριλιν Μονρόε, έχει τέλεια βαμμένα ξανθά μαλλιά, λατρεία για κόκκινο κραγιόν και μια ντουλάπα αποκλειστικά με φορέματα της δεκαετίας του 1950.

Η Τζασμίν είναι δημιουργός περιεχομένου (content creator), με 3,4 ακολούθους στο TikTok, όπου ανεβάζει βίντεο σχετικά με την ιστορία της μόδας, αλλά και ιστορίες από το σπίτι (το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι στοιχειωμένο από την παρουσία της Μονρόε). Μια αισθητική της δεκαετίας του '50 σε έναν κόσμο του 2020. Έχετε δει ποτέ τη Μέριλιν Μονρόε να χορεύει TikTok; Τώρα ναι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πιο δημοφιλή βίντεο της Τσίσγουελ, είναι επικεντρωμένα στη μόδα. Έχει κάνει περιηγήσεις στο δωμάτιο ομορφιάς της, καθώς και στην ντουλάπα της, ενώ δημιουργεί και τάσεις μόδας στο TikTok μόνο με vintage ρούχα. Δημοσιεύει επίσης αξεσουάρ ρούχων και συμβουλές για να κάνετε τα πόδια σας να φαίνονται πιο μακριά σε φωτογραφίες, και πώς να βγάλετε τέλειες selfies με τον αέρα και τη λάμψη εκείνης της εποχής.

Εάν αυτό δεν ήταν αρκετό για να σας κρατήσει την προσοχή, τότε υπάρχει το σπίτι της Μέριλιν, το οποίο ανακάλυψε η ίδια και ο σύζυγός της, αφού προηγουμένως πέρασαν από ένα άλλο από τα πρώην σπίτια της Μονρόε, το οποίο κατεδαφίστηκε. Στη συνέχεια, ερεύνησαν τις άλλες ιδιοκτησίες της διάσημης ηθοποιού, είδαν ένα να πωλείται και το αγόρασαν με σκοπό να το διατηρήσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok με τίτλο «Τυχαία πράγματα που έχω βρει ζώντας στο σπίτι της Μέριλιν Μονρόε» έχει σχεδόν 15 εκατομμύρια προβολές. Η νεαρή γυναίκα, βρήκε περιοδικά από το 1953 (όταν θα ζούσαν εκεί η Μέριλιν Μονρόε και ο Τζο ΝτιΜάτζιο) και την υπογραφή της σταρ του Χόλιγουντ, κρυμμένη σε ένα δοκάρι. Επίσης, σε βίντεο της στο TikTok, Η Τσίσγουελ, έχει καταγράψει και άλλους «θησαυρούς» που έχει βρει, από ένα πορτοφόλι της δεκαετίας του 1880, έως ένα σετ ψεύτικων βλεφαρίδων που δεν ανοίχτηκαν ποτέ, από τη δεκαετία του 1950.

Εκτός όμως από την Τσίσγουελ, με vintage ρούχα ντύνεται και ο σύζυγός της, Μάβερικ ΜακΝέιλι (Maverick McNeilly). Είναι μουσικός παραγωγός και εκείνη δημιουργός περιεχομένου πλήρους απασχόλησης, με κανάλια στο Instagram και το YouTube, εκτός από το TikTok. Ζουν σε ένα σπίτι ισπανικού στιλ στο Burbank της Καλιφόρνια, όπου η Μέριλιν Μονρόε ζούσε με τον ΝτιΜάτζιο, και το οποίο η Τσίσγουελ πιστεύει ότι χτίστηκε γύρω στο 1939 και στοιχειώνεται από ένα πολύ φιλικό φάντασμα, πιθανώς της Μονρόε. «Από τότε που βρισκόμουν σε αυτό το σπίτι, τα μαλλιά μου έχουν γίνει πολύ καλύτερα. Ξέρω ότι είναι πραγματικά περίεργο», λέει η Τσίσγουελ.

Η «νέα Μέριλιν Μονρόε», δεν ντύνονταν πάντα με αυτόν τον τρόπο. Μεγάλωσε μεταξύ Εδιμβούργου και Γλασκόβης και αγαπούσε να παρακολουθεί παλιές ταινίες με τη γιαγιά της. Της άρεσε πολύ το πώς ντύνονταν η Μέριλιν Μονρόε φυσικά, η Τζέιν Μάνσφιλντ, η Γκρέις Κέλι και η Νταϊάνα Ντορς, ιδιαίτερα με τα καθημερινά ρούχα τους. «Δεν είχα την αυτοπεποίθηση να ντυθώ έτσι», λέει. «Είχα ένα είδος “βρώμικου” στιλ. Ξεφορτώθηκα τα μποτάκια Doc Martens μου, όταν άρχισα να ντύνομαι με αυτόν τον τρόπο, αλλά πάντα μου άρεσαν τα τακούνια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τζιν ήταν μια ιδιαίτερη ανασφάλεια. δεν της εφάρμοζαν ποτέ καλά στους μηρούς ή στη μέση. Όταν ήταν στο Burbank, συνάντησε το Bésame, ένα κατάστημα vintage μακιγιάζ όπου αγόρασε κραγιόν και πούδρα προσώπου. Στη συνέχεια της έγινε το «κλικ». Άρχισε να συλλέγει vintage φορέματα και αντιγραφές vintage φορεμάτων («ζουν» σε ξεχωριστές ντουλάπες, καθώς τα vintage φορέματα είναι λίγο πιο ευαίσθητα). Ο σύζυγός της άρχισε να ντύνεται με vintage ρούχα περίπου έξι μήνες μετά. «Μου αρέσει περισσότερο η μόδα του 1958–1962», λέει.

Το ζευγάρι είναι εξίσου σχολαστικό όταν πρόκειται για την ρετρό ομορφιά και τις ρουτίνες περιποίησης της εμφάνισής τους. Ο ΜακΝέιλι φτιάχνει τα μαλλιά του σε πραγματικό στιλ Ντάνι Ζούκο- τον χαρακτήρα του Τζον Τραβόλτα στο θρυλικό «Grease»-, με πραγματικό γράσο. «Χρησιμοποιώ σαπούνι πιάτων για να ξεπλένω το λίπος από τα μαλλιά μου», λέει. «Είναι ίσως το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου. Ωστόσο, κάθεται πολύ καλύτερα», αναφέρει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τσίσγουελ-«Μέριλιν», κάνει τα μαλλιά της μπούκλες κάθε βράδυ. «Έψαξα σε πολλά tutorials στο Youtube και βρήκα αυτά τα παλιά βιβλία μαλλιών της δεκαετίας του 1950 που είχαν διαφορετικά μοτίβα», λέει. Για να βρει το τέλειο vintage χτένισμα συνεργάστηκε με έναν κομμωτή. Συνήθως βάφει τα μαλλιά της κάθε δύο εβδομάδες, αλλά τον τελευταίο καιρό, τα κάνει στο σπίτι από την έναρξη της πανδημίας. «Η πρώτη φορά ήταν απαίσια, όπως αναμενόταν, αλλά νομίζω ότι αρχίζω να το συνηθίζω τώρα», λέει.

Λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισής της, της αδιαμφισβήτητης ομοιότητάς της με τη Μέριλιν Μονρόε και των εκατομμυρίων που την ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Τσίσγουελ δεν μπορεί να ζει ινκόγκνιτο, ακόμη και στο lockdown. Κόσμος φτάνει στον δρόμο της, άλλοι για να την κοροϊδέψουν, άλλοι για να της κάνουν κοπλιμέντα, ή και μερικοί για να της προσφέρουν τα δικά τους vintage ρούχα.

«Επειδή και ο σύζυγός μου ντύνεται με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι μας παρακολουθούν και μας ακολουθούν, απλά για να μας κοιτάξουν. Κάποιοι γελούσαν μέσα στα πρόσωπά μας. Θυμάμαι ότι ήταν στα γενέθλιά μου πέρυσι. Και με πήρε λίγο πίσω. Αλλά το σκέφτηκα και είπα είναι εντάξει, δεν αφήνω τέτοια πράγματα να με ρίχνουν. Στο τέλος της ημέρας, νιώθω ότι αυτό το στυλ με κάνει ευτυχισμένη και με κάνει αυτό που είμαι. Το μεγαλύτερο μέρος της ανταπόκρισης είναι πραγματικά θετικό και οι άνθρωποι θα με πλησιάσουν για καλό. Οι ηλικιωμένοι θα έρθουν και θα μας πουν “Ω, συνήθιζα να κάνω τα μαλλιά μου έτσι”», ανέφερε χαρακτηριστικά η Τσίσγουελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέριλιν Μονρόε vintage ρούχα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ