Μελίνα Μερκούρη: Η ημέρα που έμαθε ότι ήταν άρρωστη και άλλες 8 σκηνές από τη ζωή της - iefimerida.gr

Μελίνα Μερκούρη: Η ημέρα που έμαθε ότι ήταν άρρωστη και άλλες 8 σκηνές από τη ζωή της

H Μελίνα Μερκούρη κάθεται σε πολυθρόνα σε σαλόνι
Ιστορίες από τη ζωή της τελευταίας Ελληνίδας θεάς/ Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μελίνα Μερκούρη: Η θεατρίνα, η παθιασμένη, η εκρηκτική, η σταρ, η αγωνίστρια, η Μελίνα της πολιτικής, η Φαίδρα, η Στέλλα, η Μπλανς. Γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1920.

«Σαγηνευτική, είτε ντυμένη είτε άντυτη» - γράφει το περιοδικό «Τime» για εκείνη το 1967, «η Μελίνα με ένα χτύπημα των δαχτύλων της δημιουργεί τόσο ηλεκτρισμό που θα μπορούσε να αποτρέψει το μεγάλο black-out του 1965».

Ο οδηγός της Μελίνας Μερκούρη, Γιώργος Ξανθόπουλος, θυμάται την ημέρα που έμαθε ότι ήταν άρρωστη στο «7» της Ελευθεροτυπίας τον Μάρτιο του 2009: «Θυμάμαι την ημέρα που έμαθε ότι ήταν άρρωστη. Την πήγαινα με τον Κωνσταντίνο Αλαβάνο, σε μια εκδήλωση για έναν ποιητή στην Εθνική Πινακοθήκη και στο δρόμο την πήρανε τα δάκρυα. Της προτείναμε να πούμε ότι δεν αισθάνεται καλά και να την πάμε σπίτι. Απάντησε ότι δεν μπορούσε να στήσει αυτούς τους ανθρώπους και συνεχίσαμε. Οταν φτάσαμε στην Πινακοθήκη και βγήκε από το αυτοκίνητο, ήταν χαμογελαστή, λαμπερή, σαν να μην συνέβαινε τίποτα...».

Διαβάστε 9 μικρές ιστορίες από την ζωή της Μελίνας Μερκούρη, στο Bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μελίνα Μερκούρη αρρώστια Ζωή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ