Λέοναρντ Κοέν-Μαριάν Ιλέν η ιστορία ενός μεγάλου έρωτα: Θα γίνει και διεθνής σειρά, ξεκινούν γυρίσματα στην Υδρα - iefimerida.gr

Λέοναρντ Κοέν-Μαριάν Ιλέν η ιστορία ενός μεγάλου έρωτα: Θα γίνει και διεθνής σειρά, ξεκινούν γυρίσματα στην Υδρα

Λέοναρντ Κοέν, Μαριάν Ιλέν
Λέοναρντ Κοέν, Μαριάν Ιχλεν / Φωτογραφία: Christie's
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Με φόντο το νησί της Ύδρας θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τη ζωή του Λέοναρντ Κοέν και τον έρωτά του για τη Μαριάν Ιλέν. Η τηλεοπτική σειρά θα κάνει πρεμιέρα σε νορβηγικό κανάλι το 2024.

Η ζωή του Λέοναρντ Κοέν πρόκειται να γίνει τηλεοπτική σειρά, οκτώ επεισοδίων, για τη νορβηγική τηλεόραση, δίνοντας έμφαση στον έρωτά του με τη Μαριάν Ιλέν και γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Ύδρα, τον Καναδά και τη Νορβηγία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας μεγάλος έρωτας, μια βαθιά αγάπη, στρέφει τα βλέμματα του κόσμου στην κοσμοπολίτικη Ύδρα, εκεί όπου γεννήθηκε, θέριεψε και έγραψε ιστορία η σχέση λατρείας του διάσημου Καναδού συνθέτη και τραγουδιστή Λέοναρντ Κοέν με τη Νορβηγίδα δημοσιογράφο-συγγραφέα και μοντέλο Μαριάν Ιλέν. Μάλιστα, η σχέση τους αποτυπώθηκε μέσα από το τραγούδι του Κοέν «So long, Marianne» και ενέπνευσε βιβλία και ντοκιμαντέρ.

Αυτή η μοναδική σχέση αγάπης θα γίνει τηλεοπτική σειρά, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο νορβηγικό κανάλι NRK το 2024, και είναι η πρώτη διεθνής συμπαραγωγή της Tanweer Productions με τη Letters from Leonard από τη Νορβηγία και την Connect 3 από τον Καναδά.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει ο κορυφαίος Νορβηγός σκηνοθέτης Οϊστάιν Κάρλσεν και η Καναδή Brownen Hughes, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν o Αμερικανός ηθοποιός και μουσικός Alex Wolff, ως Κοέν, και η Νορβηγίδα ηθοποιός Thea Sofie Loch Naess ως Μαριάν Ιλέν. Στη σειρά συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Αnna Torv και ο Noah Taylor.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr οι συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς έρχονται στην Ύδρα για να ξεκινήσουν οι λήψεις. Από τη Δευτέρα 24 Απριλίου θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τη νέα φιλόδοξη σειρά, ενώ έχει γίνει ήδη το πρώτο ρεπεράζ σε χώρους του γραφικού νησιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σειρά για τη ζωή του Λέοναρντ Κοέν και τον έρωτά του με τη Μαριάν Ιλέν, μεταξύ άλλων χωρών, θα προβληθεί στην Ελλάδα, τη Νορβηγία, τον Καναδά, το Βέλγιο και τη Μεγάλη Βρετανία.

Λέοναρντ Κοέν σειρά ζωή του γυρίσματα σε Ύδρα
Ο Λέοναρντ Κοέν/ ΦΩτογραφία: AP Images
Alex Wolf υποδυεται τον ΚΟέν γυρίσματα Ύδρα
Ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Λέοναρντ Κοέν/ Φωτογραφία: AP Images

Λέοναρντ Κοέν: Η μούσα του πίσω από τα τραγούδια του που αγαπήθηκαν από όλο τον κόσμο

Ήταν το 1960, όταν ο Λέοναρντ Κοέν επισκέφτηκε την Ύδρα, το νησί που θα τον στιγμάτιζε για πάντα. Εκεί γνώρισε τη μούσα του, Μαριάν Ιλέν, την οποία ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και μέσα από το τραγούδι «So long, Marianne» θα αποτύπωνε το μέγεθος και την ένταση της σχέσης τους. Το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε αποκλειστικά για τη μούσα του, το 1967, που υπήρχε μέσα στο πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Songs of Leonard Cohen».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δυο τους έγιναν ζευγάρι και έζησαν μια θυελλώδη σχέση -ιδιαίτερα τα χρόνια που έμειναν στην Ύδρα. Όπως είχε πει ο Κοέν σε συνέντευξή του, την πρώτη φορά που είδε τη Μαριάν ήταν με τον σύζυγό της, Axel Jensen, με τον οποίο είχε αποκτήσει έναν γιο.

Η Μαριάν με τον πρώτο της σύζυγο στην Ύδρα, το 1958/ Φώτο: AP Images
Η Μαριάν με τον πρώτο της σύζυγο στην Ύδρα, το 1958/ Φώτο: AP Images

Στη συνέχεια μετακόμισαν στο Όσλο, ώστε η Μαριάν να μπορέσει να καταθέσει αίτηση διαζυγίου, ωστόσο ο Κοέν επέστρεψε στη πατρίδα του, το Μόντρεαλ και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με μια επιστολή ζήτησε από τη μούσα του να έρθει κοντά του μαζί με το παιδί της. Το ζευγάρι ήταν πάλι μαζί, μόνο που δεν θα έμενε για πάντα.

Το οριστικό τέλος ήρθε το 1972 για το ζευγάρι, καθώς ο Κοέν θα γινόταν πατέρας από μια σχέση που είχε με φίλη του και η Μαριάν δεν μπορούσε να αποδεχθεί αυτή την έκβαση. Έτσι, τράβηξαν χωριστούς δρόμους για την υπόλοιπη ζωή τους. Τρεις μήνες μετά τον θάνατο της Μαριάν από λευχαιμία, έφυγε από τη ζωή και ο Κοέν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα γυρίσματα στην Ύδρα



σειρά Κοέν γυρίσματα Ύδρα
Η ηθοποιός που θα υποδυθεί τη Μαριάν/ Φωτογραφία:@tisifi

Οι συντελεστές της σειράς θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα από την Ύδρα, το νησί που το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά και έζησε εκεί την πιο όμορφη περίοδο της ζωής του. Το ζευγάρι έζησε εκεί τη δεκαετία του ’60 και για αυτό το μεγαλύτερο μέρος της σειράς θα γυριστεί στο νησί του Αργοσαρωνικού. Επιπλέον, στην Ύδρα δεσπόζει το σπίτι του Λέοναρντ Κοέν και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα τόσο στη Νορβηγία όσο και στο Μόντρεαλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ