Κερκ Ντάγκλας: Ενας ζεν πρεμιέ που απατούσε συνεχώς τη γυναίκα του -Παντρεμένοι 65 χρόνια, τον συγχωρούσε πάντα

Ο Κερκ Ντάγκλας και η σύζυγός του Αν Μπάιντεν / Φωτογραφία: AP Photos

«Το ρομάντζο αρχίζει στα 80. Και οφείλω να το γνωρίζω. Ζω με ένα κορίτσι που θα σας το επιβεβαιώσει». Με αυτά τα λόγια ο Κερκ Ντάγκλας αναφερόταν στη γυναίκα της ζωής του, Αν.

Μαζί έζησαν παντρεμένοι για 65 ολόκληρα χρόνια και ο πρωταγωνιστής του «Σπάρτακου» ήλπιζε να καταφέρουν να συμπληρώσουν και τα 100 χρόνια γάμου. Ένας γάμος που έγινε υπόδειγμα για το Χόλιγουντ, παρότι ο Κερκ Ντάγκλας, ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 103 ετών, δεν σταμάτησε ποτέ να έχει τις ερωτικές του περιπέτειες.

Όταν ο Κερκ Ντάγκλας γνώρισε την Αν στο Παρίσι

Γνωρίστηκαν το 1953, όταν εκείνος ήταν ήδη ένας από τους πιο μεγάλους σταρ του Χόλιγουντ. Ο Κερκ Ντάγκλας παραξενεύτηκε όταν η μετέπειτα σύζυγός του απέρριπτε την πρότασή του να βγουν μαζί.

Η Αν Μπάιντεν εργαζόταν και εκείνη στη βιομηχανία του κινηματογράφου, στην προώθηση ταινιών, και ζούσε στο Παρίσι. Τη γνωριμία της με τον Κερκ Ντάγκλας τη χρωστά σε έναν φίλο της φωτογράφο που τους σύστησε στα γυρίσματα της ταινίας «Πράξη αγάπης« («Act οf Love»).

Αν και Κερκ Ντάγκλας σε μία από τις πιο πρόσφατες κοινές τους εμφανίσεις

«Νόμιζα πως θα πάρω αυτή τη νεαρή καλλονή για δείπνο στο πιο ρομαντικό -και ακριβό- εστιατόριο του Παρισιού», έλεγε αργότερα ο Κερκ Ντάγκλας για την πρώτη τους επαφή. «Όχι ευχαριστώ, νομίζω θα πάω σπίτι και θα φτιάξω μια ομελέτα», ήταν η απάντηση της Αν που τρέλανε τον Κερκ Ντάγκλας. «Ηταν η πιο δύσκολη γυναίκα που γνώρισα ποτέ», είχε δηλώσει ο Ντάγκλας. «Θέλω να πω ότι ήμουν ένας μεγάλος σταρ, την προσκάλεσα για δείπνο και εκείνη μου είπε "σας ευχαριστώ πολύ, αλλά είμαι τόσο κουρασμένη"».

Ο Κερκ Ντάγκλας παραδέχθηκε πως η σχέση με τον έρωτα της ζωής του, τη γυναίκα με την οποία μοιράστηκε 65 ολόκληρα χρόνια, δεν θα άλλαζε, αν εκείνος δεν άφηνε πίσω τη συμπεριφορά του σταρ. Η σχέση τους παρέμεινε πλατωνική, ώσπου σταμάτησε να μιλά για τον εαυτό του και ξεκίνησε να ακούει τι έχει να πει εκείνη, έλεγε χαρακτηριστικά ο Κερκ Ντάγκλας.

Όπως ο ηθοποιός είχε εξομολογηθεί, ήθελε να της αποδείξει ότι ήταν κάτι παραπάνω από ένας απλός ήρωας της μεγάλης οθόνης. Και ότι ήταν διαφορετικός από τους τυπικούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Στα πρώτα τους ραντεβού ο Ντάγκλας βρέθηκε σε ένα τσίρκο να καθαρίζει κοπριά, φορώντας σμόκιν. «Αυτό με συνεπήρε», είχε δηλώσει αργότερα η γυναίκα του. «Δεν ήταν απλώς αστείο, αλλά μου έδειχνε ότι ήταν σε θέση να κάνει πράγματα που δεν ανέμενες από εκείνον».

Ο Κερκ Ντάγκλας με την πρώτη του σύζυγο Νταϊάνα / Φωτογραφία: AP Photos

Τελικά, το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Μάιο του 1954 και απέκτησε μαζί δύο παιδιά, τον Πίτερ και τον Έρικ. Ο Κερκ Ντάγκλας είχε ήδη αποκτήσει δύο γιους, τον Μάικλ και τον Τζόελ, από τον πρώτο του γάμο με την ηθοποιό Νταϊάνα Ντάγκλας.

Ένας μεγάλος γάμος, με πολλές απιστίες

Και εκεί που πιστεύει κανείς πως στα μάτια του Κερκ Ντάγκλας και της αγαπημένης του Αν βρήκε την ιστορία αγάπης που παρακολουθούμε συχνά στις ρομαντικές ταινίες, η πραγματικότητα έρχεται να τον προσγειώσει απότομα. «Ως Ευρωπαία, κατάλαβα πως ήταν ουτοπικό να περιμένω την απόλυτη πίστη σε έναν γάμο», έλεγε η Αν Μπάιντενς, με τον Κερκ Ντάγκλας να μην κρύβει τις περιπέτειες με μια σειρά από ηθοποιούς.

Ο Κερκ Ντάγκλας και η σύζυγός του Αν σε επίσκεψή τους στην Ακρόπολη / Φωτογραφία: AP Photos

Ανάμεσα στα ειδύλλια του Κερκ Ντάγκλας συγκαταλέγονται η Ρίτα Χέιγουορθ, η Πατρίσια Νιλ και η Κριστίνα Κρόφορντ. Ωστόσο, ο Κερκ Ντάγκλας υποστήριζε ως την τελευταία στιγμή πως μόνο την Αν αγαπούσε και μάλιστα διαλαλούσε περήφανα πως την άκουγε πάντοτε για τα σημαντικά πράγματα στη ζωή του. Κάποτε, η επιμονή της να μην ταξιδέψει με ιδιωτικό τζετ τού έσωσε τη ζωή, όπως λέει.

Το 1958 ο Κερκ Ντάγκλας επρόκειτο να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη με ένα ιδιωτικό τζετ, μαζί με τον σκηνοθέτη Μάικ Τοντ. Η σύζυγός του επέμενε να μην δεχτεί να ταξιδέψει με το αεροπλάνο. «Είχαμε έναν μεγάλο καβγά. Της είπα “ΟΚ, δεν θα πάω”. Αλλά ήμουν έξαλλος μαζί της», έλεγε για το περιστατικό ο Κερκ Ντάγκλας. Ωστόσο, λίγο αργότερα άκουσαν την είδηση της συντριβής του αεροπλάνου.

Οι δυσκολίες ενός γάμου με τον Κερκ Ντάγκλας

Οι απιστίες ήταν μάλλον κάτι που η Αν κατάφερε να συγχωρεί. Εκείνο όμως που πραγματικά δοκίμασε τον γάμο του Κερκ Ντάγκλας με την Αν Μπάιντερ, στην επέτειο των 50 χρόνων, ήταν ο θάνατος του γιου τους Έρικ. Ο ηθοποιός, που δεν κατάφερε να αποκτήσει τη φήμη του πατέρα του ή του ετεροθαλούς αδελφού του Μάικλ, είχε σοβαρά προβλήματα εξαρτήσεων από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Πέθανε το 2004, σε ηλικία μόλις 46 ετών, έπειτα από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ο γιος του Κερκ Ντάγκλας, Έρικ, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2004

«Στέκομαι πλάι στον τάφο σου και θρηνώ, αθόρυβα, να μην ταράξω τον ύπνο σου. Αναπαύσου εν ειρήνη, όμορφε γιε μου, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα είμαστε ένα. Ενώ στέκομαι πλάι σου και μιλώ, δεν έχω μυστικά να κρύψω. Πες μου, Έρικ, τι έκανα λάθος; Τι έπρεπε να έχω κάνει για να σε κάνω δυνατό; Τώρα κάθομαι εδώ και κλαίω, περιμένοντας να σμίξω μαζί σου όταν πεθάνω». Με αυτά τα λόγια, σε μορφή ποιήματος, ο Κερκ Ντάγκλας αποχαιρετούσε πριν από 15 χρόνια τον γιο του Έρικ.

Ο Κερκ Ντάγκλας και η επιστολή για την επέτειο των γάμων του Μάικλ και της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς

Παρότι δεν έκυψε ποτέ τις περιπετειούλες του, ο Κερκ Ντάγκλας επέμενε πως ένας επιτυχημένος γάμος με διάρκεια είναι ρεαλιστικός. Για την ακρίβεια, έπειτα από τόσα χρόνια πλάι στη δεύτερη γυναίκα του Αν, στο Χόλιγουντ πίστευαν πως οι Ντάγκλας έχουν στα γονίδιά τους τον γάμο.

Κερκ και Μάικλ Ντάγκλας μαζί πριν από μερικά χρόνια

Όταν λοιπόν ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς συμπλήρωσαν 20 χρόνια γάμου, ο Κερκ Ντάγκλας τους έστειλε μια επιστολή. Μια σύσταση περισσότερο προς τον ατίθασο γιο του. «Χαρούμενη επέτειο γάμου! Μάικλ, έμαθες ένα πολύ σημαντικό μάθημα, πως προκειμένου να παραμείνεις παντρεμένος, οφείλεις να υπακούς τη γυναίκα σου! Συνέχισε να κάνεις ό,τι κάνω και εγώ με τη γυναίκα μου», έγραφε τον περασμένο Νοέμβριο, στην επιστολή που ανάρτησε στο διαδίκτυο, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς.

Ο Μάικλ Ντάγκλας, γιος του Κερκ, παραδέχθηκε πριν από κάποια χρόνια πως διαγνώστηκε με καρκίνο στη γλώσσα έπειτα από στοματική επαφή με μια άλλη γυναίκα. Το ζήτημα, που φυσικά έβαλε φωτιά στα ΜΜΕ, τον οδήγησε να δηλώσει πως αισθάνθηκε ντροπή για όσα προκάλεσε κυρίως στη σύζυγό του Κάθριν Ζέτα Τζόουνς με την αποκάλυψη αυτή. «Ήταν ένα από εκείνα τα πράγματα που μετάνιωσα για όλη την ντροπή που προκάλεσα στην Κάθριν», είχε πει τότε ο ηθοποιός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ