Πώς ένας κατά συρροή δολοφόνος κατέληξε σε σόου γνωριμιών και κέρδισε ένα ραντεβού στα τυφλά [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Πώς ένας κατά συρροή δολοφόνος κατέληξε σε σόου γνωριμιών και κέρδισε ένα ραντεβού στα τυφλά [εικόνες & βίντεο]

O καταδικασμένος κατά συρροή δολοφόνος Rodney James Alcala εμφανίζεται στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον Ιανουάριο του 2013 /
O καταδικασμένος κατά συρροή δολοφόνος Rodney James Alcala εμφανίζεται στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον Ιανουάριο του 2013 / Φωτογραφία: AP /David Handschuh, Pool
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ένας κατά συρροή δολοφόνος κατέληξε σε εκπομπή γνωριμιών και κέρδισε ένα ραντεβού στα τυφλά.

Όταν ο Rodney Alcala εμφανίστηκε ως χαμογελαστός εργένης σε ένα δημοφιλές τηλεοπτικό σόου γνωριμιών, έκρυβε ένα σκοτεινό και καταστροφικό μυστικό που τελικά του επέφερε τη θανατική ποινή.

Ο γεμάτος αυτοπεποίθηση διαγωνιζόμενος που είδαν οι τηλεθεατές σε όλες τις ΗΠΑ το 1978 ήταν στην πραγματικότητα βρισκόταν σε ένα βίαιο διετές δολοφονικό όργιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με κάποιο τρόπο ο 29χρονος, γνωστός πλέον ως ένας από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους στον κόσμο, κατάφερε να μπει στο τηλεπαιχνίδι γνωριμιών The Dating Game, παρόλο που είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρενόχληση ανηλίκων μετά τον άγριο βιασμό ενός οκτάχρονου κοριτσιού το 1972.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Jim Lange παρουσίασε τον Alcala ως «επιτυχημένο φωτογράφο». Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είχε φωτογραφίσει δεκάδες κυρίως νεαρά και θηλυκά θύματα σε γκροτέσκες πόζες αφού τα είχε πνίξει και σκοτώσει.

Με σκούρα μαλλιά μέχρι τους ώμους και φορώντας ένα κομψό καφέ κοστούμι, ο ήρεμος Καλιφορνέζος κάθισε μαζί με άλλους δύο διαγωνιζόμενους πίσω από έναν τοίχο και είπε στην εργένισσα Cheryl Bradshaw: «Θα περάσουμε υπέροχα μαζί, Cheryl».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Rodney Alcala χαμογελάει στην εκπομπή The Dating Game το 1978
Ο Rodney Alcala χαμογελάει στην εκπομπή The Dating Game το 1978 / Φωτογραφία: ABC

Ο Alcala προχώρησε στο να την κερδίσει απαντώντας σε μια σειρά από ερωτήσεις της. Εκ των υστέρων, όταν παρατηρεί κανείς τις απαντήσεις του, βλέπει πως είναι γεμάτες υποννοούμενα και εκλαμβάνονται ως σαφώς ανατριχιαστικές, κάτι που η Cheryl ευτυχώς κατάλαβε αργότερα.

Συγκεκριμένα, η γυναικα ρώτησε: «Ποια είναι η αγαπημένη σου ώρα;» και ο Alcala απάντησε: «Η καλύτερη ώρα είναι τη νύχτα. Αυτή είναι η μόνη ώρα που υπάρχει. [Το πρωί και το απόγευμα] είναι εντάξει, αλλά τη νύχτα είναι όταν γίνεται πραγματικά καλό».

Στην ερώτηση πώς θα τον αποκαλούσαν αν ήταν ένα γεύμα, είπε: «Με λένε 'Η μπανάνα' και είμαι πολύ ωραίος. Ξεφλούδισε με».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Alcala είχε το χέρι του γύρω από την Cheryl πριν αποχωρήσουν από το πλατό, για να «γνωριστούν καλύτερα» και ανυπομονούσαν για το ραντεβού τους, με το βραβείο να περιλαμβάνει μαθήματα τένις και μια επίσκεψη στο Magic Mountain.

Αλλά η Cheryl είπε ότι στα παρασκήνια η συμπεριφορά του έγινε πιο ενοχλητική και αποφάσισε να μην πάει μαζί του.

«Άρχισα να μην αισθάνομαι καλά. Συμπεριφερόταν πραγματικά ανατριχιαστικά», είπε. «Απέρριψα την προσφορά του. Δεν ήθελα να τον ξαναδώ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η τηλεοπτική εμφάνιση ήταν που τελικά κάρφωσε τον Alcala για τη δολοφονία της Robin Samsoe, σύμφωνα με το Rolling Stone. Η 12χρονη από το Huntington Beach της κομητείας Orange απήχθη καθώς πήγαινε με το ποδήλατο στην προπόνηση μπαλέτου τον Ιούνιο του 1979. Το πτώμα της βρέθηκε πεταμένο αρκετές ημέρες αργότερα.

ο δολοφόνος Rodney Alcala
Ο Rodney Alcala αναγνωρίστηκε από την εμφάνιση του σε τηλεοπτική εκπομπή από τη φίλη ενός από τα θύματά του / Φωτογραφία: AP Photo/Nick Ut, File

Ένας από τους ντετέκτιβ της αστυνομίας που ερευνούσε τον θάνατο της Robin είδε στην τηλεόραση μια επανάληψη του εν λόγω επεισοδίου του The Dating Game και σκέφτηκε ότι ένας από τους διαγωνιζόμενους έμοιαζε με ένα σκίτσο που είχε δώσει η Bridget, φίλη του θύματος.

Στη μάρτυρα προβλήθηκε μια μαγνητοσκόπηση της εκπομπής και εκείνη αναγνώρισε αμέσως τον Alcala.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικά, είπε στην ομάδα του ειδικού ντοκιμαντέρ 20/20: «Και αμέσως μόλις είδα τους τρεις διαγωνιζόμενους, είπα "Αυτός είναι! Αυτός είναι. Χωρίς αμφιβολία. Αυτός είναι ο τύπος. Και όταν άκουσα τη φωνή του, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, αυτός είναι».

Ο Alcala κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε θάνατο το 1980, αλλά η απόφαση ανατράπηκε δύο φορές πριν επιβεβαιωθεί η θανατική ποινή το 2010 για τις δολοφονίες της Robin και άλλων τεσσάρων γυναικών - της Jill Barcomb, της Georgia Wixted, της Charlotte Lamb και της Jill Parenteau - μεταξύ 1977 και 1979, μετά από καταδικαστικά στοιχεία DNA.

Το 2013, ο Alcala ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια έως ισόβια για τους φόνους της Cornelia Crilley στη Νέα Υόρκη το 1971 και της Ellen Hover το 1977.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Alcala τον Μάρτιο του 2018
Ο Alcala τον Μάρτιο του 2018 / Φωτογραφία: California Department of Corrections and Rehabilitation via AP

Το 2016 κατηγορήθηκε επίσης, αλλά δεν δικάστηκε ποτέ για τη δολοφονία της Christine Ruth Thornton στο Wyoming το 1977. Ο Alcala ανέμενε ακόμη την εκτέλεσή του στις κρατικές φυλακές της Καλιφόρνιας στο Corcoran, όταν πέθανε τον περασμένο Ιούλιο σε ηλικία 77 ετών.

Οι ερευνητές πιστεύουν τώρα ότι οι επιθέσεις του είχαν ήδη ξεκινήσει στο Χόλιγουντ από το 1968 και ο αριθμός των θυμάτων του μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 50 και 130.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ