Η ζοφερή ιστορία του κάστρου στην Ουαλία που βγαίνει σε δημοπρασία -Εκεί ένας μεγιστάνας στραγγάλισε την 25χρονη ερωμένη του - iefimerida.gr

Η ζοφερή ιστορία του κάστρου στην Ουαλία που βγαίνει σε δημοπρασία -Εκεί ένας μεγιστάνας στραγγάλισε την 25χρονη ερωμένη του

Το κάστρο όπου σημειώθηκε η δολοφονία
Το κάστρο όπου σημειώθηκε η δολοφονία / Φωτογραφία: Daily Mail
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κάστρο στο οποίο ένας εκατομμυριούχος «sugar daddy» στραγγάλισε την 25χρονη φίλη του πρόκειται να δημοπρατηθεί για λιγότερο από 1 εκατομμύριο λίρες.

Ο Πίτερ Μόργκαν στραγγάλισε την πρώην χορεύτρια burlesque, Τζορτζίνα Σίμοντς, στο μπανγκαλόου όπου διέμενε, στους χώρους του Κάστρου Pencoed στο Llanmartin της νότιας Ουαλίας, σε μια «προμελετημένη και προσεκτικά σχεδιασμένη» δολοφονία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, το διατηρητέο κάστρο -συμπεριλαμβανομένου του μπανγκαλόου - διατίθεται για δημοπρασία, σε τιμή που κοντά στις 950.000 λίρες.

Ο Πίτερ Μόργκαν, οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών, πλήρωνε τη Σίμοντς κοντά στις 10.000 λίρες το μήνα, για να είναι η «αποκλειστική» του συνοδός και της επέτρεπε να μείνει χωρίς να πληρώνει ενοίκιο στο μπανγκαλόου, όπου βρήκε τραγικό θάνατο το 2016.

Αλλά η συμφωνία τους κατέρρευσε, όταν ο πολυεκατομμυριούχος Μόργκαν, έγινε «όλο και περισσότερο χειριστικός και εμμονικός» και χρησιμοποιούσε συσκευές ακρόασης για να κατασκοπεύει την ερωμένη του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πίτερ Μόργκαν, πίστευε ότι η Τζορτζίνα Σίμοντς σχεδίαζε να τον εκβιάσει και να τον «γδάρει» οικονομικά. Αφού τη δολοφόνησε, πέταξε το σώμα της κοντά σε ένα κτίριο του μεγάλου, αγροτικού σπιτιού του κοντά στο πρώην οικογενειακό σπίτι του στο Usk, αλλά αργότερα πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε.

Ο Πίτερ Μόργκαν
Ο Πίτερ Μόργκαν

Ο Μόργκαν, ο οποίος ήταν 54 ετών τη στιγμή της δολοφονίας, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 25 χρόνων. Δεν είναι γνωστό εάν εξακολουθεί να κατέχει το ακίνητο.

Η άδεια προγραμματισμού για την αποκατάσταση του κάστρου - που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα - συνοδεύεται από την πώληση, δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών στη The Sun.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το κάστρο όπου σημειώθηκε η δολοφονία
Το κάστρο όπου σημειώθηκε η δολοφονία / Φωτογραφία: Daily Mail

Κατά την καταδίκη του, ο δικαστής Neil Garnham QC είπε: «Αυτή η δολοφονία ήταν προμελετημένη και σχεδιάστηκε προσεκτικά. Κατά την άποψή μου, πρέπει η Τζορτζίνα Σίμοντς να υπέφερε πολύ σωματικά και ψυχικά καθώς την στραγγαλίσατε, σταματώντας για λίγο για να της μιλάτε, την στραγγαλίζατε ξανά, σταματούσατε για την αντίδρασή της και τη σφίξατε ξανά για την τελειωτική φορά. «Θα είχε συνειδητοποιήσει ότι σκοπεύατε να αφαιρέσετε αργά τη ζωή από αυτήν», πρόσθεσε ο δικαστής.

Λέγεται ότι η νεαρή κοπέλα είχε μια σειρά από φωτογραφίες σε ιδιαίτερες στιγμές με τον Μόργκαν, που απείλησε να δείξει στη γυναίκα και τις κόρες του. Συγκεκριμένα, είχε φωτογραφίες του εκατομμυριούχου να κάνει τρίο στο σπίτι της οικογένειάς του, το Beech Hill Farm, καθώς και εικόνες της που η ίδια φορούσε τη ρόμπα της γυναίκας του εκεί.

Η Τζορτζίνα Σίμοντς
Η Τζορτζίνα Σίμοντς
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού άκουσε ότι σχεδίαζε να τον εγκαταλείψει, ο 54χρονος έκανε μια ανατριχιαστική λίστα αγορών για τη δολοφονία. Ο Πίτερ Μόργκαν βρέθηκε αντιμέτωπος με την Τζορτζίνα Σίμοντς - η οποία είχε μια πεντάχρονη κόρη - στο σπίτι όπου έμενε στην έκταση του κάστρου, τον Ιανουάριο του 2016. Ο Μόργκαν της πέρασε το νήμα γύρω από το λαιμό της και την στραγγάλισε μέχρι θανάτου.

Τα τελευταία λόγια της νεαρής μητέρας, απευθυνόμενη στον Μόργκαν, ήταν: «Θα πληρώσεις για αυτό». Στη συνέχεια, ο Μόργκαν έδεσε με ταινία τα πόδια της και την τύλιξε σε πλαστικό και τη μετέφερε με την Porsche Cayenne του, αξίας 52.000 λιρών. Οδήγησε μέχρι ένα βοηθητικό κτήριο στο σπίτι του και έκρυψε το σώμα της πίσω από ένα βιομηχανικό πριόνι. Η δολοφονία της ήρθε στο φως όταν δεν κατάφερε να πάρει την κόρη της από το σχολείο και ενημερώθηκε η μητέρα της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κάστρο δολοφονία Ουαλία δημοπρασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ