ΕΕ: Πού θα περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι ηγέτες -Στο χωριό της η Φον ντερ Λάιεν, στο κάστρο Μπρεγκανσόν ο Μακρόν [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

ΕΕ: Πού θα περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι ηγέτες -Στο χωριό της η Φον ντερ Λάιεν, στο κάστρο Μπρεγκανσόν ο Μακρόν [εικόνες & βίντεο]

Ευρωπαίοι ηγέτες και πολιτικοί και τα σχέδιά τους για το φετινό καλοκαίρι
Ευρωπαίοι ηγέτες και πολιτικοί και τα σχέδιά τους για το φετινό καλοκαίρι / Φωτογραφία collage / AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ιδιαίτερο Covid καλοκαίρι που διανύουμε αναγκάζει και αρχηγούς των κρατών-μελών και πολιτικούς της ΕΕ να μεταβάλουν τα σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Έτσι, φαίνεται πως πέραν των παραδοσιακών προορισμών αναψυχής, Ευρωπαίοι πολιτικοί και ηγέτες κρατών θα περιορίσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους φέτος. Ωστόσο, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις -ακόμη και κατά τη χειρότερη κρίση στην Ευρώπη μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου- με πολιτικούς που θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα που είχαν, όπως κάθε χρόνο, για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο χωριό της θα κάνει διακοπές η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα κάνει δύο εβδομάδες διακοπές στο σπίτι της στο χωριό της, κοντά στο Ανόβερο, με την οικογένειά της και θα ασχοληθεί με τον κήπο και τα ζώα της. Έτσι περνά εδώ και χρόνια τις διακοπές της -αν της το επιτρέψει η δουλειά της.

Πέρυσι, για παράδειγμα,δεν έκανε ούτε μια μέρα πραγματικές διακοπές. Φέτος άλλωστε και με τις διεργασίες για την εκταμίευση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, η δουλειά της Κομισιόν αναμένεται εντατική.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα κάνει διακοπές στο κάστρο Μπρεγκανσόν

Το πού θα περάσουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ,τις καλοκαιρινές τους διακοπές παραμένει ανοικτό. Τα γαλλικά ΜΜΕ υποθέτουν ωστόσο ότι θα ξαναπάνε στο κάστρο Μπρεγκανσόν, στη γραφική κατοικία στη Ριβιέρα, στις όχθες της Μεσογείου. Οι Mακρόν κάνουν εκεί τις διακοπές τους τα τελευταία χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εμανουέλ Μακρόν και Μπριζίτ σε σκάφος από διακοπές περασμένων ετών
Εμανουέλ Μακρόν και Μπριζίτ σε σκάφος από διακοπές περασμένων ετών / Φωτογραφία: Instagram

Το ιστορικό κτίριο του 17ου αιώνα, που βρίσκεται μπροστά στην παραλία και διαθέτει μεγάλο κήπο, αποτελεί παραθεριστικό θέρετρο των Γάλλων προέδρων επί περίπου 50 χρόνια.

Το ιστορικό κτίριο του 17ου αιώνα, to κάστρο Μπρεγκανσόν, στη γραφική κατοικία στη Ριβιέρα, στις όχθες της Μεσογείου
Το ιστορικό κτίριο του 17ου αιώνα, τo κάστρο Μπρεγκανσόν, στη γραφική κατοικία στη Ριβιέρα, στις όχθες της Μεσογείου / Φωτογραφία: AP Photos

Ο Mακρόν είχε οργανώσει μάλιστα εκεί το περασμένο καλοκαίρι τη Σύνοδο Κορυφής των μεγάλων βιομηχανικών χωρών (G7) και εκεί υποδέχτηκε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Λόγω της κρίσης του κορωνοϊού αναμένεται με βεβαιότητα ότι οι Mακρόν θα περάσουν τις διακοπές τους στη Γαλλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολιγοήμερες διακοπές για τον Τζουζέπε Κόντε

Ο Τζουζέπε Κόντε, ο δημοφιλέστερος πρωθυπουργός της Ιταλίας τα τελευταία 25 χρόνια, θα παραμείνει μόνο «λίγες μέρες μακριά από τα καθήκοντά του», όπως είπε ένας εκπρόσωπός του. Πιθανόν να παραμείνει κοντά στη Ρώμη, ίσως και να επισκεφθεί τους γονείς του.

Σε τελευταία ανάλυση, η ιταλική πρωτεύουσα έχει επίσης να προσφέρει πολλά: ο Κόντε είχε επισκεφθεί πρόσφατα με τη φίλη του έναν υπαίθριο κινηματογράφο. Ο πρωθυπουργός συμβούλεψε μάλιστα τα 60.000.000 των συμπατριωτών του να κάνουν διακοπές στη χώρα τους, διότι η τουριστική βιομηχανία της Ιταλίας δεν μπορεί να ανακάμψει εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.

Ο Αρχηγός της Λέγκας του Βορά, Ματέο Σαλβίνι
Ο αρχηγός της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι

Ο πολιτικός του αντίπαλος, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ματέο Σαλβίνι, της Λέγκας του Βορρά, θα επισκεφθεί την Αδριατική Ριβιέρα, αλλά μόνο για «μερικές ημέρες», όπως τόνισε εκπρόσωπός του. «Θα μείνει σίγουρα στην Ιταλία, όπως πάντα», είπε. Πέρυσι, ο Σαλβίνι, ήταν ακόμα υπουργός Εσωτερικών τότε, έκανε εκστρατεία με μαγιό σε αμμώδη παραλία και πάνω σε μια λέμβο από καουτσούκ, κάτι που οι αντίπαλοί του είχαν χαρακτηρίσει τελείως αντιαισθητικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Μαγιόρκα η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας

Ο βασιλιάς Φελίπε και η οικογένειά του περνούν παραδοσιακά τις καλοκαιρινές διακοπές τους στη Μαγιόρκα, όπου είναι στη διάθεσή τους, όπως επίσης και του πατέρα του, Χουάν Κάρλος, και της τέως βασίλισσας Σοφίας, ένα μικρό παλάτι, το Marivent (σημαίνει «Θάλασσα και άνεμος»), που βρίσκεται πάνω σε βράχο, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Ο βασιλιάς Φελίπε και η Λετίθια εθεάθησαν ήδη από την περασμένη εβδομάδα στη Μαγιόρκα

Είναι το αγαπημένο μέρος της Σοφίας, εκεί η βασιλική οικογένεια μπορεί να περπατήσει χωρίς παπούτσια και να χαλαρώσει, όπως έγραψαν παλαιότερα τα ισπανικά ΜΜΕ. Στη διάθεση της βασιλικής οικογένειας υπάρχει επίσης ένα γιοτ για τις εκδρομές της.

Άλλοι γνωστοί πολιτικοί, όπως ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ή ο αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Πάμπλο Ιγκλέσιας, δεν λένε ποτέ εκ των προτέρων πού και πώς θα περάσουν τις διακοπές τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Γερμανία θα περάσει τις διακοπές της η Άνγκελα Μέρκελ

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η Άνγκελα Μέρκελ σκοπεύει να περάσει τις καλοκαιρινές της διακοπές εντός των συνόρων. Ερωτηθείσα από την τηλεόραση ZDF τον Ιούνιο για τον προορισμό των φετινών της διακοπών, η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε απλά «στη Γερμανία». Ωστόσο, η καγκελάριος δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις αναφορικά με την ακριβή προορισμό.

Τα βουνά του Μπολζάνο λατρεύει να επισκέπτεται η Άνγκελα Μέρκελ

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η Άνγκελα Μέρκελ συνήθιζε να παραθερίζει στα βουνά του Μπολζάνο στη Βόρεια Ιταλία. Η Γερμανίδα πολιτικός επισκέπτεται τα μέρη εκείνα τα τελευταία 10 χρόνια, με εξαίρεση το καλοκαίρι του 2018, όταν και ακύρωσε τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Οι διακοπές της Μέρκελ: Πεζοπορία στο Τιρόλο συντροφιά με τον σύζυγό της το 2016
Οι διακοπές της Μέρκελ: Πεζοπορία στο Τιρόλο συντροφιά με τον σύζυγό της το 2016
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η καλοκαιρινή της συνήθεια θα πρέπει να περιμένει, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού αλλάζει τα σχέδια τόσο της Μέρκελ όσο και εκατομμυρίων Γερμανών για φέτος.

​​

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ