Ιταλία: Αμερικανός βετεράνος βρήκε τα τρία παιδιά που παραλίγο να σκοτώσει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - iefimerida.gr

Ιταλία: Αμερικανός βετεράνος βρήκε τα τρία παιδιά που παραλίγο να σκοτώσει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Μάρτιν Αντλερ το 1944 με τα τρία παιδιά που παραλίγο να σκοτώσει στην Ιταλία
Ο Μάρτιν Αντλερ το 1944 με τα τρία παιδιά που παραλίγο να σκοτώσει στην Ιταλία / Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 96χρονος Αμερικανός Μάρτιν Άντλερ, στρατιώτης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εκπλήρωσε το όνειρό του βρίσκοντας τα τρία μικρά παιδιά που παραλίγο να σκοτώσει το 1944 στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης, αφού δημοσίευσε μια παλιά φωτογραφία σε έναν ιστότοπο βετεράνων.

Την Κυριακή το βράδυ -76 χρόνια μετά- ο Μάρτιν, ο οποίος ζει στη Φλόριντα, μίλησε με τον Μπρούνο, τη Μαφάλντα και την Τζουλιάνα Ναλντί, που ήταν τότε 7, 6 και 3 ετών, αντίστοιχα, όταν συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο χωριό Μοντερέντσιο (κοντά στην Μπολόνια).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι μια όμορφη ιστορία, που προσέλκυσε τεράστιο ενδιαφέρον», είπε ο Ιταλός Ματέο Ιντσέρτι, ο οποίος έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία που αφηγούνται τέτοιες επανασυνδέσεις με αναφορά στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ανήρτησε στη σελίδα του στο facebook την αναζήτηση του Αμερικανού πρώην στρατιώτη την περασμένη Πέμπτη. Και τρεις ημέρες αργότερα, τα αδέλφια μιλούσαν με τον βετεράνο στο τηλέφωνο από μια μικρή πόλη, που δεν απέχει πολύ από το χωριό των παιδικών τους χρόνων.

Σε μια συνέντευξη με την κόρη του στρατιώτη και αυτόν τον Ιταλό συγγραφέα, ο Μάρτιν Άντλερ θυμάται με κάθε λεπτομέρεια εκείνο το φθινόπωρο του 1944 που ήταν μαζί με έναν άλλο στρατιώτη, τον Τζον Μπρόνσκι: «Επικρατούσε νεκρική σιγή, δεν ξέραμε αν οι Γερμανοί είχαν πραγματικά αποσυρθεί ή αν μας περίμεναν κρυμμένοι για να μας παγιδεύσουν».

Επάνω: Ο Μάρτιν Αντλερ το 1944 με τα 3 παιδιά στην Ιταλία -Κάτω, οι τέσσερίς τους, σήμερα
Επάνω: Ο Μάρτιν Αντλερ το 1944 με τα τρία παιδιά στην Ιταλία -Κάτω, οι τέσσερίς τους, σήμερα / Φωτογραφία: twitter
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπήκαμε στο σπίτι. Υπήρχε ένα μεγάλο καλάθι, με περίεργους θορύβους να βγαίνουν μέσα από αυτό. Εγώ και ο Τζον είχαμε ήδη το δάχτυλό μας στη σκανδάλη, έτοιμοι να πυροβολήσουμε... Θα μπορούσε να ήταν Γερμανοί», αφηγήθηκε.

«Bambini, bambini» («Παιδιά, παιδιά») φώναξε ξαφνικά μια Ιταλίδα μητέρα. Στη συνέχεια, τα τρία παιδιά της βγήκαν έξω από το καλάθι.

Ο στρατιώτης απαθανάτισε τη στιγμή, τραβώντας μια φωτογραφία μαζί με τα τρία παιδιά. Προηγουμένως, η μητέρα ζήτησε να φορέσουν τα καλύτερά τους ρούχα.

«Ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή των αναμνήσεών μου από αυτήν την κόλαση του πολέμου», περιγράφει ο Μάρτιν Άντλερ, του οποίου η κόρη, Ρισέλ, δημοσίευσε για πρώτη φορά την παλιά φωτογραφία σε έναν ιστότοπο Αμερικανών βετεράνων με την ελπίδα να εντοπίσει τα παιδιά, παρόλο που ο πατέρας της δεν θυμόταν την πόλη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κάλεσμα του Άντλερ αναμεταδόθηκε στην Ιταλία και δημοσιεύθηκε σε τοπικές εφημερίδες το Σάββατο.

«Το πουλόβερ που φοράω στη φωτογραφία φτιάχτηκε από τη μητέρα μου. Οταν είδα τη φωτογραφία, είπα αμέσως ''εγώ είμαι",», είπε ο Μπρούνο, ο μεγαλύτερος από τα τρία αδέλφια, σήμερα 83 χρόνων, σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο TG1.

«Ciao bambini» («Γεια σας παιδιά») αναφώνησε στο τηλέφωνο ο Μάρτιν Άντλερ την Κυριακή. «Είμαι η Μαφάλντα», απάντησε από την άλλη άκρη της γραμμής η 82χρονη σήμερα γυναίκα, φορώντας μάσκα.

«Μου φαίνεται ότι μπορώ ακόμα να δω μπροστά μου αυτό το καλάθι», είπε η μικρότερη από τα τρία αδέλφια, Τζουλιάνα, 79 ετών σήμερα.

Ο Μάρτιν Άντλερ αποβιβάστηκε στη Νάπολι τον Μάρτιο του 1944 και πολέμησε στην Ιταλία μέχρι το 1945.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ