Η ιστορία πίσω από τη φωτό με τη γιατρό με το μπικίνι που βοηθά να σωθεί ασθενής που αιμορραγεί - iefimerida.gr

Η ιστορία πίσω από τη φωτό με τη γιατρό με το μπικίνι που βοηθά να σωθεί ασθενής που αιμορραγεί

Η γιατρός με το μπικίνι
Η γιατρός με το μπικίνι
ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΛΟΒΙΝΗ

Η φωτογραφία μιας Αμερικανίδας γιατρίνας με μπικίνι να κουράρει έναν ασθενή με αίματα στο πόδι έγινε viral την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις φωτό, η Dr. Candice Myhre με έδρα τη Χαβάη, η οποία είναι γνωστή πλέον και ως Dr. Bikini, διακρίνεται να κουράρει έναν άνδρα με σοβαρή αιμορραγία και τραύματα στο πόδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται ουσιαστικά για μια αναπαράσταση ενός περιστατικού του 2013. Το 2013 η γιατρός έγινε αυτόπτης μάρτυρας του τραυματισμού μιας γυναίκας από ένα σκάφος. Η γυναίκα τραυματίστηκε βαριά, σύμφωνα με τη γιατρό, και η Myhre βοήθησε στη διάσωσή στης. Μάλιστα, το περιστατικό παρουσιάστηκε και στην τηλεόραση, από το Discovery, έναν χρόνο αργότερα. Εγιναν κανονικά γυρίσματα, στη θέση της ασθενούς υπήρχε ένας άντρας, αλλά η γιατρίνα ήταν η ίδια. Η Candice Myhre, με το μπικίνι της. Η φωτό που έγινε viral τις τελευταίες ημέρες προέρχεται από εκεί, από το Dr. Bikini: Untold Stories of the ER, που προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2014.

Γιατί κάνει τώρα αυτή η φωτό τον γύρο του κόσμου

Η Myhre μιλώντας στο Insider ανέφερε ότι μοιράστηκε τη φωτό στις 25 Ιουλίου για να διαμαρτυρηθεί για μια αμφιλεγόμενη μελέτη που ανέλυε τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από γιατρούς, αποκαλώντας τις γιατρίνες μη επαγγελματίες για τις φωτό τους με μπικίνι. Εκνευρισμένη, η Myhre μοιράστηκε τις φωτογραφίες της στο Instagram με την ετικέτα #MedBikini, ενώνοντας χιλιάδες άλλους γιατρούς που πόσταραν αντίστοιχες φωτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι ντροπή αρχικά που εγκρίθηκε μια τέτοια σεξιστική μελέτη», δήλωσε η Myhre στο Insider. «Ποιος νοιάζεται αν ο γιατρός του έχει προσωπική ζωή; Δεν πρέπει να θέλουμε οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα να είναι ευτυχισμένοι στην προσωπική τους ζωή, ώστε να είναι επιτυχημένοι και στην επαγγελματική τους ζωή;».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Journal of Vascular Surgery τα Χριστούγεννα του 2019, αλλά «απελευθερώθηκε» για να το διαβάζουν όλοι στα τέλη Ιουλίου. Το άρθρο κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες γιατροί που δημοσιεύουν φωτογραφίες με μπικίνι μπορεί να θεωρηθούν «προκλητικές», «αντιεπαγγελματίες» και «ακατάλληλες».

Μια ακόμη φωτό που πόσταρε η Myhre. Επαγγελματίας με στολή, επαγγελματίας και με το μπικίνι της.
Μια ακόμη φωτό που πόσταρε η Myhre. Επαγγελματίας με στολή, επαγγελματίας και με το μπικίνι της.

Σε απάντηση, γυναίκες από τον ιατρικό τομέα άρχισαν να μοιράζονται φωτογραφίες τους με μπικίνι για να δείξουν τα διπλά πρότυπα στους χώρους εργασίας τους. Και κάπως έτσι, το #MedBikini έγινε φαινόμενο στο Διαδίκτυο.

Η Myhre πόσταρε τη διάσημη πλέον εικόνα στις 25 Ιουλίου στον προσωπικό της λογαριασμό Instagram.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη φωτογραφία, η Myhre αναπαριστά τη στιγμή που χρησιμοποίησε μια σανίδα του σερφ για να βγάλει μια γυναίκα με ασφάλεια από τη θάλασσα. Αφού τη βοήθησε να σταματήσει την αιμορραγία, τη συνόδευσε με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Αν και εκείνη τη στιγμή προφανώς δεν εργαζόταν, έκανε τα πάντα για να σώσει τη γυναίκα. Και έκανε τα πάντα, φορώντας το μπικίνι της.

Η πλειοψηφία των αντιδράσεων στη φωτό της Myhre ήταν θετικές, με τους άνδρες και τις γυναίκες να την ονομάζουν «παγκόσμιο ήρωα» και «πρότυπο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γιατρός μπικίνι μαγιό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ