Ισιντορ και Αϊντα Στράους: Το πραγματικό τέλος του βαθύπλουτου ηλικιωμένου ζευγαριού του Τιτανικού [εικόνες] - iefimerida.gr

Ισιντορ και Αϊντα Στράους: Το πραγματικό τέλος του βαθύπλουτου ηλικιωμένου ζευγαριού του Τιτανικού [εικόνες]

Ηλικιωμένο ζευγάρι στο κρεβάτι
Μαζί ως το τέλος/Φωτογραφία: IMDB
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eζησαν μαζί για σχεδόν 40 χρόνια. Ο Ισιντορ και η Αϊντα Στράους ήταν το ηλικιωμένο ζευγάρι του Τιτανικού που έμεινε μαζί ως το τέλος.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι βρίσκεται αγκαλιασμένο στο κρεβάτι σε μία από τις καμπίνες του Τιτανικού, περιμένοντας το τέλος. Η μικρή, σπαρακτική σκηνή του Τζέιμς Κάμερον την ώρα που το πλοίο βουλιάζει, στοίχειωσε πολλούς σινεφίλ. Η Αϊντα του σφίγγει το χέρι, ενώ ο Ισιντορ γέρνει και την αποχαιρετά με ένα φιλί στο μάγουλο. Αγκαλιασμένοι, περιμένουν σιωπηλά τη μοίρα τους.
Οπως παραδέχτηκε αργότερα ο σκηνοθέτης η σκηνή είναι βασισμένη σε μια πραγματική ιστορία αγάπης: Ο 67 χρονος Ισιντορ, ήταν συνιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος Macy’s και η 63χρονη Αϊντα ήταν η γυναίκα του. Βαθύπλουτο ζευγάρι με επτά παιδιά. Όμως, το αληθινό τους τέλος, ήταν διαφορετικό…

Ήταν 14 Απριλίου 1912, όταν το καμάρι της White Star Line, ο «αβύθιστος» «Τιτανικός», συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στην Νέα Υόρκη. Ηταν περίπου 375 μίλια, νότια της Νέας Γης. Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ρήγμα στις πλάκες του κύτους του πλοίου, κατά μήκος της δεξιάς πλευράς, κάτι που επέτρεψε την εισροή υδάτων σε 5 από τα 16 υδατοστεγή του διαμερίσματα.

Διαβάστε την πραγματική ιστορία του ζευγαριού στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ