Iron Brothers: Η συγκινητική ιστορία του Miguel που κάνει τρίαθλο κουβαλώντας μαζί τον ανάπηρο αδελφό του - iefimerida.gr

Iron Brothers: Η συγκινητική ιστορία του Miguel που κάνει τρίαθλο κουβαλώντας μαζί τον ανάπηρο αδελφό του

Ο Miguel και ο Pedro
@ironbrotherstriathlon
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Οι Iron Brothers, ο Miguel και ο Pedro, ο οποίος έχει εγκεφαλική παράλυση, συμμετείχαν στο Iron Man, στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, και το iefimerida.gr τους συνάντησε από κοντά.

Την περασμένη Κυριακή 23 Οκτωβρίου διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το Iron Man 70.3.Vouliagmeni, Greece, ο μεγαλύτερος και πιο απαιτητικός μονοήμερος αγώνας τριάθλου στον κόσμο. Το συγκεκριμένο αθλητικό event πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά στη χώρα μας και πρώτη φορά στην Αττική και στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, που ήταν συνδιοργανωτής, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.600 αθλητών από 65 χώρες, οι οποίοι κάλυψαν 1,9 χλμ. κολύμπι, 90,1 χλμ. ποδηλασίας και 21,1 χλμ. τρέξιμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο φετινό αγώνα υπήρξε μια συμμετοχή που ξεχώρισε κάνοντας τους συμμετέχοντες και το κοινό να τους χαρίσει το πιο ζεστό χειροκρότημα. Για πρώτη φορά συμμετείχαν στη χώρα μας οι Iron Brothers, δύο αδέρφια από την Πορτογαλία, ο Pedro και ο Miguel, με τη στήριξη της Kaizen Gaming. Ο Pedro πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, η οποία οφείλεται σε επιπλοκές του τοκετού, ενώ ο Miguel είναι αρτιμελής και μαζί ολοκλήρωσαν τον αγώνα σε χρόνο 06:53:37, καταχειροκροτούμενοι από τους εκατοντάδες θεατές, στέλνοντας προς όλους ένα ισχυρό μήνυμα δύναμης ψυχής και αδερφικής αγάπης ικανής να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

Ποιοι είναι οι Iron Brothers

Ο Pedro και ο Miguel είναι αδέρφια με καταγωγή από τη Πορτογαλία και από μικρά παιδιά είχαν έναν ισχυρό δεσμό -παρόλο που ο πρώτος πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Πριν από τρία χρόνια αποφάσισαν να λάβουν μέρος στο Iron Man, τον πιο απαιτητικό αγώνα τριάθλου στον κόσμο, για να δώσουν ένα σπουδαίο μάθημα ζωής και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν ένα εθνικό κίνημα: να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για την έλλειψη συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με εγκεφαλική παράλυση και να στηρίξει την APCL, συγκεντρώνοντας χρήματα για την αγορά εξοπλισμού, όπως λεωφορεία, αναπηρικά αμαξίδια και γερανούς υγιεινής για τις συναφείς οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Η ιδέα για τους Iron Brothers γεννήθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν ο Miguel και ο Pedro,ο οποίος πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, άκουσαν για τον διαγωνισμό τριάθλου Iron Man: 3,8 χλμ. κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα, 180 χλμ. ποδηλασία και 42,2 χλμ. τρέξιμο.

Iron Brothers τριάθλο  Βουλιαγμένη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Iron Brothers
Οι Iron Brothers για πρώτη φορά στην Αθήνα με την στήριξη της Kaizen Gaming

Ο Miguel θα πει σε σχετικό ντοκιμαντέρ που τους έκανε η RTL: «Ο αδελφός μου είχε ένα σχέδιο που αφορούσε τη βοήθεια του σχολείου του, του APCL, το οποίο ήταν το δεύτερο σπίτι του. Τα μάτια του έλαμψαν, όταν συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να είναι εκείνος που θα ζητούσε αυτή τη βοήθεια και όχι οι γονείς. Ήταν η τέλεια ευκαιρία».

Ο Miguel, ο οποίος ήδη εξασκούνταν στο Crossfit, αποδέχτηκε την πρόσκληση των αγώνων τριάθλου και αποφάσισε να συμμετέχει μαζί με τον Pedro. Για να συμμετάσχει στα αγωνίσματα, ο Miguel πρέπει να μεταφέρει τον Pedro μαζί του: τον ρυμουλκεί σε ένα κανό στο αγώνισμα της κολύμβησης, σε ένα προσαρμοσμένο ποδήλατο στο αγώνισμα της ποδηλασίας και σε ένα ειδικό αναπηρικό αμαξίδιο στο αγώνισμα του τρεξίματος.

Iron Brothers στην Αθήνα Iron Man
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τη μεταξύ τους σχέση; «Μεγαλώσαμε, πάντα μαζί, ντυνόμασταν πάντα το ίδιο, όπου πήγαινε ο ένας ακολουθούσε ο άλλος, και ποτέ δεν είχα την αίσθηση ότι ο αδελφός μου ήταν τόσο διαφορετικός. Θέλω να πω, το συνειδητοποιούσα, αλλά δεν ήταν σαν να σκεφτόμουν στο μυαλό μου ότι "ήταν διαφορετικός". Και ήμασταν πάντα στενοί φίλοι, ενωμένοι, πάντα προστατεύαμε ο ένας τον άλλον», αναφέρει ο Miguel στο ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε τον περσινό χειμώνα.

Iron Brothers Pedro Miguel  Βουλιαγμένη τριάθλο
Οι Iron Brothers στη Βουλιαγμένη
Οι Iron Brothers στη Βουλιαγμένη

«Με καλές συνθήκες, ο καθένας όπως ο Pedro μπορεί να επικοινωνήσει απλά πράγματα όπως "πρέπει να πάω στην τουαλέτα", "πρέπει να φάω", χρειάζομαι φυσιοθεραπεία". Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες γι' αυτό. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο ότι όλοι όπως ο Pedro μπορούν να έχουν αυτό που έχει, επειδή η οικογένειά του έχει τα μέσα γι' αυτό», εξηγεί στο ίδιο ντοκιμαντέρ ο Miguel. Το κίνημα αναπτύχθηκε και παρασύρει έναν σημαντικό αριθμό ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, που ακολουθούν τα βήματά τους, συμμετέχοντας επίσης σε εκδηλώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γίναμε πολύ καλύτεροι άνθρωποι επειδή ο αδελφός μου υπάρχει στη ζωή μας. Αν δεν υπήρχε, δεν θα συνειδητοποιούσαμε τόσο πλήρως πώς είναι να αγαπάς κάποιον τόσο ανιδιοτελή. Είχε όλα να πει "δεν είμαι ευτυχισμένος, έχω μια αναπηρία και δεν μπορώ να κάνω ακριβώς αυτό που κάνουν οι άλλοι". Όμως δείχνει ότι για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει να κάνεις απλά πράγματα, όπως το να μαζεύεις την οικογένεια κάθε Σαββατοκύριακο και να έχεις διαφορετικό πρόγραμμα κάθε Σαββατοκύριακο. Είναι μια ευλογία στη ζωή μας. Νομίζω ότι οι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν πραγματικά αυτό, χωρίς να το ζουν», λέει ο Pedro.

Οι Iron Brothers στο iefimerida

Iron Brothers
Οι Iron Brothers για πρώτη φορά στο Iron Man στην Ελλάδα που φέτος έγινε στο Δήμο 3Β

Ανάμεσα στο πλήθος των αθλητών το iefimerida.gr διέκρινε τους Iron Brothers, το Pedro και τον Miguel, και καταφέραμε να συνομιλήσουμε για λίγα λεπτά μαζί τους πριν μπουν στην κούρσα του τριάθλου.

Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε τους Iron Brothers;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήμασταν σε διακοπές όταν είδαμε ένα βίντεο με δύο αδέρφια που ολοκλήρωσαν μαζί το Iron Man στην Αμερική και είπαμε πώς μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς. Το ξεκινήσαμε σαν δύο αδέρφια που θέλαμε να τρέξουμε μαζί, αλλά το προχωρήσαμε λίγο παραπέρα φτιάχνοντας έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζεις κουβαλώντας τον Pedro;

Από τα τρία αγωνίσματα το ποδήλατο είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί έχει μεγαλύτερη αντίσταση. Το τρέξιμο και η κολύμβηση είναι πιο εύκολα.Ειλικρινά το ποδήλατο είναι πολύ δύσκολο.

Πιστεύετε πώς έχετε εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους;

Σίγουρα! Στη Πορτογαλία, που είναι η χώρα μας, έχουν εμπνευστεί και έχει δημιουργηθεί άλλη μία ομάδα, ενώ γίνονται και μικρότερα πράγματα καθημερινά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Miguel τι απολαμβάνεις να κάνεις μαζί με τον Pedro;

Τα κάνουμε όλα παρέα. Προερχόμαστε από μια δεμένη οικογένεια που μας έμαθε να είμαστε όλοι μαζί και περνάμε υπέροχα. Από την ημέρα που γεννηθήκαμε τα κάνουμε όλα μαζί. Πηγαίναμε μαζί στο σχολείο, κάναμε μαζί προόνηση στο κολυμβητήριο. Το να είμαστε συνέχεια μαζί είναι ολόκληρη η ζωή μας.

Ο αδερφός σου σε έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο;

Σίγουρα με έχει κάνει καλύτερο ο Pedro. Όλους στην οικογένεια μας έχει κάνει καλύτερους ανθρώπους. Ο αδερφός μου μας υπενθυμίζει τις βασικές αξίες της ζωής που είναι η αγάπη, η οικογένεια και το να είμαστε όλοι μαζί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι θυμάσαι έντονα από τη παιδική σας ηλικία;

Θυμάμαι που η μαμά μας έντυνε με τα ίδια ακριβώς ρούχα, να ταξιδεύουμε μαζί, να τρέχω από την τάξη μου όταν άκουγα, από τη διπλανή αίθουσα, τον Pedro να κλαίει. Οι περισσότερες αναμνήσεις μου είναι μαζί με τον αδερφό μου.

Έχετε ξανά έρθει στην Ελλάδα;

Για μένα ήταν η πρώτη φορά για τον Pedro η δεύτερη.

Η συμμετοχή των Iron Brothers στην Αθήνα

Η Kaizen Gaming και το διεθνές της brand Betano, με το οποίο δραστηριοποιείται σε 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, υποστηρίζει σταθερά την προσπάθεια των Iron Brothers, μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Herois». Έτσι εξασφάλισε την παρουσία τους στην Ελλάδα, θέλοντας να συμβάλει στη μετάδοση του μηνύματός των δύο αδερφών για συμπερίληψη στον αθλητισμό όπως και τη στήριξη των ατόμων με εγκεφαλική παράλυση.    

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της συμμετοχής των Iron Brothers στο Ironman της Αθήνας, η Kaizen Gaming ανέλαβε παράλληλα την πρωτοβουλία να ενισχύσει τον Πανελλήνιο Σύλλογο για άτομα με εγκεφαλική παράλυση, Φροντίδα προχωρώντας σε δωρεά για την κάλυψη λειτουργικών και άλλων σημαντικών αναγκών του Συλλόγου και των ανθρώπων που εντάσσονται στα προγράμματά του.

Iron Brothers: Ειδικό βραβείο συμμετοχής από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τίμησε τα δύο αδέρφια από την Πορτογαλία που για πρώτη φορά συμμετείχαν στο Iron Man.

Iron Brothers Δήμαρχος 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Κατά την τελετή απονομής των μεταλλίων στους διακριθέντες, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και συνδιοργανωτής του αγώνα κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλους και κυρίως στους αθλητές και στις αθλήτριες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ολοκλήρωση του αγώνα με επιτυχία, υψηλές επιδόσεις και χωρίς κανέναν σοβαρό τραυματισμό». Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στους «Iron Brothers» και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και το μάθημα ζωής που δίνουν σε κάθε κατεύθυνση ενώ κατά την τελετή βράβευσης τους απένειμε ειδικό βραβείο συμμετοχής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Iron Brothers ΓρηγόρηςΚωνσταντέλλος
Οι Iron Brothers με το Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο
Iron Brothers Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Ως φιλόξενος οικοδεσπότης και συνδιοργανωτής τιυ Iron Man ο Δήμαρχος 3Β, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, γνώρισε προσωπικά τους Iron Brothers, συνομίλησε μαζί τους και φυσικά τους έδωσε ειδικό βραβείο για τη συμμετοχή τους. «Ο Miguel και ο Pedro είναι ένα μεγάλο μάθημα για όλους μας και τους ευχατιστούμε θερμά. ήταν τιμή η συμμετοχή τους στο δυσκολότερο τριάθλο, το Iron Man» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος που αγκάλιασε ζεστά τουςδύο αθλητές με την συγκινητική ιστορία ζωής.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης,  εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση, να ενημερώσω ότι το IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece από του χρόνου θα γίνεται με άλλο αέρα. Γιατί πλέον η Ελλάδα έχει Ομοσπονδία Τριάθλου με πρόεδρο τον Χρήστο Γείτονα. Επομένως αυτό το ιδιαίτερο άθλημα θα αναπτυχθεί σωστά στην χώρα μας και οργανωμένα. Ένα μεγάλο μπράβο στους αθλητές, στους εθελοντές και στην διοργάνωση και τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο που βοήθησαν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα και φέρανε συγκίνηση. Έχω νιώσει και εγώ αυτή την συγκίνηση και θέλω να τονίσω ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο να αγωνίζεσαι για τον τερματισμό αλλά να προσπαθείς και να προσφέρεις ένα όμορφο αποτέλεσμα του αγώνα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ