Η Ιωάννα Κεντέρη συγκέντρωσε 19.000 μόρια και μιλάει στο iefimerida για το πώς τα κατάφερε και τη σχολή Μηχανικών - iefimerida.gr

Η Ιωάννα Κεντέρη συγκέντρωσε 19.000 μόρια και μιλάει στο iefimerida για το πώς τα κατάφερε και τη σχολή Μηχανικών

Η Ιωάννα Κεντέρη συγκέντρωσε 19.000 μόρια στις Πανελλήνιες εξετάσεις
Η Ιωάννα Κεντέρη συγκέντρωσε 19.000 μόρια στις Πανελλήνιες εξετάσεις
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Η νεαρή αριστούχος από τη Λέσβο, Ιωάννα Κεντέρη, με 19.000 μόρια μπαίνει στη σχολή Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών στην Αθήνα, που ήταν το όνειρό της.

Η Ιωάννα Κεντέρη μεγάλωσε στη Λέσβο και το όνομά της πλέον φιγουράρει στους φετινούς αριστούχους των Πανελλαδικών εξετάσεων. Συγκεντρώνοντας 19.000 μόρια, κατάφερε να είναι στη λίστα των «πρώτων», ενώ στη σχολή της είναι πρώτη από το νησί της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρούμενη και ευδιάθετη, έχοντας αφήσει πίσω το άγχος των αποτελεσμάτων, η Ιωάννα Κεντέρη έφτασε η στιγμή να απολαύσει όσα κατάφερε με σωστό προγραμματισμό και μεθοδικό διάβασμα, ενώ σε λίγους μήνες θα είναι φοιτήτρια στην Αθήνα.

Το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας Κεντέρη, η Ιωάννα -έχει και μια μικρότερη αδελφή-, αγαπούσε πολύ τη Φυσική και ονειρευόταν να μπει στη σχολή Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών, δίνοντας τη δική της μάχη προκειμένου να καταφέρει να συγκεντρώσει τη βαθμολογία που χρειαζόταν.

Η ίδια μίλησε στο iefimerda.gr για την προετοιμασία και τη δυσκολία που αντιμετώπισε, καθώς το μεγαλύτερο άγχος της ήταν η τενοντίτιδα στο χέρι από το πολύ γράψιμο.

«Προσπαθώ να αντιληφθώ πως έχει τελειώσει η αγωνία μου» αναφέρει, φανερά ευδιάθετη, η Ιωάννα Κεντέρη, από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

«Συγκέντρωσα 19.000 μόρια, είμαι από τους πρώτους των πρώτων, και στην κατεύθυνσή μου είμαι πρώτη στη Λέσβο. Γενικότερα, έχω τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία στο νησί» λέει η ίδια με καμάρι, έχοντας καταφέρει πλέον να είναι φοιτήτρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Ιωάννα Κεντέρη από τη Λέσβο
Η Ιωάννα Κεντέρη από τη Λέσβο

Ιωάννα Κεντέρη: «Από το γυμνάσιο μου άρεσαν πολύ τα μαθήματα της Φυσικής και των Μαθηματικών»

Στην ερώτησή μου ποια κατεύθυνση σκέφτεται να ακολουθήσει, η απάντησή της είναι «θετικών σπουδών, γιατί με ενδιαφέρει πολύ η σχολή Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών στην Αθήνα».

Στη συνομιλία μας, η Ιωάννα Κεντέρη λέει ότι η επιθυμία της για τη σχολή προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, αν και τολμώ να προσθέσω πως τελικά ήταν στο DNA της, καθώς ο μπαμπάς της είναι ηλεκτρολόγος-μηχανικός και η μαμά μηχανικός ηλεκτρικών υπολογιστών.

Η ίδια αναφέρει: «Σχετικά με τη σχολή, ήταν μια απόφαση που την πήρα τις τελευταίες μέρες, αφού είχαν τελειώσει οι εξετάσεις. Από το γυμνάσιο μου άρεσε πάρα πολύ η Φυσική, τα πήγαινα πολύ καλά, και τα Μαθηματικά, και ο συνδυασμός των δύο μαθημάτων θα με κάνει μετά τη σχολή να ασχοληθώ με αρκετούς τομείς που με ενδιαφέρουν. Προς το παρόν δεν έχω σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο. Ο μπαμπάς μου είναι ηλεκτρολόγος -μηχανικός, η μαμά μου μηχανικός ηλεκτρικών υπολογιστών κι έτσι υπήρχε μια ώθηση προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Όμως, ποτέ δεν με πίεσαν, μου επισήμαναν, απλώς, πως θα είναι μια καλή επιλογή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά, με σωστό προγραμματισμό και συστηματικό διάβασμα, χωρίς υπερβολές.

Η Ιωάννα Κεντέρη μου εξηγεί: «Από μικρή διάβαζα συστηματικά. Η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις ξεκίνησε στη Β’ Λυκείου, αλλά το εντατικό πρόγραμμα ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο, όπου προσπαθούσα να μην αφήνω κενά και να μαθαίνω όσο καλύτερα μπορούσα τα μαθήματα. Επίσης, φρόντιζα να οργανώνω το χρόνο μου από τις μικρότερες σχολικές τάξεις, γιατί με ευχαριστούσε... Ισως ακούγεται υπερβολικό, ωστόσο σε μένα πάντα λειτουργούσε. Δεν ήθελα να ξεκινήσω από νωρίς το υπερβολικό διάβασμα... Γενικά, προσπαθούσα να το αποφύγω. Διάβαζα, αλλά με μέτρο για να μην αγχωθώ. Πολλές φορές στην προετοιμασία γίνονται κάποιες υπερβολές με το διάβασμα, οπότε προσπάθησα να μην πιεστώ, ώστε να μπορέσω να αποδώσω».

Η Ιωάννα Κεντέρη με 19.000 μόρια μπαίνει στη σχολή Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών στην Αθήνα
Η Ιωάννα Κεντέρη με 19.000 μόρια μπαίνει στη σχολή Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών στην Αθήνα

Στο καθημερινό της πρόγραμμα συμπεριλαμβανόταν το φροντιστήριο, ωστόσο είχε φτιάξει το δικό της πλάνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φρόντιζα τα απογεύματα να διαβάζω κάθε ημέρα ένα συγκεκριμένο μάθημα. Είχα ένα σταθερό πρόγραμμα και ήξερα πως, για παράδειγμα, τη Δευτέρα είχα να διαβάσω Φυσική. Ήταν όλα σε πρόγραμμα», αναφέρει.

Ιωάννα Κεντέρη: «Αγχώθηκα γιατί από το πολύ γράψιμο έπαθα τενοντίτιδα...»

Όλους αυτούς τους μήνες της προετοιμασίας η Ιωάννα Κεντέρη είχε άγχος, μιας και αντιμετώπισε τενοντίτιδα.

«Το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς είχα τενοντίτιδα στο χέρι μου, που προκλήθηκε από το γράψιμο, οπότε υπήρχε και αυτή η δυσκολία που έπρεπε να αντιμετωπίσω. Επίσης, είχα άγχος γιατί αυτές οι εξετάσεις ήταν σημαντικές και έκριναν το πώς θα συνεχίσω...».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για το αγαπημένο της χόμπι; «Πέρα από το διάβασμα, είχα άλλο ένα ενδιαφέρον: ήμουν γραμμένη στον όμιλο Φυσικής στο σχολείο, στον οποίο συμμετείχα, και ασχολούμασταν με διάφορα πειράματα και δραστηριότητες», σχολιάζει.

Τονίζοντας για άλλη μια φορά την αγάπη της για τη Φυσική, η Ιωάννα Κεντέρη μίλησε και για τον ελεύθερο χρόνο της κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς: «Δεν ήταν πως δεν είχα καθόλου ελεύθερο χρόνο, αλλά προτιμούσα να τον περνάω πιο ξεκούραστα, στο σπίτι, όπου άκουγα μουσική, μιλούσα με τις φίλες μου και κάποιες φορές πήγαινα βόλτες».

Πώς έμαθε τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Την περασμένη Πέμπτη (29/06), ημέρα που θα ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα, είχε ανοιχτή την πλατφόρμα έτσι ώστε να μπει κατευθείαν στο σύστημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν άνοιξε η πλατφόρμα μπήκα να δω τα αποτελέσματα και φυσικά πρώτα κοίταξα τι βαθμό πήρα στη Φυσική. Είχαν πάει όλα πολύ καλά: πήρα 20 στη Φυσική, με χαροποίησε τόσο πολύ, στα Μαθηματικά 19,5, στη Χημεία 19,1 και στην Έκθεση 17,4. Υπολόγισα το μέσο όρο, είδα ότι συγκέντρωσα ακριβώς 19.000 μόρια και ήμουν πάρα πολύ χαρούμενη με τη βαθμολογία μου. Αμέσως τηλεφώνησα στους γονείς μου και στους καθηγητές μου για να μάθουν τι έγραψα».

Μετά τα αποτελέσματα, η Ιωάννα Κεντέρη το γιόρτασε με τις φίλες της, οι οποίες κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές που επιθυμούσαν. «Το ίδιο βράδυ βγήκα με τις φίλες μου και δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο πέρα από τα αποτελέσματα. Ήμασταν όλες χαρούμενες και γενικά ήμουν ενθουσιασμένη που πήγαν πολύ καλά οι συμμαθητές και οι φίλοι μου. Οι κοντινοί μου φίλοι, με βάση τα περσινά δεδομένα, περνάνε εκεί που θέλουν, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό».

Λίγο πριν ολοκληρώσουμε τη συνομιλία, η Ιωάννα μού λέει πολύ ευγενικά: «Θα ήθελα να αναφέρω πως ήταν πολύ σημαντική η στήριξη όλων των καθηγητών μου, και στο σχολείο και στο φροντιστήριο, που είχαμε άγχος και μας καθησύχαζαν. Οι καθηγητές στο σχολείο φρόντιζαν να μας λύνουν κάθε απορία, μας στήριζαν, όπως και οι καθηγητές από τα μαθήματα που δεν δίναμε εξετάσεις ήταν δίπλα μας. Έκανα ελάχιστες απουσίες μέσα στη χρονιά και θεωρούσα σημαντικό το κομμάτι αυτό στην προετοιμασία. Τους ευχαριστώ πολύ που μας βοήθησαν...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ