O ιδιόρρυθμος Mr. Twitter: Η περίεργη ζωή του -Κάνει νηστεία τα ΣΚ, πάει γραφείο με τα πόδια, κάνει τρελές γκάφες - iefimerida.gr

O ιδιόρρυθμος Mr. Twitter: Η περίεργη ζωή του -Κάνει νηστεία τα ΣΚ, πάει γραφείο με τα πόδια, κάνει τρελές γκάφες

Τζακ Ντόρσεϊ
Τζακ Ντόρσεϊ/Getty-Ideal images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αφεντικό του Twitter παραιτήθηκε προχθές, σε μια αναπάντεχη κίνηση που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Κανείς δεν περίμενε ότι ο Τζακ Ντόρσεϊ, ο οποίος κατέχει άδεια μασέρ και κάποτε ονειρευόταν να γίνει σχεδιαστής μόδας, θα αποχωρούσε από τα ηνία του Twitter, του social media που ο ίδιος συν-δημιούργησε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κανείς δεν περίμενε ο Τζακ να φθάσει εκεί που έφθασε», είπε ένας πρώην υπάλληλός του. «Συνήθιζε να είναι… άστεγος, χίπις, ένας προγραμματιστής λογισμικού που του άρεσε να λιώνει στους καναπέδες».

«Από πολλές απόψεις είχε ένα αντι-CEO προφίλ. Αυτοί οι τύποι είναι χύμα τύποι και είναι δικός τους άνθρωπος. Είναι απλά ένας διαφορετικός τύπος. Όποιος πάρει τη θέση του Τζακ στο Twitter θα είναι λιγότερο ξεχωριστός από τον Τζακ».

Οι μέτοχοι, εν τω μεταξύ, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι. Όταν το CNBC ανακοίνωσε την παραίτηση του Ντόρσεϊ, η μετοχή του Twitter εκτινάχθηκε κατά 11%.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που παραιτήθηκε, μολαταύτα, ο Τζακ Ντόρσεϊ.

Αρχικά διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος για τους πρώτους 18 μήνες του Twitter, από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2008, όταν παραιτήθηκε για να αντικατασταθεί από τον Evan Williams.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2015 που ανέλαβε ξανά καθήκοντα, ο Ντόρσεϊ μετατράπηκε από έναν κανονικό νερντ startupper σε έναν μποέμ τύπο.

Ο πρώην υπάλληλος πιστεύει ότι ο Ντόρσεϊ έφερε καλά πράγματα στο Twitter, αλλά ότι είχε τόσα ενδιαφέροντα αυτή τη στιγμή που του ήταν αδύνατο να ασχολείται μόνο με το Twitter. Εξάλλου, αυτός είναι ένας άνθρωπος που έχει πει ότι προσπαθεί να διαλογίζεται για δύο ώρες κάθε μέρα, συνεπώς πώς θα μπορούσε σε μια τόσο... busy μέρα πνευματικά να χωρέσει και η διεύθυνση ενός από τα μεγαλύτερα social media στον κόσμο;

«Δούλευε εξαιρετικά σκληρά και ξόδεψε πολύ χρόνο για να χτίσει την εταιρεία. Αλλά τα ενδιαφέροντά του ήταν πολύ εκτεταμένα για να είναι ένας αφοσιωμένος διευθύνων σύμβουλος», είπε ο πρώην υπάλληλος.

Ο Ντόρσεϊ είπε ότι μετά την παραίτησή του θα επικεντρωθεί περισσότερο στο σύστημα ψηφιακών πληρωμών Square και στο φιλανθρωπικό του έργο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τζακ Ντόρσεϊ

Ντόρσεϊ, ο γυναικάς

Και δεν είναι μόνο το... πνευματικό έργο του Ντόρσεϊ που απαιτεί χρόνο, αλλά και οι γυναίκες της ζωής του. Το πρώην, πλέον, αφεντικό του Twitter δεν έχει δημιουργήσει ακόμη οικογένεια, ωστόσο δεν είναι ποτέ μόνος. Στο πλευρό του έχουν βρεθεί κάποιες από τις πιο ελκυστικές γυναίκες του πλανήτη. Είχε σχέση με τη Flora Carter (μοντέλο) και τη Raven Lyn Corneil (επίσης μοντέλο), την καθηγήτρια γιόγκα Kate Greer, το μοντέλο Lilly Cole και τη συγγραφέα του «Boss Bitch» Nicole Lapin.

Καθόλου άσχημα για έναν τύπο που, μόλις το 2005, δεν ήξερε τι είναι το... SMS.

Σύμφωνα με το «Hatching Twitter», ο Ντόρσεϊ έμαθε να στέλνει SMS μόνο όταν μια κοπέλα τού ζήτησε να της στείλει μήνυμα αντί να της τηλεφωνήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για το πώς φλέρταρε; Χάριζε στις αγαπημένες του κατασκευές origami.

Ο πρώην υπάλληλος του Twitter πιστεύει ότι αυτές οι γυναίκες έλκονται από τον Ντόρσεϊ για κάτι περισσότερο από τα δισεκατομμύριά του: «Δεν είναι τα χρήματα. Είναι ενδιαφέρων τύπος. Αυτό τον κάνει πολύ πιο κουλ, ας πούμε, από τον Ζούκερμπεργκ».

Ο Ντόρσεϊ, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε περίπου 11 δισ. δολ. σύμφωνα με το Forbes, μεγάλωσε στο Σεντ Λούις, με μητέρα νοικοκυρά και πατέρα μηχανικό. Σήμερα ζει σε μια χλιδάτη έπαυλη με θέα στη γέφυρα Golden Gate. Λέγεται ότι για πρωινό πίνει νερό με αλάτι και λεμόνι και κάθε μέρα περπατά από το σπίτι του στο γραφείο του. Μια διαδρομή που κάνει σε 75 λεπτά. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, προτιμά να εργάζεται στο σπίτι του, κάτω από υπέρυθρο φως, το οποίο υποτίθεται ότι διώχνει το άγχος. Ισχυρίζεται ότι τρώει μόνο ένα γεύμα την ημέρα και νηστεύει τα Σαββατοκύριακα. Επίσης, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, έχει ταχθεί υπέρ της μικροδοσολογίας LSD.

Όσο για τον ισχυρισμό του ίδιου του Ντόρσεϊ ότι περνάει 45 λεπτά τη νύχτα κάνοντας εναλλάξ σάουνα 220 βαθμών και ντους με παγωμένο νερό, ο πρώην υπάλληλος έχει τις αμφιβολίες του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το παγκόσμιο ρεκόρ στη σάουνα είναι μόνο έξι βαθμοί παραπάνω από αυτό που υποστηρίζει ο Ντόρσεϊ ότι ο ίδιος αντέχει και κάνει καθημερινά», ανέφερε και πρόσθεσε: «Και ένας Ρώσος πέθανε από αυτό».

Ο Adam Fisher, συγγραφέας του «Valley of Genius», λέει ότι ο Τζακ Ντόρσεϊ «είναι ένας μποέμ τύπος που κατέληξε κατά λάθος δισεκατομμυριούχος και ακολουθεί το μονοπάτι για το οποίο ήταν από πάντα προορισμένος».

Άθελά του, εν τω μεταξύ, έχει βάλει φωτιά στα social media τα τελευταία χρόνια με κάποιες κινήσεις του. Το 2019, ο Ντόρσεϊ υποσχέθηκε να περάσει τρεις έως έξι μήνες ζώντας στην Αφρική, για να το αποκαλέσει στη συνέχεια λάθος και να βάλει λίγο αργότερα φωτιά όταν κατά την επίσκεψή του στην Ινδία κράτησε ένα πλακάτ που έγραφε «σπάσε την πατριαρχία των Βραχμάνων».

Επίσης, όταν επισκέφθηκε ένα καταφύγιο διαλογισμού στη Μιανμάρ, την αποκάλεσε ως «μια απολύτως όμορφη χώρα (...), όπου οι άνθρωποι είναι γεμάτοι χαρά και το φαγητό είναι εκπληκτικό». Η φαινομενική άγνοια του Ντόρσεϊ για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκάλεσε κύμα κριτικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια επίπληξη μέσω tweet από τον Andrew Stroehlein, τον ευρωπαϊκό διευθυντή μέσων ενημέρωσης του Human Rights Watch: «Ξεχνάς να αναφέρεις ότι βρίσκεσαι σε μια χώρα όπου ο στρατός έχει διαπράξει μαζικές δολοφονίες και ομαδικούς βιασμούς, αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες σε φυγή, σε μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές καταστροφές της σημερινής εποχής».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιστεύει, ωστόσο, ο πρώην υπάλληλος ότι ο Ντόρσεϊ νοιάζεται πολύ περισσότερο για την εικόνα του από όσο φαίνεται. Οι εκδρομές με γιοτ με τον Jay-Z και την Beyonce δεν είναι τυχαίες, το στιλ του Ντόρσεϊ είναι υπολογισμένο.

O Τζακ Ντόρσεϊ με τον Jay-Z
O Τζακ Ντόρσεϊ με τον Jay-Z

«Ο Ντόρσεϊ ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι, πάρα πολύ», είπε ο πρώην υπάλληλος. «Θέλει να πιστεύουν ότι θα αφήσει μια τρελή κληρονομιά όπως ο Στιβ Τζομπς και θα αφήσει το δικό του αποτύπωμα στο σύμπαν. Ακόμη δεν τα έχει καταφέρει…».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Twitter Τζακ Ντόρσεϊ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ