Η τραγική ιστορία αγάπης πίσω από το Κάστρο Boldt

Το Κάστρο Boldt στο Heart Island / Φωτογραφία: Shutterstock

Χτισμένο στο Heart Island της Νέας Υόρκης στις αρχές του 20ού αιώνα, το κάστρο Boldt προοριζόταν να είναι η απόλυτη έκφραση της αγάπης. Αλλά όλα κατέληξαν σε σπαραγμό.

Σε ένα ιδιωτικό νησί στη Νέα Υόρκη, βρίσκεται ένα εκπληκτικό εγκαταλελειμμένο παλάτι, γνωστό ως Boldt Castle. Διαθέτοντας 120 δωμάτια και μια λαμπρή πρόσοψη, μοιάζει με κάτι βγαλμένο από παραμύθι. Αλλά κανείς δεν έχει ζήσει ποτέ σε αυτό, παρόλο που στέκεται όρθιο για πάνω από έναν αιώνα. Και όπως αποδεικνύεται, υπάρχει ένας σπαρακτικός λόγος γι' αυτό.

Πίσω στο 1900, ένας Αμερικανός ξενοδόχος ονόματι George Boldt ήταν αποφασισμένος να χτίσει ένα ονειρικό κάστρο για την αγαπημένη του σύζυγο Louise. Έτσι, διέταξε να γίνει η κατασκευή στο νησί Heart Island στον ποταμό Saint Lawrence κοντά στον κόλπο Alexandria Bay. Αρχικά ο George σχεδίαζε να δώσει το κάστρο στη Louise ως το απόλυτο δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μόλις αυτό θα ολοκληρωνόταν.

Καθ' όλη τη διάρκεια του γάμου τους, η Louise Boldt ήταν σταθερή σύντροφος του George. Τον βοηθούσε επίσης με την ξενοδοχειακή του επιχείρηση, προσθέτοντας μια θηλυκή πινελιά στα δωμάτια, όπως κεριά και φρεσκοκομμένα λουλούδια. Η Louise ήταν επίσης στοργική μητέρα για τα παιδιά του ζευγαριού, τον George Jr. και το Clover. Πιθανότατα θα ήταν ενθουσιασμένη αν έβλεπε το κάστρο.

Ο θάνατος της Louise και το «παγώμα» της κατασκευής του Κάστρου

Αλλά το 1904, ο George διέταξε ξαφνικά τους εργάτες του να αφήσουν τα εργαλεία τους - επειδή η Louise είχε πεθάνει απροσδόκητα σε ηλικία 31 ετών. Συντετριμμένος, ο Τζορτζ δεν άντεξε να επιστρέψει στο Heart Island για να ολοκληρώσει το παλάτι. Έστειλε ένα τηλεγράφημα στους εργάτες του που έγραφε: «Σταματήστε όλες τις κατασκευές».

Λίγα είναι γνωστά για το θάνατο της Louise Boldt. Η εγγονή της, Clover Boldt Baird, λέει ότι η οικογένεια έχει ακούσει μερικές θεωρίες. Μία είναι ότι η Louise πήρε υπερβολική δόση από χάπια διατροφής. Μια άλλη υποστηρίζει ότι δεν πέθανε καθόλου, αλλά το έσκασε με έναν εραστή της στην Ευρώπη. «Αυτό είναι απλώς καθαρό κουτσομπολιό», πρόσθεσε η Baird.

Το Κάστρο Boldt κρύβει μια ιδιαίτερη ιστορία / Φωτογραφία: Shutterstock

Το κάστρο στη συνέχεια αφέθηκε να σαπίσει για περίπου επτά δεκαετίες. Και ενώ τελικά ανακαινίστηκε για τους επισκέπτες, κανείς δεν αποκάλεσε ποτέ αυτό το μέρος σπίτι του.

Η προέλευση του κάστρου Boldt

Γεννημένος στην Πρωσία το 1851, ο George Boldt μεγάλωσε σε ένα νησί περιτριγυρισμένο από κάστρα - τα οποία αργότερα θα τον ενέπνεαν να χτίσει ένα δικό του. Στην τρυφερή ηλικία των 13 ετών, μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη με την ελπίδα να βρει την επιτυχία στον Νέο Κόσμο. Και ενώ ξεκίνησε ως ταπεινός λαντζιέρης, θα κέρδιζε εκατομμύρια στα μετέπειτα χρόνια του.

Ανεβαίνοντας στην ιεραρχία της βιομηχανίας φιλοξενίας, έγινε ένας εξέχων επιχειρηματίας στην Ανατολική Ακτή. Τελικά, θα γινόταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής μερικών από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής, όπως το Bellevue-Stratford στη Φιλαδέλφεια και το Waldorf-Astoria στη Νέα Υόρκη.

Ο George Boldt / Φωτογραφία: boldtcastle.com

Με πολλά χρήματα αποταμιευμένα, ο George Boldt δεν είναι φειδωλός στα έξοδά του όταν πρόκειται για τον έρωτα της ζωής του, τη Louise. Όταν οραματίστηκε για πρώτη φορά το κάστρο της, ήθελε να μοιάζει με αυτά που είχε δει κατά μήκος του Ρήνου στην Ευρώπη.

Η οικογένεια Boldt / Φωτογραφία: boldtcastle.com

Το κάστρο Boldt θα βρισκόταν σε ένα μικρό νησί στον ποταμό Saint Lawrence κοντά στον κόλπο Alexandria Bay της Νέας Υόρκης. Ενώ το νησί αυτό ονομάστηκε αρχικά Hart Island, ο Boldt θα το μετονόμαζε σε Heart Island. Και για να τονίσει πραγματικά το θέμα της αγάπης, έβαλε να ανατινάξουν το ίδιο το νησί σε σχήμα καρδιάς.

Μετά από μερικά χρόνια κατασκευής, έξι κτίρια άρχισαν να παίρνουν μορφή στο νησί. Εκτός από το κεντρικό κτίριο του Κάστρου Boldt, υπήρχαν επίσης ο Πύργος Alster, το Dove-Cote, το Power House, μια αψίδα εισόδου και ένα κιόσκι.

Boldt Castle Power House / Φωτογραφία: Shutterstock

Όμως ο απροσδόκητος θάνατος της Louise έβαλε τέλος στην κατασκευή. Όπως προαναφέρθηκε, η αιτία του θανάτου της παραμένει μυστήριο, αλλά η επικρατούσα θεωρία είναι αυτή της υπερβολικής δόσης χαπιών διατροφής. Και αφού εκείνη έφυγε από τη ζωή, το Κάστρο Μπολντ έμεινε εγκαταλελειμμένο.

Ενώ το κάστρο είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, εξακολουθούσε να είναι εκτεθειμένο στα σκληρά στοιχεία της βόρειας πολιτείας της Νέας Υόρκης - καθώς και στους περιστασιακούς βάνδαλους. Και δεν άργησε να έρθει η στιγμή που το παλάτι έπεσε σε αχρηστία.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, ο Edward Noble, πρόεδρος της εταιρείας καραμελών Life Savers, αποφάσισε να παρέμβει. Αγόρασε το κάστρο και το άνοιξε για ξεναγήσεις. Ωστόσο, ο Noble προφανώς επέτρεψε την υποβάθμισή του. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, το κτίριο βρισκόταν σε τόσο κακή κατάσταση που παραλίγο να κριθεί ακατάλληλο.

Αλλά το 1977, το παλάτι κατέληξε ευτυχώς στα χέρια της Thousand Islands Bridge Authority. Η κοινωφελής εταιρεία εργάστηκε επιμελώς για την αποκατάσταση και τη διατήρηση του κάστρου Boldt. Ήθελαν να διασφαλίσουν ότι αυτό το λαμπρό έργο αρχιτεκτονικής - και αγάπης - δεν θα πέθαινε ποτέ.

Παλιό κιόσκι στο Boldt Castle Island / Φωτογραφία: Shutterstock

Μπαίνοντας μέσα στο κάστρο Boldt

Ίσως το αστέρι του εσωτερικού του κάστρου είναι η μεγάλη είσοδος και η σκάλα. Αυτός ο χώρος διαθέτει ιταλικά μαρμάρινα δάπεδα Carrara, έναν πανέμορφο φεγγίτη από βιτρό, δρύινες κατασκευές και πολλά έργα τέχνης.

Η αίθουσα υποδοχής προοριζόταν να είναι ένας χώρος όπου η οικογένεια Boldt υποδεχόταν τους επισκέπτες και τους προσέφερε αναψυκτικά. Πιο μέσα, η αίθουσα χορού αποπνέει κομψότητα με τα έντονα φώτα οροφής που κυκλώνουν την καμπύλη οροφή, η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για ζωντανή μουσική.

Η αίθουσα του χορού / Φωτογραφία: boldtcastle.com
Η αίθουσα υποδοχής / Φωτογραφία: boldtcastle.com

Ενώ το κάστρο σχεδιάστηκε κυρίως για τη Λουίζ, ο Τζορτζ σχεδίασε μερικά μέρη για τον εαυτό του στο κτίριο - μια αίθουσα μπιλιάρδου και τη δική του σουίτα με απλά καταλύματα. Φρόντισε επίσης να συμπεριλάβει μια βιβλιοθήκη.

Η αίθουσα μπιλιάρδου / Φωτογραφία: boldtcastle.com

Η βιβλιοθήκη πιθανότατα δημιουργήθηκε με γνώμονα τα εγγόνια, καθώς τα δικά τους παιδιά μεγάλωναν. Το δωμάτιο διαθέτει σκαλίσματα με χαρακτήρες παραμυθιών χαραγμένα στο ξύλο.

Η σουίτα του George Boldt / Φωτογραφία: boldtcastle.com

Στο σύνολό του, το Κάστρο Μπολντ σχεδιάστηκε επίσης έτσι ώστε οι όποιοι υπηρέτες να είναι κρυμμένοι από το οπτικό πεδίο. Οι σήραγγες εξυπηρέτησης που ελίσσονταν κάτω από το κυρίως σπίτι έκαναν τις μετακινήσεις από τη μία άκρη του παλατιού στην άλλη γρήγορη και ήσυχη.

Ο μεγάλος διάδρομος και η σκάλα / Φωτογραφία: boldtcastle.com

Η βιβλιοθήκη / Φωτογραφία: boldtcastle.com

Τελικά, η οικογένεια Μπολντ δεν χρησιμοποίησε ποτέ κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά.

Άλλες δομές στο νησί Heart Island

Άλλα κτίρια στο νησί είχαν τους δικούς τους ειδικούς σκοπούς. Το Power House υποτίθεται ότι φιλοξενούσε δύο γεννήτριες ατμομηχανών για να στέλνουν ενέργεια στο κάστρο. Τώρα, είναι περισσότερο γνωστό ως μία από τις πιο φωτογραφημένες περιοχές του νησιού, χάρη στην ομοιότητά του με έναν πραγματικό μεσαιωνικό πύργο.

Ο Πύργος Alster, που ονομάζεται επίσης Playhouse, εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στο παρατσούκλι του, καθώς διαθέτει ιδιωτικό οικιακό θέατρο, αίθουσα μπόουλινγκ και δική του κουζίνα. Έξω, το κιόσκι στέκεται σε κοντινή απόσταση ως μέρος για να χαλαρώνουν οι επισκέπτες.

Ο Πύργος Alster και η Αψίδα Εισόδου του Κάστρου Boldt / Φωτογραφία: Shutterstock

Όσο για το Dove-Cote, αυτό ήταν το πρώτο κτίσμα που χτίστηκε στο Heart Island - και μάλιστα κατασκευάστηκε πριν από την αγορά της γης από τον George Boldt. Σκοπός του ήταν να το χρησιμοποιήσει ως σπίτι για τα εξωτικά πουλιά του.

Τέλος, η αψίδα εισόδου προοριζόταν να είναι ένα μέρος όπου η οικογένεια θα μπορούσε να υποδέχεται τους επισκέπτες που έφταναν με βάρκα.

Η κληρονομιά της αγάπης του George Boldt

Χάρη στις πρόσφατες ανακαινίσεις στο Κάστρο Boldt, η μνήμη της αγάπης του George και της Louise θα διαρκέσει και θα συνεχίσει να επηρεάζει τους επισκέπτες.

Ο George Boldt, επίσης, άφησε το δικό του αποτύπωμα στους ανθρώπους που συνάντησε κατά τη διάρκεια της ζωής του. Όταν πέθανε, η πόλη της Νέας Υόρκης ύψωσε τις σημαίες της μεσίστιες.

Το Κάστρο Boldt / Φωτογραφία: Shutterstock

Ενώ ο Boldt είχε μια περιουσία, ήταν αποφασισμένος να τη μοιραστεί με τους λιγότερο τυχερούς. Έκανε συχνά δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στα τοπικά νοσοκομεία και στον Ερυθρό Σταυρό. Ο Boldt έκανε επίσης δωρεά στο Πανεπιστήμιο Cornell και με την περιουσία του έδωσε ανώνυμα τη δυνατότητα σε 75 νέους να σπουδάσουν στο κολέγιο.

Οι απόγονοί του τον θυμούνται με αγάπη. Η εγγονή του George Boldt, Clover Boldt Baird, τον περιέγραψε κάποτε ως «τεράστιο ονειροπόλο [και] μεγάλο δάσκαλο» που αγαπούσε τους ανθρώπους και τα λουλούδια.

Ο George Boldt μπορεί να έχασε τον έρωτα της ζωής του, αλλά το κάστρο Boldt Castle ζει ως ένα ισχυρό σύμβολο των μεγάλων ονείρων του και της δέσμευσής του στον ρομαντισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κάστρο νησί Νέα Υόρκη αγάπη έρωτας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ