«Η σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου»: Όταν ο Αλ Καπόνε ξεκλήρισε μια από τις πιο διάσημες συμμορίες στο Σικάγο - iefimerida.gr

«Η σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου»: Όταν ο Αλ Καπόνε ξεκλήρισε μια από τις πιο διάσημες συμμορίες στο Σικάγο

Η σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου
Η σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου που σόκαρε ακόμη και τους γκάνγκστερς/Φωτογραφία: ΑP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί για τους περισσότερους, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου να είναι αφιερωμένη στα ερωτευμένα ζευγάρια, το 1929, όμως ήταν μια ημέρα αιματοκυλίσματος για τις ΗΠΑ.

Την ημέρα που υμνείται ο έρωτας, στις 14 Φεβρουαρίου του 1929, διάλεξε ο διαβόητος γκάνκγστερ, Αλ Καπόνε, να λύσει τις διαφορές του με τον Μπαγκς Μοράν, τον πιο ισχυρό ανταγωνιστή του στο Σικάγο. Αυτή η ημέρα έμεινε στην ιστορία ως η «Η σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου», καθώς ένα μακελειό έλαβε χώρα σε μια αποθήκη του Λίνκολν Παρκ, στην βόρεια πλευρά της πόλης του Σικάγο.

Τρεις ένοπλοι μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς εκτέλεσαν εν ψυχρώ τα μέλη της αντίπαλης συμμορίας. Ο διαβόητος επικεφαλής της Ιταλοαμερικανικής μαφίας, Αλ Καπόνε, έδωσε την εντολή στους άνδρες του να εξοντώσουν τη συμμορία του Μπαγκς Μοράν. Σκοπός του ήταν να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο στη διακίνηση του παρανόμου αλκοόλ στο Σικάγο, κατά την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Το μακελειό προκάλεσε λαϊκή κατακραυγή στο Σικάγο και σηματοδότησε την αρχή του τέλους και για τους δύο γκάνγκστερ. Ο τόπος του εγκλήματος έγινε τουριστική ατραξιόν μέχρι το 1967, που η αποθήκη κατεδαφίστηκε. 

Διαβάστε περισσότερα για την σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ