Σαμάνθα Φοξ, η γυναίκα που προκαλούσε ντελίριο: Οι stalkers, τα χρήματα που της έκλεψε ο πατέρας της και ο θάνατος της συντρόφου της - iefimerida.gr

Σαμάνθα Φοξ, η γυναίκα που προκαλούσε ντελίριο: Οι stalkers, τα χρήματα που της έκλεψε ο πατέρας της και ο θάνατος της συντρόφου της

Το sex symbol των 80s Σαμάνθα Φοξ
Το sex symbol των 80s, Σαμάνθα Φοξ / Φωτογραφία: samanthafoxofficial / Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί μια δεκαετία, η Σαμάνθα Φοξ ήταν μια από τις πιο διάσημες και πιο φωτογραφημένες γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία.

Έγινε διάσημη ως μοντέλο όταν ήταν μόλις 16 ετών, αφότου η μαμά της την έβαλε σε ένα διαγωνισμό μόντελινγκ, όταν ανακάλυψε ότι ήταν πολύ κοντή για να μπει στην αστυνομία. Οι σέξι εμφανίσεις της, προκαλούσαν ντελίριο στον ανδρικό πληθυσμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τρία χρόνια η Σαμάνθα Φοξ ήταν το πιο δημοφιλές μοντέλο της Βρετανίας, αλλά πριν από τα 20 της αποσύρθηκε και ξεκίνησε μια νέα καριέρα ως ποπ σταρ. Είχε ήδη κυκλοφορήσει δύο singles πριν σταματήσει την καριέρα της στο μόντελινγκ και στη συνέχεια σημείωσε σημαντική επιτυχία στα chart.

Το σινγκλ με το οποίο έκανε το ντεμπούτο της, το «Touch Me (I Want Your Body)» έφτασε στο νούμερο ένα σε 17 χώρες και στις 10 πρώτες θέσεις των αμερικανικών Billboard charts τρεις φορές. Άλλα επιτυχημένα singles της ήταν το «Naughty Girls (Need Love Too)» και «I Wanna Have Fun».

Αλλά δεν ήταν μόνο εμπορικά επιτυχημένη. Το 1988 η Σαμάνθα Φοξ, προτάθηκε για το Βραβείο της Καλύτερης Βρετανίδας Γυναίκας Καλλιτέχνη στα Βραβεία Βρετανών Brit Awards. Έκτοτε, έχει παίξει σε πολλές ταινίες, σε ριάλιτι σόου στην τηλεόραση, και μάλιστα δοκίμασε την τύχη της και στην παρουσίαση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1995, η Samantha επέστρεψε στο χώρο του μόντελινγκ για μια τελευταία φορά και δοκίμασε επίσης να εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με τη μπάντα της, Sox.

Έχει επίσης γράψει πολλά τραγούδια για άλλους διάσημους καλλιτέχνες, συμβάλλοντας στο άλμπουμ των All Saints στο άλμπουμ τους «Saints and Sinners», αν και το συγκρότημα δεν ήθελε να γραφτεί το όνομά της στο δίσκο και έπρεπε να χρησιμοποιήσει το πατρικό όνομα της μητέρας της. Ωστόσο, η Σαμάνθα, εκτιμά ότι το τραγούδι της χάρισε 60.000 λίρες.

Η Σαμάνθα Φοξ
Η Σαμάνθα Φοξ προκαλούσε χαμό σε κάθε εμφάνισή της / Φωτογραφία: AP Photo/Christine Nesbitt
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μήνυση της Σαμάνθα Φοξ στον πατέρα της

Όμως, παρά την τεράστια επιτυχία της στο μόντελινγκ, τη μουσική και την οθόνη, η ζωή της Σαμάνθα Φοξ ήταν γεμάτη δυσκολίες και πόνο.

Ο πατέρας της, ο Πάτρικ, ήταν ο μάνατζέρ της μέχρι το 1991, μέχρι που η Σαμάνθα που κάτι υποψιαζόταν, προσέλαβε μια εταιρεία λογιστών για να εντοπίσει 1 εκατομμύριο λίρες από τα κέρδη της που πίστευε ότι είχε κάνει φτερά.

Αναστατωμένη, μήνυσε τον πατέρα της για τα χαμένα χρήματα. Ο πατέρας της πέθανε το 2000 και δεν είχε μιλήσει με την κόρη του σχεδόν μια δεκαετία.

Θαυμαστής προσπάθησε να αυτοκτονήσει μπροστά στο σπίτι της

Από την ηλικία των 18 ετών, η Σαμάνθα έπρεπε να πληρώσει για σωματοφύλακες καθώς κάποιοι φανατικοί θαυμαστές της είχαν γίνει stalkers και την κυνηγούσαν, κάνοντας της ζωή της έναν ζωντανό εφιάλτη.

Ένας από αυτούς μάλιστα, προσπάθησε να αυτοκτονήσει έξω από το διαμέρισμά της. «Συνειδητοποίησα πόσο φανατικοί θα μπορούσαν να γίνουν οι άνθρωποι. Ήταν Γάλλος και στα γράμματα του έγραφε ότι ήμουν η σύζυγός του και επρόκειτο να αυτοκτονήσει αν δεν έβγαινα έξω να του μιλήσω», έχει δηλώσει η Σαμάνθα Φοξ στον Guardian.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υστερία για τη Σαμάνθα Φοξ

Ένας άλλος ακραίος θαυμαστής της, από τις ΗΠΑ, άλλαξε το όνομά του σε Σαμ Φοξ (Sam Fox), πούλησε όλα τα υπάρχοντά του και μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να είναι κοντά στη Βρετανίδα σταρ.

«Έμενε σε ένα κατάλυμα bed and breakfast λίγο πιο κάτω, ώστε να μπορεί να με παρακολουθεί», είπε η Φοξ.

Ενώ οι γονείς της Σαμάνθα θα έλεγχαν τα γράμματα των θαυμαστών της πριν τα διαβάσει, για να δουν ότι δεν υπήρχε τίποτα ακατάλληλο σε αυτά, τίποτα δεν μπορούσε να την προστατεύσει από τους ακραίους φαν της στις δημόσιες εμφανίσεις της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπήρχε μια υστερία, απλώς για να πλησιάσουν κοντά μου. Οι περισσότεροι από αυτούς θα άγγιζαν τα μαλλιά μου. Τους έβλεπες όλους να σπάνε τα παράθυρα και να διακινδυνεύουν τη ζωή τους και έπρεπε να ξεφύγω με ελικόπτερα από στέγες».

Η αποκάλυψη της Σαμάνθα Φοξ για την ερωτική της ζωή

Ενώ η Σαμάνθα Φοξ είχε σχέσεις και με άνδρες, κάποιοι εκ των οποίων γνωστοί, συμπεριλαμβανομένου του κιθαρίστα των Kiss, Πολ Στάνλεϊ (Paul Stanley), ήδη από τότε έλεγε ότι την ελκύουν γυναίκες από τότε που ήταν μικρή, αλλά ήταν μπερδεμένη με τη σεξουαλικότητά της.

Μέχρι το 1999, οι φήμες οργιάζαν για την ερωτική της ζωή, ώσπου η κιθαρίστα από το ροκ συγκρότημα, «Girlschool», Cris Bonacci με την οποία ζούσαν μαζί, επιβεβαίωσε αργότερα ότι είχαν σχέση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, το 2003, η Σαμάνθα Φοξ προχώρησε σε μια εξομολογητική δήλωση για την προσωπική της ζωή. Συγεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Έχω κοιμηθεί με άλλες γυναίκες, αλλά δεν έχω ερωτευτεί πριν από τη Μύρα Στράττον. Οι άνθρωποι λένε ότι είμαι γκέι. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είμαι ερωτευμένη με τη Μύρα Στράττον, τη μάνατζέρ μου. Την αγαπώ πολύ και θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί της».

Το ζευγάρι εμφανίστηκε στην εκπομπή Celebrity Wife Swap μαζί και φαινόταν ότι το πρώην μοντέλο είχε βρει επιτέλους την ευτυχία.

Το τραγικό χτύπημα της μοίρας

Αλλά τότε το 2015 η Μύρα πέθανε τραγικά από τον καρκίνο και η Σάμανθα συντετριμμένη, έλεγε ότι είχε φτάσει στο χαμηλότερο σημείο της ζωής της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρ' όλα αυτά, από τότε βρήκε ξανά την αγάπη με τη Λίντα Όλσεν και το ζευγάρι σχεδιάζει να παντρευτεί. Νωρίτερα φέτος, ένας φίλος της είπε στη The Sun: «Η Σαμ και η Λίντα είναι τόσο χαρούμενες μαζί και θέλουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί. Είναι τόσο ερωτευμένες και θέλουν να το επισημοποιήσουν».

Η Σαμάνθα Φοξ με την αγαπημένη της Λίντα Όλσεν

Η σεξουαλική παρενόχληση από τον Ντέιβιντ Κάσιντι

Το 54χρονο sex symbol των '80s, μιλώντας στο ντοκιμαντέρ Naked Truth, δήλωσε ότι ο Ντέιβιντ Κάσιντι, ένα από τα είδωλα της νεολαίας τη δεκαετία του '70, την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά. Η πρώτη ήταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το βίντεο κλιπ του τραγουδιού Romance, το 1985.

«Φαινόταν σαν ο Ντέιβιντ να καθυστερούσε επίτηδες το γύρισμα, που πήρε μια αιωνιότητα και ήταν διαρκώς σε στύση και δεν έκανε καμία απολύτως προσπάθεια να το κρύψει. Κάθε φορά που με πίεζε επάνω του, ένιωθα ξεκάθαρα το μόριό του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια άλλη περίπτωση, όπως λέει η Φοξ, ο Κάσιντι της επιτέθηκε σε ένα εστιατόριο. Κάποια στιγμή εκείνη πήγε στις γυναικείες τουαλέτες για να πλύνει τα χέρια της, όταν ξαφνικά έκανε έφοδο ο Κάσιντι.

«Πριν προλάβω να καταλάβω τι γίνεται, με έσπρωξε στον τοίχο και τα χέρια του ήταν παντού πάνω μου. Φώναξα ''Φύγε από πάνω μου, Ντέιβιντ!'', προσπαθώντας να τον σταματήσω. Αντί για αυτό, έβαλε τη γλώσσα του στο στόμα μου και έσπρωξε το χέρι του κάτω από τη φούστα μου, ενώ με το άλλο κρατούσε σφιχτά το στήθος μου».

«Αντέδρασα γρήγορα και ενστικτωδώς, σήκωσα το γόνατό μου και τον χτύπησα απευθείας στα αρ@@@@α και μετά του έριξα αγκωνιά στο πρόσωπο», πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαμάνθα Φοξ μοντέλο τραγουδίστρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ