Η πιο μισητή γυναίκα της Βρετανίας: Με πλαστικές άλλαζε το πρόσωπό της για να μην την αναγνωρίζουν - iefimerida.gr

Η πιο μισητή γυναίκα της Βρετανίας: Με πλαστικές άλλαζε το πρόσωπό της για να μην την αναγνωρίζουν

Maxine Carr Η πιο μισητή γυναίκα της Βρετανίας
Maxine Carr: Η πιο μισητή γυναίκα της Βρετανίας / Φωτογραφία: Getty Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Maxine Carr ονομάστηκε «η πιο μισητή γυναίκα της Βρετανίας» επειδή κάλυψε τα ειδεχθή εγκλήματα του συντρόφου της.

Ζούσε με τον Ian Huntley όταν εκείνος παρέσυρε τις μαθήτριες Holly Wells και Jessica Chapman -και οι δύο 10 ετών τότε- στο σπίτι του και τις δολοφόνησε το 2002. Τώρα, 20 χρόνια μετά, μια νέα μίνι σειρά του Channel 5 πρόκειται να καταγράψει τους «φόνους του Soham» μέσα από τα μάτια της Carr.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χρονική στιγμή της εκπομπής έχει δεχτεί κάποιες επικρίσεις και υπάρχουν, επίσης, ανησυχίες ότι η εκπομπή θα μπορούσε να κορυφώσει το ενδιαφέρον για την Carr -η οποία τώρα ζει με νέα ταυτότητα- και να την ωθήσει να μετακινηθεί ξανά, σύμφωνα με τη Mail Online.

Παρακάτω ακολουθεί μια ματιά στο πώς η Maxine Carr ενεπλάκη στις δολοφονικές πράξεις του συντρόφου της, τι της συνέβη και τι ξέρουμε γι' αυτήν τώρα...

Ποια είναι η Maxine Carr;

Οι μαθήτριες Holly Wells και Jessica Chapman εξαφανίστηκαν μετά από ένα οικογενειακό μπάρμπεκιου το 2002 και η εξαφάνισή τους προκάλεσε τη μεγαλύτερη έρευνα αγνοουμένων που έγινε ποτέ στη Βρετανία. Αργότερα προέκυψε ότι ο επιστάτης του σχολείου, Ian Huntley, ο οποίος καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια για τις δολοφονίες τους, τις είχε παρασύρει στο σπίτι του και τις είχε σκοτώσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πτώματα των κοριτσιών βρέθηκαν δύο εβδομάδες αργότερα σε δάσος, αφού ο Huntley είχε κινηθεί για να καλύψει τα εγκλήματά του. Είπε στην αστυνομία ότι η Carr βρισκόταν στο σπίτι μαζί του την ώρα της εξαφάνισής τους, αλλά στην πραγματικότητα εκείνη βρισκόταν στο Grimsby και επισκεπτόταν συγγενείς.

Παρά το γεγονός αυτό, η Carr προσπάθησε να βοηθήσει τον Huntley να καλύψει αυτό που είχε κάνει και δημιούργησε ένα ψεύτικο άλλοθι γι' αυτόν. Συμμετείχε, μάλιστα, σε μια συνέντευξη κατά τη διάρκεια της αναζήτησης των κοριτσιών, αλλά οι υποψίες για την Carr και τον Huntley δημιουργήθηκαν όταν άρχισε να μιλάει για τη Holly και την Jessica σε παρελθοντικό χρόνο.

Η Maxine Carr
Maxine Carr: Η πιο μισητή γυναίκα της Βρετανίας / Φωτογραφία: Getty Images

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έδειξε στους δημοσιογράφους μια κάρτα που της είχε φτιάξει η Holly την τελευταία μέρα του εξαμήνου προκειμένου να την ευχαριστήσει για τη δουλειά της ως βοηθός καθηγητή. «Αυτό ήταν το είδος του κοριτσιού που ήταν, ήταν πραγματικά υπέροχη», είπε. Φέρεται, επίσης, να δήλωσε στον Τύπο ότι η Jessica ήταν «πολύ αστεία» και είπε ότι η Holly «ήταν σαν ένας μικρός άγγελος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι συνέβη στη Maxine Carr;

Η Carr, η οποία εργαζόταν ως βοηθός διδασκαλίας στην τάξη τους στο δημοτικό σχολείο, φυλακίστηκε για τριάμισι χρόνια για παραπλάνηση της Δικαιοσύνης. Εξέτισε μόλις 21 μήνες πίσω από τα κάγκελα και της δόθηκε ισόβια ανωνυμία κατά την αποφυλάκισή της τον Μάιο του 2004.

Με το κράτος να προστατεύει την ταυτότητά της και να τη φυλάει όλο το εικοσιτετράωρο, δεκάδες γυναίκες φοβούνται πως έχουν κακοποιηθεί ή δεχθεί επιθέσεις από ανθρώπους που πίστευαν ψευδώς ότι ήταν η Carr, η οποία τώρα πιστεύεται πως είναι παντρεμένη και έχει τουλάχιστον ένα παιδί.

Μετά την αποφυλάκισή της, οι φορολογούμενοι ανέλαβαν ακόμη και τον λογαριασμό των 8.000 λιρών για οδοντιατρικές εργασίες και αισθητική χειρουργική προκειμένου να αλλάξει την εμφάνισή της, όπως αναφέρει η Daily Mail. Το χρώμα και το στυλ των μαλλιών έχουν, επίσης, αλλάξει.

Υποστηρίχθηκε, ακόμα, πως η Carr ζήτησε να μεγαλώσει το συρρικνωμένο στήθος της στο NHS για λόγους ψυχικής υγείας, ισχυριζόμενη ότι είχε κατάθλιψη επειδή το στήθος της ήταν πολύ μικρό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από τις αμοιβές για τη μεταμόρφωση, υπάρχει το κόστος των επιτηρητών και ενός ψυχολόγου για να τη «φροντίζουν».

Το 2011 η Carr γέννησε το πρώτο της παιδί -έναν γιο- στο καταφύγιο όπου ζούσε με μυστική ταυτότητα. Είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήταν το όνειρο της ζωής της να έχει παιδιά γύρω της.

Ωστόσο, οι όροι της αποφυλάκισής της είναι τόσο αυστηροί, που το παιδί τους δεν μπορεί να μάθει την πραγματική ταυτότητα της μητέρας του ή τον ρόλο της στην κάλυψη του Huntley. Αυτό σημαίνει πως το μωρό θα μπορούσε να μεγαλώσει χωρίς να μάθει ποτέ ότι η μητέρα του έγινε μια από τις πιο μισητές γυναίκες της χώρας μετά τους φόνους στο Soham του Cambridgeshire.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και μπορεί να χρειαστεί ξεχωριστή δικαστική απόφαση για να διασφαλιστεί η προστασία της ταυτότητας του παιδιού. Λέγεται, επίσης, ότι απέβαλε δύο φορές αφού έμεινε έγκυος από διαφορετικούς εραστές.

Οι μικρές Holly Wells και Jessica Chapman
Οι μικρές Holly Wells και Jessica Chapman / Φωτογραφία: Cambridgeshire Constabulary via Getty Images

Πού βρίσκεται τώρα η Maxine Carr;

Η Carr φέρεται να έχει μεταφερθεί σε διαφορετικά, ασφαλή σπίτια πολλές φορές μετά την αποφυλάκισή της, προκειμένου να προστατευτεί η ταυτότητά της και να της παρέχεται προστασία όλο το εικοσιτετράωρο.

Οι αναφορές επισημαίνουν ότι το 2014 παντρεύτηκε έναν άνδρα «απόλυτα ερωτευμένο» μαζί της, σε πολυτελή γαμήλιο χώρο, όπου η οικογένειά του λέγεται ότι «τρομοκρατήθηκε». Πάντως, λέγεται ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να ξεχάσει το παρελθόν της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το 2014 αναφέρεται ότι ζούσε σε παραθαλάσσια πόλη που δεν μπορεί να κατονομαστεί, λόγω της εντολής ανωνυμίας. Η Carr μετακόμιζε επανειλημμένως εξαιτίας των αντιδράσεων των ανθρώπων που ζούσαν στην περιοχή, και το 2020 αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τη Sun.

Η Maxine Carr βοηθός διδασκαλίας στην τάξη της Holly Wells και της Jessica Chapman στο σχολείο του Αγίου Ανδρέα με μια κάρτα από τη Holly που γράφτηκε την τελευταία ημέρα της σχολικής περιόδου
Η Maxine Carr βοηθός διδασκαλίας στην τάξη της Holly Wells και της Jessica Chapman στο σχολείο του Αγίου Ανδρέα με μια κάρτα από τη Holly που γράφτηκε την τελευταία ημέρα της σχολικής περιόδου / Φωτογραφία: Andrew Parsons - PA Images/PA Images via Getty Images

Το ψευδώνυμό της, η τοποθεσία της και μια πρόσφατη φωτογραφία της φέρεται να δημοσιεύτηκαν και στη συνέχεια να διαγράφηκαν, αλλά η αστυνομία λέγεται ότι μετέφερε την Carr σε ασφαλές σπίτι μετά τη διαρροή και έγιναν ρυθμίσεις για τη μετεγκατάστασή της, του συζύγου της και του γιου της.

Η Carr είναι ένας από τους περίπου πέντε πρώην κρατούμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο που προστατεύονται από διά βίου εντολή ανωνυμίας - μαζί με τη δολοφόνο παιδιών Mary Bell και τους δολοφόνους του 2χρονου James Bulger, Robert Thompson και Jon Venables. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η χειρότερη μητέρα της Βρετανίας, η Karen Matthews, η οποία απήγαγε την κόρη της Shannon και την έκρυψε σε ένα ντιβάνι για να εισπράξει τα χρήματα της αμοιβής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χάντλεϊ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Τζέσικα και της Χόλι στη δίκη του το 2004, και αργότερα καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη, με ελάχιστη ποινή 40 ετών στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Φράνκλαντ στο Ντάραμ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του είπε ότι «σκότωσε τα κορίτσια κατά λάθος», αλλά αργότερα παραδέχτηκε τη δολοφονία σε κασέτες που διέρρευσαν από τη φυλακή.

Σε μια κασέτα του 2018 είπε: «Ξέρω ότι οι κάτοικοι του Soham με δέχτηκαν στην κοινότητά τους, με εμπιστεύτηκαν, μου έδωσαν δουλειά και σπίτι, και τους πρόδωσα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Ian Huntley
Ian Huntley / Φωτογραφία: Getty Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και λυπάμαι για ό,τι έκανα, λυπάμαι για τον πόνο που προκάλεσα στις οικογένειες και στους φίλους της Holly και της Jessica, για τον πόνο που προκάλεσα στην οικογένεια και στους φίλους μου, και για τον πόνο που προκάλεσα στην κοινότητα του Soham. Λυπάμαι ειλικρινά και μου ραγίζει την καρδιά όταν αναφέρεται ότι δεν έχω τύψεις, ότι απολαμβάνω κάτι - δεν ισχύει.

Δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα. Δεν μπορώ να αφαιρέσω εκείνη την ημέρα από την ιστορία, αυτό που έκανα. Ξέρω ότι αυτά τα κορίτσια θα ήταν φέτος 26 ετών με δικές τους οικογένειες, δουλειές και ζωές. Τις σκεφτόμουν όταν έκλειναν τα 21 και όταν έκλειναν τα 18.

Ξέρω πως ό,τι κι αν πω οι άνθρωποι δεν πρόκειται να σκεφτούν κάτι καλύτερο για μένα, αλλά θα προτιμούσα να γνωρίζουν την αλήθεια για το πώς αισθάνομαι. Δεν έχω τίποτα να κερδίσω λέγοντας αυτά τα πράγματα. Ξέρω ότι δεν πρόκειται ποτέ να βγω έξω. Το αποδέχτηκα αυτό από την πρώτη μέρα».

Ο Huntley δήλωσε ότι δεν θέλει να αποφυλακιστεί και επέμεινε πως δεν θα υποβάλει αίτηση για αναστολή από «σεβασμό» προς τις οικογένειες των θυμάτων του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μισητή γυναίκα Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ