Hotel du Cap-Eden-Roc: Ιστορίες από το θρυλικό ξενοδοχείο της Μεσογείου -Οι κρυφοί έρωτες, από τον JFK ως την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και οι ιδιοτροπίες των σημερινών σταρ - iefimerida.gr

Hotel du Cap-Eden-Roc: Ιστορίες από το θρυλικό ξενοδοχείο της Μεσογείου -Οι κρυφοί έρωτες, από τον JFK ως την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και οι ιδιοτροπίες των σημερινών σταρ

Πισινα du cap
Η πισίνα του θρυλικού Hotel du Cap-Eden-Roc/ΦωτοgHôtel du Cap-Eden-Rocραφία: Facebook/
ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Το Hotel du Cap-Eden-Roc είναι το ξενοδοχείο όπου η Ελίζαμπεθ Τέιλορ φλέρταρε για πρώτη φορά με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, η Κέιτ Μος βρέθηκε αντιμέτωπη με προβλήματα επειδή φορούσε ελάχιστα ρούχα, ενώ η Μάρλεν Ντίτριχ είχε μια σχέση με τον Τζο Κένεντι –και μπορεί να ήθελε να κάνει και με τον γιο του, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και το ξενοδοχείο αυτό μπορεί να υπερηφανεύεται για την ευπρέπειά του, αλλά όμως δεν ήταν πάντα έτσι τα πράγματα, όπως αποδεικνύουν οι πλούσιοι και διάσημοι που πέρασαν κάποτε τις πύλες του. Σκαρφαλωμένο σε ένα βραχώδες ακρωτήριο έξω από την Αντίμπ και περίπου στα μισά της διαδρομής μεταξύ Σεν Τροπέ και Μονακό στη Γαλλική Ριβιέρα, το ξενοδοχείο αυτό αποτελεί εδώ και γενιές μια απόδραση για τους βασιλιάδες και τις βασίλισσες της λογοτεχνίας, της τέχνης, της μουσικής και του κινηματογράφου.

Διάσημοι ζωγράφοι και συγγραφείς έδωσαν το «παρών»

Ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ το χρησιμοποίησε ως μοντέλο για το φανταστικό Hotel des Etrangers στο μυθιστόρημά του «Tender Is The Night», το οποίο και περιγράφει ως «μεγάλο, περήφανο, βουτηγμένο σε μια ροζ απόχρωση ξενοδοχείο» που έχει «γίνει το θερινό θέρετρο των μοντέρνων ανθρώπων» -και τα λεγόμενά του δεν έκρυβαν καμία υπερβολή.

Λουόμενοι στην πισίνα του ξενοδοχείου το 1933
Λουόμενοι στην πισίνα του ξενοδοχείου το 1933/Φωτογραφία: Getty Images

Οι ζωγράφοι λάτρευαν το φως που έδινε στα πάντα μια μαργαριταρένια λάμψη. Ο Μαρκ Σαγκάλ ζωγράφιζε έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεταφερόταν στην τραπεζαρία –όπου ο Πικάσο είχε επανασχεδιάσει το μενού– για να κάνει τα σκίτσα άλλων επισκεπτών. Η Φέι Νταναγουέι προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στην ίδια τραπεζαρία όταν έβγαλε μία ζυγαριά για να ζυγίσει τα ψητά ψάρια και τη σαλάτα που είχε παραγγείλει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, ήταν ένα μέρος για πάρτι –ιδιαίτερα χάρη στην εγγύτητά του με το Φεστιβάλ των Καννών– που έδωσε στο Hotel du Cap τη διαρκή φήμη του.

Με αφορμή την 150η επέτειό του, η Alexandra Campbell δημιούργησε ένα νέο coffee table με τίτλο « Hotel du Cap-Eden-Roc: A Timeless Legend On The French Riviera» για να γιορτάσει τη λαμπερή ιστορία του ξενοδοχείου. Κάποια σημεία, όμως, από αυτή την ιστορία είναι σχεδόν ακατάλληλα για εκτύπωση και όπως είναι λογικό, δεν μπήκαν στις λαμπερές σελίδες του.

Μια ιστορία 150 χρόνων

Το ξενοδοχείο χτίστηκε το 1869 από τον Hippolyte de Villemessant, ιδρυτή της εφημερίδας Le Figaro, ως καταφύγιο για συγγραφείς που αναζητούν έμπνευση, αλλά το chateau μετατράπηκε αργότερα σε ξενοδοχείο.

Έτσι είναι σήμερα η πισίνα του ξενοδοχείου
Έτσι είναι σήμερα η πισίνα του ξενοδοχείου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα 22 στρέμματα διαμορφωμένων εκτάσεων, γεμάτα με πεύκα και φοίνικες, στο νότιο άκρο του ακρωτηρίου της Αντίμπ, μπορεί να δει κανείς γήπεδα τένις, μια πισίνα με θαλασσινό νερό, το οποίο εκτοξεύεται από έναν βράχο από βασάλτη δίπλα στη θάλασσα, και cabanas κατά μήκος των βράχων.

Το ξενοδοχείο άρχισε να γίνεται γνωστό τη δεκαετία του 1920 με την αγγλοαμερικανική εισβολή στη Ριβιέρα. Ένα πλούσιο αλλά μποέμ ζευγάρι Αμερικανών, οι Τζέραλντ και Σάρα Μέρφι (η έμπνευση για τους χαρακτήρες Ντικ και Νικόλ Ντίβερ στο «Tender Is The Night»), έμαθαν για το ξενοδοχείο από τον συνθέτη Κόουλ Πόρτερ και το νοίκιασαν για ένα ολόκληρο καλοκαίρι, προσκαλώντας καλλιτέχνες να το επισκεφθούν.

Τα ολονύχτια πάρτι στην παραλία ήταν ο κανόνας και τα πάθη φούντωναν υπό το φως του ήλιου

Μεταξύ των προσκεκλημένων τους ήταν ο Φιτζέραλντ με τη σύζυγό του Ζέλντα, ο Πικάσο, ο Πόρτερ, ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, ο Ρούντολφ Βαλεντίνο και ο Ιγκόρ Στραβίνσκι. Ο Πικάσο σχεδίαζε γυμνές γυναίκες στα μπλοκ του ξενοδοχείου με βάση τις όμορφες γυναίκες που έβλεπε να κάνουν ηλιοθεραπεία. Τα ολονύχτια πάρτι στην παραλία ήταν ο κανόνας και τα πάθη φούντωναν υπό το φως του ήλιου.

Η Ζέλντα Φιτζέραλντ λάτρευε να βουτά από τα βράχια στη θάλασσα φορώντας μόνο το κάτω μέρος του μαγιό της, επιμένοντας να πηγαίνει μαζί της και ο τρομοκρατημένος σύζυγός της. Ο Χέμινγουεϊ έφτασε στο ξενοδοχείο με μία γυναίκα, τη σύζυγό του Χάντλεϊ, και έφυγε με μία άλλη, τη φίλη της Χάντλεϊ, Πολίν Φάιφερ, την οποία αργότερα παντρεύτηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διψασμένοι Αμερικανοί –ιδιαίτερα ο Χέμινγουεϊ– ήταν πολύ χαρούμενοι με την έλευσή τους στο ξενοδοχείο επειδή μπορούσαν να πιουν ήρεμα σε μια εποχή που η ποτοαπαγόρευση ήταν σε πλήρη εξέλιξη στην πατρίδα τους.

Ο Ουίλιαμ Σόμερσετ Μομ –ένας ακόμη τακτικός επισκέπτης– περιέγραψε τη Γαλλική Ριβιέρα ως ένα «ηλιόλουστο μέρος για σκιερούς ανθρώπους», αλλά το Hotel du Cap δεν έδειχνε να επηρεάζεται από την άποψή του, προσελκύοντας όλο και περισσότερους διάσημους. Ακόμη και ο Ντέιβιντ Λόιντ Τζορτζ (πρώην Βρετανός πρωθυπουργός) –που του άρεσε να κάνει πρωινές βόλτες μέσα στους κήπους του– ήταν μεταξύ των τακτικών επισκεπτών του πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ διάσημοι επισκέπτες του ήταν πιθανότατα ο Εδουάρδος Η' και η Γουόλις Σίμπσον. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, μάλιστα, πάντα χαιρετούσε προσωπικά το ζευγάρι όταν έφευγε με το τρένο.

Ο Κερκ Ντάγκλας έκανε επίδειξη των ικανοτήτων του στο θαλάσσιο σκι

Μετά τον πόλεμο, στον οποίο οι ναζί έκρυψαν νάρκες ξηράς γύρω από το ξενοδοχείο, το Φεστιβάλ των Καννών ξεκίνησε το 1946 και άνοιξε τις πύλες του για τις διασημότητες του Χόλιγουντ. Στους επισκέπτες του περιλαμβάνονταν οι Κερκ και Μάικλ Ντάγκλας, Όντρεϊ Χέπμπορν, Γκρέτα Γκάρμπο, Ντέιβιντ Νίβεν, Σον Κόνερι, Μάικλ Κέιν, Κλιντ Ίστγουντ, Ροκ Χάντσον, Γκρέις Κέλι κ.λπ. Ο Κερκ Ντάγκλας, μάλιστα, λάτρευε να επιδεικνύει τις δεξιότητές του στο θαλάσσιο σκι ενώ οι Γκάρι Κούπερ και Πικάσο έστησαν ένα σκηνικό για σκοποβολή.

Η πισίνα του ξενοδοχείου μοιάζει να αιωρείται στα βράχια
Η πισίνα του ξενοδοχείου μοιάζει να αιωρείται στα βράχια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φορώντας μόνο το μαγιό του, το αφεντικό της 20th Century Fox, Ντάριλ Ζανάκ, διηύθυνε όλη την επιχείρησή του από την πισίνα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών. Ο Όρσον Γουέλς λέγεται ότι έφτασε χωρίς πρόσκληση, αφού πήρε ταξί από την Ιταλία, προσπάθησε να κοιμηθεί στο λόμπι και στη συνέχεια ξύπνησε τον Ζανάκ και του είπε: «Εάν δεν με βοηθήσεις, είμαι νεκρός. Χρειάζομαι 75.000 δολάρια για να τελειώσω τον Οθέλλο». Τα μετρητά για την ταινία του 1951 μεταφέρθηκαν από το Παρίσι σε ταχυδρομικό σάκο.

Αργότερα, όταν η πελατεία του ξενοδοχείου έγινε ακόμη πιο διάσημη, στις δεκαετίες του '80 και του '90, οι τακτικοί θαμώνες του θα περιελάμβαναν τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί αλλά και τη Μαντόνα, που δεν δίσταζαν να δώσουν μέχρι και 12.000 δολάρια τη βραδιά για παραμονή στις βίλες του ξενοδοχείου που κάποτε έκλειναν ο Κλαρκ Γκέιμπλ και ο Τσάρλι Τσάπλιν.

Η υποτιθέμενη εκλεπτυσμένη πελατεία, η διακριτική ευχέρεια του προσωπικού του ξενοδοχείου και η αποκλειστικότητα του μέρους αποτέλεσαν το τέλειο καταφύγιο για τις ρομαντικές συνευρέσεις όσων ήθελαν να αποφύγουν τα δημόσια βλέμματα.

Η κρυφή σχέση της Μάρλεν Ντίτριχ με τον Τζο Κένεντι

Το 1938, ο Τζόζεφ Κένεντι, αργότερα πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βρετανία, και η σταρ του κινηματογράφου Μάρλεν Ντίτριχ συναντιόντουσαν κρυφά κάτω από τις μύτες των οικογενειών τους. Στην πραγματικότητα, η 37χρονη τότε ηθοποιός μπορεί να είχε σχέδια να φλερτάρει και με άλλα μέλη της οικογένειας Κένεντι. Καθώς οι κρυφοί εραστές επισκέπτονταν ο ένας την καμπάνα του άλλου μυστικά, οι δύο οικογένειες έγιναν φίλοι. Ο μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι –ο γιος τού Τζο– που ήταν 21 ετών τότε, θυμάται να χορεύει με την Ντίτριχ: «Με κρατούσε τόσο σφιχτά και στη συνέχεια έβαλε το χέρι της μέσα από το παντελόνι μου». Ο JFK αργότερα υπέθεσε ότι ο ίδιος του ο πατέρας θα μπορούσε να είχε βάλει τη ζωηρή Μάρλεν Ντίτριχ –που φορούσε ψηλοτάκουνα ακόμη και στην παραλία του ξενοδοχείου– να κάνει κάτι τέτοιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δέκα χρόνια αργότερα, ήταν η σειρά μιας άλλης θεάς του Χόλιγουντ, της Ρίτα Χέιγουορθ, να ξεκινήσει μια σχέση στο ξενοδοχείο αυτό. Εκεί ήταν που γνώρισε τον πρίγκιπα Άλι Χαν (πατέρα του Αγά Χαν). Ο μετρ είδε πως ήταν μόνη, φαινόταν βαριεστημένη (είχε αφήσει σύξυλο τον Σάχη του Ιράν στο μεσημεριανό) και ρώτησε εάν ο πρίγκιπας θα μπορούσε να της κάνει παρέα –μια μοιραία απόφαση, δεδομένου ότι αργότερα παντρεύτηκαν.

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήρθε στο ξενοδοχείο για μήνα του μέλιτος με τον ξενοδόχο Κόνραντ Χίλτον και αργότερα ξεκίνησε μια σχέση με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον εκεί. Ο δούκας του Γουίνδσορ και η Γουόλις Σίμπσον πέρασαν επίσης τον μήνα του μέλιτος εκεί, μετά τη φυγή τους από τη Βρετανία, αφότου εκείνος παραιτήθηκε από τον θρόνο για χάρη της αγαπημένης του. Παγκόσμιοι ηγέτες όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Σαρλ ντε Γκωλ, ο Μπους και ο Κλίντον έμειναν επίσης εκεί.

Ένας άλλος τακτικός θαμώνας ήταν ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας που επισκεπτόταν την πισίνα κάθε πρωί μαζί με έναν βοηθό του, η δουλειά του οποίου ήταν να του βγάζει το παντελόνι πριν μπει στο νερό. Το 1977, το μοντέλο Μαρί Χελβίν φωτογραφήθηκε τόπλες στην ίδια πισίνα.

Μερικές ιστορίες του Hotel du Cap μπορεί να ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, όπως αυτή για τη σύζυγο του δισεκατομμυριούχου χρηματοδότη Σαούλ Στάινμπεργκ, η οποία λάτρευε τόσο πολύ το ξενοδοχείο που του ζήτησε να της το αγοράσει. Εκείνος το έκανε, αλλά όταν έφτασαν εκεί τους πέταξαν έξω, με τον οδηγό να τους μεταφέρει στο... Grand-Hotel du Cap-Ferrat που είχε αγοράσει κατά λάθος ο Στάινμπεργκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί όμως οι διασημότητες λατρεύουν τόσο αυτό το μέρος;

Τα δωμάτια δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο και υπάρχουν ακριβότερα αλλά και πιο πολυτελή ξενοδοχεία στην περιοχή. Ένας λόγος, θα μπορούσε να πει κανείς, είναι ότι τίποτα δεν αλλάζει ποτέ εκεί. Όπως το έθεσε ο Τζόνι Ντεπ: «Το ταξίδι στον χρόνο δεν μπορεί να γίνει καλύτερο».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ξενοδοχείου πάντως, ορισμένα πράγματα αλλάζουν, αλλά προσέχουν να μην τα αποκαλύψουν. Όταν ένας κήπος μετακινήθηκε κατά 9 μέτρα, κάθε βράχος αριθμήθηκε, φτιάχτηκε ένα διάγραμμα σε κλίμακα και τοποθετήθηκε ξανά στο ίδιο μέρος. Το ξενοδοχείο έχει μείνει τόσο πίσω στον χρόνο που άρχισε να δέχεται πιστωτικές κάρτες μόλις το 2005, ενώ οι τηλεοράσεις απαγορεύονταν για δεκαετίες.

Το προσωπικό σπεύδει να καλύψει κάθε ανάγκη

Ένας άλλος λόγος για τη δημοτικότητά του είναι το προσωπικό –500 άτομα για 118 δωμάτια, μερικοί από τους οποίους εργάζονται εκεί επί δεκαετίες και δεν συγκινούνται από τους αστέρες του Χόλιγουντ, αν και είναι πολύ προσεκτικοί και μπορούν ακόμη και να προβλέψουν τις ανάγκες των διάσημων καλεσμένων.

Ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στην 150η ιστορία του ξενοδοχείου
Ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στην 150ή ιστορία του ξενοδοχείου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έχουν κάποιο χάρισμα τηλεπάθειας, αντιθέτως διατηρούν μια λίστα με τις προτιμήσεις, τις αντιπάθειες και τις συνήθειες κάθε επισκέπτη: για παράδειγμα, η Νικόλ Κίντμαν χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο « Mlle. Blossom», o Τομ Κρουζ θέλει μια πράσινη σαλάτα συνοδευόμενη από ένα ποτήρι πρόβειο γάλα, ενώ ο Κέβιν Κόστνερ προτιμά να τρώει μοσχαρίσιο μπιφτέκι με τυρί έμενταλ.

Μερικές φορές, στέλνουν σε μήνυμα τις προτιμήσεις τους –η Μαντόνα κάποτε ζήτησε κίτρινα τριαντάφυλλα, κόκκινα φρούτα και μαύρο καφέ για πρωινό, ενώ η Σάρον Στόοουν, σε μια περίπτωση, ζήτησε έναν αρπιστή ντυμένο με παραδοσιακή ιρλανδική φορεσιά και σαμπάνια Nebuchadnezzar. Η Μαντόνα, η μόνη επισκέπτρια που σηκώνεται πριν από το χάραμα (για να πάει για τρέξιμο στο παραλιακό μονοπάτι μαζί με τους σωματοφύλακές της), είχε ζητήσει να υπάρχει εξοπλισμός γυμναστηρίου στο δωμάτιό της πριν από την άφιξή της.

Ο αυστηρός γενικός διευθυντής

Ο Ζαν Κλοντ Ιροντέλ, γενικός διευθυντής για 50 χρόνια, ήταν γνωστός για το ότι δεν έκανε καμία εξαίρεση. Όπως στην περίπτωση της Κέιτ Μος, την οποία επέπληξε επειδή κυκλοφορούσε με μπικίνι στους διαδρόμους του ξενοδοχείου το 1998.

Ο παραγωγός του Χόλιγουντ Μπρετ Ράτνερ είναι άλλος ένας από τους επισκέπτες που φαίνεται πως δεν εντυπωσιάστηκε από αυτό που θεωρούσε ότι ήταν η περιφρόνηση των Γάλλων. Το 2004 έγραψε ένα άρθρο για το Variety, με τίτλο «Why I Hate the Hotel du Crap», όπου περιέγραψε πώς πέρασε τις ημέρες του προσπαθώντας να πάρει ένα καλύτερο δωμάτιο για τον ίδιο και αργότερα για τη φίλη του, την παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τένις, Σερένα Γουίλιαμς, αφότου τους είχαν δώσει δωμάτια σε ένα κτίσμα μακριά από το κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιροντέλ διοικούσε το ξενοδοχείο με τρόπο που, όπως περιέγραψε ο τακτικός θαμώνας Τσαρλς Φιντς, ήταν σαν «σιδερένια γροθιά», βάζοντας τις φωνές στα παιδιά που δεν συμπεριφέρονταν σωστά, πετώντας έξω τον κόσμο γιατί δεν ήταν σωστά ντυμένος και λέγοντας στους σούπερ σταρ πού να καθίσουν. «Ήταν ένας κλασικός Γάλλος. Όλοι τον φοβόντουσαν», είπε ο Φιντς, ενώ περιέγραψε και ένα περιστατικό, όταν ο Βρετανός δημιουργός ντοκιμαντέρ Νικ Μπρούμφιλντ έμενε κάποτε σε μία από τις σουίτες και κρέμασε το μαγιό του στο μπαλκόνι: «Ο Ιροντέλ τον βρήκε στο μπαρ, τον έπιασε από τον λαιμό και τον οδήγησε πίσω στη σουίτα και τον έκανε να μαζέψει τα ρούχα του».

Ο Ιροντέλ τελικά έφυγε από το ξενοδοχείο το 2005, εν μέσω κατηγοριών από τους Γερμανούς ιδιοκτήτες του, την οικογένεια Έτκερ, ότι είχε υπεξαιρέσει ένα εκατομμύριο δολάρια, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε.

Η αρνητική δημοσιότητα του ξενοδοχείου

Και αυτές δεν ήταν οι μόνες περιπτώσεις που το ξενοδοχείο γινόταν πρωτοσέλιδο για λάθος λόγους. Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, που έμενε στο ξενοδοχείο αυτό κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, κατηγορείται για κακοποίηση τουλάχιστον τριών γυναικών εκεί. Το πρώην μοντέλο από τη Νέα Ζηλανδία Ζόε Μπροκ λέει ότι την αποπλάνησε στο δωμάτιό του το 1997, την ξεγύμνωσε και της ζήτησε να του κάνει μασάζ. Η ηθοποιός Άζια Αρτζέντο είπε ότι ο Γουαϊνστάιν της έκανε στοματικό σεξ την ίδια χρονιά.

Η πελατεία αλλάζει, αλλά το χρήμα είναι χρήμα

Ένα πράγμα που εξελίσσεται πάντα στο Hotel du Cap είναι το πελατολόγιο. Πριν από 4 χρόνια, είχε γίνει χαμός όταν το μοντέλο Κένταλ Τζένερ έκανε βουτιά στη θάλασσα, συγκλονίζοντας τα εκατομμύρια των οπαδών της στα social media.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην παραγωγός ταινιών Ρόμπερτ Έβανε πήγαινε εκεί κάθε χρόνο με τη σύζυγό του, την ηθοποιό Άλι ΜακΓκρόου, στα χρόνια που πήγαιναν επίσης οι Ντέιβιντ Νίβεν, Λιζ Τέιλορ και Ρίτσαρντ Μπάρτον, χαρακτηρίζοντάς το ως «απίθανα λαμπερό».

Ωστόσο, την τελευταία φορά που πήγε είπε ότι έκανε check out νωρίς. «Τώρα έχει καταληφθεί από μια ομάδα πωλητών», είπε στο Hollywood Reporter το 2014. «Τα πάντα έχουν να κάνουν με το χρήμα… ήταν πολύ καλό για να διαρκέσει».

Μπορεί και να έχει δίκιο. Το είδος των επισκεπτών πλέον είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής Φρανκ Λάμπαρντ, το μοντέλο Σανίνα Σάικ και, φυσικά, η λαμπερή Κένταλ Τζένερ. Τα λεφτά όμως είναι λεφτά και τα πράγματα σίγουρα απέχουν πολύ από τους ήρωες του μυθιστορήματος του Σκοτ Φιτζέραλντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ