Το χωριό των γυμνιστών στη Νότια Γαλλία κινδυνεύει από τον κορωνοϊό -Η μικρή πολιτεία όπου μπορεί κανείς να κάνει τα ψώνια του γυμνός [εικόνες & βίντεο]

Ηλιοβασίλεμα πλάι στη θάλασσα στη Νότια Γαλλία, στο χωριό των γυμνιστών / Φωτογραφία: Shutterstock

Στις ακτές της Μεσογείου, στα νότια της Γαλλίας, υπάρχει το χωριό των γυμνιστών που χτίστηκε αποκλειστικά για τους λάτρεις της φύσης.

Χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο επιλέγουν τον προορισμό αυτό, όπου ο γυμνισμός επιτρέπεται σε οποιοδήποτε μέρος του χωριού. Ως εκ τούτου, το Ακρωτήριο Αγκντ, όπου βρίσκεται το χωριό των γυμνιστών, εγγράφεται ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για γυμνισμό.

Το χωριό είναι οριοθετημένο στην περιοχή του Ακρωτηρίου της Νότιας Γαλλίας, με μια σειρά από εγκαταστάσεις και δραστηριότητες για όσους το επιλέξουν για τις διακοπές τους. Υπολογίζεται πως μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 40.000 επισκέπτες.

Παραλία στο Ακρωτήριο Αγκντ στη Νότια Γαλλία / Φωτογραφία: AP Photos

Το χωριό των γυμνιστών μόλις δύο χιλιόμετρα από τις αμμουδιές του γαλλικού Νότου στη Μεσόγειο θάλασσα περιλαμβάνει εστιατόρια, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, ακόμη και τράπεζες και επιτρέπει σε όσους το επιλέξουν να κινούνται εντός των ορίων τους χωρίς ρούχα. Ένα παρόμοιο χωριό γυμνιστών έχει στηθεί και στη Βρετανία τα τελευταία χρόνια.

Βίντεο: Πανοραμική θέα των εγκαταστάσεων στο χωριό των γυμνιστών

Φυσικά, ο γυμνισμός δεν είναι υποχρεωτικός, ωστόσο, όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για ένα από τα λιγοστά χωριά στον κόσμο, όπου κανείς μπορεί να πάει για… ψώνια, για φαγητό ή απλά στο ταχυδρομείο γυμνός.

Το μόνο μέρος όπου ο γυμνισμός είναι υποχρεωτικός είναι στην μεγάλη αμμουδερή παραλία που εκτείνεται μπροστά από τις εγκαταστάσεις του χωριού των γυμνιστών στη Νότια Γαλλία. Όπως όμως οι περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί, έτσι και το χωριό των γυμνιστών απειλείται από την πανδημία του κροωνοϊού.

Αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στο χωριό των γυμνιστών

Την περασμένη εβδομάδα «ο ρυθμός μολύνσεων του κορωνοϊού στην περιοχή ήταν 51 θετικοί ανά 100.000 κατοίκων, ενώ την Κυριακή έφτασε τους 73 ανά 100.000 κατοίκους», σύμφωνα με την περιφέρεια Ερό, όπου ανήκει το χωριό των γυμνιστών.

Αχανής αμμουδιά λίγα χιλιόμετρα από το χωριό των γυμνιστών στη Γαλλία / Φωτογραφία: Shutterstock

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς στο χωριό των γυμνιστών στο Ακρωτήριο Αγνκτ, το ποσοστό των θετικών στον κορωνοϊό αγγίζει το 30%, μεταξύ των ανθρώπων που εξετάστηκαν για τον ιό, ήτοι 10 φορές πιο υψηλό από τον εθνικό μέσο όρο.

Στο χωριό των γυμνιστών, συνολικά 52 άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό σε σύνολο 182 δειγμάτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή. Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, οι περισσότεροι από τους οποίους βρέθηκαν στο χωριό για διακοπές.

52 θετικοί στον κορωνοϊό στο χωριό των γυμνιστών

Οι Αρχές καλούν όσους βρίσκονται στο τουριστικό θέρετρο να εξεταστούν για τον κορωνοϊό και να μην παραβαίνουν τα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, ισχυρή σύσταση δίδεται σε όσους σκοπεύουν να επισκεφτούν την περιοχή να αναθεωρήσουν, δεδομένου του υψηλού ποσοστού θετικών στον κορωνοϊό. Στην περιφέρεια Ερό, 22 ασθενείς Covid-19, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εκ των οποίων 5 διασωληνωμένοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ