Χορευτική πανώλη: Το μυστήριο του Μεσαίωνα όπου απλοί άνθρωποι χόρευαν νύχτα μέρα, πεθαίνοντας από εξάντληση - iefimerida.gr

Χορευτική πανώλη: Το μυστήριο του Μεσαίωνα όπου απλοί άνθρωποι χόρευαν νύχτα μέρα, πεθαίνοντας από εξάντληση

Χορευτική πανώλη
Μια πολύ περίεργη κατάσταση/Εικόνα: Getty Images-Ideal Image
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι γεγονός ότι ανά περιόδους η ανθρωπότητα γνωρίζει επιδημίες, θανατηφόρους ιούς και ασθένειες. Υπάρχει ωστόσο μια ξεχωριστή περίπτωση που έμεινε γνωστή ως «Χορεομανία» ή «Χορευτική Πανώλη».

Οσο παράξενο κι αν φαίνεται, η χορευτική πανώλη στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Ολα ξεκίνησαν ένα καυτό πρωινό του Ιουνίου του 1518 στην πόλη του Στρασβούργου της σημερινής Γαλλίας. Μία γυναίκα με το όνομα Frau Troffea άρχισε να χορεύει σε κάθε πιθανό συνδυασμό, σε ένα δρομάκι της πόλης, χωρίς να μπορεί να σταματήσει.

Επί έξι ολόκληρες μέρες η γυναίκα χόρευε έχοντας παρασύρει και άλλους 35 συγχωριανούς της σε αυτό το τρελό πανηγύρι. Σε περίπου έναν μήνα ο αριθμός των εκστασιασμένων χορευτών έφτασε τους τετρακόσιους. Αρκετοί από αυτούς έπαθαν καρδιακά επεισόδια, αφυδάτωση ή εξάντληση και άφησαν την τελευταία τους πνοή σε αυτή την παρανοϊκή πίστα...

Διαβάστε την απίθανη ιστορία στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χορός πανώλη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ