Χάθηκε η βασίλισσα των κορακιών του Πύργου του Λονδίνου -Ο θρύλος που συνδέει τα πτηνά με την πτώση του βασιλείου - iefimerida.gr

Χάθηκε η βασίλισσα των κορακιών του Πύργου του Λονδίνου -Ο θρύλος που συνδέει τα πτηνά με την πτώση του βασιλείου

Σκοτεινός ο πύργος του Λονδίνου στην πρωτεύουσα της Βρετανίας
Σκοτεινός ο πύργος του Λονδίνου στην πρωτεύουσα της Βρετανίας / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βασίλισσα των κορακιών του Πύργου του Λονδίνου, που δεσπόζει πάνω από τον Τάμεση, αγνοείται εδώ και εβδομάδες.

Ο εκπρόσωπος του Πύργου του Λονδίνου έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα κοράκια που ζουν στον Πύργο παραμένουν επτά, γεγονός που αποτελεί αναγκαίο όρο για να αποτραπεί η πτώση του βασιλείου, σύμφωνα με τον θρύλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα κλουβιά όπου φυλάσσονται τη νύχτα τα κοράκια του πύργου του Λονδίνου
Τα κλουβιά όπου φυλάσσονται τη νύχτα τα κοράκια του πύργου του Λονδίνου

Η Μερλίνα, το κοράκι-βασίλισσα του Πύργου του Λονδίνου

Η Μερλίνα, που περιγράφεται ως ένα πουλί ανεξάρτητου χαρακτήρα, έχει εξαφανισθεί εδώ και πολλές εβδομάδες στην πρωτεύουσα της Βρετανίας. Ο θρύλος λέει πως τόσο το βασίλειο, όσο και ο ίδιος ο Πύργος του Λονδίνου θα «πέσουν» αν ποτέ ένα από τα έξι κοράκια που το φυλάσσουν φύγει από το οχυρό.

Εικόνα από τον πύργο του Λονδίνου στη Βρετανία
Εικόνα από τον πύργο του Λονδίνου στη Βρετανία / Φωτογραφία: AP Photos

Ο Κάρολος Β’, το 1630, ήταν ο πρώτος βασιλιάς που λέγεται πως επέμενε πως τα κοράκια του πύργου πρέπει να προστατευθούν, προειδοποιώντας για τον χαμό τόσο του κτιρίου, όσο και του ίδιου τα βασιλείου σε περίπτωση που εκείνα έφευγαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λέγεται πως ήταν ο αστρονόμος του βασιλιά Τζον Φλάμστιντ, ο οποίος παραπονέθηκε για τα κοράκια στον Πύργο του Λονδίνου, καθώς τον εμπόδιζαν κατά την παρατήρηση του ουρανού. Ωστόσο, ο βασιλιάς επέμεινε πως τα κοράκια δεν πρέπει να απομακρυνθούν ποτέ από τον Πύργο του Λονδίνου.

Ο Πύργος του Λονδίνου όπου φυλάσσονται τα κοσμήματα του στέμματος

Ο Πύργος του Λονδίνου, όπου φυλάσσονται τα κοσμήματα του στέμματος, εξέδωσε ανακοίνωση για να καθησυχάσει τους Βρετανούς. «Αυτήν τη στιγμή έχουμε εδώ στον πύργο επτά κοράκια, ένα περισσότερα από τα απαιτούμενα έξι».

Ένα από τα κοράκια του Πύργου του Λονδίνου
Ένα από τα κοράκια του Πύργου του Λονδίνου / Φωτογραφία: AP Photos
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το 2007, οπότε εισήλθε στην παρέα των κορακιών, η Μερλίνα ήταν η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ακόμη και όταν το έσκαγε, μέχρι σήμερα πάντα επέστρεφε στους φίλους της Πόπι, Εριν, Τζούμπιλι, Ρόκι, Χάρις, Γκριπ και Τζόρτζι. Ο υπεύθυνος Κρις Σκάιφε φοβάται ότι η Μερλίνα ανέβηκε για πάντα στον ουρανό.

«Η Μερλίνα είναι ένα κοράκι με ανεξάρτητο πνεύμα»

«Η Μερλίνα είναι ένα κοράκι με ανεξάρτητο πνεύμα που είχε φύγει από τον Πύργο πολλές φορές, αλλά είμαι φίλος της και πάντα επέστρεφε. Αλλά αυτήν τη φορά δεν το έκανε και φοβάμαι ότι δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας».

Ακόμη κι αν η απειλή κατάρρευσης του βασιλείου δεν είναι παρά θρύλος, ο υπεύθυνος για τα κοράκια του Πύργου είναι προσεκτικός: «Εχουμε εδώ στον Πύργο του Λονδίνου επτά κοράκια, έξι βάσει του βασιλικού διατάγματος και ένα επιπλέον, άρα, προς το παρόν, όλα καλά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επισκέπτης μπορεί, αν είναι τυχερός, να δει τα κοράκια να «γευματίζουν» στο κάστρο, καθώς τα πτηνά είναι ελεύθερα να πετάξουν όπου επιθυμούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ