Harrods: Η ιστορία του εμβληματικού πολυκαταστήματος -Η καταστροφική πυρκαγιά και τα μνημεία στην Νταϊάνα και τον Ντόντι - iefimerida.gr

Harrods: Η ιστορία του εμβληματικού πολυκαταστήματος -Η καταστροφική πυρκαγιά και τα μνημεία στην Νταϊάνα και τον Ντόντι

Harrods
Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα από τα πιο εμβληματικά σημεία του Λονδίνου είναι χωρίς αμφιβολία τα Harrods.

Λίγοι θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο χωρίς να επισκεφτούν τα εμβληματικά Harrods. Το πολυκατάστημα μετρά σχεδόν 200 χρόνια ιστορίας και αποτελεί σήμερα πόλο έλξης για κάθε τουρίστα που θα επισκεφτεί τη βρετανική πρωτεύουσα.

Είναι το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στην Ευρώπη και η ιστορία του ξεκινά το 1824, όταν ο Τσαρλς Χένρι Χάροντ άνοιξε ένα μικρό κατάστημα, το οποίο πουλούσε διάφορα προϊόντα, όπως κουρτίνες και σεντόνια. Οταν ξεκίνησε είχε μόνο δύο υπαλλήλους, ο ένας από τους οποίους ήταν ο γιος του. Ύστερα μεταφέρθηκε στο Knightsbridge.

Το 1985 τα αγόρασε ο Μοχάμεντ Αλ-Φαγιέντ, ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας και πατέρας του Ντόντι, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με την αγαπημένη του, Νταϊάνα στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα του 1997.

Διαβάστε την ιστορία των εμβληματικών Harrods στο Bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Harrods ιστορία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ