Περάσαμε ένα απόγευμα στα γυρίσματα του «Αδύναμου Κρίκου» και καταλάβαμε γιατί ο Τάσος Τρύφωνος είναι τόσο... «αδυσώπητος» - iefimerida.gr

Περάσαμε ένα απόγευμα στα γυρίσματα του «Αδύναμου Κρίκου» και καταλάβαμε γιατί ο Τάσος Τρύφωνος είναι τόσο... «αδυσώπητος»

Ο Τάσος Τρύφωνος στο στούντιο του παιχνιδιού «Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος»
Ο Τάσος Τρύφωνος στο στούντιο του παιχνιδιού «Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος»

Περάσαμε ένα απόγευμα στα παρασκήνια του τηλεπαιχνιδιού, «Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος» με στόχο να ανακαλύψουμε γιατί ο παρουσιαστής του είναι τόσο αυστηρός!

Τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου, η ελληνική τηλεόραση ξεχειλίζει από «κακία» και μπηχτές. Τολμηροί παίκτες αποφασίζουν να σταθούν απέναντι στον μαυροφορεμένο εκδικητή - όπως μάθαμε η στολή του παρουσιαστή είναι πάντοτε, total black - Τάσο Τρύφωνος, κινδυνεύοντας με μια λάθος απάντηση να τους πιάσει στο στόμα του. Κι από εκεί να γίνουν viral-μαργαριτάρι του «Αδύναμου Κρίκου» στο διαδίκτυο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο οι απίθανες απαντήσεις έρχονταν από την Κύπρο, όλοι πιστεύαμε πως κάποιο υποχθόνιο σχέδιο στο κυπριακό κανάλι «στρατολογούσε» τους πιο απίθανους παίκτες για να καθίστανται... «πόσιμπολ», οι απαντήσεις που ακούγαμε στα αμέτρητα βιντεάκια που έρχονταν βροχή από το νησί. Η φετινή μεταφορά του «Πιο Αδύναμου Κρίκου» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με τον ίδιο παρουσιαστή, μας έπεισε πως δεν υπήρχε συνωμοσία.

Ο Τάσος Τρύφωνος στο εντυπωσιακό στούντιο του τηλεπαιχνιδιού «Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος»
Ο Τάσος Τρύφωνος στο εντυπωσιακό στούντιο του τηλεπαιχνιδιού «Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος»

Βίντεο: Η τσίτα σύντροφος του Ταρζάν και το νέο όνομα της Βοσνίας στον «Αδύναμο Κρίκο»

«Είναι πιο ψυλλιασμένοι (οι Έλληνες παίκτες), αλλά βλέπω παρόμοιο τρόπο σκέψης, στρατηγικής και κάποιες απαντήσεις που είναι ίδιες, μαργαριτάρια, στις ίδιες ερωτήσεις» λέει ο Τάσος Τρύφωνος στο iefimerida.gr και μας αναφέρει ορισμένες από τις απίθανες απαντήσεις στον ελληνικό «Πιο Αδύναμο Κρίκο». «Από τα πρώτα ήταν η Λαγάνα, την Μεγάλη Δευτέρα ή το δεύτερο συνθετικό της Βοσνίας... Σνία, αντί του Ερζεγοβίνη» σημειώνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τάσος Τρύφωνος λατρεύει τον ρόλο του κακού στον «Πιο Αδύναμο Κρίκο»

Αποφασίσαμε να διαλευκάνουμε το μυστήριο. Επισκεφτήκαμε τον Τάσο Τρύφωνος στα γυρίσματα ενός επεισοδίου για το τηλεπαιχνίδι, «Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος» και μιλήσαμε μαζί του για τον ρόλο του παρουσιαστή. Όπως μας είπε ο Κύπριος δημοσιογράφος, εκείνο που τον ιντριγκάρει στο τηλεπαιχνίδι είναι ακριβώς το γεγονός πως τα καθήκοντα του παρουσιαστή δεν μοιάζουν με εκείνα κανενός παρουσιαστή άλλου προγράμματος στον κόσμο.

«Είναι ένας ρόλος που μ’ αρέσει, γιατί όπως έχω ξαναπεί από μικρός που έβλεπα τηλεόραση, μου άρεσαν πάντα οι κακοί στην τηλεόραση. Οι κακοί που είναι love to hate» λέει ο Τάσος Τρύφωνος και συνεχίζει: «Νομίζω ο παρουσιαστής του Αδύναμου Κρίκου είναι Love To Hate, σ’ αρέσει που θα πει τις ατάκες, τις κακίες».

Για τον Κύπριο παρουσιαστή του «Αδύναμου Κρίκου» πάντοτε οι «κακοί» της τηλεόρασης υπήρξαν πιο σαγηνευτικοί. Από τα πρόσωπα της «Δυναστείας» τον σαγήνευε η μοχθηρή Αλέξις, ενώ στο «Ντάλας» γοητευόταν πάντοτε από τον Τζέι Αρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τάσος Τρύφωνος δεν αισθάνεται άσχημα για όσα λέει στους παίκτες

Στον «Πιο Αδύναμο Κρίκο» όλη η ουσία του τηλεπαιχνδιού κρύβεται στην ευχέρεια του παρουσιαστή να είναι αυστηρός, σχεδόν αγενής με τους παίκτες. Σε παλιότερο επεισόδιο έφτασε στο σημείο να στήσει διαγωνιζόμενο στο ένα πόδι, προκειμένου να αναπαραστήσει την θρυλική κίνηση του καράτε από την ταινία «Karate Kid».

Κι αν πιστεύετε πως αυτό μπορεί να προβληματίζει τον Τάσο Τρύφωνος, γελιέστε. «Όχι, γιατί θεωρώ ότι έρχεται να παίξει σε ένα παιχνίδι που ξέρει τι ισχύει» λέει χωρίς να το σκεφτεί, στην ερώτηση αν έχει ποτέ αισθανθεί άσχημα για παίκτη που βρέθηκε αντιμέτωπος με το βιτριολικό του σχόλιο.

Για την ακρίβεια, αυτή η αντιμετώπιση των παικτών δεν ενοχλεί ούτε τους τηλεθεατές. «Έχεις τον μισό κόσμο να σου στέλνει μηνύματα και να σου λέει γιατί είσαι έτσι, γιατί είσαι αγενής και γιατί τους ειρωνεύεσαι και το άλλο 50% να σου λέει “α, είσαι πολύ μαλακός, πιο πολύ έπρεπε”» εξηγεί ο Τάσος Τρύφωνος και εκτιμά πως «εσύ πρέπει να αποφασίσεις μέχρι που θα το πας γιατί αλλιώς θα τρελαθείς».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τάσος Τρύφωνος ήθελε να αποχωρήσει από τον Αδύναμο Κρίκο

Αναρωτηθήκαμε αν ποτέ, βγαίνοντας από το ρόλο του σκοτεινού παρουσιαστή στον «Πιο Αδύναμο Κρίκο», ένιωσε έστω και τον οίκτο για του παίκτες. Μάταια! «Σε κάποιους καλούς παίκτες που έχασαν, απάντησαν με τρόπο που δεν το περίμενα, τους λέω "δεν το περίμενα από εσένα". Αλλά εντάξει, όχι μέχρι του σημείου να τους χτυπήσω το χέρι στην πλάτη» σημειώνει με νόημα ο Τάσος Τρύφωνος.

Ωστόσο, ο ρόλος του παρουσιαστή του «Αδύναμου Κρίκου δεν ήταν εύκολη υπόθεση. «Μετά το πρώτο γύρισμα, σχεδόν έπαθα κρίση πανικού, που δεν έχω πάθει ποτέ μου» μας εκμυστηρεύεται, ήρεμος πλέον για την απόφασή του, αναφορικά με τα πρώτα πολύωρα γυρίσματα. «Δεν είχα βρει τον ρόλο μου ακόμη. Δεν είχα βρει ρε παιδί μου πώς θα το έκανα. Και φεύγοντας θυμάμαι έλεγα “μπορώ να τους πάρω τηλέφωνο στο ΡΙΚ και να τους πω δεν θέλω να το κάνω;”» θυμάται ο παρουσιαστής για την πρώτη του εμπειρία από το στούντιο του «Πιο Αδύναμου Κρίκου».

Ο Τάσος Τρύφωνος με σταυρωμένα τα χέρια στο βήμα του παρουσιαστή του «Πιο Αδύναμου Κρίκου»
Ο Τάσος Τρύφωνος με σταυρωμένα τα χέρια στο βήμα του παρουσιαστή του «Πιο Αδύναμου Κρίκου»
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιλογή του να το... παλέψει τον δικαίωσε, καθώς ο «Πιο Αδύναμος Κρίκος» διανύει την τρίτη χρονιά στην Κύπρο και ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο ξεκίνημα στην Ελλάδα. Το τηλεπαιχνίδι έχει μέση τηλεθέαση 14,4% από την ημέρα που ξεκίνησε, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις του σε γυναικεία και ανδρικά κοινά μεταξύ 25 και 34 ετών. Εκεί ο «Πιο Αδύναμος Κρίκος» σημειώνει ποσοστά 18,9% και 20,9% αντίστοιχα. Ανά επεισόδιο, συνήθως εκείνα του Σαββάτου φέρνουν πιο υψηλά νούμερα τηλεθέασης, ο «Πιο Αδύναμος Κρίκος» έχει γράψει ακόμη και 38,4% στις γυναίκες 25 με 34 ετών (Επεισόδιο Σαββάτου 19/10, στοιχεία Nielsen).

Η καρμική σχέση με την Έλενα Ακρίτα πριν και μετά τον «Αδύναμο Κρίκο»

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η επιστροφή του «Αδύναμου Κρίκου», δεκάδες δημοσιεύματα έσπευσαν να κάνουν τη σύγκριση του παιχνιδιού τότε στο MEGA, με παρουσιάστρια την Έλενα Ακρίτα, με τώρα. Ο Τάσος Τρύφωνος βέβαια, όπως μας εξήγησε, έχει πολύ καλές σχέσεις με την δημοσιογράφο και είχε ζητήσει τη συμβουλή της πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. «Μου το είχε πει και η Έλενα Ακρίτα όταν την πήρα τηλέφωνο [...] μου είπε: “Ωχ, δύσκολο πράγμα”, δεν μου τα έκανε ρόδινα».

Τη σχέση των δύο παρουσιαστών που βρέθηκαν στο τιμόνι του «Αδύναμου Κρίκου» τη λες και καρμική. Πολύ πριν μπει το τηλεπαιχνίδι στη ζωή του, ο Τάσος Τρύφωνος αποφάσιζε να επιστρέψει στην Κύπρο, καθώς η κρίση στην Ελλάδα δεν του άφηνε πολλά περιθώρια επιλογής. «Ήταν μια φυσική εξέλιξη μετά την κρίση, επειδή είχα και προτάσεις πολύ καλές και όταν άρχισαν οι απληρωσιές που λέμε και μέναμε χωρίς μισθό, είπα, "δεν το κάνω; Δεν το τολμώ;"» θυμάται ο Κύπριος δημοσιογράφος για την επιλογή του το 2012.

Ο Κύπριος δημοσιογράφος Τάσος Τρύφωνος στην παρουσίαση του «Πιο Αδύναμου Κρίκου»
Ο Κύπριος δημοσιογράφος Τάσος Τρύφωνος στην παρουσίαση του «Πιο Αδύναμου Κρίκου»
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί, προέκυψε η πρόταση για την εκπομπή «Τετ-α-τετ» από την οποία έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz και αργότερα, ο Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος, η Γιάννα Αγγελοπούλου και άλλοι. Η πρώτη, πρώτη όμως καλεσμένη στην εκπομπή του στο ΡΙΚ ήταν η Έλενα Ακρίτα. «Αποδέχτηκε διότι έχουμε μια πολύ καλή σχέση και την εκτιμώ αφάνταστα και την πένα της και την άποψή της και γενικά την προσωπικότητά της» λέει σήμερα ο Τάσος Τρύφωνος.

Τάσος Τρύφωνος για την Έλενα Ακρίτα: Συνήθως συμφωνώ με αυτά που γράφει

Ο παρουσιαστής του «Αδύναμου Κρίκου» σημειώνει μάλιστα πως συνήθως συμφωνεί με τις κατά καιρούς τοποθετήσεις της Έλενας Ακρίτα, θέσεις που έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις στα social media, ακόμη και αγωγές εναντίον της.

«Θεωρώ είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχουν μείνει στην Ελλάδα, που λένε τη γνώμη τους, η οποία πάνω κάτω τοποθετεί στη σωστή τους βάση τα πράγματα» αναφέρει ο Τάσος Τρύφωνος χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

Σε ό, τι αφορά βέβαια την ενασχόληση και των δύο με τον «Πιο Αδύναμο Κρίκο», ο Τάσος Τρύφωνος εκτιμά πως ο ρόλος του είναι κάπως πιο δύσκολος. «Σε σχέση με την Ακρίτα τότε, δεν υπήρχαν τα social media και όλη αυτή η αλληλεπίδραση που φτάνει στον παρουσιαστή. Νομίζω τώρα σε εμένα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα διότι έχω να αντιμετωπίσω και τα social media και αυτά που γράφει ο καθένας και αυτά που λέει ο καθένας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ