Γκόρντον Ράμσεϊ: Αποκλειστικό backstage -Τι έκανε στα Μετέωρα, τι μαγείρεψε στις μοναχές, όσα δεν είδαμε στην TV [εικόνες] - iefimerida.gr

Γκόρντον Ράμσεϊ: Αποκλειστικό backstage -Τι έκανε στα Μετέωρα, τι μαγείρεψε στις μοναχές, όσα δεν είδαμε στην TV [εικόνες]

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ στα Μετέωρα
Φωτογραφίες: Γιώργος Κουρέλης
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ βρέθηκε πριν λίγους μήνες στα Μετέωρα. Ολο το backstage της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Κουρέλης, από το Visit Meteora που συνεργάστηκε με την παραγωγή της εκπομπής του Γκόρντον Ράμσεϊ, μιλάει αποκλειστικά στο iefimerida.gr για όλα όσα συνέβησαν στα backstage και αποκαλύπτει άγνωστες στιγμές από τα γυρίσματα που δεν έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν αρχές Μαΐου όταν η είδηση πως ο βραβευμένος με αστέρια Michelin, Γκόρντον Ράμσεϊ ήρθε στην Ελλάδα, εν μέσω lock down, προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα για την πετυχημένη εκπομπή του έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Αρχικά, ο εκκεντρικός σεφ με την παρέα του έκανε γυρίσματα στα Χανιά, ακολούθησε η Σαντορίνη, έπειτα η Αθήνα με τελικό προορισμό τα Μετέωρα.

Πριν λίγο καιρό πήραμε μια μικρή γεύση καθώς προβλήθηκαν τα πρώτα επεισόδια του «Gordon, Gino & Fred Go Greek» και στο youtube του ΙΤV, ενώ ανυπομονούμε να δούμε το συνολικό αποτέλεσμα μιας και έχει φόντο εντυπωσιακά ελληνικά τοπία.

Το iefimerida.gr συνάντησε στα Μετέωρα, τον Γιώργο Κουρέλη, ιδρυτή του Visit Meteora, ο οποίος βοήθησε στην οργάνωση του συγκεκριμένου γυρίσματος αποκαλύπτοντας άγνωστες μέχρι σήμερα ιστορίες.

Πώς οργανώθηκαν τα γυρίσματα του Γκόρντον Ράμσεϊ στα Μετέωρα

Πώς ξεκίνησε η επικοινωνία με την παραγωγή για την εκπομπή του Γκόρντον Ράμσεϊ στα Μετέωρα;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μας βρήκαν μέσα από το διαδίκτυο γιατί το site του Visit Meteora είναι ενημερωμένο για κάθε δράση που πραγματοποιούμε και έχουμε παραπομπές από άρθρα των CNN, Huffinghton Post, National Geographic. Οι άνθρωποι της παραγωγής απευθύνθηκαν σε μας για να τους βοηθήσουμε στο location scouting, αλλά και για να τους φέρουμε σε επαφή με τους μοναχούς των Μετεώρων. Δεν φτάνει η αίτηση που πρέπει να κάνεις στην αρχαιολογία- πραγματικά αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο ήταν να ανοίξει η πόρτα των μοναστηριών και ειδικά σε περίοδο lockdown φάνταζε βουνό. Για να καταλάβεις, εκείνη την περίοδο είχαμε μόλις είχαμε χάσει την ηγουμένη του μοναστηριού Ρουσάνου στα Μετέωρα.

Μάλιστα, όταν κάναμε τα πρώτα zoom meetings και μου εξήγησαν ακριβώς τι ήθελαν τους ενημέρωσα πως μπορούν να κάνουν γενικά κινηματογράφιση, αλλά είναι τρομερά δύσκολο να εμπλέξουμε τους μοναχούς ή τις μοναχές. Από την άλλη συνειδητοποίησα πως ήταν μια τεράστια ευκαιρία για την τουριστική προβολή των Μετεώρων γιατί κάνοντας μια έρευνα είδα πόσο μεγάλη απήχηση είχαν οι εκπομπές του Ράμσεϊ παγκοσμίως με αποτέλεσμα να κάνω τα αδύνατα δυνατά. Με τους κατάλληλους ανθρώπους από την ομάδα και τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρούμε με τη μοναστηριακή κοινότητα μπορέσαμε τελικά να πάρουμε την «ευλογία». Αυτή είναι η ορολογία που χρησιμοποιούν οι μοναχοί προκειμένου να προχωρήσει κάτι. Όλοι τους ήθελαν οπωσδήποτε τη συμμετοχή των μοναχών και ήταν πάρα πολύ σημαντικό που δέχτηκαν – προσωπικά χάρηκα που δεν ήταν αρνητικές.

Ένα μήνα πριν έρθουν για το γύρισμα προηγήθηκε το location scouting όπου ήρθαν γύρω στα 12 άτομα με ειδικές άδειες αφού ήμασταν σε περίοδο lockdown και την ημέρα που έγινε το γύρισμα το συνεργείο είχε 50 άτομα. Ξεκίνησαν με τα Χανιά, μετά πήγαν Σαντορίνη και Αθήνα και κατέληξαν εδώ στις 14 Μαϊου.

Γκόρντον Ραμσεϊ στα Μετέωρα με την ομάδα του
Ο Γκόρντον Ράμσεϊ με τον Τζίνο και τον Φρέντ στο γύρισμα της εκπομπής.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γκόρντον Ραμσεϊ στα Μετέωρα με την ομάδα του
Το τελικό γύρισμα έγινε με φόντο τα Μετέωρα και το χωριό Καστράκι.

Μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστό πως ο Γκόρντον Ράμσεϊ και η ομάδα του έκαναν γύρισμα στα μελίσσια στη σκιά των Μετεώρων. Τι άλλο έκαναν στα Μετέωρα;

Θα δείτε όμορφα πλάνα με drones από την περιοχή, τα μελίσσια, το κυνήγι τρούφας μέσα στο βουνό και το τελικό μαγείρεμα με προϊόντα που είχε συγκεντρώσει ο Ράμσεϊ από τα προηγούμενα μέρη της Ελλάδας που επισκέφτηκε. Το τελικό γύρισμα με το μαγείρεμα έγινε σε ένα σημείο στο Καστράκι με καταπληκτική θέα. Επιπλέον, οι καλόγριες τους έδειξαν πως γίνεται η συλλογή του μελιού τους και τα μελίσσια, τα οποία βρίσκονται τοποθετημένα σε ένα πανέμορφο σημείο.

Οι καλόγριες τον γνώριζαν;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ναι, τον ήξεραν. Η μοναχή, η οποία μίλησε για το μέλι ήταν από την Αυστραλία και ήταν πάρα πολύ καλή.

Υπήρξαν κάποιες κατευθύνσεις προκειμένου να προσέχουν ιδιαίτερα το κομμάτι της συνάντησης με τις μοναχές;

Τους επισήμανα πως ο Τζίνο πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός με τις μοναχές και να μην κάνει αστεία γιατί βρίσκονται σε ιερό χώρο. Προσπάθησε όσο μπορούσε.

Γκόρντον Ραμσεϊ στα Μετέωρα με την ομάδα του backstage από τα γυρίσματα
Backstage από το γύρισμαΓκόρντον Ραμσεϊ στα Μετέωρα με την ομάδα του
Οι φιγούρες τους
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσες ημέρες έμεινε ο Ράμσεϊ στα Μετέωρα;

Μόνο μία νύχτα. Ήταν όλα τόσο σωστά μελετημένα που σε μία ημέρα έκαναν όλα τα απαραίτητα γυρίσματα. Το βράδυ που ήρθε βγήκε βόλτα και πήγε για burger. Μάλιστα μια ημέρα νωρίτερα είχαν γίνει τα πλάνα με drones και όλα τα περάσματα οπότε ήταν όλα έτοιμα για το τελικό γύρισμα.

Πώς ήταν από κοντά;

Είχε πολύ χιούμορ, δεν ήταν καθόλου αυστηρός και άψογος επαγγελματίας. Δεν τον πλησίασα πάρα πολύ, μιλήσαμε λίγο γιατί έπρεπε να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα. Πέρασα πάρα πολλές ώρες με την ομάδα του και ήταν όλοι εξαιρετικοί. Έχω βρεθεί σε πολλές παραγωγές, αλλά τέτοια οργάνωση δεν έχω δει ξανά. Επιπλέον κρατούσαμε αποστάσεις λόγω του covid- για την παραγωγή είχε προτεραιότητα η ασφάλεια της ομάδας. Να σκεφτείς είχαν συνεργείο για να κάνουν PCR tests.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γκόρντον Ραμσεϊ στα Μετέωρα με την ομάδα του
Backstage από το γύρισμα στα Μετέωρα, το οποίο κράτησε μόνο μία ημέραΓκόρντον Ραμσεϊ στα Μετέωρα με την ομάδα του
«Είχε πολύ χιούμορ και ήταν άψογος επαγγελματίας» ανέφερε ο Γιώργος ΚουρέληςΓκόρντον Ραμσεϊ στα Μετέωρα με την ομάδα του μαζι με τον Γιωργο Κουρελη του Visit Meteora
Στο τέλος των γυρισμάτων
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλήθεια τι μαγείρεψε;

Αρχικά απόλαυσε πρωινό με τις μοναχές- μάλιστα έφτιαξε ο ίδιος κάτι σαν τηγανίτες. Με το μέλι από τις μοναχές, τις άγριες τρούφες από το κυνήγι πρόσθεσε και φρέσκα στρείδια που έφερε μαζί του. Ο Τζινο έφτιαξε ριζότο με τρούφα και ο Φρεντ έφτιαξε ένα κοκτέιλ με ελληνικό κονιάκ και μέλι.

Έχεις συνεργαστεί με άλλους αναγνωρίσιμους ανθρώπους που ήθελαν να κάνουν κάποιες από τις δραστηριότητες που παρέχει το Visit Meteora;

Το καλοκαίρι που μας πέρασε έκανα tour τον Νάθανιελ Ρότσιλντ -ανήκει σε μια από τις πλουσιότερες οικογένειες τραπεζιτών στον κόσμο. Η πρώτη επικοινωνία είχε γίνει το καλοκαίρι του 2020. Ένα πρωί με πήρε ο ίδιος τηλέφωνο και με ρώτησε αν μπορεί κάποιος να έρθει με ελικόπτερο στη περιοχή και όταν πήγα να του εξηγήσω τη διαδικασία με ενημέρωσε πως είχε δικό του. Μέχρι τότε δεν ήξερα με ποιον μιλάω. Μου ζήτησε να ετοιμάσω πρόγραμμα για να έρθει σε δύο ώρες, του εξήγησα πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και ανανεώσαμε το ραντεβού για δύο 24ώρα αργότερα. Την ημέρα που ήταν να έρθει, τελικά, δεν τα κατάφερε λόγω μιας δύσκολης εναέριας συνθήκη πάνω από την Πίνδο. Παρόλο που δεν ήρθε μου έβαλε τα χρήματα στην τράπεζα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Νατ Ροτσιλντ Γιωργος Κουρελης
Ο Φρεντ με τον Γιώργο Κουρέλη στα Μετέωρα.

Τελικά το φετινό καλοκαίρι επισκέφτηκε τα Μετέωρα και κάναμε ένα σύντομο tour στη περιοχή. Είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος- μετά το tour αγόρασε λαχανόπιτα και καφέ από καντίνα καθίσαμε κάτω στο χορτάρι για να μιλήσουμε λίγο πριν φύγει. Αυτός ο άνθρωπος ήρθε χωρίς συνοδεία μονάχα με τον πιλότο του. Το μόνο που ζήτησε όταν μπήκαμε σε ένα μοναστήρι ήταν να κάτσει για λίγο μόνος του στο ιερό να προσευχηθεί.
Φωτογραφίες: Γιώργος Κουρέλης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γκόρντον Ράμσεϊ σεφ Μετέωρα γυρίσματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ