«Το να με μεγαλώνει ένα μέλος των Rolling Stones σχεδόν με σκότωσε»: Ο γιος του Ρόνι Γουντ αποκαλύπτει πώς από μικρός άρχισε τα ναρκωτικά - iefimerida.gr

«Το να με μεγαλώνει ένα μέλος των Rolling Stones σχεδόν με σκότωσε»: Ο γιος του Ρόνι Γουντ αποκαλύπτει πώς από μικρός άρχισε τα ναρκωτικά

οι Rolling Stones επί σκηνής
Rolling Stones / Φωτογραφία: Chris Pizzello/Invision/AP, File
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γελώντας πάνω στο γρασίδι, τα δίδυμα Άλις και Γκρέισι Γουντ, γιόρτασαν τα 4α γενέθλιά τους τον περασμένο μήνα σε ένα αρχοντικό με τους αγαπημένους τους γονείς. Πριν από λίγα χρόνια, κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο για τον πατέρα τους, τον κιθαρίστα των Rolling Stones, Ρόνι Γουντ, που είναι σήμερα 73 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο πιθανό ήταν να βρει κανείς το μέλος του θρυλικού συγκροτήματος να παίρνει κοκαΐνη και ηρωίνη παρά να περπατά στους χώρους μιας ιστορικής έπαυλης στο Χερτφορτσάιρ με την οικογένειά του. Το μεγαλύτερο παιδί του, θυμάται μια πολύ πιο ασυνήθιστη παιδική ηλικία, από εκείνη που απολαμβάνουν οι κόρες που έχει αποκτήσει ο Ρόνι Γουντ με την τρίτη σύζυγό του Σάλι Χάμφρις, η οποία είναι 30 χρόνια νεότερη από τον κιθαρίστα των Rolling Stones.

Ο μεγαλύτερος γιος του, ο 45χρονος πλέον Τζέιμι, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα ναρκωτικά ήταν φυσιολογικά στην οικογένειά μου. Ήταν αναπόσπαστο μέρος της ανατροφής μου. Κανείς δεν θα άφηνε τα παιδιά τους να έρθουν στο σπίτι μου μετά το σχολείο».

Αλλά ο Ρόνι Γουντ, άλλαξε πριν από μια δεκαετία, όταν εγκατέλειψε αυτόν τον τρόπο ζωής με τα ατελείωτα πάρτι και τα ναρκωτικά και «καθάρισε». Από τότε, έχει γίνει σχεδόν μη αναγνωρίσιμος, μιλώντας στο Twitter για τις αρετές του καθαρού αέρα και του περπατήματος και βοηθώντας να συγκεντρωθούν χρήματα για το NHS.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τζέιμι είναι γιος της Τζο Γουντ και του πρώτου συζύγου της, αλλά μεγάλωσε ως παιδί του Ρόνι από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Όπως υποστηρίζει, οι αναμνήσεις της Αλις και της Γκρέισι για την παιδική τους ηλικία θα είναι πολύ διαφορετικές από τις δικές του και εκείνες των αδελφών του Τζέσε, Ταϊρόν και Λία.

«Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά αυτή τη φορά!» λέει ο Τζέιμι και προσθέτει: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Ρόνι. Η Σάλι είναι μια φοβερή μαμά και τα δίδυμα είναι υπέροχα».

Είναι μια υπέροχη στάση απέναντι στον πατέρα του, δεδομένου ότι η συνήθεια του να παίρνει ναρκωτικά που ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 14 ετών - έπαιρνε ηρωίνη και κοκαΐνη μέχρι τα 20 του και κάπνιζε κάνναβη και τσιγάρα μέχρι πρόσφατα - σχεδόν τον σκότωσε, πριν από τρία χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περιπέτεια της υγείας του

Τον Οκτώβριο του 2017, ο Τζέιμι βρέθηκε να μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για επείγουσα χειρουργική επέμβαση μετά από καρδιακή προσβολή στα 42 του χρόνια.

«Ήταν σοκαριστικό», λέει ο Τζέιμι, που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, μιλώντας για τη δοκιμασία του, για πρώτη φορά. Τόσο σοκαριστικό, στην πραγματικότητα, που δεν συνειδητοποίησε ότι ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου, έως ότου οι γιατροί αρνήθηκαν να περιμένουν να φτάσει η σύζυγός του Τζόντι πριν τον βάλουν για χειρουργική επέμβαση.

«Ήμουν στο ασθενοφόρο, βγάζοντας selfies. Ένιωθα καλά», λέει ο Τζέιμι. «Οταν φτάσαμε στο Νοσοκομείο Bart στο Λονδίνο, όπου με περίμεναν δέκα άτομα, μου είπαν: “Υπογράψτε αυτό σε περίπτωση που πρέπει να κάνουμε bypass”».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εγώ είπα: “Δεν μπορώ να κάνω εγχείρηση χωρίς τη γυναίκα μου εδώ”. Αλλά μου απάντησαν: “Δεν υπάρχει χρόνος”».

Μέσα σε λίγα λεπτά είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να τοποθετηθούν δύο stent στην καρδιά του. Συνολικά, πέρασε πέντε ημέρες στο νοσοκομείο και τώρα αναγκάστηκε να αναθεωρήσει εντελώς τον τρόπο ζωής του.

Η συνήθεια του να καπνίζει 20 τσιγάρα την ημέρα, δεν υπάρχει πια. Δεν έχει αγγίξει την κάνναβη εδώ και χρόνια. Η καρδιακή προσβολή, λέει, ήρθε από το πουθενά.

«Άρχισα το μποξ και να κάνω προπόνηση με βάρη προσπαθώντας να γίνω πιο fit», λέει ο Τζέιμι, «και μια μέρα σήκωσα ένα μεγάλο βάρος, τα πήγαινα υπέροχα και πήγα στον επάνω όροφο για να ετοιμαστώ για δουλειά και ένιωσαν έναν πόνο στους πνεύμονές μου. Ανησυχούσα ότι είχα καρκίνο του πνεύμονα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Ρόνι Γουντ με την πρώην σύζυγό του Τζο μητέρα του Τζέιμι
Ο Ρόνι Γουντ με την πρώην σύζυγό του, Τζο, μητέρα του Τζέιμι / Φωτογραφία: AP Photo/Martin Cleaver

Αυτό βρισκόταν στο μυαλό του, επειδή ο Ρόνι είχε πρόσφατα διαγνωστεί με την ασθένεια. Μετά από μια επέμβαση για την απομάκρυνση μέρους του πνεύμονα, ο κιθαρίστας των Rolling Stones, είναι πλέον απαλλαγμένος από τον καρκίνο.

«Ζήτησα από τη σύζυγό μου Τζούντι να μου κάνει ένα μασάζ, μετά έκανα εμετό και σκέφτηκα ότι πρέπει να είμαι άρρωστος, οπότε πήρα ένα φάρμακο και ξάπλωσα στο κρεβάτι για δύο μέρες. Στη συνέχεια ένιωσα εντάξει και σηκώθηκα για να πάω στη δουλειά και τότε η γυναίκα μου, μου είπε: “σου έχω κλείσει ραντεβού στο γιατρό στη Harley Street, σταμάτησε πηγαίνοντας”.

Είπα στο γιατρό πως νόμιζα ότι είχα καρκίνο του πνεύμονα και μου έκανε Ηλεκτροκαρδιογράφημα. Έκανε «μπουμ» και του είπα: «Κάντε το ξανά, έχω ένα τριχωτό στήθος, μπορεί να μην είχε συνδεθεί». Το έκανε ξανά και μου είπε: «Πρέπει να πας στο νοσοκομείο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγες ώρες αργότερα, ο Τζέιμι συνερχόταν στο νοσοκομείο με την οικογένειά του - συμπεριλαμβανομένων των γιων Τσάρλι, τώρα 20 τον οποίο απέκτησε από μια προηγούμενη σχέση, Λίο, 14, Κόμπι, 11 και Μπο, 4 - στο πλευρό του.

«Έκλαιγαν στο κρεβάτι, δεν ήταν ωραίο», λέει. Στη συνέχεια, ο γιατρός μπήκε και είπε ότι έπρεπε να κάνω κάποιες αλλαγές στη ζωή μου και να σταματήσω το κάπνισμα. Πάντα ήμουν βαρύς καπνιστής. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο έντονο από το να υπάρχουν τέσσερα παιδιά να κλαίνε για να σε σοκάρουν να γίνεις καλό αγόρι», περιγράφει συγκλονισμένος.

Η ξέφρενη ζωή από παιδί και η αλλαγή του

Από τότε δεν έχει καπνίσει τσιγάρα ή κάνναβη. Ίσως ήταν αναπόφευκτο ο Τζέιμι, του οποίου ο βιολογικός πατέρας είναι το «αφεντικό των ρούχων», Πίτερ Γκριν, να αναπτύξει μία σχέση με τα ναρκωτικά.

Παρόλο που είναι εύκολο να ρομαντικοποιήσει κανείς τον τρόπο ζωής των άγριων rock 'n' roll θρυλικών μορφών όπως ο Ρόνι Γουντ, υπάρχει πολύ συχνά ένα σκληρό ανθρώπινο κόστος που πρέπει να πληρώσουν οι πιο κοντινοί τους άνθρωποι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία του Τζέιμι το αποδεικνύει τόσο πολύ καθαρά, γιατί η επιείκεια που τον περιέβαλε, τον σύστησε στα ναρκωτικά, ενώ ήταν ακόμη παιδί και κατέληξε να σχεδόν να τον σκοτώσει.

«Η μαμά και ο μπαμπάς (ο Ρόνι) συνήθιζαν να κάνουν πάρτι και μπορούσες πάντα να μυρίζεις κάνναβη στο σπίτι. Ανέβαινε η μυρωδιά τις σκάλες και όταν ήμουν εννέα ή δέκα, έτρεχα στον κάτω όροφο και έβρισκα τασάκια γεμάτα τσιγαριλίκια, τα έκανα, και έπειτα τα έκρυβα πίσω από τα μικρόφωνα», λέει και συνεχίζει.

«Ήταν αναπόσπαστο μέρος της ανατροφής μου. Τα ναρκωτικά ήταν φυσιολογικά στην οικογένειά μου, αλλά έξω ήταν δαιμονοποιημένα - κανείς δεν θα άφηνε τα παιδιά τους να έρθουν στο σπίτι μου μετά το σχολείο».

Ίσως προβλέψιμα, ο Τζέιμι, ξέφυγε στα χρόνια της εφηβείας του. Εκ των υστέρων, αναγνωρίζει τη σχέση μεταξύ της συμπεριφοράς του και του τρόπου ζωής της οικογένειάς του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ρόνι Γουντ
Ρόνι Γουντ / Φωτογραφία: Joel Ryan/Invision/AP

«Το πρόβλημα ήταν ότι πήγα σε 17 διαφορετικά σχολεία σε τρεις ή τέσσερις διαφορετικές χώρες. Όποτε έκανα φίλους, ξαφνικά με έπαιρναν μακριά».

Οταν η οικογένεια μετακόμισε στο Γουίμπλεντον, στο Νοτιοδυτικό Λονδίνο, συναναστράφηκε με τον λάθος κόσμο, ο οποίος τον εισήγαγε σε σκληρότερα ναρκωτικά. Παρά την κακή επιρροή τους, για πρώτη φορά ένιωσε μέρος μιας ομάδας. Μετανιωμένος, παραδέχεται: «Πήρα ηρωίνη και κοκαΐνη. Ήμουν κακός. Ξεσάλωνα άγρια».

Η πρώτη του δουλειά ήταν ως ειδικός μουσικής τεχνολογίας για τον ροκ παραγωγό Harvey Goldsmith - τον διοργανωτή του Live Aid - πριν κάνει περιοδείες για συγκροτήματα όπως οι Guns N 'Roses και Nirvana. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους Rolling Stones, ενώ αργότερα άρχισε να μανατζάρει την καλλιτεχνική επιχείρηση του πατέρα του, μιας και ο Ρόνι Γουντ, είναι και ζωγράφος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ζωή του Τζέιμι μέσα στα ναρκωτικά και τις καταχρήσεις μπορεί να είχε τελειώσει περισσότερα από 20 χρόνια πριν, αλλά θα μπορούσε να ήταν υπεύθυνη για τα μετέπειτα καρδιακά του προβλήματα;

«Συνέβαλαν τα πάρτι; Σίγουρα έβλαψα τον εαυτό μου. Τι περιμένεις; Μεγάλωσα σε αυτό το περιβάλλον. Νόμιζα ότι ήταν φυσικό να παίρνω ναρκωτικά. Η μαμά και ο μπαμπάς ήξεραν πάντα για τα ναρκωτικά, αλλά γνώριζαν πολύ καλά ότι θα έπαιρνα τις δικές μου αποφάσεις. Θυμάμαι όταν ήμουν 16 ετών και πήγαμε αυτές τις διακοπές στην Αντίγκουα. Σε αυτό το σημείο έκανα ναρκωτικά κάθε μέρα. Καθόμουν στο δωμάτιό μου και χτυπά ξαφνικά η πόρτα μου και είναι ο μπαμπάς, που έρχεται να μου μιλήσει για τα ναρκωτικά. Μου είπε: “Κάνε ό, τι πρέπει να κάνεις και διασκέδασε κάνοντας αυτό που κάνεις, αλλά μην αφήσεις τα ναρκωτικά να ελέγχουν τη ζωή σου. Εσύ ελέγχεις τα ναρκωτικά!».

Το μέλος της μπάντας των Rolling Stones, Κιθ Ρίτσαρντς, γνώριζε επίσης πόσο πολύ μου άρεσαν τα πάρτι. Με τράβηξε στην άκρη μια φορά και μου είπε: «Τζέιμι, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του να ξύνεις τον @@@@ σου και το να τον κάνεις κομμάτια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εκαν σίγουρα μερικές τυχαίες υπερβολικές δόσεις ως παιδί», εξομολογείται ο ίδιος, ωστόσο η απόφραξη των αρτηριών του, που οδήγησε στο έμφραγμα, οφειλόταν περισσότερο στο κάπνισμα.

Ο Τζέιμι ισχυρίζεται ότι αφού ο πατέρας του ήταν πλέον «καθαρός», «του άρεσε να κηρύττει». «Νευρίασα πολύ μαζί του. Ο μεγαλύτερος ναρκομανής του κόσμου, μου έλεγε τι να κάνω. Δεν το πήρα πολύ ευγενικά».

Βλέπει τα πράγματα μάλλον διαφορετικά τώρα: «Ζήτησα πρόσφατα συγγνώμη και του είπα ότι πιθανώς είχε δίκιο, αλλά νόμιζα ότι θα μπορούσε να το χειριστεί καλύτερα».

Όπως και πολλά παιδιά των ροκ σταρ, ο Τζέιμι πήγαινε από δουλειά σε δουλειά χωρίς να ξέρει πραγματικά τι ήθελε να κάνει, ενώ συνεργάστηκε και με τους γονείς του. Ήταν μάνατζερ του Ρόνι για αρκετά χρόνια πριν αρχίσει να πουλά τα έργα ζωγραφικής του πατέρα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο πριν από την καρδιακή προσβολή του, είχε εξασφαλίσει το franchise για τη Μεγάλη Βρετανία, του αμερικανικού γκουρμέ εστιατορίου για χάμπουργκερ, το BurgerFi.

Αλλά η κακή του υγεία σήμαινε ότι δεν μπορούσε να εργαστεί για έξι μήνες και «μέχρι τότε, το επιχειρηματικό τοπίο είχε αλλάξει. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για μένα. Τα περισσότερα από τα χρήματα είχαν ξοδευτεί για μισθούς προσωπικού, ο Τζέιμι Όλιβερ μόλις είχε αναλάβει τη διοίκηση και κανείς δεν ήθελε να επενδύσει. Έπρεπε να δω την επιχείρησή μου να εξαφανίζεται. Ήμουν σχεδόν σε κατάθλιψη. Και τώρα μπορώ να καταλάβω όσους κλονίζονται ψυχικά και διανοητικά».

Η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του Τζέιμι Γουντ

Η σωτηρία για τον Τζέιμι ήρθε από το πουθενά. Όταν σε ένα ταξίδι με την οικογένειά του στο Μαϊάμι, ανακάλυψε το CBD, την Κανναβιδιόλη δηλαδή. Πρόκειται για ένα σημαντικό φυτοκανναβινοειδές, που αντιστοιχεί στο 40% του εκχυλίσματος του φυτού κάνναβης και χρησιμοποιείται σε ευρύ φάσμα ιατρικών εφαρμογών.

Ο Τζέιμι έφτιαξε το δικό του εργαστήριο και μετέπειτα τη δική του εταιρεία προώθησης προϊόντων CBD και απολυμαντικών χεριών, τη Woodies, τον Νοέμβριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μητέρα του, είναι θερμή υποστηρίκτρια του νέου πρότζεκτ του γιου της, αφού όπως η ίδια λέει, τη βοήθησαν να αντιμετωπίσει τις ημικρανίες της, αλλά ο πατέρας του, Ρόνι ήταν λιγότερο ενθουσιώδης. «Έστειλα στον μπαμπά πριν λίγο καιρό, κάποια προϊόντα για να δοκιμάσει. Αλλά δεν φάνηκε να ενθουσιάζεται και τόσο».

«Ίσως ήμουν λίγο άπληστος πριν. Ήθελα ωραία πράγματα, Ferraris και διάφορα άλλα. Τότε συνέβη η καρδιακή προσβολή και πλέον δεν θέλω τίποτα από αυτά. Τα χρήματα δεν είναι το παν και τελειώνουν. Θέλω απλώς την επιχείρηση και την οικογένειά μου», λέει πλέον ο Τζέιμι, ο οποίος έχει αναθεωρήσει και έχει αλλάξει άρδην τον τρόπο ζωής του. Τελικά, το να είσαι γιος ενός ροκ σταρ, δεν είναι τόσο μυθικό και λαμπερό όσο ακούγεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ