Γιώργος Μουστάκας: Ενας αληθινός παιχνιδάς που ξεκίνησε από την Κίμωλο και έχτισε το δικό του success story - iefimerida.gr

Γιώργος Μουστάκας: Ενας αληθινός παιχνιδάς που ξεκίνησε από την Κίμωλο και έχτισε το δικό του success story

Μουστάκας παιχνίδια
Εφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της αλυσίδας παιχνιδιών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομά του έγινε συνώνυμο του ενθουσιασμού για εκατομμύρια μικρά παιδιά. Ο Γιώργος Μουστάκας, ιδρυτής μιας εκ των σημαντικότερων αλυσίδων εμπορίας παιχνιδιών στην Ελλάδα, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή, σε ηλικία 83 ετών.

Ο Γιώργος Μουστάκας καταγόταν από την Κίμωλο και από πολύ νωρίς, ήδη από το 1968 είχε βρει το κάλεσμα του σε αυτή τη ζωή. Ήθελε να φτιάχνει παιχνίδια που θα προσφέρουν χαρά σε μικρά παιδιά. Τα καταστήματα Μουστάκας ξεκίνησαν ως μια μικρή βιοτεχνία κατασκευής παιδικών παιχνιδιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο ιδρυτής της εταιρίας εμπορίας παιχνιδιών Μουστάκας
Ο ιδρυτής της εταιρίας εμπορίας παιχνιδιών Μουστάκας, Γεώργιος Μουστάκας

Το 1986 ωστόσο, ο Γιώργος Μουστάκας παίρνει την απόφαση να ανοίξει το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης στο Περιστέρι. Η άνθιση και η εξάπλωση της εταιρίας στον χώρο του παιχνιδιού υπήρξε έκτοτε συνεχής. Ακολούθησε το κατάστημα Μουστάκας της Ερυθραίας, ενώ το 2011, η εταιρεία εξήλθε των συνόρων της Αττικής και άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Μουστάκας: Μια εταιρία με συνεχή ανάπτυξη, ακόμη και μέσα στην κρίση

Ακόμη και μέσα στα χρόνια της κρίσης, τα παιχνιδάδικα Μουστάκας εξακολούθησαν να έχουν αυξήσεις στον κύκλο εργασιών τους. Στην δύνη της κρίσης, όταν το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνωνόταν κατά 25%, η εταιρία υπερδιπλασίαζε τον κύκλο εργασιών της και διπλασίαζε τον αριθμό των καταστημάτων Μουστάκας. Σήμερα, μετρά 13 καταστήματα Μουστάκας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Κρήτη και Ρόδο. Η εταιρία εμπορίας παιχνιδιών Μουστάκας συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων στη χώρα, ενώ απασχολεί 380 εργαζόμενους.

Το μεγάλο κατάστημα του Μουστάκα στο Μοναστηράκι
Το μεγάλο κατάστημα του Μουστάκα στο Μοναστηράκι / Φωτογραφία: Eurokinissi
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 μέχρι το 2011, ο Γιώργος Μουστάκας διετέλεσε 18 χρόνια Πρόεδρος και 6 χρόνια Γραμματέας του ΣΕΒΠΠΑ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιχνιδιών και Παιδικών Αμαξών). Στην εταιρία φυσικά βρίσκονται σήμερα τρεις γενιές Μουστάκα, τους οποίους ενέπνευσε ο 83χρονος ιδρυτής που έφυγε από τη ζωή.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γιώργος Μουστάκας παρέμεινε πιστός στο αντικείμενο που αποτέλεσε το πάθος της ζωής του, τα παιδικά παιχνίδια και διατήρησε τον χαρακτήρα των καταστημάτων αμιγώς… παιχνιδοκεντρικό. Σε δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και στο διαδίκτυο, συχνά διέρρεαν οι αντιδράσεις του Γιώργου Μουστάκα για τον τρόπο που αντιμετώπιζαν ορισμένοι από τους ανταγωνιστές του την αγορά του παιχνιδιού.

Η επιμονή του Μουστάκα στα ποιοτικά παιχνίδια

Ενεργός ως και την τελευταία στιγμή και παρών σε κάποιο από τα καταστήματα της εταιρίας καθημερινά, ο Γιώργος Μουστάκας φέρεται να εξοργίζεται με επιχειρηματίες που εφοδίαζαν την αγορά με αμφιβόλου ποιότητας παιχνίδια – προερχόμενα κυρίως από την Κίνα – με αποτέλεσμα να παρατηρούμε συχνά ανακλήσεις παιχνιδιών από την αγορά. «Καλό θα είναι οι κύριοι που ασχολούνται με τη βιομηχανία παιχνιδιών και διοχετεύουν στην αγορά μη ποιοτικά προϊόντα, να σταματήσουν και να καταλάβουν ότι έχουν να κάνουν με παιδιά» φέρεται να λέει στους στενούς του συνεργάτες, αλλά και δημόσια, ο Γιώργος Μουστάκας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εικόνα από τη βιτρίνα καταστήματος παιχνιδιών Μουστάκας
Εικόνα από τη βιτρίνα καταστήματος παιχνιδιών Μουστάκας / Φωτογραφία: Eurokinissi

Η νέα γενιά Μουστάκας έβαλε την επιχείρηση στη νέα εποχή. Ο γιος του Γιώργου Μουστάκα, Νίκος, ήταν εκείνος που εισήγαγε το ηλεκτρονικό κατάστημα αγορών, το οποίο το 2018 εμφανίζεται να φιλοξενεί 2,52 εκατ. μοναδικούς χρήστες που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους μέσω διαδικτύου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 11:00, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κεφαλάρι (Κηφισιά). Tα καταστήματα Μουστάκας το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά από τις 09:00 έως τις 12:00.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ