Γιώργος Γραμματίδης, ο Ελληνας που φτιάχνει αληθινά διαμάντια, αλλά στο εργαστήριο -Δεν είναι fake, γίνονται μόδα - iefimerida.gr

Γιώργος Γραμματίδης, ο Ελληνας που φτιάχνει αληθινά διαμάντια, αλλά στο εργαστήριο -Δεν είναι fake, γίνονται μόδα

Griamond Diamonds
Griamond Diamonds

Το όνομά του είναι ανάμεσα σε αυτά των 30 Ελλήνων, ηλικίας κάτω των 30 ετών που παρουσιάζονται ως οι πιο επιτυχημένοι νέοι στη λίστα του forbes «30 under 30». O Γιώργος Γραμματίδης κατάφερε να ξεχωρίσει χάρη σε μια …λαμπερή ιδέα που ήδη κερδίζει έδαφος στο εξωτερικό: Να αντικαταστήσει τα ορυκτά διαμάντια με εργαστηριακά, βάζοντας τέλος σε μια «ματωμένη» παράδοση που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η πρώτη φορά που ενημερώθηκα για την ύπαρξη των Lab Grown διαμαντιών, ήταν στην Αμερική, όταν εργαζόμουν στο Global Federation of Competitiveness Councils στην Ουάσιγκτον» λέει στο iefimerida ο κ. Γραμματίδης προσθέτοντας : «Επρόκειτο για μια πρωτοποριακή εξέλιξη στον τομέα των πολύτιμων λίθων, η οποία, αμέσως, μου κέντρισε το ενδιαφέρον και ξεκίνησα την έρευνα με σκοπό να μάθω περισσότερα για αυτή την τεχνολογία. Τα Lab Grown διαμάντια φέρνουν τέλος στα “ματωμένα διαμάντια” καθώς αναγνωρίζονται ως 100% διαμάντια χωρίς να απαιτείται εξόρυξη για την απόκτησή τους σε περιοχές με ασταθείς κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, αποφεύγοντας έτσι, όλες τις αρνητικές συνέπειες τις οποίες όλοι γνωρίζουμε». 

Γιώργος Γραμματίδης
O Γιώργος Γραμματίδης κατάφερε να ξεχωρίσει χάρη σε μια …λαμπερή ιδέα που ήδη κερδίζει έδαφος στο εξωτερικό

Όπως εξηγεί ο νεαρός επιχειρηματίας η τεχνολογία δίνει πλέον τη δυνατότητα παραγωγής διαμαντιών σε συνθήκες ίδιες με αυτές της γης.

«Είναι απίστευτα ενδιαφέρουσα η διαδικασία της αποκαλούμενης καλλιέργειας των Lab Grown διαμαντιών. Αρχικά, να αναφέρουμε πως όλα τα διαμάντια αποτελούνται από μόρια άνθρακα. Υπό κανονικές συνθήκες στην φύση, ο άνθρακας, στα ορυκτά διαμάντια, κρυσταλλώνεται σε πολύ μεγάλο βάθος, κοντά στον πυρήνα της γης, υπό εξαιρετικά μεγάλες πιέσεις και θερμοκρασίες σε διάρκεια χιλιάδων ετών. Η τεχνολογία, πλέον, μας έχει επιτρέψει να δημιουργούμε παρόμοιες συνθήκες με εκείνες της γης, εντός ειδικών θαλάμων στο εργαστήριο. Όλα ξεκινούν με ένα ψήγμα διαμαντιού ως βάση, πάνω στην οποία θα “χτιστεί” το άμορφο διαμάντι. Έπειτα, απελευθερώνονται αέρια άνθρακα, για χρονικό διάστημα μερικών εβδομάδων, τα οποία, σε συνδυασμό με τις πιέσεις και την υψηλή θερμοκρασία σχηματίζουν το διαμάντι σε ανεπεξέργαστη μορφή, ακριβώς όπως το βρίσκουμε στα ορυχεία. Κατόπιν, ακολουθούνται τα ίδια στάδια με αυτά των διαμαντιών εξόρυξης, δηλαδή, οι πέτρες “κόβονται” στο επιθυμητό σχήμα, κατηγοριοποιούνται κ.ο.κ.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
διαμαντια
«Είναι απίστευτα ενδιαφέρουσα η διαδικασία της αποκαλούμενης καλλιέργειας των Lab Grown διαμαντιών» λέει ο Γιώργος Γραμματιδης

Πλέον αστέρες του Χόλυγουντ αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών έχουν αρχίσει να στρέφονται στα εργαστηριακά διαμάντια τονίζοντας με την επιλογή τους την ηθική διάσταση του θέματος αλλά και την ανάγκη για ένα θετικό περιβαντολλογικό αποτύπωμα.

«Παρά το γεγονός ότι τα Lab Grown διαμάντια είναι ένα πολύ νέο προϊόν στην αγορά, η αποδοχή τους είναι εντυπωσιακή από το διεθνές κοινό. Η μεγαλύτερη αγορά, με διαφορά, είναι η αμερικανική. Ωστόσο, λόγω πολλών μεγάλων επενδυτών και celebrities υψηλού προφίλ, όπως ο Leonardo Di Caprio, η Penelope Cruz, η Lady Gaga και η Meghan Markle, καθώς και του αυξανόμενου ενδιαφέροντος σημαντικού ποσοστού του παγκόσμιου πληθυσμού για ηθικές και οικολογικές επιλογές, η αγορά των Lab Grown διαμαντιών εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς διεθνώς» αναφέρει ο Γιώργος Γραμματίδης εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι και στη χώρα μας η στροφή στους τεχνητούς πολύτιμους λίθους θα κερδίζει σταδιακά έδαφος.

Πλέον αστέρες του Χόλυγουντ αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών έχουν αρχίσει να στρέφονται στα εργαστηριακά διαμάντια
Πλέον αστέρες του Χόλυγουντ αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών έχουν αρχίσει να στρέφονται στα εργαστηριακά διαμάντια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

« Στην Ελλάδα έχουν ήδη αποκτήσει το κοινό τους από connoisseurs (γνώστες) , όμως, για μεγάλο μέρος του κοινού, ακόμα και των επαγγελματιών του χώρου, παραμένουν άγνωστα. Για τον λόγο αυτό, η ομάδα της GRIAMOND είναι εδώ για να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό τα Lab Grown διαμάντια, να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να λύσει όλες τις απορίες γύρω από αυτά. Προβλέπουμε συνεχή ανάπτυξη στον τομέα μας καθώς και ισχυρές συνεργασίες οι οποίες θα εδραιώσουν την εταιρία μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά».

Τα κίνητρα άλλωστε για να επιλέξει κάποιος ένα τεχνητό από ένα ορυκτό διαμάντι είναι ισχυρά ενώ δεν πρόκειται για αντίγραφα αλλά για αληθινά με ίδια χαρακτηριστικά.

διαμαντια
Όπως εξηγεί ο νεαρός επιχειρηματίας η τεχνολογία δίνει πλέον τη δυνατότητα παραγωγής διαμαντιών σε συνθήκες ίδιες με αυτές της γης

«Είμαι της άποψης ότι είναι ωραίο και θεμιτό να απολαμβάνουμε όλοι ένα όμορφο κόσμημα, γιατί, όμως, να θυσιάζουμε το μέλλον των επόμενων γενεών ενώ υπάρχει πλέον λύση; Τα διαμάντια μας αναγνωρίζονται από όλα ανεξαιρέτως τα διεθνή Ινστιτούτα αξιολόγησης πολύτιμων λίθων παγκοσμίως (GIA, IGI κ.α.) καθώς και από το αμερικανικό Federal Trade Comission. Δεν πρόκειται για αντίγραφα διαμαντιών, αλλά, για 100% πραγματικά διαμάντια πιστοποιημένα και κατηγοριοποιημένα όπως τα διαμάντια εξόρυξης. Διαθέτουν τις ίδιες φυσικές ιδιότητες, την ίδια χημική σύσταση μέχρι και την ίδια μοριακή δομή. Η μόνη διαφορά είναι η προέλευση τους. Τα ηθικά διαμάντια της εταιρίας μας  βάζουν τέλος στην καταστροφή του περιβάλλοντος από την εξόρυξη, στην χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων, στην παιδική εργασία, στην δουλεία και σε όλες τις συσχετιζόμενες αρνητικές συνέπειες των διαμαντιών εξόρυξης. Παράγονται με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σκοπό την ελάχιστη κατανάλωση φυσικών πόρων. Το κοινό το οποίο νοιάζεται για το μέλλον του πλανήτη, την ηθική και την αειφορία, επιλέγει συνειδητά τα διαμάντια μας», λέει ο κ. Γραμματίδης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
διαμαντια
«Η πρώτη φορά που ενημερώθηκα για την ύπαρξη των Lab Grown διαμαντιών, ήταν στην Αμερική, όταν εργαζόμουν στο Global Federation of Competitiveness Councils στην Ουάσιγκτον» λέει στο iefimerida ο κ. Γραμματίδης

Το κόστος των τεχνητών διαμαντιών εξαρτάται -όπως και στα φυσικά- από το μέγεθος, την κοπή, το χρώμα και την καθαρότητα , ωστόσο σε γενικές γραμμές τα Lab Grown διαμάντια είναι πιο προσιτά από τα ορυκτά κατά περίπου 30%.

διαμαντια
Το κόστος των τεχνητών διαμαντιών εξαρτάται -όπως και στα φυσικά- από το μέγεθος, την κοπή, το χρώμα και την καθαρότητα
διαμαντι
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
διαμαντια
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαμάντια Forbes
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ